اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.6/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر امین پنجشنبه ۱ مهر ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 660 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر وقتتون به خیر.. ما یک دختر 6 ساله داریم و مجددا برای بارداری اقدام کردیم. اما متاسفانه در سه ماهگی جنین دچار ایست قلبی شد. الان بنده آزمایش dfi دادم که نتیجه 7 درصد بوده. اما در اسپرموگرامم مورفولوژی 3 درصد نرمال و 97 درصد آنرمال و ویسکوزیتی هم کمی چسبنده هست. این درحالیه که امسال فروردین مورفولوژی بنده 39 درصد نرمال بوده.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱ مهر ۰( 4 سال پیش)
      باید نمونه برداری از بیضه بشه و IVF انجام بدید
  • تصویر کاربر محمد پنجشنبه ۱ مهر ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 540 مشاهده پرسش
    با سلام
    بنده 24ساله و مجرد هستم و واریکوسل سمت چپ دارم و تشخیص پزشک این بود که عمل کنم.
    با توجه به سونوگرافی و آزمایشی که خدمتتون میفرستم ،آیا امکان باروری طبیعی قبل از عمل وجود دارد.
    و اینکه بعد عمل احتمال باروری طبیعی هست یا باید به فکر روش های دیگر بود؟
    1. تصویر کاربر محمد پنجشنبه ۱ مهر ۰( 4 سال پیش)
      آقای دکتر پاسخ نمیدهید؟؟
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱ مهر ۰( 4 سال پیش)
      بهتره عمل بشید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر علی پنجشنبه ۱ مهر ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 520 مشاهده پرسش
    سلام دکتر جان
    دکتر بنده 28سال و متاهل هستم چهارسال پیش عمل واریکوسل انجام دادم ولی طی این چند سال گاهی اوقات بیضه هام خیلی درد میکند الان هم بیشتر شده باید چکار کنم، سوال بعدی هم اینکه برا انزال و نعوظ هم راهنمایی کنید ممنون
    1. تصویر کاربر علی یکشنبه ۲۸ شهریور ۰( 4 سال پیش)
      سلام دکتر منتظر جوابم،،،
    2. تصویر کاربر علی یکشنبه ۲۸ شهریور ۰( 4 سال پیش)
      دکتر جان آیا قرص سیدنافیل را پیشنهاد میکنید؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱ مهر ۰( 4 سال پیش)
      سونوگرافی بیضه ها انجام بدید
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱ مهر ۰( 4 سال پیش)
      برای مشکل نعوظ هم قرص سیلدنافیل 25،نصف قرص نیم ساعت قبل رابطه مصرف کنید
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱ مهر ۰( 4 سال پیش)
      از عوارضش سردرد هست
    6. تصویر کاربر علی پنجشنبه ۱ مهر ۰( 4 سال پیش)
      دکتر جان ببخشید وقت ارزشمندتون را میگیرم.... سیدنافل برا انزال هم تاثیر دارد....یا اینکه بهتر است پاروکستین استفاده کنم؟
    7. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱ مهر ۰( 4 سال پیش)
      خیر بر انزال تاثیری نداره
    8. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱ مهر ۰( 4 سال پیش)
      پاروکستین توصیه نمیکنم
    9. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱ مهر ۰( 4 سال پیش)
      راهكارهاي إنزال زود رس را با توضيحات كامل در وب سايت من بخوانيد
    10. نمایش سایر 8 پاسخ
  • تصویر کاربر abolfazl پنجشنبه ۱ مهر ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 497 مشاهده پرسش
    سلام ببخشید من ۲۵ روزه عمل واریکوسل انجام دادم و هیچ دردی هم ندارم میتونم والیبال بازی کنم ؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱ مهر ۰( 4 سال پیش)
      بله مشکلی نداره
  • تصویر کاربر مهدی پنجشنبه ۱ مهر ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 492 مشاهده پرسش
    سلام وقت به خیر حدود چهار سال پیش عمل واریکوسل انجام دادم الان هر دو بیضه درجه دو چیه دوباره واریکوسل شده 18سالمه هزینه عمل میکروسکوپی رو لطف میکنید واین عمل هم برگشت داره یا قطعیه ممنون از وقتی که گزاشتین
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱ مهر ۰( 4 سال پیش)
      برای هزینه عمل با شماره 09351142080 02122642744 هر روز از ساعت ۱۰ الی۱۲ تماس بگیرید
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱ مهر ۰( 4 سال پیش)
      احتمال برگشت هست ولی کمه
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر جاسم پنجشنبه ۱ مهر ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 426 مشاهده پرسش
    سلام
    من ۱۷ سالمه و سونوگرافیم جوابش این بوده که :
    واریکوسل دارم ،،، یک دوره هم درمان دارویی انجام دادم و آمپول hcg هم تزریق کردم ،،، بعد از یک ماه دردم تغییری نکرده ،،، خالا میخوام عمل کنم
    اول اینکه چه عملی کم خطر تر هست و دوم اینکه آیا بعد از عمل باز هم در سونوگرافی من معلوم میشه که من واریکوسل داشتم یا خیر ؟
    چون حواب بعد عمل برام مهمه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱ مهر ۰( 4 سال پیش)
      بهترین روش جراحی لاپاروسکوپی هست
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱ مهر ۰( 4 سال پیش)
      بله سونوگرافی نشون میده
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر یزدان چهارشنبه ۲۴ شهریور ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 456 مشاهده پرسش
    سلام من ۳۵ سالمه مجرد هم هستم آقای دکتر من چند وقت پیش اتفاقی برای آزمایش استخدام رفتم متوجه شدم واریکوسل چپ گرید ۲ چپ و گرید ۱ سمت راست دارم اما هیچ دردی ندارم و حتی ورزش هم میکنم آزمایشم نشون میده اندازه ی بیضه ها نرماله، استرس دارم آیا باید جراحی شوم ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۴ شهریور ۰( 4 سال پیش)
      فعلا نیاز به جراحی نیسن
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۴ شهریور ۰( 4 سال پیش)
      در صورتی که متاهل شدید و اقدام کردید برای بچه دار شدن و موفقیت آمیز نبود اونوقت میتونید عمل کنید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر جهان چهارشنبه ۲۴ شهریور ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 487 مشاهده پرسش
    اقای دکتر جراحی نیازه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۴ شهریور ۰( 4 سال پیش)
      باید از نزدیک معاینه بشید
  • تصویر کاربر امانی شنبه ۲۰ شهریور ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 488 مشاهده پرسش
    سلام. آقای دکتر
    بنده ۲ بار آزمایش اسپرم دادم (به فاصله یک هفته و هردو در یک آزمایشگاه)نتایج نشون داد که تعداد اسپرم کامل و کافی بود ولی کم تحرکی اسپرم دارم.
    نتیجه سونوگرافی و معاینه پزشک اورولوژ هم این شد که در هردو بیضه ام واریکوسل دارم و باید عمل جراحی بشه (طبق نظر یک پزشک اورولوژ).
    نتایج و مدارک خدمتتان ارسال میشه.
    سوالم اینه که با توجه به نتایج آزمایشات من، نیاز به عمل جراحی قطعیه؟اگه عمل نکنم چه عوارضی میتونه داشته باشه؟
    و اینکه کم تحرکی اسپرم به دلیل همین واریکوسل هستش و بعد از عمل، برطرف میشه؟ و صاحب فرزند میشم
    آقای دکتر، طب سنتی زالو درمانی رو توصیه میکنه و چندنفر هم میگن ما گرید ۳ واریکوسل داشتیم که با گیاه داوریی و زالو درمانی خوب شد، شما نظرتون چیه؟
    ممنون میشم اگه پاسخ کامل بفرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۰ شهریور ۰( 4 سال پیش)
      واریکوسل درجه 3 دارید و بهتره جراحی بشه
  • تصویر کاربر علی شنبه ۲۰ شهریور ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 460 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکترخسته نباشید
    3ماه هست عمل واریکوسل وفتق انجام دادم ولی بعضی وقتا تیرمیکشه سمت بیضه ولی با استراحت و دوش اب سرد آرام می‌شود
    ولی سمت فتق عمل شده، ومش زیر پوست به کاررفته تیرمیکشه عطسه میزنم تیرمیکشه میخوام بدونم طبیعی هست بدعمل یان؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۰ شهریور ۰( 4 سال پیش)
      بله این عوارض بعد عمل طبیعی هست
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 567 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب