اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.6/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر سارا چهارشنبه ۱ اسفند ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 822 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت دکتر گرامی
    من یک بار سقط داشتم و بعد از آن همسرم آزمایش اسپرم و سنوگرافی انجام داد که نشان دهنده سرعت حداقل اسپرم و واریکوسل دو طرف هست(ازمایش و سونو ارسال شد)،
    ۲ سوال برای ما مطرح است
    ۱_ ایا با توجه به نتایج آزمایش و سونو، جراحی واریکوسل لازم است؟
    ۲_ ایا با توجه به نتیجه آزمایش، اسپرم می تواند علت سقط باشد؟ از انجایی که ما روی بارداری مشکلی نداشتیم و در اقدام اول بارداری صورت گرفت، میشه همسرم عمل رو انجام نده و ما مجددا اقدام کنیم؟ یا اگر قبل از عمل بارداری صورت بگیره موجب سقط خواهد شد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۳۰ بهمن ۹۷( 7 سال پیش)
      بله بک سال اقدام کنید اگر نشد من در خدمتم
    2. تصویر کاربر سارا سه شنبه ۳۰ بهمن ۹۷( 7 سال پیش)
      واریکوسل گرید ۳ هست،دکتر از نظر شما نیازی به عمل نداره؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱ اسفند ۹۷( 7 سال پیش)
      اگر سه باشد بهتر است عمل کنید
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر مجيد سه شنبه ۳۰ بهمن ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 487 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت آقاي دكتر بسيار دوست داشتني و عزيزم..
    بنده ٣4 سالمه ،،آقاي دكترمن در بيضه سمت راست واريكوسل گريد٢ وبيضه سمت چپ گريد ١طبق سونو انجام شده دارم كه دكترم گفت نيازي به عمل جراحي نداري چون آزمايش اسپرم براي بچه دار شدن انجام دادم حركت اسپرمها تا حدودي خوب بودن كه به خواست خداوند داراي فرزند شديم.نكته مهم اينجاست كه اگر از مدت يك هفته نزديكي بگذره شامل درد در بيضه ميشم كه نياز به تخليه دارم..از شما سرور عزيزم در مورد اين توضيحاتي كه دادم آيا نياز به جراحي هست يا مشكلي در آينده بوجود نمياد،،از راهنمايي كه ميكنين تشكر ميكنم،،بعدشم از تلاوت زيباي قرآن شما آقاي دكتر خيلي خيلي لذت ميبرم گوش ميدم خيلي متحير ميشم..
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۳۰ بهمن ۹۷( 7 سال پیش)
      ازمایش خوب است ولذا از نظر من نیاز به اقدام خاصی نیست
  • تصویر کاربر حسین شنبه ۲۷ بهمن ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 453 مشاهده پرسش
    سلام
    دکتر بهتون گفتم 6ماه واریس عمل کردم و سنو الان دادم شما گفتیت من نگران نباشم..پس جناب دکتر من الان درد دارم توی کیسه بیضه ام و حتی دردش هم توی پاه چپ ام میندازه و حتی جاه بیخه ام و تمام شکمم درد میکنه و حتی التم میسوزه و حتی کمرم و پهلوم ام درد میکنه بخاطر چیه جناب دکتر و قرص چیزی نیست من استفاده کنم و دردم رفع بشه ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۷ بهمن ۹۷( 7 سال پیش)
      اینها را نمیتوان کاری کرد
  • تصویر کاربر حسین جمعه ۲۶ بهمن ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 440 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشیت
    دکتر بهتون گفتم من عمل واریکوسل سمت چپم انجام الان هفت ماه هست از عملم میگذره من سه ماه بعدش ازمایش اسپرم که از27میلیون به 38میلیون تغیر کرده بوده
    از قضا من چند روز پیش توی بازی والیبال با یک پرش دوباره بیضه ام تیر کشید و الان چند روزه که درد دارم و رفتم سنو دادم دکتر سنو بهم گفتن یک ذره رگ های خراب شده هنوز هست چون دکتر معالجم کامل رگ های خراب شده رو نبسته
    حالا اقای دکتر تکلیفم چیه باید چیکار کنم لطفا راهنمایم کنید ممنون میشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ بهمن ۹۷( 7 سال پیش)
      بیخودی نگران نباش سونو بعد از عمل همیشه میگوید عود کرده است
  • تصویر کاربر فاطمه یکشنبه ۲۸ بهمن ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 544 مشاهده پرسش
    پسرم 28 سال دارد ومشکل واریکسل 5سال پیش عمل کرده دوباره برگشته گرید 3 در سربازی هم از رزم معاف شد
    حالا من نگران اینده او هستم که اولا نا باروری و ثانیا میل جنسی او تحلیل رود
    زیر نظر دکتر ثنادی زاده بوده البته بعد از عمل ایشون معتقدن نیاز به عمل دوباره نداره
    هر وقت برای بچه دار شدن خواستن با ویتامین تعداد اسپرم بالا میبرن و مشکلی نیست
    ولی من نمیدانم با توجه به علم روز این درست است یا نه
    هر جا مطالعه میکنم صحبت از عمل دوم است که نهایتا منجر به بهبودی نیشد میخواهم نظر شما در این باره بدانم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ بهمن ۹۷( 7 سال پیش)
      نیاز به عمل مجدد نیست
    2. تصویر کاربر فاطمه جمعه ۲۶ بهمن ۹۷( 7 سال پیش)
      پس به نظر شما با مشکلی دراینده مواجه نخواهد شد ؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۸ بهمن ۹۷( 7 سال پیش)
      نه
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر فریبرز جمعه ۲۶ بهمن ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 1034 مشاهده پرسش
    سلام،دکتر جان، مجرد هستم 31ساله.یکهفته عمل میکروسکوپی وارکوسل داشتم توسط دکتربهروزقاضی مقدم گرگان،حالم خوبه،دردخاصی ندارم، فقط نگران رگهای کرمی شکل داخل بیضه هستم کی محو میشن؟؟ آیا نباید رگهای متورم کرمی شکل که با عمل از بالاتربریده شده اند، بتدریج از داخل کیسه بیضه حذف شوند؟؟؟ آیا نشانه عود است؟؟؟؟ خیلی نگرانم لطفا راهنمایی کامل بفرمایید، آیا وجودشان باعث افزایش دمای بیضه واختلال در اسپرم سازی و موثر درکیفیت وحرکتشان نخواهد بود؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ بهمن ۹۷( 7 سال پیش)
      عمل یک بار کافی است وبیخودی نگران نباشید
  • تصویر کاربر Rahim جمعه ۲۶ بهمن ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 440 مشاهده پرسش
    Rahim:
    سلام آقای دکتر خسته نباشین من بیضیه سمت چپم بالا بود با تشخیص پزشک عمل کردم و تخلیش کرد الان یه چند وقته فکر میکنم بیضیه سمت راستم طناب بیضه احتمالا یه تیر میکشه و یه سوزشی احساس میکنم بعد یکی دیگه از موارد اینه که من موقع نزدیکی کردن بیضه سمت راستم میره بالا میخواستم بدونم مشکل نداره و آخرین سوال اینه که چکار کنم اسپرم تقویت بشه آیا من با یک بیضه میتونم بچه دار بشم عکس یه سنوی رو میفرستم لطف کنید راهنمایی کنید چون دکتر سنو گرافی گفتن که یه واریکوسل خفیف گرفتم میخواستم بدونم آیا احتیاج به عمل دارم یا نه ببخشید آقای دکتر هزینه عمل واریکوسل چقدر میشه.مرسی
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ بهمن ۹۷( 7 سال پیش)
      ازمایش اسپرم دهید بفرستید ببینم
  • تصویر کاربر سامان جمعه ۲۶ بهمن ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 934 مشاهده پرسش
    سلام و خسته نباشی
    سوالم اینه هنگام انزال منی ام پرتاب نمیشه و فقط اروم بیرون میاد
    درمان داره؟بعد این عدم پرتاب رو باروری تاثیر داره؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ بهمن ۹۷( 7 سال پیش)
      این جای نگرانی نیست
  • تصویر کاربر هادي جمعه ۲۶ بهمن ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 450 مشاهده پرسش
    سلام من سونوغرافي كالر دابلر بيضه ها انجام دادم و در نتيجه كريد 3 واريكوسل رو نشان داد بيضه سمت جبم از سمن راست كوتاهتره ( كه معمولا بايد بلندتر باشه) و اين مساله خيلي وقته كه دارم و الان بعضي وقت ها درد مبهم دارم اما خفيف . بايد جكار كنم ؟
    شما در سايت براي 5 فروردين نوبت دهي داريد و من خارج از كشور هستم و در تعطيلات عيد نوروز ميتونم ايران باشم ايا شما در ان زمان عمل انجام مي دهيد ؟ (يعني در تعطيلات عيد؟) من فقط 3 تا 17 ايران خواهم بود
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ بهمن ۹۷( 7 سال پیش)
      با معذرت من ان تاریخ احتمال بالا نخواهم بود ولی ۱۵ فروردین تماس بگیرید با سماره ۰۹۳۵۱۱۴۲۰۸۰
  • تصویر کاربر امیر چهارشنبه ۲۴ بهمن ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 466 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر بزرگوار،

    ممنون از لطف شما و وقتی که برای کمک و راهنمایی میذارید.

    من واریکوسل گرید ۳ دارم و خدمت شما مراجعه کردم فرمودین که بهتر هست درمان کنم اما الزامی نیست.
    خواستم بدونم در صورت اینکه عمل انجام بدم و موفقیت آمیز نباشه ممکنه ریسک این وجود داشته باشه که همین چند درصد امکان باروری که دارم از بین بره و یا خیر؟

    با سپاس
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۴ بهمن ۹۷( 7 سال پیش)
      من عرضم را در ویزیت حضوری با معاینه گفتم عمل باعث خرابی نمیشود
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 566 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب