درمان طلائی سرطان پروستات بدخیم با رادیکال پروستاتکتومی

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

سرطان پروستات بدخیم شایع ترین سرطان منجر به مرگ در مردان بعد از سرطان ریه و کولون می باشد. علیرغم شیوع نسبی بالای سرطان پروستات، اگر به موقع تشخیص داده شود و کامل درمان گردد، هیچ خطری برای بیمار ندارد. درمان قطعی سرطان پروستات چیست؟

همچنانکه در مباحث گذشته عرض کردم قطعی ترین روش تشخیص سرطان پروستات نمونه برداری از مقعد و با استفاده از سونوگرافی است. پس از تشخیص قطعی سرطان پروستات بدخیم درمان آن بسته به درجه ی آن متفاوت است.

درمان قطعی سرطان پروستات بدخیم

درمان قطعی سرطان پروستات جراحی است، ابتدا پزشک برای درمان شما اقدام به جراحی میکند که این جراحی شامل، برداشتن غده پروستات (پروستاتکتومی رادیکال)، و برخی از بافت های اطراف و چند غدد لنفاوی است. جراحی یک گزینه برای درمان سرطانی است که محدود به پروستات است. گاهی اوقات برای درمان سرطان پروستات یا متاستاز پروستات پیشرفته پروستات در ترکیب با سایر درمان ها استفاده می شود. و ممکن است بعد از جراحی نیاز به انجام چندین جلسه شیمی درمانی و پرتو درمانی داشته باشید.

جراحی سرطان پروستات بدخیم

اگر سرطان پروستات بدخیم در مرحله اولیه که داخل غده است و مقدار کمی از پروستات را درگیر کرده است و چسبندگی زیاد به اطراف نداشته باشد، درمان قطعی آن، عمل پروستات بدخیم است. در این روش با یک الی دو شب بستری در بیمارستان و بدون بیهوشی عمومی و با برش چندسانتی زیر ناف غده پروستات به همراه مخلفات آن از قبیل کیسه های منی و لوله های منی بر کاملاً برداشته و پاکسازی می گردد. پس از برداشتن کامل غده پروستات گردن مثانه را به مجرا پیوند می زنیم که در فیلم زیر می بینید.

عود سرطان پروستات بعد از جراحی

برخلاف عمل جراحی ساده و خوش خیم پروستات که مثل گردو در آن فقط هسته را برمی داریم در جراحی سرطان پروستات بدخیم مجبور به برداشتن کل غده پروستات جهت جلوگیری از عود بیماری و درمان کامل آن هستیم و لذا شانس عوارض ذکر شده در این عمل با درصد بالاتری نسبت به عمل ساده پروستات همراه می باشد.

فیلم عمل پروستات

عمل رادیکال پروستات

بعد از عمل موفقیت آمیز جراحی سرطان پروستات که بین 45 دقیقه تا 5/1 ساعت طول می کشد یک سوند به مدت 20-15 روز در مثانه و مجرا جهت گرفتن موفقیت آمیز پیوند مثانه به مجرا گذاشته می شود و شما 48 ساعت بعد از عمل از بیمارستان مرخص می شوید و بهتر است هر چه زودتر علیرغم داشتن سوند فعالیت های روزمره و تحرک لازم را داشته باشید تا از بعضی از عوارض جراحی لگنی از قبیل لخته شدن خون در اعضا و … جلوگیری شود.

تنها توصیه بعد از عمل نگهداری کامل از سوند به مدت 2 الی 3 هفته می باشد. بعد از یک هفته بخیه محل عمل و سه هفته بعد سوند شما خارج می شود. جواب قطعی از نظر شدت درگیری به سرطان پروستات و نوع آن از نظر قدرت تهاجمی یک هفته بعد از عمل توسط پاتولوژی به دکتر شما گزارش می شود و بسته به اینکهدرجه درگیری چقدر است؟ و یا بافت های اطراف درگیر شده اند، یا نه، ادامه درمان بر اساس گزارش پاتولوژی عبارت است از:

درمان قطعی سرطان پروستات بدخیم در تهران

عوارض عمل پروستات بدخیم

متخصص پروستات بعد از خارج کردن سوند مجرا ممکن است شما به درجاتی خروج غیرطبیعی ادرار داشته باشید که با گذر زمان اغلب بهتر می شوند. بهترین ورزش تقویت دریچه ادرار بعد از عمل، منقبض کردن عضلات باسن می باشد که توصیه می گردد در طول روز مرتب انجام شود که اغلب با گذر زمان در حدودی که عملکرد مثانه نرمال باشد و آسیب جدی به اسفنکتر وارد نشده باشد، با گذر زمان و انقباض عضلات باسن که توصیه می گردد چندین بار در روز انجام شود بهتر خواهد شد.

طول عمر بیماران

بر اساس تاریخچه طبیعی سرطان پروستات موضعی، امید به زندگی (LE) مردانی که تحت درمان با پروستاتکتومی رادیکال (RP) یا رادیوتراپی با پرتو خارجی قطعی (EBRT) قرار گرفته اند باید بیش از 10 سال باشد.

علت عود مجدد سرطان پروستات بعد از رادیکال

بله گاهی ممکن است بعد از جراحی و درمان سرطان پروستات شما مجددا عود کن این اتفاقا ممکن است به خاطر جا ماندن رخی از سلول های سرطانی حین جراحی باشید به همین دلیل است که باید در انتخاب پزشک و جراح متخصص خود دقت لازم را داشته باشید.

 جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

1.1/5 - (999 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر سهیل.م شنبه ۳۰ تیر ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 296 مشاهده پرسش
    سلام دکتر و خسته نباشید.
    سوالی داشتم میخاستم ببینم این نوشته های دکتر به چه معناس؟ منظور از توده ی مثانه چیست؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۳۰ تیر ۹۷( 6 سال پیش)
      طبیعی است
  • تصویر کاربر mahsa شنبه ۳۰ تیر ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 311 مشاهده پرسش
    با سلام.
    أقای دکتر در سوند گذاری برای بیمار با زور وارد کردن سوند به همراه درد و سوزش زیاد بدون خونریزی به مجرا اسیب وارد میکند یا اینکه اسیب به مجرا در سوند گذاری فقط با خونریزی ایجاد میشود.
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۷ تیر ۹۷( 6 سال پیش)
      اگر اهسته وبدون زور انجام شود مشکلی نیست
    2. تصویر کاربر mahsa چهارشنبه ۲۷ تیر ۹۷( 6 سال پیش)
      سلام ممنون از پاسختون
      با زور و فشار اوردن وارد کردند و درد و سوزش زیاد داشتند از درد فریاد میزدند اما خون از مجرا خارج نشد.ایا اسیب به مجرا وارد شده.
    3. تصویر کاربر mahsa چهارشنبه ۲۷ تیر ۹۷( 6 سال پیش)
      سلام ممنون از پاسختون
      با زور و فشار اوردن وارد کردند و درد و سوزش زیاد داشتند از درد فریاد میزدند اما خون از مجرا خارج نشد.ایا اسیب به مجرا وارد شده.
    4. تصویر کاربر mahsa چهارشنبه ۲۷ تیر ۹۷( 6 سال پیش)
      سلام ممنون از پاسختون
      با زور و فشار اوردن وارد کردند و درد و سوزش زیاد داشتند از درد فریاد میزدند اما خون از مجرا خارج نشد.ایا اسیب به مجرا وارد شده.
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۳۰ تیر ۹۷( 6 سال پیش)
      اگر جای درست باشد در مثانه نه
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر سهیل.م یکشنبه ۲۴ تیر ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 352 مشاهده پرسش
    سلام و خسته نباشید
    ببخشید دکتر وقتتون رو میخام بگیرم،خانوم بنده چند وقتی هست که مشکل ادرار پیدا کرده و هفته ی پیش ازمایش جریان ادرار دادن که فشار ادرار را 8 نشون میداد که خیلی کم است.دکتری که خانوم بنده رفته وقت عمل سرپایی داده که نسخه ی دکتر را به این سوال پیوست کرده ام.میخواستم ببینم ابتدا بهتر نیست که سونوی مثانه انجام بشود؟و اینکه دقیقا در این نسخه چی نوشتن و چه عملی قراره انجام بشه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۴ تیر ۹۷( 6 سال پیش)
      وقت سیستوسکوپی داده نیازی نیست
  • تصویر کاربر محمد یکشنبه ۲۴ تیر ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 403 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت آقای دکتر کرمی
    پدرم پس از گرفتگی عروق قلبی واستنت گذاری احتمالا در اثر سونداژنادرست در بیمارستان یک ماه بعد دچار گرفتگی مجرای ادرار می شوند اما بعلت اینکه پزشکان تصور پروستات داشتند 6 ماه دارو مصرف کردند وبهبودی نداشتند تا در نهایت با میل زدن یک پزشک مجرای گرفته شده زخمی شد وبحالت اضطراری تحت عمل گرفتگی مجرا قرارگرفتند وسه هفته سوند داشتند وبعد از باز کردن سوند دکتر برای ایشان برنامه سونداژنگذاشت.این بود که بعد از 4ماه ادرار باریک شد و2ماه بعدش که ما RUGگرفتیم .دکتر گفت که مجرا شدیدا گرفته وباریک است وامکان سوندگذاری بدون بیهوشی یا بی حسی کمری نیست.ایشان بعلت گرفتگی قلبی EF قلبشان 35درصد است وهیچ مشکلی نه در کلیه یا مثانه یا پروستات ندارند.عکس RUGونتیجه آن وهمچنین نتیجه سونوگرافی مجاری ادراررا خدمتتان در ذیل بارگذاری کردم.با توجه به اینکه قلبشان ضعیف است وباتوجه به سن76سال ایشان وبا توجه به میزان گرفتگی ،بهترین راه که برایشام کم خطربوده و دوام داشته باشد ومجددا تنگی مجرا عود نکند چیست؟ممکن است با سیستوسکوپی فلکسیبل یا هرراه دیگر بدون بیهوشی یا بی حسی کمری فقط با بی حسی موضعی این مقدار گرفتگی را که گفته شده 3سانت است رفع شود.اگر بهترین راه رابرایمان مشخص فرمایید که مضطر شده ایم.با تشکر از لطف شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۴ تیر ۹۷( 6 سال پیش)
      همه دستکاری منوط به »okقلبی است
  • تصویر کاربر محمدرضا سه شنبه ۱۹ تیر ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 395 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر یک سوال داشتم خیلی خیلی بخشی مزاحم شما من شدم //// ایا تنگ کردن مجاری ادراری کار شما نیست کار ارولوژیست من می خواهم مجاری مایع منی تنگ کنم ایا شما می توانی ایا کار شما است اگر نیست کار تنگ کردن مجاری ادراری کار چه شخصی است مممنو ن اقای دکتر عزیز
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۹ تیر ۹۷( 6 سال پیش)
      چنین کاری امکان ندارد
  • تصویر کاربر محمد سه شنبه ۱۹ تیر ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 365 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر.من پسری ۲۰ ساله هستم .ی چند روزی هست ک وقتی میخوام ادرار کنم ادرارم کم فشار بیرون میاد و در حین ادرار فشارش چند مرتبه کم و زیاد میشه و بعد ادرار حس میکنم ک مثانه ام خالی شده و نیاز ب ادرار دوباره بعد ادرارم ندارم حالا نمیدونم واقعا اینجوری یا نه.میخواستم بدونم این کم فشار بودن و افزایش کاهش فشار در حین ادرار میتونه مربوط ب تنگی مجرا باشه یا نه؟بعد هم فکر میکنم مقداری ادرار در مجرا باقی مانده.ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۹ تیر ۹۷( 6 سال پیش)
      بیایید بررسی کنم۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴
  • تصویر کاربر معصومه شنبه ۹ تیر ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 344 مشاهده پرسش
    با سلام و حسته نباشید, من از شاگرداتون در دانشگاه شهید بهشتی بودم ، می خواستم ازتون مشاوره بگیرم اما چون در شهرستان هستم فعلا امکانشو نداشتم حضوری خدمتتون برسم اما در اولین فرصت حتما در مطب مزاحمتون میشم,پدر بزرگ من 86 ساله هستند در سال 88 در شهرستان پروستاتکتومی شدند که پس از ان دچار تنگی مجرا شدند که از ما پنهان کرده بودند تنگی مجرا طوری بوده که مجبور هستن ایستاده و با دادن پوزیشن به پنیس ادرار کنن اما به علت شرایط سنشون و بیماریهای زمینه ای در این 6 سال اقدام به رفع تنگی نکردند اما در حال حاضر کراتینینشون بالا رفته و 1 ماه پیش 3.8 بوده و الان به 4.6 رسیده و باقیمانده ادراری دویست سی سی دارند که به نظر متخصصین داخلی بهتره تنگی مجرا برطرف بشه,بیمار ما سابقه 25 ساله دیابت دارند که تحت کنترل با ریپاگلیدین هست هایپرتنشن هم دارند که با دارو تحت کنترل هست سابقه انژیوگرافی هم دارند و 2تا استنت گذاشتند که البته متخصص قلب ریسک جراحی moderate دادند فقط نکته ای که وجود داره پلاکت هفتاد و هشت هزار دارند که البته ایشان به صرت فامیلیال تعدادی از اعضای خانوادشون هم از ابتدا پلاکت های پایین دارند و مشکلی ندارند البته پلاکت های بیمار ما معمولا بین صد تاصدوبیست هزار بوده حالا سوالی که از جنابعالی دارم این هست که امکان بر طرف کردن تنگی مجرای ایشان وجود دارد یا خیر ؟ در ضمن برای ایشان به راحتی نمی توان سوند فولی فیکس کرد شاید سوند 12 به سختی بتوان گذاشت اگر راهنمایی بفرمایید بینهایت سپاسگذار میشوم این ازمایش های 27 خرداد هست ازمایش های 7 خرداد در پایین ارسال شد با عرض معذرت از طولانی شدن سوال و با تشکر از صبر و حوصله جنابعالی
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۹ تیر ۹۷( 6 سال پیش)
      سلام باید سیستوسکوپی شوند تا تنگی دقیقا مشخص شود۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴ ضمنا یک دکتر نفرولوگ نیز ایشان را ببینند
  • تصویر کاربر اشکان شنبه ۲ تیر ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 293 مشاهده پرسش
    سلام
    حدود یک سال است که در اغلب موارد ادرار با سوزش خفیف و کمی باریک است
    البته در این مدت کمی نشت ادرار هم که موجب بوی بد میشود وجود دارد
    مرد ۳۶ ساله
    راهنمایی بفرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲ تیر ۹۷( 6 سال پیش)
      باید بررسی شوید۰۲۱۷۱۰۶۲۳۰۰
  • تصویر کاربر امير شنبه ۲۶ خرداد ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 310 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض ادب بنده ٣١ ساله هستم الت بنده از سمت سر بافت اسفنجي و معمولي دارد ولي از سمت انتها احساس ميكنم هاله از پوست سفت از درون از افزايش قطر در حالت نعوظ جلوگيري ميكند و در هنگام نعوظ از سمت سر افزايش قطر مناسب دارد ولي از ته دچار كمبود قطر است (دقيقا از خط ختنه به پايين افزايش قطر انجام نميشه) ممنون ميشم راهنمايي كنيد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۶ خرداد ۹۷( 6 سال پیش)
      عكسش را بفرستيد ببينم
  • تصویر کاربر ugd چهارشنبه ۲۳ خرداد ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 284 مشاهده پرسش
    سلام دکتر من در میان ادرار قطع و وصلی دارم میخواستم بدونم مشکل چیه آیا خطرناک یا نه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۳ خرداد ۹۷( 6 سال پیش)
      بايد از نظر تنگي مجرا ومثانه عصبي بررسي شويد
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر معصومه یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 422 مشاهده پرسش
    باسلام پدرم 2 سال پیش (70) سالگی بدلیل سرطان پروستات بیضه ها یش را در آوردند.اکنون از عرق بیش از حد و افسردگی رنج می برد خواستم بدانم راه حلی برای این مشکل وجود دارد متشکرم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      داروهای ضد افسردهگی
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

سنگ‌های کلیه توده‌های جامدی هستند که در داخل کلیه تشکیل می‌شوند و ممکن است حاوی موادی مانند…
زندگی با یک بیضه، که به نام مونورکیسم (monorchism) نیز شناخته می‌شود، وضعیتی است که در آن…
اختلال نعوظ یا  به اصطلاح عامیانه بلند نشدن آلت تناسلی، یکی از مشکلات شایع در سلامت جنسی…

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب