درمان طلائی سرطان پروستات بدخیم با رادیکال پروستاتکتومی

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

سرطان پروستات بدخیم شایع ترین سرطان منجر به مرگ در مردان بعد از سرطان ریه و کولون می باشد. علیرغم شیوع نسبی بالای سرطان پروستات، اگر به موقع تشخیص داده شود و کامل درمان گردد، هیچ خطری برای بیمار ندارد. درمان قطعی سرطان پروستات چیست؟

همچنانکه در مباحث گذشته عرض کردم قطعی ترین روش تشخیص سرطان پروستات نمونه برداری از مقعد و با استفاده از سونوگرافی است. پس از تشخیص قطعی سرطان پروستات بدخیم درمان آن بسته به درجه ی آن متفاوت است.

درمان قطعی سرطان پروستات بدخیم

درمان قطعی سرطان پروستات جراحی است، ابتدا پزشک برای درمان شما اقدام به جراحی میکند که این جراحی شامل، برداشتن غده پروستات (پروستاتکتومی رادیکال)، و برخی از بافت های اطراف و چند غدد لنفاوی است. جراحی یک گزینه برای درمان سرطانی است که محدود به پروستات است. گاهی اوقات برای درمان سرطان پروستات یا متاستاز پروستات پیشرفته پروستات در ترکیب با سایر درمان ها استفاده می شود. و ممکن است بعد از جراحی نیاز به انجام چندین جلسه شیمی درمانی و پرتو درمانی داشته باشید.

جراحی سرطان پروستات بدخیم

اگر سرطان پروستات بدخیم در مرحله اولیه که داخل غده است و مقدار کمی از پروستات را درگیر کرده است و چسبندگی زیاد به اطراف نداشته باشد، درمان قطعی آن، عمل پروستات بدخیم است. در این روش با یک الی دو شب بستری در بیمارستان و بدون بیهوشی عمومی و با برش چندسانتی زیر ناف غده پروستات به همراه مخلفات آن از قبیل کیسه های منی و لوله های منی بر کاملاً برداشته و پاکسازی می گردد. پس از برداشتن کامل غده پروستات گردن مثانه را به مجرا پیوند می زنیم که در فیلم زیر می بینید.

عود سرطان پروستات بعد از جراحی

برخلاف عمل جراحی ساده و خوش خیم پروستات که مثل گردو در آن فقط هسته را برمی داریم در جراحی سرطان پروستات بدخیم مجبور به برداشتن کل غده پروستات جهت جلوگیری از عود بیماری و درمان کامل آن هستیم و لذا شانس عوارض ذکر شده در این عمل با درصد بالاتری نسبت به عمل ساده پروستات همراه می باشد.

فیلم عمل پروستات

عمل رادیکال پروستات

بعد از عمل موفقیت آمیز جراحی سرطان پروستات که بین 45 دقیقه تا 5/1 ساعت طول می کشد یک سوند به مدت 20-15 روز در مثانه و مجرا جهت گرفتن موفقیت آمیز پیوند مثانه به مجرا گذاشته می شود و شما 48 ساعت بعد از عمل از بیمارستان مرخص می شوید و بهتر است هر چه زودتر علیرغم داشتن سوند فعالیت های روزمره و تحرک لازم را داشته باشید تا از بعضی از عوارض جراحی لگنی از قبیل لخته شدن خون در اعضا و … جلوگیری شود.

تنها توصیه بعد از عمل نگهداری کامل از سوند به مدت 2 الی 3 هفته می باشد. بعد از یک هفته بخیه محل عمل و سه هفته بعد سوند شما خارج می شود. جواب قطعی از نظر شدت درگیری به سرطان پروستات و نوع آن از نظر قدرت تهاجمی یک هفته بعد از عمل توسط پاتولوژی به دکتر شما گزارش می شود و بسته به اینکهدرجه درگیری چقدر است؟ و یا بافت های اطراف درگیر شده اند، یا نه، ادامه درمان بر اساس گزارش پاتولوژی عبارت است از:

درمان قطعی سرطان پروستات بدخیم در تهران

عوارض عمل پروستات بدخیم

متخصص پروستات بعد از خارج کردن سوند مجرا ممکن است شما به درجاتی خروج غیرطبیعی ادرار داشته باشید که با گذر زمان اغلب بهتر می شوند. بهترین ورزش تقویت دریچه ادرار بعد از عمل، منقبض کردن عضلات باسن می باشد که توصیه می گردد در طول روز مرتب انجام شود که اغلب با گذر زمان در حدودی که عملکرد مثانه نرمال باشد و آسیب جدی به اسفنکتر وارد نشده باشد، با گذر زمان و انقباض عضلات باسن که توصیه می گردد چندین بار در روز انجام شود بهتر خواهد شد.

طول عمر بیماران

بر اساس تاریخچه طبیعی سرطان پروستات موضعی، امید به زندگی (LE) مردانی که تحت درمان با پروستاتکتومی رادیکال (RP) یا رادیوتراپی با پرتو خارجی قطعی (EBRT) قرار گرفته اند باید بیش از 10 سال باشد.

علت عود مجدد سرطان پروستات بعد از رادیکال

بله گاهی ممکن است بعد از جراحی و درمان سرطان پروستات شما مجددا عود کن این اتفاقا ممکن است به خاطر جا ماندن رخی از سلول های سرطانی حین جراحی باشید به همین دلیل است که باید در انتخاب پزشک و جراح متخصص خود دقت لازم را داشته باشید.

 جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

1.1/5 - (999 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر محبوبه یکشنبه ۴ تیر ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 312 مشاهده پرسش
    پدر بنده 74 سال دارند 1 ماه پیش نزد دکتر حسن جمشیدیان عمل turp پروستات انجام دادند و چسبندگی مجاری ادرار داشتند .بعد از کشیدن سوند بعد از 2 هفته نمی توانستند ادرار کنند باز سوند زدند بعد از کشیدن دچار تکرر ادرار شدند مجدد بعد از دو روز ادرارشان قطره قطره میاد دکتر گفتند از مثانه باید نوار گرفته بشه.در ضمن پدر من از یک ماه قبل از عید دچار دیسک کمر شده اند. الان مدام دچار تکرر ادار و یا حبس ادرار هستند باید چه کنیم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۴ تیر ۹۶( 7 سال پیش)
      سلام جهت نوار مثانه با شماره٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤ تماس بگيريد به احتمال زياد به علت ديسك عصب مثانه كم كار شده است
  • تصویر کاربر مجید پنجشنبه ۱ تیر ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 292 مشاهده پرسش
    سلام.پسری 18ساله از خراسان رضویم،حدود 10ساله که بخاطر ضربه به مثانه تو یک تصادف،مبتلا به گرفتگی کامل مجرای ادراری شدم.تواین 10سال حدود2بار عمل جراحی باز انجام دادم اما نتیجه بخش نبوده.این مدتو با سوند ادراری که از روی شکم وارد مثانه شده ادرارمیکنم.دیگه دارم ناامید میشم بنظرتون چیکارکنم.کمکم کنین.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱ تیر ۹۶( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر سپیده دوشنبه ۲۹ خرداد ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 271 مشاهده پرسش
    Sepide A: علت زور زدن نوزاد 28 روزه هنگام ادرار کردن
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۹ خرداد ۹۶( 7 سال پیش)
      بايد متخصص اطفال ببيند
  • تصویر کاربر احمد جمعه ۲۶ خرداد ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 305 مشاهده پرسش
    تنگی مجرا و عفونت مجرا دارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ خرداد ۹۶( 7 سال پیش)
      بايد بياييد تنگي وا باز كنم
  • تصویر کاربر روح دوشنبه ۲۲ خرداد ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 395 مشاهده پرسش
    واریکوسل
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۹ خرداد ۹۶( 7 سال پیش)
      سلام سوالتان چيست
    2. تصویر کاربر روح شنبه ۲۰ خرداد ۹۶( 7 سال پیش)
      سلام. بعد از عمل واریکوسل وضعیت حرکتی چطور میشه من از شهرستان میام باید همراه داشته باشم یا خودم میتونم بعد عمل برگردم؟ ممنون
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۲ خرداد ۹۶( 7 سال پیش)
      بله همراه ميخواهد بدرن بستري است٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر محمد چهارشنبه ۱۷ خرداد ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 389 مشاهده پرسش
    hesam 67: باسلام و روز بخیر من حدود 8 ماه پیش سیسکوسکپی از مجرا برای باز کردن آن داشتم حال بعد از ادرار درد شدیدی در ناحیه مثانه ناراحتم می کنه دکتر می گه باید میل بزنم ولی ادرارم راحت تخلیه می شه و حجم باقیمانده 9 سی سی هستش. اول ادرارم هم حالت دو شاخه داره ولی فشارش خوبه در ضمن کولیت شدید روده هم دارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۷ خرداد ۹۶( 7 سال پیش)
      تنگي مجرا عود كننده است بايد سيستوسكوپي شويد٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤
  • تصویر کاربر حسين سه شنبه ۱۶ خرداد ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 277 مشاهده پرسش
    سلام جناب دكتر. بعد از اتمام ادرار،شديدا خونريزى دارم... البته سابقه عمل انسداد مجارى ادرار هم دارم... سونوگرافى،نشون ميده كه مثانه نميتونه ادرارو خوب دفع كنه... طى 5 سال اخير،به فاصله هر ٢ سال،يكبار عمل كردم@ در حال حاضر تشخيص شما براى اين خونريزى شديد چيه...
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۶ خرداد ۹۶( 7 سال پیش)
      تنگي مجرا عود كننده است بايد مدارا كنيد
  • تصویر کاربر معینی سه شنبه ۹ خرداد ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 328 مشاهده پرسش
    سلام خداقوت اقای دکتر برادرم به علت بند امدن ادرار تشخیص تنگی ادرار داده شد وحتی دکترش با بیهوشی هم نتونست سوند بذارحتی از روی شکم هم برش داده ونتونسته ولوله به مثانه اش وصل کردن بعد از سه هفته دوباره گفته شد که میشه میل زد اما دوباره دراتاق عمل دکتر نتوانسته بود اینکار روانجام بده حتی برشی درزیر بیضه داده ولی دوباره نتوانسته بودتنگی رو درمان کنه ودر حال حاضر هم لوله بهش وصل هست وگفتن که باید ترمیم انجام شود وقسمت تنگی باید جدا شود وبعد بهم وصل شود وگفته شده طول تنگی به اندازه ای نیست که نیاز به پیوند بافت دهان باشه لطفا ما را راهنمایی کنید ودکتری که بتونه این کار روانجام بده معرفی کنید ما شیراز هستیم خواهشمندم سریع جواب دهید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۹ خرداد ۹۶( 7 سال پیش)
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۹ خرداد ۹۶( 7 سال پیش)
      9-شما می توانید از طریق صفحه اینستاگرام یا کانال تلگرام سلسله مباحث پزشکی اینجانب را دنبال کنید.
      🆔 https://www.instagram.com/drkarami/
      🆔 http://t.me/irdarman
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر امین سه شنبه ۲ خرداد ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 222 مشاهده پرسش
    با سلام آقای دکتر.من 30 سالمه دقیقا 13 ماه قبل بعد از تحمل یک دوره 12 ساله تنگی مجرا شدید و دوبار احتباس ادراری در این 12 سال، عمل سیستوسکوپی شدم.4 سال قبل هم آزمایش پروستات دادم که نشون داد دچار پروستاتیت مزمن شدم. بیشتر مواقع احساس تنگی در خروجی مثانه،کاهش پرش ادرار،خروج با مکس در ابتدای ادرار و بعضا دردوخستگی اطراف ناحیه بیضه والت دچار میشم.جالب اینجاست که این شرایط مداوم نیست وممکنه بعد از مدتی رفع و خروج ادرار ضخیم وخوب اما با کمی سوزش و درد باشه که مثانه کاملا تخلیه میشه.در انتهای انزال هم دچار درد کم و همین حالات هستم.لازم به ذکره که من 7 ماه قبل جهت میل زدن مراجعه کردم که میل در یک نقطه خاص گیر میکرد،مجدد زیر بیهوشی بررسی شد که پزشکم فرمودن یک چاله کاذب بوده که رفع شد.مواقعی هم که دچار احتباس بودم با سوند ادرار خارج نمیشد وبا زدن لیدوکایین به داخل آلت ادرار نه ضخیم ولی تا حد زیادی تخلیه میشد.با خوردن انی بیوتیک علایم تا حد زیادی کم میشه-خوردن ماده غذایی مثل اسفناج به شدت آزارم میده،قرصهایی که رنگ ادرار رو قهوهای میکنه به شدت ازار میده--میشه بفرمایید مشکل من چیه اساسا ؟از ّپروستاته یا تنگی عود و فروکش میکنه؟ ممنون دکتر عزیز
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲ خرداد ۹۶( 7 سال پیش)
      سلام بايد سيستوسكوپي كنيد فيلم من در سايتم را ببينيد
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲ خرداد ۹۶( 7 سال پیش)
      9-شما می توانید از طریق صفحه اینستاگرام یا کانال تلگرام سلسله مباحث پزشکی اینجانب را دنبال کنید.
      🆔 https://www.instagram.com/drkarami/
      🆔 http://t.me/irdarman
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر مسعود سه شنبه ۲۶ اردیبهشت ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 306 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام و عرض ادب
    من اهل اردبیل و 42 سال سن دارم . متاسفانه در سنین 25 تا 30 سالگی که اوایل استخدامم بود ادرارم را در مدتهای طولانی نگه میداشتم که بعدها برایم مشکلاتی در مثانه و دفع ادرار پیش آمد . بعد از تولد فرزند دومم در سال 1387 عمل وازکتومی انجام دادم . و بعد از آن بود که احساس میکردم بعد از دفع ادرار چند قطره ای ریزش ادرار دارم و نمازم اشکال دارد که به پزشک مراجعه کردم و تازه فهمیدم که حجمی از ادرار خالی نمیشودو به وازکتومی مربوط نیست . تا الان چهارتا متخصص عوض کرده ام . از سونوگرافیهای مختلف گرفته تا عکسهای رنگی و حتی عمل سیستوسکوپی انجام شده و داروهای مختلف هیچکدام نتیجه نداده . بعد از سیستوسکوپی که حدود 5-6 سال قبل بود ، گفتند هیچ چیز مشاهده نشد و دلیل مورد را عصبی عنوان کردند اما باز داروها نتیجه نداد . تا اینکه یک هفته قبل در سیستوگرافی جدید، مشخص شد که رفلاکس کلیه گرید 2 دارم و برایم باکلوفن 10 ، افلوکینول 200 و پروترال 0.4 تجویز نمود ( که در این پنج روز فشار دفع ادرام کمی بیشتر شده اما همچنان گرفتگی محسوسی در هنگام دفع دارم ). و همچنین تاکید نمود فرزندانم نیز سونوگرافی شوند . که در سونوگرافی دخترم نیز دیواره مثانه نامنظم بودو سونوگرافی خودم نیز حجم باقیمانده ادرار 170cc میباشد و واریکوسل نیز در دو طرف بیضه مشاهده شد و دردناک بودن اخیر آن ناحیه را سبب گردیده است . اکنون علاوه بر ناخوشی خود نگران مشکل فرزندم نیز هستم .
    از آنجا که پارسال تابستان علیرغم سفارش تلفنی یکی از منشیهایتان ( دختر خانم جوانی بودند ) در یکی از روزهای سه شنبه به مطبتان مراجعه نمودم و بعد از 6-7 ساعت انتظار بدلیل عدم امکان اسکانم و ... و خانم منشی بزرگتری که مجرب و سختگیر و قانون مداربودند امکان شرفیابی فراهم نگردید ، لطفا در صورت امکان محبت فرموده مرا راهنمایی فرمایید. در صورت صلاحدید و نیاز به معاینه ، در هر زمانی که تعیین فرمایید . حضورا در مطبتان حاضر خواهم شد . باسپاس فراوان و پوزش از بابت طولانی شدن شرح حالم . م .ص
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۶ اردیبهشت ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام در يك كلمه همه مشكلات شما وسواس وحساسيت بيش از حد است وگرنه سالميد
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر معصومه یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 422 مشاهده پرسش
    باسلام پدرم 2 سال پیش (70) سالگی بدلیل سرطان پروستات بیضه ها یش را در آوردند.اکنون از عرق بیش از حد و افسردگی رنج می برد خواستم بدانم راه حلی برای این مشکل وجود دارد متشکرم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      داروهای ضد افسردهگی
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب