درمان طلائی سرطان پروستات بدخیم با رادیکال پروستاتکتومی

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

سرطان پروستات بدخیم شایع ترین سرطان منجر به مرگ در مردان بعد از سرطان ریه و کولون می باشد. علیرغم شیوع نسبی بالای سرطان پروستات، اگر به موقع تشخیص داده شود و کامل درمان گردد، هیچ خطری برای بیمار ندارد. درمان قطعی سرطان پروستات چیست؟

همچنانکه در مباحث گذشته عرض کردم قطعی ترین روش تشخیص سرطان پروستات نمونه برداری از مقعد و با استفاده از سونوگرافی است. پس از تشخیص قطعی سرطان پروستات بدخیم درمان آن بسته به درجه ی آن متفاوت است.

درمان قطعی سرطان پروستات بدخیم

درمان قطعی سرطان پروستات جراحی است، ابتدا پزشک برای درمان شما اقدام به جراحی میکند که این جراحی شامل، برداشتن غده پروستات (پروستاتکتومی رادیکال)، و برخی از بافت های اطراف و چند غدد لنفاوی است. جراحی یک گزینه برای درمان سرطانی است که محدود به پروستات است. گاهی اوقات برای درمان سرطان پروستات یا متاستاز پروستات پیشرفته پروستات در ترکیب با سایر درمان ها استفاده می شود. و ممکن است بعد از جراحی نیاز به انجام چندین جلسه شیمی درمانی و پرتو درمانی داشته باشید.

جراحی سرطان پروستات بدخیم

اگر سرطان پروستات بدخیم در مرحله اولیه که داخل غده است و مقدار کمی از پروستات را درگیر کرده است و چسبندگی زیاد به اطراف نداشته باشد، درمان قطعی آن، عمل پروستات بدخیم است. در این روش با یک الی دو شب بستری در بیمارستان و بدون بیهوشی عمومی و با برش چندسانتی زیر ناف غده پروستات به همراه مخلفات آن از قبیل کیسه های منی و لوله های منی بر کاملاً برداشته و پاکسازی می گردد. پس از برداشتن کامل غده پروستات گردن مثانه را به مجرا پیوند می زنیم که در فیلم زیر می بینید.

عود سرطان پروستات بعد از جراحی

برخلاف عمل جراحی ساده و خوش خیم پروستات که مثل گردو در آن فقط هسته را برمی داریم در جراحی سرطان پروستات بدخیم مجبور به برداشتن کل غده پروستات جهت جلوگیری از عود بیماری و درمان کامل آن هستیم و لذا شانس عوارض ذکر شده در این عمل با درصد بالاتری نسبت به عمل ساده پروستات همراه می باشد.

فیلم عمل پروستات

عمل رادیکال پروستات

بعد از عمل موفقیت آمیز جراحی سرطان پروستات که بین 45 دقیقه تا 5/1 ساعت طول می کشد یک سوند به مدت 20-15 روز در مثانه و مجرا جهت گرفتن موفقیت آمیز پیوند مثانه به مجرا گذاشته می شود و شما 48 ساعت بعد از عمل از بیمارستان مرخص می شوید و بهتر است هر چه زودتر علیرغم داشتن سوند فعالیت های روزمره و تحرک لازم را داشته باشید تا از بعضی از عوارض جراحی لگنی از قبیل لخته شدن خون در اعضا و … جلوگیری شود.

تنها توصیه بعد از عمل نگهداری کامل از سوند به مدت 2 الی 3 هفته می باشد. بعد از یک هفته بخیه محل عمل و سه هفته بعد سوند شما خارج می شود. جواب قطعی از نظر شدت درگیری به سرطان پروستات و نوع آن از نظر قدرت تهاجمی یک هفته بعد از عمل توسط پاتولوژی به دکتر شما گزارش می شود و بسته به اینکهدرجه درگیری چقدر است؟ و یا بافت های اطراف درگیر شده اند، یا نه، ادامه درمان بر اساس گزارش پاتولوژی عبارت است از:

درمان قطعی سرطان پروستات بدخیم در تهران

عوارض عمل پروستات بدخیم

متخصص پروستات بعد از خارج کردن سوند مجرا ممکن است شما به درجاتی خروج غیرطبیعی ادرار داشته باشید که با گذر زمان اغلب بهتر می شوند. بهترین ورزش تقویت دریچه ادرار بعد از عمل، منقبض کردن عضلات باسن می باشد که توصیه می گردد در طول روز مرتب انجام شود که اغلب با گذر زمان در حدودی که عملکرد مثانه نرمال باشد و آسیب جدی به اسفنکتر وارد نشده باشد، با گذر زمان و انقباض عضلات باسن که توصیه می گردد چندین بار در روز انجام شود بهتر خواهد شد.

طول عمر بیماران

بر اساس تاریخچه طبیعی سرطان پروستات موضعی، امید به زندگی (LE) مردانی که تحت درمان با پروستاتکتومی رادیکال (RP) یا رادیوتراپی با پرتو خارجی قطعی (EBRT) قرار گرفته اند باید بیش از 10 سال باشد.

علت عود مجدد سرطان پروستات بعد از رادیکال

بله گاهی ممکن است بعد از جراحی و درمان سرطان پروستات شما مجددا عود کن این اتفاقا ممکن است به خاطر جا ماندن رخی از سلول های سرطانی حین جراحی باشید به همین دلیل است که باید در انتخاب پزشک و جراح متخصص خود دقت لازم را داشته باشید.

 جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

1.1/5 - (999 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر Omidkazemi شنبه ۱۴ اسفند ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 396 مشاهده پرسش
    بابام و درود بر همه کسانی گه برای این مملکت خدمت می کند جناب دکتر کرمی از شما خواهش میکنم کنم مرا کمک کنید تا عمر دارم دعایتان می کنم من مدتی است گه پس از پایان ادرارم احساس میکنی کنم گه مقداری ادرار دوباره می آید در مجرایم آما بیرون نمی آید من سونوگرافی همه رفتم و هیچ مشکلی نداشتم و در مورد نشانه هایش تنگی مجرای گه شما گفته بودید هیچ کدام را نداشتم وادرارم با سرعت و پرش خارج میشود حال من باید چه کنم آیا این حس است با واقعیت و در ضمن من وقتی ارضا میشوم احساس میکنی کنم مقداری منی در مجرایم باقی می‌ماند ماند آیا این همه حس است با واقعیت تو رو خدا کمک کنید دکتر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۴ اسفند ۹۵( 8 سال پیش)
  • تصویر کاربر مجید شنبه ۱۴ اسفند ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 340 مشاهده پرسش
    با سلام وتشکر، حدود 2 ماه پیش با درد بسیار شدید کلیه مواجه شدم به پزشک مراجعه کردم و سونو گرافی انجام دادم، سنگی مشاهده نشد ولی به علت تورم زیاد کلیه حدس زدند که سنگ کلیه است دارو و توصیه های برای دفع سنگ ارایه شد .(البته برای تسکین درد سرم وتعدادی آمپول تزریق شد که درد از بین رفت)بعد از آن نه سنگی دفع شد و نه دردی ظاهر شد. به پزشک متخصص مراجعه کردم سی تی اسکن انجام شد ولی باز اثری از سنگ نبود،مجددا آزمایش و عکس رنگی که احتمال upjo داده شد . در این مدت 2 الی 3 نوبت احساس درد و تورم کلیه داشتم ( بیشتر زمانی که احساس سرما کردم و همچنین مجبور به نگه داشتن ادرار شدم). پزشک معالج اعلام کردند که این تنگی حالب مادر زادی است. حال سوال اینست 1-که چرا بعد از 47 سال ایجاد درد و مشکل شده . 2-چه روش در مانی را چه توصیه می نمایید.با تشکر دوباره
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۴ اسفند ۹۵( 8 سال پیش)
  • تصویر کاربر داود شنبه ۱۴ اسفند ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 308 مشاهده پرسش
    باسلام خدمت دکتر محترم پسری22 ساله دارم که از اول بهمن هنگام ادرار کردن دچار مشکل شد که با آز مایشات و عکس رنگی متوجه تنگی مجرای ادراری شدند و2 بار در بیمارستان پارس سعی درباز کردن تنگی انجام گرفت که موفق نشدند دکتر معالج میگوید بخاطر وجود چند سوراخ در محل تنگی پیدا کردن مسیر اصلی امکان پذیر نیست و عمل پیوند در بیمارستان شهدای تجریش را پیشنهاد داده میخواستم نظر شما دکتر محترم را بپرسم که چیکار کنم با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۴ اسفند ۹۵( 8 سال پیش)
  • تصویر کاربر سیاوش پنجشنبه ۱۲ اسفند ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 277 مشاهده پرسش
    سوراخ مجرایم مادرزادی تنگ است وهمانطور که درسوال قبلی گفتم,سنگ نزدیک نوک مجرا مانده است..ایا عمل اندوسکوپی در کلینیک انجام میشود وهزینه تقرببی ان چقدر است وبرای دفع احتمالی ان_بدون عمل_چه تجویز میکنید?!
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۲ اسفند ۹۵( 8 سال پیش)
  • تصویر کاربر مجید سه شنبه ۱۰ اسفند ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 332 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من 28 سال دارم و چند سالی ست ک مشکل تکرر ادرار داشتم بیشتر زمستانا تشدید میشد و بقیه فصلها تقریبا نرمال بود و پیش ی متخصی میرفتم ک داروهایی را ک بهم تجویز میکرد و تغییر چندانی رو من محسوس نبود رو براتون پیوست میکنم بیشتر نظر دکتر استرس و .. بود تا اینکه با اصرار یکی از دوستان ک دانشجوی اورولوژی بود ب دکترم گفتم برام آزمایش RUG بنویسه اولش گفت احتیاجی نمیبینم بعدش ک نوشت و انجام دادم دکترم ضمن مشاهده نتیجه آزمایش گفت مجرات تنگه ولی شدید نیست کمه و درحال حاضر عمل دیلاتاسیون انجام دهم و گفتن در صورت انجام این عمل سرپایی ممکنه بازهم مجدددا مجرای آلتم تنگ شود و مجبور شم بازم این عملو انجام دهم.....ب نظر شما لازمه این کار باتوجه ب اینکه تنگی شدید نیست و ضرری نداره برام؟ تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۰ اسفند ۹۵( 8 سال پیش)
  • تصویر کاربر مژگان سه شنبه ۱۰ اسفند ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 325 مشاهده پرسش
    بعد از انجام عمل سيستوسكپي مجاري باز نشده وهنود إدرار به سختي و دشواري دفع ميشود چكار كنم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۰ اسفند ۹۵( 8 سال پیش)
  • تصویر کاربر محسن دوشنبه ۹ اسفند ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 281 مشاهده پرسش
    با سلام 34 سالمه مجرد هستم 9 ماه پیش رابطه داشتم و دچار عفونت شدم و سوزاک گرفتم بعد از اون شروع به خوردن آنتی بیوتیک کردم و عفونت ار بین رفت ولی هنوز احساس گرفتگی مجاری و تکرر ادرار را دارم عکس و سی تی اسکن و آزمایش دادم که چیزی مشاهده نشد یک ماهه اخیر مجددا آنتی بیوتیک استفاده کردم که باز اثری نداشت در ضمن گاهی درد در ناحیه بیضه چپ هم دارم خواهش میکنم جوابمو بدید واقعا زندگیم مختل شده عکس مجاری ادرار و سونو از مثانه هم فرستادم منتظر جوابتون هستم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۹ اسفند ۹۵( 8 سال پیش)
  • تصویر کاربر حسین دوشنبه ۲ اسفند ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 667 مشاهده پرسش
    با سلام.دو روز پیش به خاطر دشواری در دفع ادرار ، عمل سیستوسکپی از طریق بیهوشی نخاعی روی من انجام شد. مشکل من تنگی مجرای ادرار تشخیص داده شد. بعد دو روز سوزش ادرار و خونریزی در حین ادرار که ناشی از عمل سیستوسکوپی بوده رفع نشده و هر بار شروع ادرار من با خروج یک لخته و مقادیری خون همراه است.راه رفتن و فعالیت، این موضوع را تشدید میکند و در قسمت کلیه ها و مثانه مقداری احساس درد دارم. تب خفیفی هم دارم. لطفا راهنمایی بفرمایید چه باید کرد و تا کی ادامه دارد.با احترام
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲ اسفند ۹۵( 8 سال پیش)
  • تصویر کاربر محمد چهارشنبه ۴ اسفند ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 306 مشاهده پرسش
    با اینکه فشار زیادی بهم میاد ولی دفع به سختی انجام میشه چکار باید بکنم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۴ اسفند ۹۵( 8 سال پیش)
      سلام فيلم سيستويكوپي من را ببينيد ٢-بايد سيستوسكوپي شويد
  • تصویر کاربر غلامحسن چهارشنبه ۲۷ بهمن ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 299 مشاهده پرسش
    باسلام
    پدرم80ساله که یکماه پیش خونریزی مغزی کردندوسمت راست بدنشان کم تحرکتراست.شربت پیراستام میخورندوقند و فشارتحت کنترل است.ازicu تا الان بدون سوندفولی ادرار ندارندوسیپروفلوکستین هم میخورند.براثرتعویض مکررسوند دراین مدت سرسوندخون آلودمیباشدآیاپیشابراه صدمه دیده یا بخاطربزرگی پروستات که 33 ' است میباشد.سوند16 استفاده میکنند.قبل ازبیماری مشکلی برای ادرارنداشتندگاهی پروستاتان میخوردند.باسپاس
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۷ بهمن ۹۵( 8 سال پیش)
      سلام سكته مغزي موتور مثانه را خراب ميكند ولذا عارضه سكته ميباشد وبايد نوار مثانه بگيريد لطفا فيلم نوار مثانه در سايت من را ببينيد جهت هماهنگي بيشتر با مطب تماس بگيريد٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر معصومه یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 422 مشاهده پرسش
    باسلام پدرم 2 سال پیش (70) سالگی بدلیل سرطان پروستات بیضه ها یش را در آوردند.اکنون از عرق بیش از حد و افسردگی رنج می برد خواستم بدانم راه حلی برای این مشکل وجود دارد متشکرم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      داروهای ضد افسردهگی
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب