درمان طلائی سرطان پروستات بدخیم با رادیکال پروستاتکتومی

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

سرطان پروستات بدخیم شایع ترین سرطان منجر به مرگ در مردان بعد از سرطان ریه و کولون می باشد. علیرغم شیوع نسبی بالای سرطان پروستات، اگر به موقع تشخیص داده شود و کامل درمان گردد، هیچ خطری برای بیمار ندارد. درمان قطعی سرطان پروستات چیست؟

همچنانکه در مباحث گذشته عرض کردم قطعی ترین روش تشخیص سرطان پروستات نمونه برداری از مقعد و با استفاده از سونوگرافی است. پس از تشخیص قطعی سرطان پروستات بدخیم درمان آن بسته به درجه ی آن متفاوت است.

درمان قطعی سرطان پروستات بدخیم

درمان قطعی سرطان پروستات جراحی است، ابتدا پزشک برای درمان شما اقدام به جراحی میکند که این جراحی شامل، برداشتن غده پروستات (پروستاتکتومی رادیکال)، و برخی از بافت های اطراف و چند غدد لنفاوی است. جراحی یک گزینه برای درمان سرطانی است که محدود به پروستات است. گاهی اوقات برای درمان سرطان پروستات یا متاستاز پروستات پیشرفته پروستات در ترکیب با سایر درمان ها استفاده می شود. و ممکن است بعد از جراحی نیاز به انجام چندین جلسه شیمی درمانی و پرتو درمانی داشته باشید.

جراحی سرطان پروستات بدخیم

اگر سرطان پروستات بدخیم در مرحله اولیه که داخل غده است و مقدار کمی از پروستات را درگیر کرده است و چسبندگی زیاد به اطراف نداشته باشد، درمان قطعی آن، عمل پروستات بدخیم است. در این روش با یک الی دو شب بستری در بیمارستان و بدون بیهوشی عمومی و با برش چندسانتی زیر ناف غده پروستات به همراه مخلفات آن از قبیل کیسه های منی و لوله های منی بر کاملاً برداشته و پاکسازی می گردد. پس از برداشتن کامل غده پروستات گردن مثانه را به مجرا پیوند می زنیم که در فیلم زیر می بینید.

عود سرطان پروستات بعد از جراحی

برخلاف عمل جراحی ساده و خوش خیم پروستات که مثل گردو در آن فقط هسته را برمی داریم در جراحی سرطان پروستات بدخیم مجبور به برداشتن کل غده پروستات جهت جلوگیری از عود بیماری و درمان کامل آن هستیم و لذا شانس عوارض ذکر شده در این عمل با درصد بالاتری نسبت به عمل ساده پروستات همراه می باشد.

فیلم عمل پروستات

عمل رادیکال پروستات

بعد از عمل موفقیت آمیز جراحی سرطان پروستات که بین 45 دقیقه تا 5/1 ساعت طول می کشد یک سوند به مدت 20-15 روز در مثانه و مجرا جهت گرفتن موفقیت آمیز پیوند مثانه به مجرا گذاشته می شود و شما 48 ساعت بعد از عمل از بیمارستان مرخص می شوید و بهتر است هر چه زودتر علیرغم داشتن سوند فعالیت های روزمره و تحرک لازم را داشته باشید تا از بعضی از عوارض جراحی لگنی از قبیل لخته شدن خون در اعضا و … جلوگیری شود.

تنها توصیه بعد از عمل نگهداری کامل از سوند به مدت 2 الی 3 هفته می باشد. بعد از یک هفته بخیه محل عمل و سه هفته بعد سوند شما خارج می شود. جواب قطعی از نظر شدت درگیری به سرطان پروستات و نوع آن از نظر قدرت تهاجمی یک هفته بعد از عمل توسط پاتولوژی به دکتر شما گزارش می شود و بسته به اینکهدرجه درگیری چقدر است؟ و یا بافت های اطراف درگیر شده اند، یا نه، ادامه درمان بر اساس گزارش پاتولوژی عبارت است از:

درمان قطعی سرطان پروستات بدخیم در تهران

عوارض عمل پروستات بدخیم

متخصص پروستات بعد از خارج کردن سوند مجرا ممکن است شما به درجاتی خروج غیرطبیعی ادرار داشته باشید که با گذر زمان اغلب بهتر می شوند. بهترین ورزش تقویت دریچه ادرار بعد از عمل، منقبض کردن عضلات باسن می باشد که توصیه می گردد در طول روز مرتب انجام شود که اغلب با گذر زمان در حدودی که عملکرد مثانه نرمال باشد و آسیب جدی به اسفنکتر وارد نشده باشد، با گذر زمان و انقباض عضلات باسن که توصیه می گردد چندین بار در روز انجام شود بهتر خواهد شد.

طول عمر بیماران

بر اساس تاریخچه طبیعی سرطان پروستات موضعی، امید به زندگی (LE) مردانی که تحت درمان با پروستاتکتومی رادیکال (RP) یا رادیوتراپی با پرتو خارجی قطعی (EBRT) قرار گرفته اند باید بیش از 10 سال باشد.

علت عود مجدد سرطان پروستات بعد از رادیکال

بله گاهی ممکن است بعد از جراحی و درمان سرطان پروستات شما مجددا عود کن این اتفاقا ممکن است به خاطر جا ماندن رخی از سلول های سرطانی حین جراحی باشید به همین دلیل است که باید در انتخاب پزشک و جراح متخصص خود دقت لازم را داشته باشید.

 جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

1.1/5 - (999 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر علي پنجشنبه ۹ شهریور ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 315 مشاهده پرسش
    تكرر ادرار مشكلات ايجاد شده توسط تنگي مجرا؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۹ شهریور ۹۶( 7 سال پیش)
      بايد تنگي را برطرف كنيد
  • تصویر کاربر مهديه جمعه ۳ شهریور ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 325 مشاهده پرسش
    با سلام سه روز قبل عمل سيستوسكوپي انجام دادم ولي هنوز ادرارم با تآخير شروع ميشود قطع و وصل شده و در انتها با زور تخليه ميشود دگزا هم براي رفع التهاب ناشئ از عمل زدم 5 ماه است كه تكرر و كم فشاري ادرار دارم علت چه چيزي ميتواند باشد با تشكر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۳ شهریور ۹۶( 7 سال پیش)
      اگر تنگي نداريد خوب ميشويد
  • تصویر کاربر وحید یکشنبه ۲۹ مرداد ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 325 مشاهده پرسش
    سلام؛دکتر جان شش سالگی ختنه کردم.در بیست وشش سالگی هنوز آثار ختنه روی آلتم باقی مونده به طوری که در وسط آلتم دور تا دور آثار بریدگی و بخیه وجود داره.نمیدونم منو به چه روشی ختنه کردن ولی این که در وسط آلتم جای بخیه باشه علتش رو نمیفهمم.بالاتر از اون خط بخیه رنگ آلتم سفیده و لاغر.و پایین اون خط آلتم تیره و حجیم تر.و در سر آلتم خودم میفمم که مجرای خروجی تنگ شده به طوری که وفتی با دست حفشه رو لمس کنم احساس میکنم یه چیزی اونجا وجود داره که باعث شده ادرارم به صورت نازک و خطی باشه.تا حالا هم به دکتر مراجعه نکردم لطف میکنی اگه راهنمایی ام کنی.ناگفته نمونه که مشکلی در نغوظ ندارم.در صورت نیاز عکس هم میتونم بفرستم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۹ مرداد ۹۶( 7 سال پیش)
      عكسش را بفرستيد ببينم
  • تصویر کاربر جلال شنبه ۲۸ مرداد ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 269 مشاهده پرسش
    پروستات باسلام آقای دکتر من یه دفعه اومدم مطبتون،ولی چون وقتم نوبتم یک ماه بعد بود نتونستم بیام خدمتتون،سوالم اینه که من مشکل ادرار داشتم ادرار بصورت باریک دولایه وفشار خیلی کم بود تو آزمایش پروستات اندازه پروستات 265سیسی بود بامعاینه.پزشک.بهم گفتن که مشکل از مجاری ادراری ربطی به پروستات نداره.ضمنااندازهрss 76 صدمه آیا خطری نیست.لطفا راهنمای کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۸ مرداد ۹۶( 7 سال پیش)
      همه ازمايشات خوبند اگر مشكلا راوي نداريد درمان نميخواهد
  • تصویر کاربر کاظم شنبه ۲۸ مرداد ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 285 مشاهده پرسش
    با سلام و تشکر از بذل وقت
    اینجانب 57 ساله از 25 سال پیش دچار تنگی مجرا در دو قسمت خلفی وقدامی بوده و پنج بار عمل شده ام که آخرین بار آن شانزده سال پیش بوده که همراه با آن عمل وازکتومی هم به علت اپیددیمیت خفیف بیضه نیز جهت جلوگیری از بروز عفونت های مکرر انجام گردید که تنگی به طور نسبتا جزئی برطرف و بروز عفونت نیز در این شانزده سال متوقف گردید. متاسفانه در دوماه گذشته به علت بروز التهاب و عفونت دوباره تنگی عود گردیده و پیشنهاد عمل به روش سیستوسکپی دوباره توسط پزشک معالج پیشنهاد گردیده است.طول تنگی ها نیز هرکدام کمتر از یک و نیم سانتی متر میباشند. استدعا دارم اگر روش خاص دیگری جهت درمان وجود دارد(لیزر درمانی و غیره)راهنمائی فرمائید . و در صورت نیاز اگر موافقت فرمائید جهت ویزیت و انجام مراحل بعدی درمان بحضور برسم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۸ مرداد ۹۶( 7 سال پیش)
      بهترين درمان تمل جراحي است
  • تصویر کاربر امیرعلی شنبه ۲۸ مرداد ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 312 مشاهده پرسش
    با سلام و ارادت. پسر 4 ساله ای دارم که هنگام خروج ادرار به حدی کج می ریزد که به پای چپ میریزد ولی مشکلی برای خروج ندارد ولی باید با دست آلت رو بگیره تا مستقیم ادرار کنه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۴ مرداد ۹۶( 7 سال پیش)
      فعلا دستكاري وعمل نميخواهد
    2. تصویر کاربر امیرعلی سه شنبه ۲۴ مرداد ۹۶( 7 سال پیش)
      دکتر اطفال گفته که با تب سنج و پماد کار کنید تا مجرا درست بشه...
      یعنی شما می فرمائید فعلا اقدامی نکنیم؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۵ مرداد ۹۶( 7 سال پیش)
      ميتوانيد انجام دهيد
    4. تصویر کاربر امیرعلی چهارشنبه ۲۵ مرداد ۹۶( 7 سال پیش)
      دلم نمیاد یکم سخته..
      انصافا دم شما گرم بابت پاسخ گویی به موقع و اینترنتی که خیلی ارزش داره، خسته نباشید
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۸ مرداد ۹۶( 7 سال پیش)
      تشكر
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر حمیدبیت سه شنبه ۱۷ مرداد ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 318 مشاهده پرسش
    باسلام خدمت دکتر:مشکل تنگی مجاری ادار که ساله دارم وتا حال هم برطرف نشده چند بارعمل تنگی ادرار انجام دادم ولی عودت کرد حتی بعد ازعمل مجبور به سوند گذاری که خودم انجام می دادم ولی تنگی روز به روز بیشتر می شود حتی برا ادرار کردن مجبورم سوند بزارم همیشه سوند نلاتون شماره 10برااحتیاط همراه دارم .لطفا اگر راهی هست راهنمایی کنید باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۷ مرداد ۹۶( 7 سال پیش)
      تنگي مجرا درمان قطعي ندارد
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۷ مرداد ۹۶( 7 سال پیش)
      بايد پيگيري كنيد
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر محمدمردانی سه شنبه ۱۷ مرداد ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 325 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید در مورد پسر شش ماهه ام فرمودید یه عکس دیگه واضح تر بفرستم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۷ مرداد ۹۶( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر سیاوش سه شنبه ۱۰ مرداد ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 329 مشاهده پرسش
    سلام دکتر عزیز‌ ‌ خواستم اطلاع دهم بعداز چند ساعت که درمطب سند زدید و کمی راحت بودم، دوباره سنگ راه ادرار را مسدود کرد و بیشتر از راه پیستول خیلی ریزی که وجود دارد تخلیه میشوم...پیشاپیش از زحماتی که روز چهارشنبه خواهید‌ کشید، سپاسگزارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۰ مرداد ۹۶( 7 سال پیش)
      در خدمتم
  • تصویر کاربر حسین سه شنبه ۱۰ مرداد ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 323 مشاهده پرسش
    پسر بچه 5ساله که در سن 4سالگی ختنه شده و در زمان دفع ادرار قدری مسیر ادرار به سمت چپ انحراف دارد ضمن اینکه قدری زیر آلت محل بخیه حالتی مثل گوشت اضافه دارد. آیا نیاز به عمل جراحی وجود دارد یا به مرور زمان و یا با دارو قابل حل است؟ با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۰ مرداد ۹۶( 7 سال پیش)
      دستكاري نكنيد
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر معصومه یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 422 مشاهده پرسش
    باسلام پدرم 2 سال پیش (70) سالگی بدلیل سرطان پروستات بیضه ها یش را در آوردند.اکنون از عرق بیش از حد و افسردگی رنج می برد خواستم بدانم راه حلی برای این مشکل وجود دارد متشکرم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      داروهای ضد افسردهگی
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب