درمان طلائی سرطان پروستات بدخیم با رادیکال پروستاتکتومی

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

سرطان پروستات بدخیم شایع ترین سرطان منجر به مرگ در مردان بعد از سرطان ریه و کولون می باشد. علیرغم شیوع نسبی بالای سرطان پروستات، اگر به موقع تشخیص داده شود و کامل درمان گردد، هیچ خطری برای بیمار ندارد. درمان قطعی سرطان پروستات چیست؟

همچنانکه در مباحث گذشته عرض کردم قطعی ترین روش تشخیص سرطان پروستات نمونه برداری از مقعد و با استفاده از سونوگرافی است. پس از تشخیص قطعی سرطان پروستات بدخیم درمان آن بسته به درجه ی آن متفاوت است.

درمان قطعی سرطان پروستات بدخیم

درمان قطعی سرطان پروستات جراحی است، ابتدا پزشک برای درمان شما اقدام به جراحی میکند که این جراحی شامل، برداشتن غده پروستات (پروستاتکتومی رادیکال)، و برخی از بافت های اطراف و چند غدد لنفاوی است. جراحی یک گزینه برای درمان سرطانی است که محدود به پروستات است. گاهی اوقات برای درمان سرطان پروستات یا متاستاز پروستات پیشرفته پروستات در ترکیب با سایر درمان ها استفاده می شود. و ممکن است بعد از جراحی نیاز به انجام چندین جلسه شیمی درمانی و پرتو درمانی داشته باشید.

جراحی سرطان پروستات بدخیم

اگر سرطان پروستات بدخیم در مرحله اولیه که داخل غده است و مقدار کمی از پروستات را درگیر کرده است و چسبندگی زیاد به اطراف نداشته باشد، درمان قطعی آن، عمل پروستات بدخیم است. در این روش با یک الی دو شب بستری در بیمارستان و بدون بیهوشی عمومی و با برش چندسانتی زیر ناف غده پروستات به همراه مخلفات آن از قبیل کیسه های منی و لوله های منی بر کاملاً برداشته و پاکسازی می گردد. پس از برداشتن کامل غده پروستات گردن مثانه را به مجرا پیوند می زنیم که در فیلم زیر می بینید.

عود سرطان پروستات بعد از جراحی

برخلاف عمل جراحی ساده و خوش خیم پروستات که مثل گردو در آن فقط هسته را برمی داریم در جراحی سرطان پروستات بدخیم مجبور به برداشتن کل غده پروستات جهت جلوگیری از عود بیماری و درمان کامل آن هستیم و لذا شانس عوارض ذکر شده در این عمل با درصد بالاتری نسبت به عمل ساده پروستات همراه می باشد.

فیلم عمل پروستات

عمل رادیکال پروستات

بعد از عمل موفقیت آمیز جراحی سرطان پروستات که بین 45 دقیقه تا 5/1 ساعت طول می کشد یک سوند به مدت 20-15 روز در مثانه و مجرا جهت گرفتن موفقیت آمیز پیوند مثانه به مجرا گذاشته می شود و شما 48 ساعت بعد از عمل از بیمارستان مرخص می شوید و بهتر است هر چه زودتر علیرغم داشتن سوند فعالیت های روزمره و تحرک لازم را داشته باشید تا از بعضی از عوارض جراحی لگنی از قبیل لخته شدن خون در اعضا و … جلوگیری شود.

تنها توصیه بعد از عمل نگهداری کامل از سوند به مدت 2 الی 3 هفته می باشد. بعد از یک هفته بخیه محل عمل و سه هفته بعد سوند شما خارج می شود. جواب قطعی از نظر شدت درگیری به سرطان پروستات و نوع آن از نظر قدرت تهاجمی یک هفته بعد از عمل توسط پاتولوژی به دکتر شما گزارش می شود و بسته به اینکهدرجه درگیری چقدر است؟ و یا بافت های اطراف درگیر شده اند، یا نه، ادامه درمان بر اساس گزارش پاتولوژی عبارت است از:

درمان قطعی سرطان پروستات بدخیم در تهران

عوارض عمل پروستات بدخیم

متخصص پروستات بعد از خارج کردن سوند مجرا ممکن است شما به درجاتی خروج غیرطبیعی ادرار داشته باشید که با گذر زمان اغلب بهتر می شوند. بهترین ورزش تقویت دریچه ادرار بعد از عمل، منقبض کردن عضلات باسن می باشد که توصیه می گردد در طول روز مرتب انجام شود که اغلب با گذر زمان در حدودی که عملکرد مثانه نرمال باشد و آسیب جدی به اسفنکتر وارد نشده باشد، با گذر زمان و انقباض عضلات باسن که توصیه می گردد چندین بار در روز انجام شود بهتر خواهد شد.

طول عمر بیماران

بر اساس تاریخچه طبیعی سرطان پروستات موضعی، امید به زندگی (LE) مردانی که تحت درمان با پروستاتکتومی رادیکال (RP) یا رادیوتراپی با پرتو خارجی قطعی (EBRT) قرار گرفته اند باید بیش از 10 سال باشد.

علت عود مجدد سرطان پروستات بعد از رادیکال

بله گاهی ممکن است بعد از جراحی و درمان سرطان پروستات شما مجددا عود کن این اتفاقا ممکن است به خاطر جا ماندن رخی از سلول های سرطانی حین جراحی باشید به همین دلیل است که باید در انتخاب پزشک و جراح متخصص خود دقت لازم را داشته باشید.

 جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

1.1/5 - (999 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر راد چهارشنبه ۲۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 361 مشاهده پرسش
    با سلام
    29ساله، مرد و مجرد هستم. حجم باقیمانده ادرارم در مثانه 20 سی سی است.
    سونی گرافی از کلیه ها، حالب ها، مثانه و پروستات انجام داده ام. مشکلی نیست. آزمایش ادرارم هم از نظر عفونت و خون میکروسکوپی مشکلی ندارد. هیچ گونه علامتی از قبیل تکرر، ادرار شبانه، سوزش و عدم تخلیه ندارم.
    سرعت ادرارم هم بسیارمناسب است. هیچ گونه استرسی نیز ندارم. فقط 2 سانتی متر اول ادرارم ئر هنگام شروع ادرار دو شاخه است و بعد از 1 ثانیه ادرار یک شاخه می شود. پایان ادرارم هم در انتها بصورت دو شاخه به طول 2 سانتی متر تمام می شود و احساس باقیمانده ادرار ندارم.
    لطفا در رابطه با حجم باقیمانده 20 سی سی و دو شاخه شدن ابتدا و انتهای ادرارم راهنمایی بفرمایید.
    ممنونم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      کاملا نرمال هستید نگران نباشید
  • تصویر کاربر ابراهیم شنبه ۱۸ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 477 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید.خواهر اینجانب در هفته 35 بارداری است.در سونوی 33 هفته هیدرونفروز گزارش شده که میزان تنگی در کلیه راست 6 میلیمتر و در کلیه چپ 14میلیمتر بوده است که البته برگست ادرار نیز دیده شده است ایا ممکن است کلیه تا زمان زایمان اسیب ببیند؟ایا نیاز به زایمان زود تر است؟
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۸ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      اصلا بعد از زایمان باید بررسی شوند
  • تصویر کاربر ستوده شنبه ۱۸ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 388 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت اقای دکتر. من در هفته 34 بارداری هستم .در سونوی 33 هفته تشخیص هیدرونفروز دادند با میزان تنگی 6ونیم میلیمتر برای کلیه راست و 14 میلیمتربرای کلیه چب که البته این میزان درهفته 27 بارداری برای کلیه راست6 میلیمتر وچب10 میلیمتر بوده است.اقای دکتر من خیلی نگرانم ممکنه تا زایمانم عملکرد کلیه اسیب ببیند؟ایا نیاز به زایمان در هفته های زودتر است؟ تورو خدا راهنمایی بفرمایید با تشکر از زحمات شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۸ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      نه بعد از زایمان به موقع بررسی میشوید
  • تصویر کاربر محمودفر جمعه ۱۰ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 400 مشاهده پرسش
    من در هفته33 بارداری هستم وفرزندم پسر هست. در سونوی 27 هفته میزان تنگی مجرا در کلیه سمت راست 6 میلیمتر و کلیه سمت چپ 10 میلیمتر بود. در سونوی33هفته میزان تنگی در کلیه راست6ونیم میلیمتر و چپ 14 میلیمتر است میخواستم بدونم ایا ممکنه این میزان تنگی تا اواخر حاملگی بیشتر بشه؟ ایا بعد از زایمان نیاز به عمل دارد؟ ایا الان نیاز به اقدام خاصی هست؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۰ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      بعد از تولد باید روسی شور
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۰ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      بر رسی
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۰ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      بعد از تولد باید بررسی شود
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر روح دوشنبه ۶ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 368 مشاهده پرسش
    سلام.سال 82 در بیمارستان بستری بودم که به علت بستری شدنم برام سوند گذاشتند که مدتش حدودا 3 ماه شد بعداز ترخیص از بیمارستان تنگی مجرا گرفتم که عمل باز مجرا انجام دادم الان سونداژ انجام میدم که چند وقت پیش در دو ناحیه تنگی پیش آمده به نظر شما باید چکار کنم خواهشا جوابم دهید.
    خدا خیر تان بده
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۶ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      تنگی مجرا درمان همیشگی ندارد باید حضوری مراجعه نمایید
  • تصویر کاربر حسین شنبه ۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 438 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر عزیز
    من حدود 7 سال یعنی از 16 سالگی تکرر ادرار دارم ، شبها وقتی میخابم تا صبح بیدار نمیشمسونوگرافی کردم حجم پروستات شد 14 cc، ریفلاکس بیضه چپ 3000ms راست 2800ms ، دکتر برام تنگی مجرای ادرار تشخیص دادن، آقای دکتر خواستم بدونم با توجه به عکس مجرا عمل من چطوری خواهد بود؟ یعنی با جراحی هست یا مجرام رو گشاد می کنن؟ راهنمایی بکنید لطفا، اگر امکان دارد حدود هزینه عمل رو هم بفرمایید خیلی خیلی تشکر ، یاشا دوهدور
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      بايدسيستوسكوپي انجام بدهيد
  • تصویر کاربر حسین چهارشنبه ۱ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 7785 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر خسته نباشید، آقای دکتر میشه بفرمایید هزینه عمل تنگی مجرا آقایون، با لیزر تقریبا چقدر میشه؟ خیلی خیلی ممنون- عکس مجرا رو براتون ارسال کردم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      سر بایی و با تعرفه بیمارستان
  • تصویر کاربر راد چهارشنبه ۲۵ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 489 مشاهده پرسش
    با سلام
    سوالی در رابطه با تنگی قبلاً پرسده بودم که متن آن در ذیل آمده است. بیمار 2 بار سیستوسکپی کرده است و مجرا گشاد شده است ولی هر 35 روز مجرا دوباره بسته می شود که برای جلوگیری از انسداد مجدد سوند زده می شود. حال آیا می توان با توجه به سن 80 ساله بیمار هر 10 روز از سوندهای نلاتون 18 و 24 استفاده کرد.
    متن سوال قبلی:
    با سلام
    بیماری 80 ساله که عمل TUR پروستات را انجام داده و حجم فعلی پروستاتش 9 سی سی است دچار انسداد خلفی مجرای ادراری شده است.
    به مدت 2 سال تا کنون توسط متخصص اورولوژی هر 30 روز سوند بنیکه در سایزهای مختلف زده می شود که سایز آخر این سوند نیز زده می شود که گاهی اوقات انسداد مختصری وجود دارد که با همان سوند بنیکه سایز بزرگ برطرف می شود.
    سوال: آیا امکان دارد هر 10 روز توسط پرستار از دو سوند نلاتون 18 و سپس 24 استفاده شود؟ آیا سوند 24 هر 10 روز بطور منظم زده شود به مجرا آسیب می رسد؟
    با تشکر
    را
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۵ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      نه اگر با دقت زده شود مشکلی ایجاد نمی کند
  • تصویر کاربر راد یکشنبه ۲۲ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 522 مشاهده پرسش
    با سلام
    بیماری 80 ساله که عمل TUR پروستات را انجام داده و حجم فعلی پروستاتش 9 سی سی است دچار انسداد خلفی مجرای ادراری شده است.
    به مدت 2 سال تا کنون توسط متخصص اورولوژی هر 30 روز سوند بنیکه در سایزهای مختلف زده می شود که سایز آخر این سوند نیز زده می شود که گاهی اوقات انسداد مختصری وجود دارد که با همان سوند بنیکه سایز بزرگ برطرف می شود.
    سوال: آیا امکان دارد هر 10 روز توسط پرستار از دو سوند نلاتون 18 و سپس 24 استفاده شود؟ آیا سوند 24 هر 10 روز بطور منظم زده شود به مجرا آسیب می رسد؟
    با تشکر
    راد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۲ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      باید اول سیستوسکوپی شوند و در صورت تنگی باید گشاد شود
  • تصویر کاربر باقر شنبه ۲۱ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 1405 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر طاعات قبول
    حقیر در طول 4 سال دوبار عمل تنگی مجرا انجام دادم دکتر گفته برای جلوگیری از عود دوباره سه ماه هر روز سوند بزنم بعد سه ماه یه مدت یک روز در میان بعدش دو روز در میان... حال:
    1- ایا این همه سوند زدن ضرر نداره؟ احتمال بیماری دیگر یا تروما وجود داره؟(تمامی موارد بهداشتی را رعایت میکنم)
    2- دکتر گفته بجای ژل از پماد تریامسینولون برای چرب کردن نلاتون استفاده کنم ایا این پماد ضرر نداره(سه ماه هروز از این پمتد برای سوند زدن)؟ایا برای بهبود بیماریم مفیده؟پیشنهاد شما چیه؟
    ممنون که پیام را خوندید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۱ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      نگی مجرا درمان قطعی ندارد باید تحت نظر پزشگتان باشید
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر معصومه یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 422 مشاهده پرسش
    باسلام پدرم 2 سال پیش (70) سالگی بدلیل سرطان پروستات بیضه ها یش را در آوردند.اکنون از عرق بیش از حد و افسردگی رنج می برد خواستم بدانم راه حلی برای این مشکل وجود دارد متشکرم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      داروهای ضد افسردهگی
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب