درمان طلائی سرطان پروستات بدخیم با رادیکال پروستاتکتومی

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

سرطان پروستات بدخیم شایع ترین سرطان منجر به مرگ در مردان بعد از سرطان ریه و کولون می باشد. علیرغم شیوع نسبی بالای سرطان پروستات، اگر به موقع تشخیص داده شود و کامل درمان گردد، هیچ خطری برای بیمار ندارد. درمان قطعی سرطان پروستات چیست؟

همچنانکه در مباحث گذشته عرض کردم قطعی ترین روش تشخیص سرطان پروستات نمونه برداری از مقعد و با استفاده از سونوگرافی است. پس از تشخیص قطعی سرطان پروستات بدخیم درمان آن بسته به درجه ی آن متفاوت است.

درمان قطعی سرطان پروستات بدخیم

درمان قطعی سرطان پروستات جراحی است، ابتدا پزشک برای درمان شما اقدام به جراحی میکند که این جراحی شامل، برداشتن غده پروستات (پروستاتکتومی رادیکال)، و برخی از بافت های اطراف و چند غدد لنفاوی است. جراحی یک گزینه برای درمان سرطانی است که محدود به پروستات است. گاهی اوقات برای درمان سرطان پروستات یا متاستاز پروستات پیشرفته پروستات در ترکیب با سایر درمان ها استفاده می شود. و ممکن است بعد از جراحی نیاز به انجام چندین جلسه شیمی درمانی و پرتو درمانی داشته باشید.

جراحی سرطان پروستات بدخیم

اگر سرطان پروستات بدخیم در مرحله اولیه که داخل غده است و مقدار کمی از پروستات را درگیر کرده است و چسبندگی زیاد به اطراف نداشته باشد، درمان قطعی آن، عمل پروستات بدخیم است. در این روش با یک الی دو شب بستری در بیمارستان و بدون بیهوشی عمومی و با برش چندسانتی زیر ناف غده پروستات به همراه مخلفات آن از قبیل کیسه های منی و لوله های منی بر کاملاً برداشته و پاکسازی می گردد. پس از برداشتن کامل غده پروستات گردن مثانه را به مجرا پیوند می زنیم که در فیلم زیر می بینید.

عود سرطان پروستات بعد از جراحی

برخلاف عمل جراحی ساده و خوش خیم پروستات که مثل گردو در آن فقط هسته را برمی داریم در جراحی سرطان پروستات بدخیم مجبور به برداشتن کل غده پروستات جهت جلوگیری از عود بیماری و درمان کامل آن هستیم و لذا شانس عوارض ذکر شده در این عمل با درصد بالاتری نسبت به عمل ساده پروستات همراه می باشد.

فیلم عمل پروستات

عمل رادیکال پروستات

بعد از عمل موفقیت آمیز جراحی سرطان پروستات که بین 45 دقیقه تا 5/1 ساعت طول می کشد یک سوند به مدت 20-15 روز در مثانه و مجرا جهت گرفتن موفقیت آمیز پیوند مثانه به مجرا گذاشته می شود و شما 48 ساعت بعد از عمل از بیمارستان مرخص می شوید و بهتر است هر چه زودتر علیرغم داشتن سوند فعالیت های روزمره و تحرک لازم را داشته باشید تا از بعضی از عوارض جراحی لگنی از قبیل لخته شدن خون در اعضا و … جلوگیری شود.

تنها توصیه بعد از عمل نگهداری کامل از سوند به مدت 2 الی 3 هفته می باشد. بعد از یک هفته بخیه محل عمل و سه هفته بعد سوند شما خارج می شود. جواب قطعی از نظر شدت درگیری به سرطان پروستات و نوع آن از نظر قدرت تهاجمی یک هفته بعد از عمل توسط پاتولوژی به دکتر شما گزارش می شود و بسته به اینکهدرجه درگیری چقدر است؟ و یا بافت های اطراف درگیر شده اند، یا نه، ادامه درمان بر اساس گزارش پاتولوژی عبارت است از:

درمان قطعی سرطان پروستات بدخیم در تهران

عوارض عمل پروستات بدخیم

متخصص پروستات بعد از خارج کردن سوند مجرا ممکن است شما به درجاتی خروج غیرطبیعی ادرار داشته باشید که با گذر زمان اغلب بهتر می شوند. بهترین ورزش تقویت دریچه ادرار بعد از عمل، منقبض کردن عضلات باسن می باشد که توصیه می گردد در طول روز مرتب انجام شود که اغلب با گذر زمان در حدودی که عملکرد مثانه نرمال باشد و آسیب جدی به اسفنکتر وارد نشده باشد، با گذر زمان و انقباض عضلات باسن که توصیه می گردد چندین بار در روز انجام شود بهتر خواهد شد.

طول عمر بیماران

بر اساس تاریخچه طبیعی سرطان پروستات موضعی، امید به زندگی (LE) مردانی که تحت درمان با پروستاتکتومی رادیکال (RP) یا رادیوتراپی با پرتو خارجی قطعی (EBRT) قرار گرفته اند باید بیش از 10 سال باشد.

علت عود مجدد سرطان پروستات بعد از رادیکال

بله گاهی ممکن است بعد از جراحی و درمان سرطان پروستات شما مجددا عود کن این اتفاقا ممکن است به خاطر جا ماندن رخی از سلول های سرطانی حین جراحی باشید به همین دلیل است که باید در انتخاب پزشک و جراح متخصص خود دقت لازم را داشته باشید.

 جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

1.1/5 - (999 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر سعید چهارشنبه ۸ آذر ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 284 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید.ببخشیدبرای تنگی مجرااداربه غیرازعمل راه دیگه هم هست.باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۸ آذر ۹۶( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر بدون پنجشنبه ۲ آذر ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 326 مشاهده پرسش
    سلام.
    تا چه زمانی باید صبر کنیم و اینکه با این شرایط ذکر شده واقعا احتمال اسیب به مجرا و تنگی مجرا هست بیمار هیچ خونی بعد از خارج شدن سوند در ادرار ندیدند سوند هم ۵ دقیقه بیشتر در مجرا نبود برای ازمایش از سوند استفاده کردند.اما سوند را به زور وارد کردند و بیمار خیلی درد و سوزش داشتند.ایشان بسیار نگران هستند و زندگیشون مختل شده است همیشه حس میکنند مجرا دچار تنگی شده است و به این موضوع بسیار فکر میکنند. اخر ادرار به صورت قطره قطره و قطع وصل شدن خارچ میشود و مثانه به طور کامل تخلیه نمیشود. لطفا راهنمایی بفرمایید ما چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم.از سوند گذاری ۱۵ روز گذشته است.
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲ آذر ۹۶( 7 سال پیش)
      بیشتر تلقین است در تنگی ادرار نمی اید
  • تصویر کاربر بدون سه شنبه ۲۳ آبان ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 331 مشاهده پرسش
    با سلام
    بعد از اسیب به مجرای ادرار توسط وارد کردن سوند به زور زمانی که بیمار درد و سوزش بسیار شدید دارد و عضلات را محکم کرده است سوند گذاری انجام دادن و یا اسیب به مجرا در زمان عفونت شدید مثانه توسط باکتری.
    چه زمانی بعد از اسیب پیشابراه علایم تنگی مجرا مشخص میشود؟
    اولین علایم ابتلا به تنگی مجرا چیست؟
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۳ آبان ۹۶( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر sara سه شنبه ۲۳ آبان ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 299 مشاهده پرسش
    با سلام.
    آقای دکتر من خانوم هستم و بعد از درمان عفونت شدید مثانه و خون ریزی شدید مجرا؛ برای دفع ادرار باید زور میزدم و مجرا به شدت سوزش داشت ؛ مثانه کامل تخلیه نمیشد. تست نوار عصب مثانه انجام دادم گفتن ۲۰ سی سی ادرار باقی مانده اول با یه سوند بزرگ خالی کردن و بعد با سوند کوچک تر تست گرفتن موقع وارد کردن سوند درد و سوزش خیلی زیادی داشتم بدون خون ریزی در حال حاضر از انجام تست ۲ روز میگذرد اما همچنان سوزش زیادی دارم و در دفع کامل ادرار مشگل دارم و باید زور بزنم ایا من مبتلا به تنگی مجرا شدم.
    ممنون از پاسختون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۳ آبان ۹۶( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر ساوش پنجشنبه ۱۸ آبان ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 318 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر بنده اهل کرمانشاه هستم و چند سالی می شود که متوجه شده ام که تنگی مجرادارم آن هم بعد از چند ماه زجر کشیدن و از طریق سیستوسکوپی و گرفتن عکس رنگی دکتر گفت یا باید عمل باز انجام دهی که آن هم عوارض دارد و یا اینکه سیستوسکوپی انجام دهی این کارراانجام دادم اما زیاد دوام نیاورد و دوباره مجرا تنگ شد دوباره به دکترمراجه کردم یک باردیگر این عمل راانجام داد اما نتیجه نگرفتم و هم اکنون نیز مجرا تنگ است و از این موضوع رنج مبرم لطفا مرا دراین خصوص راهنمایی بفرمایید .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۸ آبان ۹۶( 7 سال پیش)
      باید عمل باز کنید
  • تصویر کاربر امیر یکشنبه ۳۰ مهر ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 310 مشاهده پرسش
    سلام دکتر عزیز،پسر من 45 روزه هستش، روز 6 ام تولدش ختنه کردیم که متاسفانه بخیه ای که دکتر زده بود مجرای ادرارشو گرفته بود و نمیتونست ادرار کنه که بعد از برداشتن بخیه و سوند گذاری ادرارشو تخیله کردن،بعد از حدود یک ماه دیگه متوجه شدیم نوک آلت تناسلیش تنگه و پیش دکتر اورولوژی بردیم که در مطب نوک آلت رو بزرگتر کردن و خواستن سوند بزارن تا ببینن که باز هست یا نه ولی بازم متاسفانه تا یک سانت بیشتر سوند نرفت،ولی جواب سونو هم نشون داد که هیچ مشکلی نداره و کلیه و مثانه سالم هست و تخلیه مثانه هم خوب انجام میگیره،فقط فولیکول چربی 1_2میلی متری در کلیه هاش دیده شده که گفتن چیز مهمی نیست،حالا نمیدونم چیکار کنیم این تنگی مجرای ادرارشو و اینکه چرا سوند بیشتر از یک سانت وارد نمیشه،در حالیکه جیش میکنه و همیشه پوشکش خیس خیسه,الان نمیدونم وقتی گریه میکنه به خاطر ادرار کردنش هست یا به خاطر کولیک هستش!!ازتون عاجزانه خواهش میکنم کمکم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۳۰ مهر ۹۶( 7 سال پیش)
      سلام بايد معاينه كنم
  • تصویر کاربر سارا یکشنبه ۲۳ مهر ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 318 مشاهده پرسش
    با سلام.

    آقای دکتر ایا باکتری روده ای باعث تنگ شدن مجرا در خانم ها میشود؟

    متشکرم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۳ مهر ۹۶( 7 سال پیش)
      نه اصلا
  • تصویر کاربر مهدی شنبه ۲۲ مهر ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 264 مشاهده پرسش
    پدرم یه مدت زیادی کی تو ساق پا و زانوش درد احساس میکنه که به سختی راه میره.رفت سونوگرافی داد تو جوابش نوشتن که پلاک های کسیفیه در مسیر عروق شریانی دیده شده.یعنی چی؟تو اینترنت یه چیزایی خوندم نگران شدم.البته دیابت هم دارن
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۲ مهر ۹۶( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر عبداله جمعه ۱۴ مهر ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 338 مشاهده پرسش
    ضمن عرض سلام.بنده تنگی مجرا بر اثر ضربه از قسمت زیر بیضه دارم ب طول 1/8 سانت.2بار میله زدم ولی مجدد تنگی برگشته و ادرار کم میاد.الان مدتی هست خودم سند میزنم ادرارم بهتر شده ولی بعد از سند خیلی خون میاد.لطفا راهنمایی کنید.وایا جراحی باز بکنم درمانش قطعی هس یا نه؟ممنون.و یا اینکه خودم سند زدن رو ادامه بدم؟با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۴ مهر ۹۶( 7 سال پیش)
      عمل باز هم خطر عود دارد بايد پيگيري كنيد
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۴ مهر ۹۶( 7 سال پیش)
      ٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤بيائيد ببينم
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر رمضانعلي سه شنبه ۱۱ مهر ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 299 مشاهده پرسش
    دكتر سلام وقتتون بخير
    پدر من طبق همون سوال هاي قبلي كه ازتون پرسيدم، اسفند ٩5 جراحي راديكال پروستاتكتومي انجام داد كه طبق روالي كه بايد مي بود تا يك ماه سوند داشت بعد از اين جريانات كه تموم شد الان حدود ٧ ماه هست كه جراحي شده اما طي اين مدت تنگي مجرا پيدا كرده كه دو بار هم رفت دكتر براش سوند زدن مجرا باز شد كه همچنان تنگي ادامه داشت تا اينكه به گفته دكتر، روزي يك سوند نلاتون براش ميزنيم، سوال من اينجاس كه الان حدود ٢ماه و نيم هست داريم هر روز براش سوند ميزنيم ميخواستم بدونم خوب شدني هست اين وضعيت؟ تا كي بايد ادامه پيدا كنه؟ و اينكه ممكنه به صورت هميشگي بايد سوند بزنه؟
    خيلي ممنون از صبرتون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۱ مهر ۹۶( 7 سال پیش)
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر معصومه یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 422 مشاهده پرسش
    باسلام پدرم 2 سال پیش (70) سالگی بدلیل سرطان پروستات بیضه ها یش را در آوردند.اکنون از عرق بیش از حد و افسردگی رنج می برد خواستم بدانم راه حلی برای این مشکل وجود دارد متشکرم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      داروهای ضد افسردهگی
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

سنگ‌های کلیه توده‌های جامدی هستند که در داخل کلیه تشکیل می‌شوند و ممکن است حاوی موادی مانند…
زندگی با یک بیضه، که به نام مونورکیسم (monorchism) نیز شناخته می‌شود، وضعیتی است که در آن…
اختلال نعوظ یا  به اصطلاح عامیانه بلند نشدن آلت تناسلی، یکی از مشکلات شایع در سلامت جنسی…

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب