درمان طلائی سرطان پروستات بدخیم با رادیکال پروستاتکتومی

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

سرطان پروستات بدخیم شایع ترین سرطان منجر به مرگ در مردان بعد از سرطان ریه و کولون می باشد. علیرغم شیوع نسبی بالای سرطان پروستات، اگر به موقع تشخیص داده شود و کامل درمان گردد، هیچ خطری برای بیمار ندارد. درمان قطعی سرطان پروستات چیست؟

همچنانکه در مباحث گذشته عرض کردم قطعی ترین روش تشخیص سرطان پروستات نمونه برداری از مقعد و با استفاده از سونوگرافی است. پس از تشخیص قطعی سرطان پروستات بدخیم درمان آن بسته به درجه ی آن متفاوت است.

درمان قطعی سرطان پروستات بدخیم

درمان قطعی سرطان پروستات جراحی است، ابتدا پزشک برای درمان شما اقدام به جراحی میکند که این جراحی شامل، برداشتن غده پروستات (پروستاتکتومی رادیکال)، و برخی از بافت های اطراف و چند غدد لنفاوی است. جراحی یک گزینه برای درمان سرطانی است که محدود به پروستات است. گاهی اوقات برای درمان سرطان پروستات یا متاستاز پروستات پیشرفته پروستات در ترکیب با سایر درمان ها استفاده می شود. و ممکن است بعد از جراحی نیاز به انجام چندین جلسه شیمی درمانی و پرتو درمانی داشته باشید.

جراحی سرطان پروستات بدخیم

اگر سرطان پروستات بدخیم در مرحله اولیه که داخل غده است و مقدار کمی از پروستات را درگیر کرده است و چسبندگی زیاد به اطراف نداشته باشد، درمان قطعی آن، عمل پروستات بدخیم است. در این روش با یک الی دو شب بستری در بیمارستان و بدون بیهوشی عمومی و با برش چندسانتی زیر ناف غده پروستات به همراه مخلفات آن از قبیل کیسه های منی و لوله های منی بر کاملاً برداشته و پاکسازی می گردد. پس از برداشتن کامل غده پروستات گردن مثانه را به مجرا پیوند می زنیم که در فیلم زیر می بینید.

عود سرطان پروستات بعد از جراحی

برخلاف عمل جراحی ساده و خوش خیم پروستات که مثل گردو در آن فقط هسته را برمی داریم در جراحی سرطان پروستات بدخیم مجبور به برداشتن کل غده پروستات جهت جلوگیری از عود بیماری و درمان کامل آن هستیم و لذا شانس عوارض ذکر شده در این عمل با درصد بالاتری نسبت به عمل ساده پروستات همراه می باشد.

فیلم عمل پروستات

عمل رادیکال پروستات

بعد از عمل موفقیت آمیز جراحی سرطان پروستات که بین 45 دقیقه تا 5/1 ساعت طول می کشد یک سوند به مدت 20-15 روز در مثانه و مجرا جهت گرفتن موفقیت آمیز پیوند مثانه به مجرا گذاشته می شود و شما 48 ساعت بعد از عمل از بیمارستان مرخص می شوید و بهتر است هر چه زودتر علیرغم داشتن سوند فعالیت های روزمره و تحرک لازم را داشته باشید تا از بعضی از عوارض جراحی لگنی از قبیل لخته شدن خون در اعضا و … جلوگیری شود.

تنها توصیه بعد از عمل نگهداری کامل از سوند به مدت 2 الی 3 هفته می باشد. بعد از یک هفته بخیه محل عمل و سه هفته بعد سوند شما خارج می شود. جواب قطعی از نظر شدت درگیری به سرطان پروستات و نوع آن از نظر قدرت تهاجمی یک هفته بعد از عمل توسط پاتولوژی به دکتر شما گزارش می شود و بسته به اینکهدرجه درگیری چقدر است؟ و یا بافت های اطراف درگیر شده اند، یا نه، ادامه درمان بر اساس گزارش پاتولوژی عبارت است از:

درمان قطعی سرطان پروستات بدخیم در تهران

عوارض عمل پروستات بدخیم

متخصص پروستات بعد از خارج کردن سوند مجرا ممکن است شما به درجاتی خروج غیرطبیعی ادرار داشته باشید که با گذر زمان اغلب بهتر می شوند. بهترین ورزش تقویت دریچه ادرار بعد از عمل، منقبض کردن عضلات باسن می باشد که توصیه می گردد در طول روز مرتب انجام شود که اغلب با گذر زمان در حدودی که عملکرد مثانه نرمال باشد و آسیب جدی به اسفنکتر وارد نشده باشد، با گذر زمان و انقباض عضلات باسن که توصیه می گردد چندین بار در روز انجام شود بهتر خواهد شد.

طول عمر بیماران

بر اساس تاریخچه طبیعی سرطان پروستات موضعی، امید به زندگی (LE) مردانی که تحت درمان با پروستاتکتومی رادیکال (RP) یا رادیوتراپی با پرتو خارجی قطعی (EBRT) قرار گرفته اند باید بیش از 10 سال باشد.

علت عود مجدد سرطان پروستات بعد از رادیکال

بله گاهی ممکن است بعد از جراحی و درمان سرطان پروستات شما مجددا عود کن این اتفاقا ممکن است به خاطر جا ماندن رخی از سلول های سرطانی حین جراحی باشید به همین دلیل است که باید در انتخاب پزشک و جراح متخصص خود دقت لازم را داشته باشید.

 جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

1.1/5 - (999 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر علي شنبه ۲ شهریور ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 337 مشاهده پرسش
    سلام اقاي دكتر پسري 19 ساله هستم
    چندسال پيش هنگام ورزش ضربه اي به الت وارد شد و تا مدتي درد داشتم به ويژه هنگام نعوظ به پزشك مراجعه كردم و با معاينه الت تشخيص دادن الت سالم است و سونوگرافي براي بيضه ها نوشتن و جواب مشكلي نداشت از ان زمان تا به حال تصور ميكنم در هنگام تحريك التم كند نعوظ پيدا ميكند و كم تَر تحريك ميشود امكان داره به خاطر عوامل رواني باشه يا نشت وريدي
    واين كه أيا ممكن با ضربه دچار نشت وريدي ايجاد بشه؟
    چندسالي هست خودارضايي انجام ميدم و هنگام خودارضايي مشكلي ندارم فقط اگه هنگام خودارضايي فكر منحرف بشه يا از تحريك دست بكشم نعوظ شروع به كم شدن ميكنه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲ شهریور ۹۸( 5 سال پیش)
      اینها بیشتر روحی وروانی است
    2. تصویر کاربر علي شنبه ۲ شهریور ۹۸( 5 سال پیش)
      يعني ضربه نشت وريدي ايجاد نميكنه
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲ شهریور ۹۸( 5 سال پیش)
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر امیر جمعه ۱ شهریور ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 488 مشاهده پرسش
    سلام عرض شد جناب پروفسور عرض ادب واحترام
    بیمار پسر بچه 12ساله با درد ناحیه زیر شکم -خون در ادرار. که بعد از مراجعه به بیمارستان وانجام آزمایش وسونو ومراجعه به پزشک متخصص کلیه .تشخیص بر تنگی مجرا وآزاد سازی .که هنوز اقدامی انجام نگرفته اگه لطف کنید راهنمایی بفرمایید ممنون میشم . لطف کنید در کلیپ های آموزشی در مورد ارتباط حجامت وکلیه توضیح بدید .
    با آرزوی سلامتی وسربلندی بنده شهرستان هستم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱ شهریور ۹۸( 5 سال پیش)
      سلام بيشتر عفونت ادراري است كه بايد درمان شود بنده شخصا به حجامت اعتقادي ندارم
  • تصویر کاربر سلمان چهارشنبه ۳۰ مرداد ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 343 مشاهده پرسش
    باسلام اقاهستم 38 سال تنگی شدیدمجرا به طول 4 سانتی متر که طبق ار یوجی از دریچه کنترل ادرار شروع میشوددرشیراز به یکی همکآران شما مراجعه کردم نظرشون عمل وترمیم بود درحال حاضر سیتومی باز انجام دادم که متاسفانه مرحله اول ناموفق بود ومرحله دوم انجام دادم درحال حاضر ازمرحله دوم دوهفته گذشت باتوجه به اتفاقات پیش اومده دچارتردیدشدم لطفا جهت مراجعه به مرکز مجهزتر وپزشک باتجربه راهنمایی بفرمایید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۳۰ مرداد ۹۸( 5 سال پیش)
  • تصویر کاربر مهران یکشنبه ۱۳ مرداد ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 325 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر وقتتون بخیر
    من عمل یورتروپلاستی به وسیله مخاط دهان برای تنگی مجرا انجام دادم دو تا سوال داشتم خدمتتون.
    شب ها زیاد نعوظ اتفاق میافته برام و کمی اذیت میشم. این نعوظ های زیاد باعث آسیب به محل عمل نمیشه؟
    سوال دوم اینکه چه مدت بعد از عمل میتونم رابطه جنسی داشته باشم؟
    با تشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۳ مرداد ۹۸( 5 سال پیش)
      نه بعد از ۲ماه
  • تصویر کاربر عرفان چهارشنبه ۲ مرداد ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 345 مشاهده پرسش
    سلام دکتر ببخشید پدرم لوله ی ادرار بهش وصل بوده و پاش روی لوله گیر کرد و کنده شد مقدار زیادی خون ازش رفت و پس از معاینه اورولوژیست براش دوباره لوله ی ادرار وصل کرد که مجرا بسته نشه اما الان درد داره و بستری است باید چکار کنیم؟ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲ مرداد ۹۸( 5 سال پیش)
  • تصویر کاربر عباس دوشنبه ۳۱ تیر ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 1949 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید، جناب دکتر من از بچگی دچار مشکل دفع ادرار بودم، حدود چهار ماه پیش دچار عفونت اپیدیدیم شدم، بعد از پیگیری و درمان با گرفتن نوار مثانه و گرفتن عکس مجرای ادرار مشخص شد دچار تنگی مجرای ادرار در چند نقطه هستم و دکتر گفتند باید عمل سیستوسکپی انجام بدم، بعد از عمل سیستوسکپی و یورتروتومی تو خلاصه عمل نوشتند تنگی مجرا در چند نقطه مشاهده شد و باز شده، و سوند برام گذاشتن وگفتند ده روز باید بمونه، الان پنج روز از عمل میگذره و من از اطراف سوند ترشحات خونابه ای دارم مخصوصا شبها این خونابه بیشتره، ضمنا آنتی بیوتیک هم از روز اول مصرف میکنم، در ضمن بعد از عمل هم وقتی اومدم بخش خونریزی داشتم از مجرای ادرار (البته نه داخل سوند، بیرون و از اطراف سوند خون بیرون میاد)، خواستم ببینم چه مشکلی ممکنه باشه و آیا خطری داره، ممنون میشم جواب بدین.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۳۱ تیر ۹۸( 5 سال پیش)
      بعد از خارح کردن سوند خوب میشود
  • تصویر کاربر حبیب دوشنبه ۳۱ تیر ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 475 مشاهده پرسش
    با سلام مدتی است برادرم که خارج از کشور زندگی می کند دچار قطره قطره آمدن ادرار و درد و سوزش فراوان موقع دفع و وجود خون در ادرار شده. شب تا صبح احساس دفع ادرار دارد ولی دستشویی که می رود چند قطره بیشتر نیست. آرامش از او سلب شده. دسترسی به پزشک ندارد. ایران که آمده بود سونوگرافی شد و گفته شد اطراف مجرا کلسیفای شده ولی فرصت نشد پیگیری کند. سن ایشان چهل سال است و متاهل می باشد ولی ظاهرا مدتهاست که با همسرشان ارتباطی نداشته اند و درگیر درس می باشد. ممنون میشوم اگر راهنمایی بفرمایید که چکار کنند. گلبول قرمز در ادرار یکبار 20 و اخیراً 90 بوده است. اگر محبت بفرمایید متشکرم استاد.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۳۱ تیر ۹۸( 5 سال پیش)
      باید از نظر تنگی مجرا بررسی سود ۲-ازمایش ادرار وسونو گرافی نیز ضروری است
  • تصویر کاربر علی شنبه ۲۲ تیر ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 384 مشاهده پرسش
    سلام دکتر من از دیشب در ناحیه ختنه گاهم مانند یک رگ سفت تورم کرده که بدور آلتم در حلقه ختنه گاه و بصورت شاور ایجاد شده این قضیه خیلی فکرمو درگیر کرده البته هیچگونه دردی در ناحیه مذکور حس نمیشود ممنون میشم جواب من و علتشو بدین
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۲ تیر ۹۸( 5 سال پیش)
  • تصویر کاربر علیرضا سه شنبه ۱۱ تیر ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 479 مشاهده پرسش
    ضمن عرض سلام خدمت اقای دکتر :
    پسرم 14 سالشه . در زمان بچگی که ختنه شده . بعلت بریده شدن نوک الت توسط حلقه بسته شده. دچار زائده یا به عبارتی گوشت اضافه شده . حال میخاستم ببینم با عمل جراحی میشه زائده رو ترمیم کرد. وبعد از جراحی عوارضی رو در پی نخواهد داشت.
    سه تصویر نیز ارسال شده است
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۱ تیر ۹۸( 5 سال پیش)
      با مراجعه به بیمرستانهای فوق تخصصی جراحی اطفال اقدام کنید
  • تصویر کاربر کامران سه شنبه ۱۱ تیر ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 336 مشاهده پرسش
    نوزاد یک ماهه داریم که دارای هیپوسپادیاس می باشد میخواستم با توجه به عکس ضمیمه شدت ان را بیان نمایید. و بفرمایید چه اقدامی انجام دهیم ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۱ تیر ۹۸( 5 سال پیش)
      باید سرفرصت اصلاح شود نه الان
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر معصومه یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 422 مشاهده پرسش
    باسلام پدرم 2 سال پیش (70) سالگی بدلیل سرطان پروستات بیضه ها یش را در آوردند.اکنون از عرق بیش از حد و افسردگی رنج می برد خواستم بدانم راه حلی برای این مشکل وجود دارد متشکرم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      داروهای ضد افسردهگی
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

سنگ‌های کلیه توده‌های جامدی هستند که در داخل کلیه تشکیل می‌شوند و ممکن است حاوی موادی مانند…
زندگی با یک بیضه، که به نام مونورکیسم (monorchism) نیز شناخته می‌شود، وضعیتی است که در آن…
اختلال نعوظ یا  به اصطلاح عامیانه بلند نشدن آلت تناسلی، یکی از مشکلات شایع در سلامت جنسی…

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب