درمان طلائی سرطان پروستات بدخیم با رادیکال پروستاتکتومی

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

سرطان پروستات بدخیم شایع ترین سرطان منجر به مرگ در مردان بعد از سرطان ریه و کولون می باشد. علیرغم شیوع نسبی بالای سرطان پروستات، اگر به موقع تشخیص داده شود و کامل درمان گردد، هیچ خطری برای بیمار ندارد. درمان قطعی سرطان پروستات چیست؟

همچنانکه در مباحث گذشته عرض کردم قطعی ترین روش تشخیص سرطان پروستات نمونه برداری از مقعد و با استفاده از سونوگرافی است. پس از تشخیص قطعی سرطان پروستات بدخیم درمان آن بسته به درجه ی آن متفاوت است.

درمان قطعی سرطان پروستات بدخیم

درمان قطعی سرطان پروستات جراحی است، ابتدا پزشک برای درمان شما اقدام به جراحی میکند که این جراحی شامل، برداشتن غده پروستات (پروستاتکتومی رادیکال)، و برخی از بافت های اطراف و چند غدد لنفاوی است. جراحی یک گزینه برای درمان سرطانی است که محدود به پروستات است. گاهی اوقات برای درمان سرطان پروستات یا متاستاز پروستات پیشرفته پروستات در ترکیب با سایر درمان ها استفاده می شود. و ممکن است بعد از جراحی نیاز به انجام چندین جلسه شیمی درمانی و پرتو درمانی داشته باشید.

جراحی سرطان پروستات بدخیم

اگر سرطان پروستات بدخیم در مرحله اولیه که داخل غده است و مقدار کمی از پروستات را درگیر کرده است و چسبندگی زیاد به اطراف نداشته باشد، درمان قطعی آن، عمل پروستات بدخیم است. در این روش با یک الی دو شب بستری در بیمارستان و بدون بیهوشی عمومی و با برش چندسانتی زیر ناف غده پروستات به همراه مخلفات آن از قبیل کیسه های منی و لوله های منی بر کاملاً برداشته و پاکسازی می گردد. پس از برداشتن کامل غده پروستات گردن مثانه را به مجرا پیوند می زنیم که در فیلم زیر می بینید.

عود سرطان پروستات بعد از جراحی

برخلاف عمل جراحی ساده و خوش خیم پروستات که مثل گردو در آن فقط هسته را برمی داریم در جراحی سرطان پروستات بدخیم مجبور به برداشتن کل غده پروستات جهت جلوگیری از عود بیماری و درمان کامل آن هستیم و لذا شانس عوارض ذکر شده در این عمل با درصد بالاتری نسبت به عمل ساده پروستات همراه می باشد.

فیلم عمل پروستات

عمل رادیکال پروستات

بعد از عمل موفقیت آمیز جراحی سرطان پروستات که بین 45 دقیقه تا 5/1 ساعت طول می کشد یک سوند به مدت 20-15 روز در مثانه و مجرا جهت گرفتن موفقیت آمیز پیوند مثانه به مجرا گذاشته می شود و شما 48 ساعت بعد از عمل از بیمارستان مرخص می شوید و بهتر است هر چه زودتر علیرغم داشتن سوند فعالیت های روزمره و تحرک لازم را داشته باشید تا از بعضی از عوارض جراحی لگنی از قبیل لخته شدن خون در اعضا و … جلوگیری شود.

تنها توصیه بعد از عمل نگهداری کامل از سوند به مدت 2 الی 3 هفته می باشد. بعد از یک هفته بخیه محل عمل و سه هفته بعد سوند شما خارج می شود. جواب قطعی از نظر شدت درگیری به سرطان پروستات و نوع آن از نظر قدرت تهاجمی یک هفته بعد از عمل توسط پاتولوژی به دکتر شما گزارش می شود و بسته به اینکهدرجه درگیری چقدر است؟ و یا بافت های اطراف درگیر شده اند، یا نه، ادامه درمان بر اساس گزارش پاتولوژی عبارت است از:

درمان قطعی سرطان پروستات بدخیم در تهران

عوارض عمل پروستات بدخیم

متخصص پروستات بعد از خارج کردن سوند مجرا ممکن است شما به درجاتی خروج غیرطبیعی ادرار داشته باشید که با گذر زمان اغلب بهتر می شوند. بهترین ورزش تقویت دریچه ادرار بعد از عمل، منقبض کردن عضلات باسن می باشد که توصیه می گردد در طول روز مرتب انجام شود که اغلب با گذر زمان در حدودی که عملکرد مثانه نرمال باشد و آسیب جدی به اسفنکتر وارد نشده باشد، با گذر زمان و انقباض عضلات باسن که توصیه می گردد چندین بار در روز انجام شود بهتر خواهد شد.

طول عمر بیماران

بر اساس تاریخچه طبیعی سرطان پروستات موضعی، امید به زندگی (LE) مردانی که تحت درمان با پروستاتکتومی رادیکال (RP) یا رادیوتراپی با پرتو خارجی قطعی (EBRT) قرار گرفته اند باید بیش از 10 سال باشد.

علت عود مجدد سرطان پروستات بعد از رادیکال

بله گاهی ممکن است بعد از جراحی و درمان سرطان پروستات شما مجددا عود کن این اتفاقا ممکن است به خاطر جا ماندن رخی از سلول های سرطانی حین جراحی باشید به همین دلیل است که باید در انتخاب پزشک و جراح متخصص خود دقت لازم را داشته باشید.

 جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

1.1/5 - (999 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر بهداد دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 331 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر بنده به علت مشکل ادراری شامل باقیماندن ادرار حدود 80 سی سی و زور زدن برای خروج ادرار حدود یکسال پیش عکس مجرا انداختم. جواب عکس عدم وجود تنگی بود . اما پس از عکس عوارضی ایجاد شد برای من بطوریکه بعد از چندین ماه سر مجرا جایی که بالن سند را پر کرده بودند حالت درد و ناراحتی داشتم . چندین نوع آنتی بیوتیک قوی مصرف کردم .الان که یکسال از عکس می گذرد ادرارم اغلب دو شاخه و چند شاخه می شود و یا باریک است. لازم به ذکر است بالن سوند را برای من زیاد پر کردند بطوریکه درد زیادی را تحمل کردم. الان انگار کالیبر ادرارم پیچ می خورد و دو شاخه می شود.ابتدای مجرا را که چند دکتر در مطب معاینه کردند تنگی مشخص نبود فکر می کنم بیش از اندازه لازم سوند را داخل برده اند.همچنین ناراحتی اولیه بنده پروستاتیت تشخیص داده شده بود که با خوردن قرصای تروزاسین و باکلوفن بهتر بودم.
    الان فکر میکنم اوایل مجرایم آن سوند تنگی ایجاد کرده است که ادارام صاف و گرد بیرون نمی آید هیچوقت.
    راهنمایی بفرمایید چه کار کنم.ممنونم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید سیستوسکوپی کنید
  • تصویر کاربر پارمیس دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 339 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر بسیار سپاسگزارم که جواب سوال مت رو میدهید من چند وقتیه که اگر ادرارم رو نگه دارم و یا کم آب بخورم موقع خروج سوزش دارم به دکتر زنان مراجعه کردم به من پماد دادن و گفتن ممکن سیستوسکوپی لازم باشه میشه بپرسم برای چی سیستوسکوپی لازمه یا اصلا لازمه یا نه من خیلی نگرانم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      نیازی نیست
  • تصویر کاربر عبدالله دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 364 مشاهده پرسش
    با سلام بنده یکسال میشه که از دردم رنج میبرم خیلی به دکتر هم مراجعه کردم تا در نهایت واریکسل سمت چپ تشخیص داده شد و عمل هم کردم ولی بعد عمل بازم درد دارم و ضمنا تاخیر ادراری که قبلا نداشتم الان تاخیرم دارم وبخصوص شبها ادرارم باریک میشود.لازم به ذکر سونی گرافی که از کلیه و مثانه پروستات ومجرای ادراری طی دو مرحله در طول 10 روز انجام دادم کلا نرمال بوده واندازه پروستاتم15cc میبرم و ممنون میشم که جواب منو بدید ونظر شمارو بدونم....باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      نگران درد نباش
  • تصویر کاربر ارش یکشنبه ۲۴ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 353 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر....من هفده سالمه و یه مدت طولانی میشه که وقتی خودارضایی میکنم به دلیل تنگی مجاری منی خارج نمیشه واذیت میشم باید چکار کنم درمانی داره
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۴ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      سعی کن ترک کنی
  • تصویر کاربر سپیده یکشنبه ۲۴ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 832 مشاهده پرسش
    سلام دکتر عزیز,ممنون از سایت مفیدتان,نامزد من بخاطر تنگی شدید مجرای ادرار,مرحله اول عمل ایشان از مثانه به سمت مقعد برش داده شد,چون می گفتن تنگی زیاد بوده مثل عمل پروستات از مثانه وارد شدند,مرحله دوم عمل باید از مخاط دهان برمیداشتن که به علت جراحی دریچه قلب این عمل حدودا کمتر از دو سال شد که به تعویق افتاد,و الان از پایین آلت نزدیک بیضه که سوراخ کردند فعلا ادرار میکنن,سوالم اینه که تکرر ادرار ایشان نسبت به قبل بیشتر شده آیا هیچوقت این تکرر و بی اختیاری ادرار بعد عمل دوم بهتر نمیشود؟ و اینکه این گرافت چند وقت بعد منجر به تنگی دوباره خواهد شد,واگر دوباره تنگی بعد پیوند به وجود آمد,دیگه چیکار میتوان کرد ؟و اینکه اگه مناطقی که مرحله اول برش دادن ,چسبندگی پیدا کنه چی,آخه نامزدم بیمارستان دولتی لبافی نژاد عمل کرده و من اطمینانی به آنها ندارم؟! ما هنوز بچه نداریم, لطفا کمکمون کنید,ممنون میشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۴ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      بررسی توسط دکترتان انجام شود
  • تصویر کاربر مجید یکشنبه ۲۴ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 353 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت آقای دکتر کرمی. فردی ۳۴ ساله هستم . با تشخیص پزشک مبنی بر تنگی مجرای میانی در انتظار جراحی سرپایی هستم لیکن بدلیل شرایط کاری دو بار مجبور به عدم تخلیه به موقع ادرار شدم (به مدت ۵ساعت ) که این امر باعث درد کلیه سمت چپ شده . ایا امکان خطر برای کلیه تا زمان جراحی وجود دارد . درمان لازم چیست . با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۴ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      نه نگران نباش
  • تصویر کاربر امید یکشنبه ۲۴ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 333 مشاهده پرسش
    باعرض سلام .
    بنده 32 سال هستم و برای مرحله دوم مجرای ادارار رو عمل کردم و دکترم فرمودن که برای جلو گیری از تنگی مجدد مجرا بایستی طبق برنامه ای (تایک ماه روزی یه بار _ماه دوم دوروزی یه باز و.......تا9ماه)به خودم البته طبق اموزشی که دادن سوند شماره 14 بزنم تا جلو گیری بشه از تکرار گرفتگی .
    سوالم از جناب عالی اینه که باوجود اذیت شدن هنگام سوند زدن واحتمال وجود میکروب ایا واقعا این کار مفید هست یانه.
    باتشکر فراوان از شما
    ممنون میشم اگه جواب رو به ایمیلم بفرستید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۴ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      حتما مفید است
  • تصویر کاربر مهدى شنبه ۲۳ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 342 مشاهده پرسش
    سلام و خسته نباشيد
    آقاي دكتر من خدمتتان مطب رسيدم و در مطب سيستوسكوپي انجام دادم و اگر خاطرتان باشد تنگي داشتم
    من را به بيمارستان تجريش معرفي كردين من مراجعه كردم و به اتاق عمل فرستاده شدم و بعد از بيرون آمدن از اتاق عمل ديدم سوند به من وصل است و گفته اند ١٠ روز اين سوند را داشته باشه و بعد از ١٠ روز به بيمارستان مراجعه كنم و سوند را دربياورند و اگه مشكل حل نشد گفتند بايد عمل كنم چكار بايد انجام بدهم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۳ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      تنگی شدید است
  • تصویر کاربر حمید چهارشنبه ۲۰ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 361 مشاهده پرسش
    بسم الله الرحمن الرحیم
    با سلام
    من 25 سالمه و به مدت 2 سال و فاصله 3 ماه سوند میزنم.
    آیا غیر از سوند درمان دیگری دارد یا با داروی گیاهی
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۹ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      نوار عصب مثانه گرفته اید
    2. تصویر کاربر حمید چهارشنبه ۲۰ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      خیر
      اما سونوگرافی از کلیه و مثانه گرفتم که خوب بوده و در ضمن بنده برای بیماری به دکتر خسرو حق شناس مراجعه میکنم.
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر دستوري دوشنبه ۱۸ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 376 مشاهده پرسش
    با سلام واحترام خدمت شما دكتربزرگوار
    اينجانب مرد 36 ساله اي هستم كه مدت يك ماهي است كه در ناحيه بين مقعد وآلت تناسلي احساس درد دارم و الان دوهفته اي ميشود علاوه براينكه زمان ادرار كردن طولاني است وآخراي ادرار قطره قطره وادرارم دوشاخه ميشودواحساس عدم تخليه مثانه دارم وبعداز ادار كردن چنددقيقه اي مينشينم تادوباره باقيمانده ادرار تخليه گردد ونيز بعدازاينكه از توالت پيرون مي آيم يكي دوقطره ادرار در مجرا ميماندونيزاز سه سال پيش در آزمايش ادرارم \\خون وجود داشت كه ازپارسال به دكتر متخصص اورولوژي مراجعه كردم و4ماه پيش سيستوسكوپي وسونوگرافي انجام دادم ودكترمربوطه بعداز سيستوسكوپي گفتند مقداري بزرگي پروستات داريد كه حجم آن 24.5 سي سي بودوگفتند مشكل ديگري نداريدوداروهايي (ترازوسين/پرازوسين/افلوكساسين200/روانتيكس راكه تجويز كرده بودند استفاده كردم البته به نطرم تاثير ي مشاهده نكردم.واخيرا"متخصص ديگري مراجعه كردم وعلت درد بين پاها ونيز وجود خون درادرار را بهشون گفتم ايشان گفتندبا توجه به سن شما مشكل پروستات نميتواند باشدويك عكس يورتروگرافي ازمجراي ادرار با ماده حاجب گرفتم گفتند شما تنگي مجراي ادرار داريدكه عكس به پيوست ميباشد لطفا" راهنمايي بفرماييدچه اقدامي بايستي انجام بدهم واگر تنگي مجري دارم آيا درماني داردوآيابزرگي پروستات ندارم.ممنون از لطفتون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۸ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      تنگی ندارید
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر معصومه یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 422 مشاهده پرسش
    باسلام پدرم 2 سال پیش (70) سالگی بدلیل سرطان پروستات بیضه ها یش را در آوردند.اکنون از عرق بیش از حد و افسردگی رنج می برد خواستم بدانم راه حلی برای این مشکل وجود دارد متشکرم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      داروهای ضد افسردهگی
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب