اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.4/5 - (15 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر حامی شنبه ۱۳ خرداد ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 465 مشاهده پرسش
    باسلام.خواهرزاده بنده یه پسر6ساله هست که ازابتدای تولد برگشت ادرار داشت و تحت مراقبت که گفتن یه کلیش کوچیکه مادرزادی و جدیدا گفتن فشار مثانه اش زیاده و مثانش ضخیم شده و باید دارو بخوره یا سوند وصل کنه داروها رو میخوره عوارض زیادی داره سوند هم چون درد داره زیاد نمیزاره.سوال من اینه بالاخره اینجور بیمارایی آیا امیدی به بهبودی هست یا باید پیوند مثانه و کلیه بشن؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۳ خرداد ۹۶( 9 سال پیش)
  • تصویر کاربر سیدکرم سه شنبه ۱۶ خرداد ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 431 مشاهده پرسش
    بابا كرم: باسلام مردی 55ساله ازفارس هستم مدت2سال است که قرص فیناستراید5وکپسول تامسولیسین مصرف میکنم تکرراداری ندارم امابندرت اداراصلا پرش ادار ندارم ادارم کاملا تخلیه نمیشه درسنوگرافی نشون داده که حدودا200سی سی تخلیه نمیشه وچنین سنگ کوچک درکلیه مشهود است تقاضای راهنمایی دارم ضمنا تصویرسونوارسال میگردد متشکرم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۳ خرداد ۹۶( 9 سال پیش)
    2. تصویر کاربر سیدکرم شنبه ۱۳ خرداد ۹۶( 9 سال پیش)
      با عرض سلام و خسته نباشید، عکس نوار مثانه را برایتان فرستادم. لطفا عکس نوار مثانه را ببینید و پاسخ دهید.ممنونم
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۶ خرداد ۹۶( 9 سال پیش)
      بايد سيستوسكوپي شويد٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر هادی شنبه ۱۳ خرداد ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 459 مشاهده پرسش
    سلام. با آرزوی قبولی طاعات شما٬ مرد 28 ساله هستم که همیشه با مشکل عدم دفع کامل ادرار روبه رو بوده ام. در 24 سالگی عمل واریکوسل (گرید دو) و در 27 سالگی عمل تنگی مجرای ادرار را انجام داده ام. پس از عمل تنگی مجرا٬ فشار ادرارم بهتر شد و سوزش آن تا حد زیادی برطرف شد اما هنگام تخلیه حدود 80 درصد ادرارم در مرحله اول با فشار تخلیه میشود اما بقیه آن به صورت خیلی باریک و طی چند مرحله خارج می شود که مستلزم باقی ماندن طولانی (در حد 15 دقیقه) در دستشویی است. ممنون میشوم اگر راهنمایی ام کنید که مشکل از کجاست.؟ (البته بعد از عمل تنگی 4 هفته یکبار سونداژ انجام داده ام تا تنگی عود نکند.)
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۳ خرداد ۹۶( 9 سال پیش)
  • تصویر کاربر حسین شنبه ۱۳ خرداد ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 806 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید آقای دکتر
    من حدودا 3 سال پیش خدمت شما رسیده بودم برای تکرر ادرار که آزمایش نوار مثانه انجام شد، شما فرومدید مثانه من از نظر پمپاژ مشکل داره، بعد فرمودید اگر بخواهم آزمایش سیستوسکوپی هم انجام شود، متاسفانه به خاطر مسائل و مشکلات نتوانستم ادامه بدهم، حالا چون می خوام برای آزمایش سیستوسکوپی از شهرستان خدمت برسم ، می خواستم بپرسم آیا آزمایش ادرار یا خون یا سونوگرافی و ... لازم هست که من چون می خواهم بیام و برگردم، این آزمایش ها را در شهرستان انجام بدهم و بیایم تهران.
    لطفا بفرمایید اگر آزمایشی لازم هست من کدام آزمایش ها را اینجا انجام بدهم، خیلی خیلی سپاسگزارم پروفسور کرمی عزیز
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۳ خرداد ۹۶( 9 سال پیش)
  • تصویر کاربر غفوری شنبه ۱۳ خرداد ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 452 مشاهده پرسش
    سلام...من یه خانم 27ساله هستم دوران نوجوانی خودارضایی داشتم بدون اطلاع از گناه بودن و خطراتش ک با ورود به دبیرستان تا حدودی ترکش کردم...چندسال هست از همون دوران مجردی تکرر ادرار دارم یعنی زود ب زود میرم دستشویی و احساس میکنم مثانه ام خالی نمیشه ک دوساله بعد زایمانم بیشترشده حتی زمانش خیلی کمترشده حتی گاهی این احساس شدیده ک ادرارم قطره قطره میادو گاهی براثر فشارزیاد و دیررسیدن بی اختیاری دارم درحد چند قطره حتی شبا راحت نمیتونم بخابم با احساس ادرار زیر شکم هم دردمیکنه یعنی نمیشه حواسمو پرت کنم یا بهش فک نکنم چند بار درطول این سالها ازمایش ادرار دادم ولی عفونت نداشتم...مشکلم به چی برمیگرده ممکنه عاملش همون خودارضایی باشه و درمان داره یانه؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۳ خرداد ۹۶( 9 سال پیش)
  • تصویر کاربر عاطفه شنبه ۱۳ خرداد ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 1333 مشاهده پرسش
    باسلام,درمثانه من ی کیست ساده ب تشخیص سونوگرافی پیداشده به ابعاد45سانتی متر.آیاخطرناکه؟درمان خاص باید صورت بگیره؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۳ خرداد ۹۶( 9 سال پیش)
  • تصویر کاربر محمد جمعه ۱۲ خرداد ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 475 مشاهده پرسش
    سلام در تاریخ 23 فروردین عمل باز پروستات انجام دادم خوش خیم بوده ولی بعد از عمل جراحی، مثانه پر می شود و به زور چکه چکه سرریز می شود ولی مثانه همچنان پر میماند مگر با سوند تخلیه شود ، چه کنم ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۲ خرداد ۹۶( 9 سال پیش)
      سلام بايد از نظر تنگي ايجاد شده سيستوسكوپي كنيد٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤ تماس
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۲ خرداد ۹۶( 9 سال پیش)
      9-شما می توانید از طریق صفحه اینستاگرام یا کانال تلگرام سلسله مباحث پزشکی اینجانب را دنبال کنید.
      🆔 https://www.instagram.com/drkarami/
      🆔 http://t.me/irdarman
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر سیدکرم جمعه ۱۲ خرداد ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 454 مشاهده پرسش
    باسلام مردی 55ساله ازفارس هستم مدت2سال است که قرص فیناستراید5وکپسول تامسولیسین مصرف میکنم تکرراداری ندارم امابندرت اداراصلا پرش ادار ندارم ادارم کاملا تخلیه نمیشه درسنوگرافی نشون داده که حدودا200سی سی تخلیه نمیشه وچنین سنگ کوچک درکلیه مشهود است تقاضای راهنمایی دارم ضمنا تصویرسونوارسال میگردد متشکرم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۲ خرداد ۹۶( 9 سال پیش)
      سلام ادرار باقيمانده رياد است بايد سيستوسكوپي كنيد ٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤ در خدمتم
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۲ خرداد ۹۶( 9 سال پیش)
      9-شما می توانید از طریق صفحه اینستاگرام یا کانال تلگرام سلسله مباحث پزشکی اینجانب را دنبال کنید.
      🆔 https://www.instagram.com/drkarami/
      🆔 http://t.me/irdarman
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر عبدالله جمعه ۱۲ خرداد ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 488 مشاهده پرسش
    بويوسف: سلام وخسته نباشيدآقا دكتر حالت عجيبي دارم زير شكم ولي پایین روی موی عانت احساس لرزه شدن تو اون قسمت دارمواین احساس لرزه از راست به چپ منتقل می شود در ضمن، ازمایش ادرار گرفتم نورمال بوده ولی من واریکوسل 4 سال قبل داشتم وو ریکوسلم سمت چپ هستامروز مثلا سمت چپم پایین روی مثانه درد خیلی خیلی خفیف احساس میکنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۲ خرداد ۹۶( 9 سال پیش)
      سلام جاي نگراني نيست بيشتر عصبي است
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۲ خرداد ۹۶( 9 سال پیش)
      9-شما می توانید از طریق صفحه اینستاگرام یا کانال تلگرام سلسله مباحث پزشکی اینجانب را دنبال کنید.
      🆔 https://www.instagram.com/drkarami/
      🆔 http://t.me/irdarman
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر ابوالفضل پنجشنبه ۱۱ خرداد ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 452 مشاهده پرسش
    هنگام راست شدن آلت تناسلی،الت تناسلی به طرف بالایعنی به طرف شکم متمایل میشه.البته چسبیده نمیشه به شکم .ترس ازاین دارم که بعدازدواج تودخول به مشکل بیفتیم.به نظرتون نیازبه عمل[بخیه,] داره؟یااصلابعدازدواج مشکل نمی افتم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۷ خرداد ۹۶( 9 سال پیش)
      سلام عكسش را بفرستيد
    2. تصویر کاربر ابوالفضل یکشنبه ۷ خرداد ۹۶( 9 سال پیش)
      این عکس روکسی دیگه غیرشمامیبینه?
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۹ خرداد ۹۶( 9 سال پیش)
      اگر نميفرستيد حضوري بياييد با عكس ببينم
    4. تصویر کاربر ابوالفضل سه شنبه ۹ خرداد ۹۶( 9 سال پیش)
      جناب دکترشمااصلامازندران نمیاین?که حضوری بیام خدمتتونص
    5. تصویر کاربر ابوالفضل چهارشنبه ۱۰ خرداد ۹۶( 9 سال پیش)
      جناب دکتر،اصلانه میتونم پاسخی بفرستم نه تصویری.لطفاشمارتون روبدیدتاازطریق تلگرام عکس بفرستم
    6. تصویر کاربر ابوالفضل چهارشنبه ۱۰ خرداد ۹۶( 9 سال پیش)
      هرکاری میکنم ازطریق این سایت،عکس فرستاده نمیشه.بفرماییدازچه طریقی عکس وبفرستم
    7. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۱ خرداد ۹۶( 9 سال پیش)
      پس همه چطور ميفرستند
    8. نمایش سایر 6 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 574 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب