درمان های دارویی و غیرجراحی پیشرفته سرطان پروستات

عوامل متعددی در تصمیم گیری انتخاب نوع درمان سرطان پروستات دخیل و مؤثر هستند.  روش های مختلف درمانی غیرجراحی برای سرطان پروستات وجود دارد.

سن بیمار، نتایج نمونه برداری گلسون اسکور یا شدت تهاجم تومور، شرایط عمومی بیمار از نظر سلامت قلبی و عروقی و عدم ممانعت برای جراحی از عواملی هستند که جراح بر اساس آنها شیوه درمانی را انتخاب می نماید.

درمان غیر جراحی سرطان پروستات

در ادامه درمان های غیر جراحی سرطان پروستات آمده است:

1- درمان انتظاری و تحت نظر گرفتن بیمار

به علت رشد کند سرطان پروستات مخصوصاً زمانی که گلسون اسکور یا نمره تهاجمی آن زیر 6 می باشد و یک مرد بالای 80 سال و یا کسی که شرایط جسمی خوبی به علت داشتن بیماری های مختلف ندارد می توان درمان انتظاری را برای وی پزشک انتخاب نماید. به این طریق که هر 6 ماه از نظر شدت پیشروی سرطان بیمار را بررسی می کنیم. تأکیداًً عرض می کنم این نوع درمان مختص افراد سن بالا با سرطان پروستات که رشد کننده که نمره تهاجمی آن کمتر از 6 است، می باشد.

2- رادیوتراپی یا اصطلاحاً دادن برق به محل پروستات

الف- در افرادی که راضی به عمل جراحی نیستند.

ب- سرطان آنها به دیگر جاهای بدن از جمله استخوان ها منتشر شده است.

ج- افرادی که بعد از عمل سرطان پروستات در محل عمل رشد کرده است. این نوع درمان استفاده می گردد.

تاباندن اشعه به محل به دو روش

1-تاباندن از خارج که همان رادیوتراپی معمولی می باشد .

2- کاشتن مواد رادیوایزوتوپ در داخل پروستات که به آن براکی تراپی گفته می شود، انجام می گردد.

مثل هر درمان دیگر رادیوتراپی نیز عوارض خودش را دارد که از جمله ایجاد اسهال، سوزش ادرار، تحریک پذیری بیش از حد مثانه، خستگی که اصولاٌ از سه الی چهار هفته بعد از شروع درمان خود را نشان می دهد.

هورمون تراپی سرطان پروستات

3- هورمون درمانی

یکی از روش های درمانی تسکین و نه قطعی سرطان پروستات استفاده از قرص ها و آمپول های ضد هورمون تستوسترون می باشد. رشد و تکثیر سلول های سرطانی پروستات به علت تغذیه آنها از هورمون تستوسترون که به صورت طبیعی در بدن مردان وجود دارد می باشد. در این روش به کمک آمپول ها و قرص های ضد هورمون تستوسترون هم تولید تستوسترون و هم اثر تغذیه رسانی آن به سلول های سرطانی را قطع می کنیم که این کار باعث کاهش سریع رشد و تکثیر سلول های سرطانی پروستات می گردد.

همچنانکه ذکر شد این داروها نقش توقف رشد را دارند و درمان قطعی سرطان پروستات نیستند. این آمپول های هورمونی هر ماه و یا سه ماه یکبار و عضلانی تزریق می شود. مثل درمان های دیگر این نوع درمان نیز عوارض خاص خودش را دارد که عبارتند از گر گرفتگی، کم خونی، افسردگی، رنگ پریدگی و پوکی استخوان

هورمون درمانی امروزه برای کسانی انتخاب می شود که:

1- سرطان پروستات قابل جراحی ندارد.

2- سرطان پروستات به دیگر اعضا از جمله استخوان ها منتشر شده است و به علت نقش تسکینی بودن آن به عنوان خط اول درمانی سرطان پروستات حساب نمی شود.

4- برداشتن بیضه

 منشاء تولید تستوسترون در بدن مردان اغلب از بیضه ها است و مقدار کمی نیز از غده فوق کلیه منتشر می شود و لذا با انجام عمل که هر دو بیضه بیمار مبتلا به سرطان پیشرفته پروستات برداشته می شود و لذا سلول های در حال رشد سرطان پروستات که نیازمند تغذیه از تستوسترون هستند از رشد و حرکت متوقف می شوند و روند رشد بیماری متوقف می شود و لذا این نوع درمان نیز به عنوان روش درمان تسکین دهنده و متوقف کننده ی سرطان پروستات برای کسانی که سرطان پروستات منتشر در بدن و استخوان ها دارند، برای کاهش درد و کنترل بیماری استفاده می شود.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.

 

 دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

4 (80%) 3 رای

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید


پیگیری سوال قبل

© همیارسیستم
  • تصویر کاربر محمد پنجشنبه ۲۵ مهر ۹۸( 6 روز پیش) مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید
    پدرم 77 ساله است آزمایش PSA 8.11 و حجم پروستات 86 است و دو ساعت یکبار دستشویی می رود و هیچ علائم دیگری ندارد آیا احتیاج به عمل دارد یا نه. دارو ظهرها 1 عدد قرص پروستاتین و بعد از صبحانه 1 عدد قرص فینوسکار 5 مصرف می کند.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۵ مهر ۹۸( 6 روز پیش)
      بهتر است mrs از پروستات کنید
  • تصویر کاربر Fatemi دوشنبه ۱۵ مهر ۹۸( 2 هفته پیش) مشاهده پرسش
    من یه پسر 27 ساله هستم . 4 سال پیش مشکل تکرر ادرار داشتم که شروعش اینجوری بود که بعد از ادرارم مقداری مایع سفید رنگ با فشار از مجرای ادراریم خارج میشد و بعد از چند روز تکرر ادرار شدید گرفتم و به دکتر مراجعه کردم که دکتر برام تاواناکس نوشتن واسه 10 روز استفاده کردم بهتر شدم اما بعد از اون دیگه فشار ادارم کم شد و زمان زیادی برای دفع کامل ادارم باید توی دستشویی میبودم توسط دوربین مجاری ادراری من رو در بیمارستان چک کردن و گفتن مشکلی نداره ولی همچنان فشار ادرار کم بود و هست بعد از 4 سال شهریور 97 این بار ادرارم در اکثر مواقع کدر به رنگ سفید مات هست اما نه مشکل سوزش دارم نه چیزی فقط از ناحیه کمر قسمت اخر ستون فقرات بعضی وقتا درد و گرفتگی دارم حدودا 4 ماه پیش به دکتر مراجعه کردم سونوگرافی کردن گفتن سنگ 3 میلی متر دارم سایز پروستات حدود 19 سی سی کمی هم ادرار در مثانه میمونه که دکتر گفت مقدار زیادی نیست . یک کپسول بهم دادن که پیوسته رهش بود برای پروستات اما از اونجایی که من سندروم روده تحریک پذیر دارم با خوردن این کپسول دچار اظطراب و استرس زیاد شدم و دکتر قرص رو‌ عوض کردن و بهم ترازوسین دادن مدتی خوردم خوب بود اما فقط از جهت فشار ادراری ولی مشکل کدر بودن و شیری بودن ادرارم حل نشد . بعد از دو ماه دوباره مراجعه کردم به دکتر جهت تست ادرار و ازمایش خون ایدز و اچ پی وی و هپاتیت که همه چیز نرمال بود جز ازمایش ادرارم ضمنا جناب دکتر من تو این مدت خیلی انتی بیوتیک استفاده کردم و به اکثراشون مقاوم شدم مثلا اموکسی سیلین و تاواناکس و سفکسیم
    البته اینا به دستور پزشک مصرف شده و مورد بعد من یکم مشکل روحی دارم یعنی دارو مصرف میکنم تقریبا 3_4 سال
    اس سیتالوپرام و کلیدینیوم سی
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۵ مهر ۹۸( 2 هفته پیش)
      از نظر من شما سالمید در اب گرم بشینید وورزش کنید واهمیت ندهید البته بهتر است سیستوسکوپی انجام شود
  • تصویر کاربر Hamid جمعه ۲۹ شهریور ۹۸( 1 ماه پیش) مشاهده پرسش
    مطابق جواب آزمایشی که براتون فرستادم
    خواستم نظر شما را بدانم
    من ۵۰ سالمه
    آیا این جواب خطر ناک است
    ممنون از شما
    اینجا یادداشت میکنم
    Psa ecl. 5.02
    Free psa ecl 0.84
    Free/total psa. 16.73
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۹ شهریور ۹۸( 1 ماه پیش)
      تکرار کنید کمی بالا است
  • تصویر کاربر رضا دوشنبه ۳۱ تیر ۹۸( 3 ماه پیش) مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید
    میخواستم بدونم انجام بیوپسی از پروستات با (فرض اینکه سرطانی باشد) باعث پخش شدن سرطان در بدن بیمار میشود یا خیر؟ ثانیا psa با روند سینوسی چه تفسیری میتواند داشته باشد؟
    1. تصویر کاربر رضا یکشنبه ۳۰ تیر ۹۸( 3 ماه پیش)
      سلام آقای دکتر من هنوز جواب سوالمو نگرفتم.
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۳۱ تیر ۹۸( 3 ماه پیش)
      سلام اصلا باعث پخش نمیشود وانجام ان جهت تشخیص ضروری است
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر علی سه شنبه ۱۱ تیر ۹۸( 3 ماه پیش) مشاهده پرسش
    باسلام ضمن تشکر ازوقتی که برای جواب سوالهای مریضهائی که دسترسی به جنابعالی ندارند
    بنده 62سالمه وحدودیک سالی میشود که امنیک مصرف میکنم که اخیرا درانزال دچارمشکل شده واز لذات وکیفیت آن محروم گشته ام آیا راه چاره ای هست؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۱ تیر ۹۸( 3 ماه پیش)
      این عارضه دارو است با قطع خوب میشود
  • تصویر کاربر بابک جمعه ۷ تیر ۹۸( 3 ماه پیش) مشاهده پرسش
    با عرض سلام و دعای خیر برای شما و همکاران گرامی
    1 - آیا تنقیه با آب ، به منظور تمیز کردن انتهای روده بزرگ از مدفوع با فشار آب کم از شیلنگ توالت ، باعث صدمه دیدن و بزرگ شدن و ملتهب شدن پروستات می شود ؟
    2 - آیا انجام این کار باعث افزایش عدد PSA می گردد ؟
    3 - آیا ترک اینکار باعث کوچک شدن و برگشتن به شرایط عادی پروستات و عدد PSA می شود ؟
    با تشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۷ تیر ۹۸( 3 ماه پیش)
      این کتر اصلا توصیه نمیشود نه باعث افزایش پی اس ا نمیشود
  • تصویر کاربر نریمان چهارشنبه ۵ تیر ۹۸( 3 ماه پیش) مشاهده پرسش
    باسلام. بنده در تاریخ 98.03.12 عمل جراحی پروستات شدم که پروستات کلا برداشته شده، بعد برداشته شدن پروستات به پاتولوژی ارسال شده بود, جواب پاتولوژی رو خدمتتون ارسال میکنم . لطفا نظرتونو در مورد نتیجه ازمایش و اینکه نیاز به رادیوتراپی و شیمی درمانی هست یا نه اعلام فرمایید. با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۵ تیر ۹۸( 3 ماه پیش)
      نیاز به اقدام اضافه جز پی گیری نیست
  • تصویر کاربر شهریار جمعه ۲۴ خرداد ۹۸( 4 ماه پیش) مشاهده پرسش
    سلام دکتر، وقتتون بخیر
    پدر من یک هفتس جراحی پروستات شدن، منتها از ناحیه مقعد درد زیادی دارن، چی براش خوبه دکتر؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۴ خرداد ۹۸( 4 ماه پیش)

      با زمان بهتر میشود

  • تصویر کاربر بيژن یکشنبه ۱۸ فروردین ۹۸( 6 ماه پیش) مشاهده پرسش
    احتراما طبق آزمایشهای انجام شده مشخصات پروستات به صورت ذیل می باشد
    1-
    به حجم 100 سی سی و بعد از انجام عمل بیوبسی نتیجه پروستات خوش خیم بوده و تعداد چند سنگ PSA=7.7
    کوچکتر از 12 میلی متر طبق آزمایش سونو گرافی و عکس و سی تی اسکن در مثانه دیده شده ، اگر عمل نیاز باشد هسته پروستات خارج می شود؟
    2- بعد از عمل ریسک اسیب دیدن فتق وجود دارد ، در ضمن فرق تخلیه هسته پروستات با تراش پروستات چیست و در مجموع جناب عالی چه روشی را پیشنهاد می کنید.
    با تشکر از جناب عالی
    بیژن عسکری شماره موبایل : 09123433427
    سن 66 سال ?
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۸ فروردین ۹۸( 6 ماه پیش)
      بله خسته خارج میشود اگر تهرانید بیایید حضوری صحبت کنیم۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴ ۰۲۱۷۱۰۶۲۳۰۰الی۵۰۰
  • تصویر کاربر Razavi یکشنبه ۱۸ فروردین ۹۸( 6 ماه پیش) مشاهده پرسش
    سونوگرافي رفتم اين جواب داده


    سونوگرافی کلیه ها و مجاری ادراری و پروستات و مثانه (رزیدوی ادراری)
    : سونوگرافی پروستات ( ترانس رکتال) :
    سایز وضخامت پارانشیم و اکوی کورتیکال کلیه ها نرمال است . سنگ هیدرونفروز و ضایعه فضاگیر دیده نمی شود. حالبها فاقد دیلاتاسیون بوده سنگ در دیستال آنها مشاهده نگردید. مثانه دارای شکل وحجم طبیعی است . در بررسی PVC تصویر رزیدوی ادراری رویت نشد.
    در سونوگرافی ترانس رکتال : پروستات به ابعاد 50*52*53 میلی متر و حجم 74 سی سی دارای اکوی هتروژن مشاهده گردید. ندول هیپو اکو در قسمت پوستریور لترال میانی پریفرال لوب راست به قطر 8 میلی متر رویت شد. ندول هیپو اکو در قسمت پوستریور لترال میانی پریفرال لوب چپ به قطر 6 میلی متر رویت شد.
    سمینال وزیکول ها نرمال می باشند.
    ———————————————
    اين ازمايش 👆🏻مربوط به حدود يك ماه و نيم قبل بود دكتر رفتم قرص (ciprofloxacin 500 به مدت ١5 روز و prostatan و Protral .4 به مدت يك ماه تجويز شد و انجام دادم
    قبل از مصرف دارو psa 4.9 و Free و total هم بالاي 1 بود يك هفته بعد از اتمام دارو ازمايش خون psa 3.2 و free و total هم كمتر شده الان بايد هنوز هم دارو مصرف كنم ؟ ضمنا قبلا هم با شما مكاتبه داشتم فرموديد mrs انجام دهم الان چه توصيه اي ميفرماييد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۸ فروردین ۹۸( 6 ماه پیش)
درحال دریافت اطلاعات
ممکن است شما دوست داشته باشید
پرسش از دکتر