درمان طلائی سرطان پروستات بدخیم با رادیکال پروستاتکتومی

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

سرطان پروستات بدخیم شایع ترین سرطان منجر به مرگ در مردان بعد از سرطان ریه و کولون می باشد. علیرغم شیوع نسبی بالای سرطان پروستات، اگر به موقع تشخیص داده شود و کامل درمان گردد، هیچ خطری برای بیمار ندارد. درمان قطعی سرطان پروستات چیست؟

همچنانکه در مباحث گذشته عرض کردم قطعی ترین روش تشخیص سرطان پروستات نمونه برداری از مقعد و با استفاده از سونوگرافی است. پس از تشخیص قطعی سرطان پروستات بدخیم درمان آن بسته به درجه ی آن متفاوت است.

درمان قطعی سرطان پروستات بدخیم

درمان قطعی سرطان پروستات جراحی است، ابتدا پزشک برای درمان شما اقدام به جراحی میکند که این جراحی شامل، برداشتن غده پروستات (پروستاتکتومی رادیکال)، و برخی از بافت های اطراف و چند غدد لنفاوی است. جراحی یک گزینه برای درمان سرطانی است که محدود به پروستات است. گاهی اوقات برای درمان سرطان پروستات یا متاستاز پروستات پیشرفته پروستات در ترکیب با سایر درمان ها استفاده می شود. و ممکن است بعد از جراحی نیاز به انجام چندین جلسه شیمی درمانی و پرتو درمانی داشته باشید.

جراحی سرطان پروستات بدخیم

اگر سرطان پروستات بدخیم در مرحله اولیه که داخل غده است و مقدار کمی از پروستات را درگیر کرده است و چسبندگی زیاد به اطراف نداشته باشد، درمان قطعی آن، عمل پروستات بدخیم است. در این روش با یک الی دو شب بستری در بیمارستان و بدون بیهوشی عمومی و با برش چندسانتی زیر ناف غده پروستات به همراه مخلفات آن از قبیل کیسه های منی و لوله های منی بر کاملاً برداشته و پاکسازی می گردد. پس از برداشتن کامل غده پروستات گردن مثانه را به مجرا پیوند می زنیم که در فیلم زیر می بینید.

عود سرطان پروستات بعد از جراحی

برخلاف عمل جراحی ساده و خوش خیم پروستات که مثل گردو در آن فقط هسته را برمی داریم در جراحی سرطان پروستات بدخیم مجبور به برداشتن کل غده پروستات جهت جلوگیری از عود بیماری و درمان کامل آن هستیم و لذا شانس عوارض ذکر شده در این عمل با درصد بالاتری نسبت به عمل ساده پروستات همراه می باشد.

فیلم عمل پروستات

عمل رادیکال پروستات

بعد از عمل موفقیت آمیز جراحی سرطان پروستات که بین 45 دقیقه تا 5/1 ساعت طول می کشد یک سوند به مدت 20-15 روز در مثانه و مجرا جهت گرفتن موفقیت آمیز پیوند مثانه به مجرا گذاشته می شود و شما 48 ساعت بعد از عمل از بیمارستان مرخص می شوید و بهتر است هر چه زودتر علیرغم داشتن سوند فعالیت های روزمره و تحرک لازم را داشته باشید تا از بعضی از عوارض جراحی لگنی از قبیل لخته شدن خون در اعضا و … جلوگیری شود.

تنها توصیه بعد از عمل نگهداری کامل از سوند به مدت 2 الی 3 هفته می باشد. بعد از یک هفته بخیه محل عمل و سه هفته بعد سوند شما خارج می شود. جواب قطعی از نظر شدت درگیری به سرطان پروستات و نوع آن از نظر قدرت تهاجمی یک هفته بعد از عمل توسط پاتولوژی به دکتر شما گزارش می شود و بسته به اینکهدرجه درگیری چقدر است؟ و یا بافت های اطراف درگیر شده اند، یا نه، ادامه درمان بر اساس گزارش پاتولوژی عبارت است از:

درمان قطعی سرطان پروستات بدخیم در تهران

عوارض عمل پروستات بدخیم

متخصص پروستات بعد از خارج کردن سوند مجرا ممکن است شما به درجاتی خروج غیرطبیعی ادرار داشته باشید که با گذر زمان اغلب بهتر می شوند. بهترین ورزش تقویت دریچه ادرار بعد از عمل، منقبض کردن عضلات باسن می باشد که توصیه می گردد در طول روز مرتب انجام شود که اغلب با گذر زمان در حدودی که عملکرد مثانه نرمال باشد و آسیب جدی به اسفنکتر وارد نشده باشد، با گذر زمان و انقباض عضلات باسن که توصیه می گردد چندین بار در روز انجام شود بهتر خواهد شد.

طول عمر بیماران

بر اساس تاریخچه طبیعی سرطان پروستات موضعی، امید به زندگی (LE) مردانی که تحت درمان با پروستاتکتومی رادیکال (RP) یا رادیوتراپی با پرتو خارجی قطعی (EBRT) قرار گرفته اند باید بیش از 10 سال باشد.

علت عود مجدد سرطان پروستات بعد از رادیکال

بله گاهی ممکن است بعد از جراحی و درمان سرطان پروستات شما مجددا عود کن این اتفاقا ممکن است به خاطر جا ماندن رخی از سلول های سرطانی حین جراحی باشید به همین دلیل است که باید در انتخاب پزشک و جراح متخصص خود دقت لازم را داشته باشید.

 جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

1.1/5 - (999 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر محمد سه شنبه ۲۶ دی ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 305 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید
    3 یا 4 ساله ک مشکل تنگی مجرا دارم و تاحالا 3 بار مراجعه کردم و مجراما باز کردم مجددا الان تنگ شده، ناحیه تنگیم جوری که دکتر با سیستوسکوپی گفته بلافاصله بعد از اسفنکتر ارادیم تقریبا به طول یک سانتیمتر هست، میخواستم نظرتونا بدونم که چ راه درمانی انتخاب کنم؟ آیا با عمل جراحی باز خوب میشم؟ یک سانتی متر از نظر پزشکی طولش کمه یا زیاده؟
    همچنین از پزشکم شنیدم که ممکنه بعد از عمل دچار بی اختیاری ادرار بشم با توجه ب این که ناحیه تنگی نزدیک به اسفنکتر ارادیم هست یا اینکه مشکل نعوظ پیدا کنم، خیلی نگران و ناراحتم
    ضمنا دکترم در تشخیص محل گرفتگیم از کلمه BXO استفاده میکردن
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۶ دی ۹۶( 7 سال پیش)
      علي رغم اين موارد چاره اي جز عمل نيست
  • تصویر کاربر کرامت چهارشنبه ۲۰ دی ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 337 مشاهده پرسش
    با سلام اقای دکتر
    من 3 سال قبل عمل تنگی مجرا داشتم
    تا اینکه از حدود سه ماه پیش هر هفته ادرارم بند می اید با سوند نلاتون و خوردن قرص سیپرو ادرارم باز می شد
    سونوگرافی انجام دادم مشکلی نداشتم
    آزمایش پروستات دادم حجمش 32 بود
    اما حدود یک ماهی هست با اینکه سوند میزنم و احساس می کنم سر سوند به قسمتی از بدنم برخورد می کند ولی ادرارم نمی آید مگر اینکه کمی بیشتر فشار بدهم تا یک لخته خون سفت شده خارج شود و آن موقع ادرارم با فشار و کلفت خارج می شود
    من را راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۰ دی ۹۶( 7 سال پیش)
      تنگي مجرا عود كننده است بايد سيستوسكوپي كنيد
  • تصویر کاربر امین سه شنبه ۱۹ دی ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 744 مشاهده پرسش
    سلام بنده عمل اینتر نال کردم قرار است یک هفته سوند نگه دارم چهار روز گذشته است بعد از خوابیدن تا صبح دچار نعوظ شدید هستم و باید از خواب بیدار شوم علت چیست ؟؟ لطفا با توجه ب عکس بفرمایید امکان عودت در بنده هست ؟؟سی ساله شغل ورزش
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۹ دی ۹۶( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر نرگس یکشنبه ۱۷ دی ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 313 مشاهده پرسش
    سلام.
    من یه دختر 19 ساله هستم. از کودکی زیاد عفونت میگرفتم. تقزیبا یک سال پیش بعد از عفونت ها مکرر با علایم تکرر ادارار و سوزش، درد زیر دل و کمر و تخلیه نشدن کامل مثانه به دکتر مراجعه کردم و سیستوسکوپی انجام دادن که گفتن مثانه کمی ملتهب بوده و مجرا کمی تنگ بوده که بر طرف شده. بعد عمل کمی بهتر شدم اما هنوز از تکرر ادرار و دل درد خیلی رنج میبرم. الان چند ماه عفونت ندارم. سونگرافی پر و خالی هم انجام دادم اما باقی مانده ادرار طبیعی بود. اما در نوار ادرار جریان ادرار ضعیفه. الان نزدیک یه ماه زیر دلم خیلی درد میکنه با اینکه باکلوفن و ترازوسین و تولترودن میخورم بازم تکرر ادرار دارم. میخواستم راهنماییم کنید. ایا علت دل درد من
    همین مشکله؟ اخه یکبار دکتر بهم گفتن روده هات مثل مثانه ات تنبله و ممکنه علتش این باشه. ممنون میشم کمکم کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۷ دی ۹۶( 7 سال پیش)
      درمانتان خوب است ادامه دهید وسعی کنید فواصل ادراری را زیاد کنید
  • تصویر کاربر حامد یکشنبه ۱۷ دی ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 307 مشاهده پرسش
    31 سالمه مجردمشگلالتهاب پروستاتدارم اصلا ادرار نمیاد اوضاعم خیلی بد شده وقت میخاستم ازدکتر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۷ دی ۹۶( 7 سال پیش)
      در سن شما تنها درمان بیخیالی است وگرنه با دارو خوب نمیشوید ورزش ونشاط بهترین درمان است
  • تصویر کاربر بهگام شنبه ۹ دی ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 442 مشاهده پرسش
    سلام من دوبار پاسخ دکتر کرمی را در خصوص کجی ادرار پسر 12 ساله ام را شنیدم منتهی جراح اورولوژی کودکان تجویز جراحی سرپایی با بیهوشی را برای این بیماری توصیه نمودند اما من دو دل بوده وهنوز موضوع روشن نشده لذا خواهش‌دارم ایا دکتر کرمی توصیه به جراحی کجی ادار پسرم دارند یا نه ؟البته عکس هایی که ارسال کردم ایشان اظهار داشتند که این بیماری در این سن رایج بوده ومجرای قدامی کمی تنگ بوده وبخاطر ختنه می باشد ممنونم راهنمایی‌بفرمایید سلام
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۹ دی ۹۶( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر بهگام سه شنبه ۵ دی ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 286 مشاهده پرسش
    پسرم 12 سال دارد واخیرا کج اداری داشته ومجرای ان پایین نمی باشد لطفا راهنمایی‌بفرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۵ دی ۹۶( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر بهگام یکشنبه ۳ دی ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 366 مشاهده پرسش
    پسرم 12 سال داشته مشکل کج ادرای دارد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۳ دی ۹۶( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر مهدی چهارشنبه ۲۹ آذر ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 277 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر
    من ۳ روز پیش به خاطر تنگی مجاری ادرار عمل کردم
    میخواستم‌بپرسم چرا داخل لوله سوند خون میاد؟ مگه سوند داخل مثانه نیس. از مثانه ک نباید خون بیاد
    طبیعی هست؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۳ آذر ۹۶( 7 سال پیش)
    2. تصویر کاربر مهدی جمعه ۲۴ آذر ۹۶( 7 سال پیش)
      سلام جناب دکتر
      ممنون بابت جوابی که دادین و وقتی که گذاشتین
      با همه ی این تفاسیر،خونریزی که من الان دارم طبیعی هست یا غیر طبیعی؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۹ آذر ۹۶( 7 سال پیش)
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر نجفي چهارشنبه ۲۲ آذر ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 352 مشاهده پرسش
    سلام
    من تكرر ادرار داشتم برام آزمايش نوار مثانه نوشتن،١آذر رفتم براي نوار مثانه متاسفانه نوار مثانه انجام نشد و گفتن تنگ مجرا داري 4 آذر تنگي مجرا عمل كردم(يعني سيستوسكپي و جراحي) گفتن مجرا تنگ بوده و سر آلت هم تنگ بوده ٩ روز سوند ضخيم برام گذاشتن،بعد از برداشتن سوند ادرارم ٢ شاخه بود بعد اون قسمت توسط پوست بسته شد و دو شاخه نيست به من گفتن بايد هفته ايي ٢بار سوند متناوب توسط خودم بزنم كه واقعا نميتونم اينكارو بكنم و اصلا روحيشو ندارم كه انجام بدم،الان بايد چيكار كنم آيا سوند زدن واجب است راه ديگه نيست؟آيا كل مجرام امكان داره توسط پوست بسته بشه؟قبل عمل اصلا مشكل دو شاخه شدن ادرار كه پيشين گفتم كه چجوري برطرف شد،و بعضي وقتها اول ادرار يا اخر ادرار كج شدن ادرار را نداشتم،عمل كردم بدتر شده آيا يا نبايد عمل ميكردم
    متشكرم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۱ آذر ۹۶( 7 سال پیش)
    2. تصویر کاربر نجفي سه شنبه ۲۱ آذر ۹۶( 7 سال پیش)
      يعني نيازي به سوند زدن متناوب نيست؟از طرفي مجرا من بطور كامل قبل عمل بسته نبود ادرار ميومد،ولي گفتن مجرات تنگه و عمل كردم
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۲ آذر ۹۶( 7 سال پیش)
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر معصومه یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 422 مشاهده پرسش
    باسلام پدرم 2 سال پیش (70) سالگی بدلیل سرطان پروستات بیضه ها یش را در آوردند.اکنون از عرق بیش از حد و افسردگی رنج می برد خواستم بدانم راه حلی برای این مشکل وجود دارد متشکرم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      داروهای ضد افسردهگی
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب