درمان طلائی سرطان پروستات بدخیم با رادیکال پروستاتکتومی

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

سرطان پروستات بدخیم شایع ترین سرطان منجر به مرگ در مردان بعد از سرطان ریه و کولون می باشد. علیرغم شیوع نسبی بالای سرطان پروستات، اگر به موقع تشخیص داده شود و کامل درمان گردد، هیچ خطری برای بیمار ندارد. درمان قطعی سرطان پروستات چیست؟

همچنانکه در مباحث گذشته عرض کردم قطعی ترین روش تشخیص سرطان پروستات نمونه برداری از مقعد و با استفاده از سونوگرافی است. پس از تشخیص قطعی سرطان پروستات بدخیم درمان آن بسته به درجه ی آن متفاوت است.

درمان قطعی سرطان پروستات بدخیم

درمان قطعی سرطان پروستات جراحی است، ابتدا پزشک برای درمان شما اقدام به جراحی میکند که این جراحی شامل، برداشتن غده پروستات (پروستاتکتومی رادیکال)، و برخی از بافت های اطراف و چند غدد لنفاوی است. جراحی یک گزینه برای درمان سرطانی است که محدود به پروستات است. گاهی اوقات برای درمان سرطان پروستات یا متاستاز پروستات پیشرفته پروستات در ترکیب با سایر درمان ها استفاده می شود. و ممکن است بعد از جراحی نیاز به انجام چندین جلسه شیمی درمانی و پرتو درمانی داشته باشید.

جراحی سرطان پروستات بدخیم

اگر سرطان پروستات بدخیم در مرحله اولیه که داخل غده است و مقدار کمی از پروستات را درگیر کرده است و چسبندگی زیاد به اطراف نداشته باشد، درمان قطعی آن، عمل پروستات بدخیم است. در این روش با یک الی دو شب بستری در بیمارستان و بدون بیهوشی عمومی و با برش چندسانتی زیر ناف غده پروستات به همراه مخلفات آن از قبیل کیسه های منی و لوله های منی بر کاملاً برداشته و پاکسازی می گردد. پس از برداشتن کامل غده پروستات گردن مثانه را به مجرا پیوند می زنیم که در فیلم زیر می بینید.

عود سرطان پروستات بعد از جراحی

برخلاف عمل جراحی ساده و خوش خیم پروستات که مثل گردو در آن فقط هسته را برمی داریم در جراحی سرطان پروستات بدخیم مجبور به برداشتن کل غده پروستات جهت جلوگیری از عود بیماری و درمان کامل آن هستیم و لذا شانس عوارض ذکر شده در این عمل با درصد بالاتری نسبت به عمل ساده پروستات همراه می باشد.

فیلم عمل پروستات

عمل رادیکال پروستات

بعد از عمل موفقیت آمیز جراحی سرطان پروستات که بین 45 دقیقه تا 5/1 ساعت طول می کشد یک سوند به مدت 20-15 روز در مثانه و مجرا جهت گرفتن موفقیت آمیز پیوند مثانه به مجرا گذاشته می شود و شما 48 ساعت بعد از عمل از بیمارستان مرخص می شوید و بهتر است هر چه زودتر علیرغم داشتن سوند فعالیت های روزمره و تحرک لازم را داشته باشید تا از بعضی از عوارض جراحی لگنی از قبیل لخته شدن خون در اعضا و … جلوگیری شود.

تنها توصیه بعد از عمل نگهداری کامل از سوند به مدت 2 الی 3 هفته می باشد. بعد از یک هفته بخیه محل عمل و سه هفته بعد سوند شما خارج می شود. جواب قطعی از نظر شدت درگیری به سرطان پروستات و نوع آن از نظر قدرت تهاجمی یک هفته بعد از عمل توسط پاتولوژی به دکتر شما گزارش می شود و بسته به اینکهدرجه درگیری چقدر است؟ و یا بافت های اطراف درگیر شده اند، یا نه، ادامه درمان بر اساس گزارش پاتولوژی عبارت است از:

درمان قطعی سرطان پروستات بدخیم در تهران

عوارض عمل پروستات بدخیم

متخصص پروستات بعد از خارج کردن سوند مجرا ممکن است شما به درجاتی خروج غیرطبیعی ادرار داشته باشید که با گذر زمان اغلب بهتر می شوند. بهترین ورزش تقویت دریچه ادرار بعد از عمل، منقبض کردن عضلات باسن می باشد که توصیه می گردد در طول روز مرتب انجام شود که اغلب با گذر زمان در حدودی که عملکرد مثانه نرمال باشد و آسیب جدی به اسفنکتر وارد نشده باشد، با گذر زمان و انقباض عضلات باسن که توصیه می گردد چندین بار در روز انجام شود بهتر خواهد شد.

طول عمر بیماران

بر اساس تاریخچه طبیعی سرطان پروستات موضعی، امید به زندگی (LE) مردانی که تحت درمان با پروستاتکتومی رادیکال (RP) یا رادیوتراپی با پرتو خارجی قطعی (EBRT) قرار گرفته اند باید بیش از 10 سال باشد.

علت عود مجدد سرطان پروستات بعد از رادیکال

بله گاهی ممکن است بعد از جراحی و درمان سرطان پروستات شما مجددا عود کن این اتفاقا ممکن است به خاطر جا ماندن رخی از سلول های سرطانی حین جراحی باشید به همین دلیل است که باید در انتخاب پزشک و جراح متخصص خود دقت لازم را داشته باشید.

 جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

1.1/5 - (999 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر عرفان چهارشنبه ۵ خرداد ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 307 مشاهده پرسش
    باسلام.
    من پسری ۱۸ ساله هستم.در۲سال پیش دوبار دچار احتباس ادراری شدم که با مراجعه به بیمارستان سوند گذاری برروی من انجام گرفت.پس از آزمایش و سنوگرافی خوشبختانه شرایط نرمال بود و عفونتی هم نبود.حالا بعد از گذاشتن سوند دوم پرش و اندازه ادرار کردن من کمتر شده و در بعضی مواقع در ادرار کردن کلیه سمت چپم درد کمی میگیره که با نفس کشیدن عمیق درد کلیم از بین میره.حالا لطفا کمکم کنین.من چه بیماری دارم و باید چی کار کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۵ خرداد ۹۵( 8 سال پیش)
      مهم نيست
  • تصویر کاربر نیکو چهارشنبه ۵ خرداد ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 319 مشاهده پرسش
    سلاد جناب دکتر بنده در ۱۰ سالگی اپیس پادیاز مو عمل کردم ولی بعد با تنگی مجرا مواجه شدم ۱۲ بار عمل کردمولی هربار دوباره مجرا مسدود میشد تا در۱۲ سالگی در انگلستان دکتر ترنر وارویک عملم کرد الان که ۳۵ سالمه متاسفانه دوباره مجرام تنگی شدید پیدا کرده ممنون میشم راهنماییم کنید تنگی مجرامم مربوط به ابتدای مجرای التم در قسمت حشفه اس
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۵ خرداد ۹۵( 8 سال پیش)
      به دكتر حسيني در بيمارستان شهدا مراجعه كنيد
  • تصویر کاربر منصور جمعه ۱۸ تیر ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 314 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشی خدمت جناب دکتر
    بنده تقریبا 7 سال پیش در یک تصادف به شکستگی ناجور لگن پارگی مثانه و ... دچار شدم و چندین عمل روی لگن و مثانه انجام داده که تقریبا 40 روز سوند به اینجانب وصل بود بعد از خارج کردن سوند و ... به مرور زمان مجاری ادرارم تنگ شده.
    یک مرتبه هم عمل آندوسکوپی انجام دادم که به دلیل تنگی بیش از حد مجرای ادار امکان پذیر نبود.
    هم اکنون نیز همچنان با این درد کنار آمده ارم ولی بعضی وقتها خیلی اذیت میشم طوری که بعد از ادرار کردن از مجرای آن خون خارج می شود
    در صورت امکان راهی برای رفع این مشکل به بنده معرفی نمایید.
    عکس رادیولوزی از مجرای ادار هم خدتتان پیوست می باشد .
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۸ تیر ۹۵( 8 سال پیش)
      به دكتر معالجتان مراجعه نماييد
  • تصویر کاربر حسین جمعه ۲۴ اردیبهشت ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 351 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر .
    بنده 18 سالمه و تا جایی که یادمه از همون اول در ادرار کردن کمی مشکل داشتم و ادرارم با تاخیر همراه بود اغلب . این مشکل به نظر میاد ذره ذره بیشتر شده ، چند وقت پیش عمل جراحی بالای 5 ساعت داشتم (آندسکوپی سینوس)و وقتی بهوش آمدم چون نمیتونستم ادرار کنم 2 بار بهم سوند وصل شد . گاهی اوقات استمناء میکنم و بعد از استمناء احتباس ادرارم عود میکنه و این احتباس ادرار اکثرا تا چندساعت بعد از استمناء ادامه داره . الان چند وقتیه این مشکل احتباس رو پیدا کردم واز قبل نبوده حتی مواقعی هم که استمنا میکردم تا نیم ساعت یه ساعت مشکل ادرار داشتم بعد حل میشد قبلا اما الان به درازا میکشه . احتباس هم همونطور که گفتم اغلب اول صبح ها و همینطور پس از استمناء عود میکنه . گاهی اوقات به صورت گذرا یعنی یه چندروزی سوزش هنگام شروع ادرار و خارج شدن منی هم دارم بعد کمرنگ و میشه این موضوع.
    میخواستم لطف کنید یه پیش زمینه بهم بدید که بدونم دقیقا با چی طرف هستم تا بعدش انشاءالله حضوری خدمتتون برسم.
    خیلی ممنونم .
    1. تصویر کاربر حسین پنجشنبه ۲۳ اردیبهشت ۹۵( 9 سال پیش)
      یه خواهش ، من نمیدونستم سوالها به طور عمومی منتشر میشه ، یا به طور عمومی منتشر نکنید یا اسم و فامیل رو حذف کنید.
      ممنون.
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۴ اردیبهشت ۹۵( 9 سال پیش)
      بايد براي بررسي علت نوار عَصّب مثانه يا سيستوسكوپي كنيد فيلم من در سايتم در اين مورد را ببينيد
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر مسعود چهارشنبه ۲۲ اردیبهشت ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 342 مشاهده پرسش
    با سلام من جهانگیری هستم از اردبیل. من مدت دو سال هستش که متوجه شدم تنگی حالب در کلیه دارم و علیرغم پیگیریهای مختلف با پزشکان مختلف ، اکثرا تحمل درد و مراقبت رو ترجیح دادن و گفتن نیاز به عمل جراحی نیست . میخواستم منو راهنمایی کنین . ضمن اینکه من چندین بار عکس و سی تی اسکن انجام دادم و دارو مصرف کردم و حدود یکسالی بود دردم خیلی کم شده بود ولی الان دوباره نشدید شده . با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۲ اردیبهشت ۹۵( 9 سال پیش)
      بايد مداركتان را ببينم
  • تصویر کاربر سیدمحمدرضاحسن یکشنبه ۲۹ فروردین ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 304 مشاهده پرسش
    باسلام
    خدمت دکترکرمی گرامی
    بنده دچارتنگی مجرا هستم.عمل سیستوسکپی دارم .عوارض احتمالی یعدازسوندگذاشتن ؟راه دیگه ام هست بجزعمل؟باسپاس
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۹ فروردین ۹۵( 9 سال پیش)
      فيلم سايت من در مورد تنگي مجزأ را ببينيد
  • تصویر کاربر مهدی یکشنبه ۸ فروردین ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 306 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید
    جناب دکتر من فرزند پسرم 6 سالش هست و تنگی مجرای ادرار دارد میخواستم بدونم شما در مطب هم جهت بر طرف کردن این مشکل و باز کردن مجرا اقدام میکنید. چون از شهرستان میخوام بیارمش چند روز نیاز هست که تهران باشم. سونوگرافی از مثانه و کلیه نیز انجام دادم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۸ فروردین ۹۵( 9 سال پیش)
      تنگي مجرتي بيروني بله٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤
  • تصویر کاربر ارش یکشنبه ۸ فروردین ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 308 مشاهده پرسش
    با سلام وخسته نباشید من تکرار ادار زیاد داشتم شاید روزی چهل پنچاه بعدرفتم پزشک ازمایش نوشت که تو ازمایش خونم مسکل داشتم بعد من فرستاد پیش دکتر دیگه که متخص کلیه بود ایشون سیتسکوبی گرفت گفتن تنگی مجرای داریی داره کاره نکرده .درضمن از اون روز که سیتسوکبی هم گرفتم الان حدید سوزش ادار دارم هیچ تغییر نکرده دو تا قرص به من داد گفت بخور ممنون میشم باید چکار کنم با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۸ فروردین ۹۵( 9 سال پیش)
      ٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤ حتما نوار مثانه بگيريد
  • تصویر کاربر محمد شنبه ۱۴ فروردین ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 3491 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر من دو روز پیش عمل تنگی مجرا با استفاده از لیزر داشتم و الان سوند به من وصله گفتن بعد از چهارده روز برای کشیدن سوند باید برم و گفتن بعد کشیدن سوند باید میل بزنم میخواستم بدونم میل زدن عوارض داره یا نه با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۴ فروردین ۹۵( 9 سال پیش)
      فيلم تنگي مجرتي من را ببينيد
  • تصویر کاربر سیدصادق شنبه ۲۱ فروردین ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 383 مشاهده پرسش
    سلام علیکم
    من عمل جراحی تنگی مجاری ادرار در بیمارستان شهدا انجام دادم و هفته گذشته سوند برداشته درعمل سیستوسکپی تکرار شد.فرمودید باید خودم سوند بزنم لطفا روش سوند زدن رابفرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۱ فروردین ۹۵( 9 سال پیش)
      بايد تشريف بياوريد كلينيك
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر معصومه یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 422 مشاهده پرسش
    باسلام پدرم 2 سال پیش (70) سالگی بدلیل سرطان پروستات بیضه ها یش را در آوردند.اکنون از عرق بیش از حد و افسردگی رنج می برد خواستم بدانم راه حلی برای این مشکل وجود دارد متشکرم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      داروهای ضد افسردهگی
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب