جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

راه های تشخیص قطعی سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

مردان بالای ۵۰ سال برای بررسی وضعیت پروستات و سالم بودن آن حتما باید به دکتر ارولوژ مراجعه کنند. روش های مختلفی برای تشخیص سرطان پروستات وجود دارد که در ادامه به تک تک آنها اشاره شده است.

اگر شما بالای 50 سال هستید یا اگر پدر، عمو و یا برادرتان مبتلا به سرطان پروستات بوده است حتماً بعد از 40 سال به دکتر ارولوژی جهت چکاپ مراجعه نمایند.

تشخیص سرطان پروستات

در حالت کلی سه روش برای  تشخیص پروستات وجود دارد.

اندازه گیری psa

1- تست سرطان پروستات PSA

اولین اقدام اندازه گیری میزان PSA خون شما می باشد. PSA ماده ای است که از پروستات ترشح و وارد خون می گردد که اندازه آن در خون بسته به حجم پروستات، دستکاری های اخیر پروستات از قبیل معاینه انگشتی، سیستوسکوپی و ورم پروستات متغیر می باشد.

اندازه PSA عمدتاً بر اساس سن بیمار و حجم پروستات بررسی می گردد. مثلاً در یک فرد 50 ساله اندازه PSA باید زیر 2 باشد ولی در یک فرد 65-70 ساله تا 4 را طبیعی تلقی می کنیم.

نقطه مهم افزایش تدریجی سطح PSA می باشد که به آن PSA Rising یا افزایش یابنده اطلاق می شود. نکته بسیار مهم هر PSA افزایش کننده تدریجی سرطان پروستات است مگر اینکه خلافش را با نمونه برداری ثابت کنیم. نتیجه اینکه اگر در آزمایشات مختلف سطح PSA خون شما روند صعودی دارد حتماً آن را جدی گرفته و به پزشک ارولوژیست یا مجاری ادرار مراجعه نمایید.

2- روش معاینه پروستات

دومین راه  تشخیص سرطان پروستات که پزشک شما انجام خواهد داد، معاینه انگشتی است که در این روش از طریق مقعد اندازه حجم و قوام پروستات شما معاینه می شود. در حالت طبیعی قوام پروستات مثل قوام کف دست در حالت انقباض می باشد.

زمانی که پروستات سرطانی می شود قوام آن سفت و مثل سنگ می گردد که در صورت چنین یافته ای، قدم بعدی  تشخیص سرطان پروستات که همان نمونه برداری از پروستات است، می باشد. در فیلم زیر چگونگی انجام بیوپسی از پروستات را با توضیحات دکتر حسین کرمی میبینید.

3- تشخیص سرطان پروستات با سونوگرافی

سومین و قطعی ترین روش تشخیص سرطان پروستات نمونه برداری از طریق مقعد  به کمک سونوگرافی می باشد. هر فردی که:

  • PSA آن حالت افزاینده تدریجی دارد.
  • اندازه PSA آن بالاتر از نرمال است.
  • علی رغم PSA نرمال، ولی در معاینه انگشتی پروستات سفت شده است.

باید تحت نمونه برداری سوزنی با سونوگرافی قرار گیرد که در این روش با تعیین وقت قبلی و آمادگی های زیر انجام می گردد:

1- حتماً سه روز آنتی بیوتیک لازم جهت جلوگیری از عفونت را قبل از نمونه برداری باید شروع کنید.

2- یک هفته قبل آسپرین، پلاویکس و داروهای رقیق کننده خون را باید قطع کنید.

3- شب قبل از نمونه برداری فقط از مایعات استفاده نمایید.

4- روز قبل از نمونه برداری جهت تخلیه خوب مقعد از شیاف های ملین استفاده نمایید.

5- نمونه برداری به صورت سرپایی و در عرض 10-15 دقیقه انجام و تعداد 12 قطعه از پروستات نمونه برداری شده و به آزمایشگاه پاتولوژی فرستاده می شود و جواب قطعی از نظر سرطانی و غیرسرطانی بودن پروستات مشخص می شود.

اگر جواب پاتولوژی سرطانی باشد بسته به سطح و مرحله سرطان، پزشک پیشنهادات درمانی خود را با شما هماهنگ خواهد کرد. در رابطه با درمان های سرطان پروستات با شما در قسمت بعدی صحبت خواهم کرد.

سلامت پروستات

آزمایشات مورد نیاز برای سرطان پروستات

هیچ آزمایش ساده ای برای تشخيص سرطان پروستات وجود ندارد. دو آزمایش رایج مورد استفاده برای تشخيص سرطان پروستات، آزمایش PSA  و معاینه دیجیتال رکتوم است. با استفاده از این آزمایش ها (به طور جداگانه یا در کنار هم)، تنها می توان تغییرات پروستات را مشاهده کرد.

این تست ها قابلیت تشخیص سرطان پروستات را ندارند. در صورتی که در نتیجه ی هر کدام از این آزمایش ها، چیزی غیر عادی به نظر برسد، معمولاً برای شما آزمایش های بیشتری تجویز خواهد شد.

عکس برداری ام آر آی (MRI) 

در فرآیند عکس برداری ام آر آی، با استفاده از یک آهنربای بسیار قوی و امواج رادیویی، تصویری دقیق و با جزئیات بالا از درون بدن شما ثبت می شود. پزشک برای تشخیص سرطان پروستات از نوع خاصی از عکس برداری MRI به نام mpMRI استفاده می کند. در این روش، با استفاده از ترکیب نتیجه ی سه عکس mpMRI مختلف، تصویر بسیار دقیق تری از درون بدن شما ثبت می شود.

پزشک معمولاً از آزمایش MRI برای بررسی نیاز به بیوپسی یا هدایت سوزن بیوپسی به محل خاصی از پروستات شما استفاده می کند. از دیگر فواید این نوع عکس برداری، قابلیت مشاهده ی تکثیر و پخش احتمالی توده ی سرطانی به سایر اندام ها و بافت های مجاور می باشد. پیش از عکس برداری، در رابطه با وجود هر گونه فلز درون بدن خود (مثل باتری قلب و …)، هر نوع آلرژی، دیابت، بیماری کلیوی یا سابقه ی عکس العمل آلرژیک به رنگ کانتراست طی آزمایش های گذشته، به تکنسین MRI خود اطلاع دهید.

بیوپسی (نمونه برداری)

با توجه به نتیجه ی عکس MRI، متخصص اورولوژی شما ممکن است برای نمونه برداری از بافت پروستات، آزمایش بیوپسی پروستات را تجویز کند. پزشک معمولاً بعد از توضیح خطرات و مزایای آزمایش بیوپسی پروستات، به شما زمان می دهد تا تصمیم خود را برای انجام آزمایش بیوپسی قطعی کنید.

دو روش اصلی برای انجام آزمایش بیوپسی پروستات وجود دارد:

  • بیوپسی ترانس پرینال (TPUS): دراین روش، سوزن از پوست ناحیه ی بین مقعد و کیسه بیضه وارد بدن شما می شود.
  • بیوپسی ترانس رکتال (TRUS): در این آزمایش، سوزن از طریق رکتوم وارد بدن شما می گردد.
اقدام به نمونه برداری از پروستات

طی هر کدام از این عمل ها، پزشک معمولاً علاوه بر نمونه برداری از نواحی مختلف پروستات شما، از نقاط مشکوک (طبق نتیجه عکس MRI شما) نیز نمونه هایی خواهد گرفت. سپس، این نمونه ها به آزمایشگاه ارسال شده تا -به منظور یافتن سلول های سرطانی- توسط یک متخصص پاتولوژی بررسی شود.

با توجه به نوع بیوپسی شما، ممکن است به مدت چند روز مقدار کمی خون در ادرار یا مدفوع خود مشاهده کنید. همچنین، احتمال وجود خون در منی تا دو ماه بعد از آزمایش بیوپسی پروستات وجود دارد.

سایر آزمایش ها

اگر نتایج آزمایش بیوپسی پروستات شما سرطان پروستات را تأیید کرده است، پزشک ممکن است برای بررسی میزان پخش شدگی سرطان، آزمایش های تکمیلی زیر را تجویز کند.

اسکن استخوان 

در این عکس برداری، احتمال پخش شدگی سرطان پروستات به استخوان های شما مورد بررسی قرار می گیرد. پیش از شروع این نوع عکس برداری، مقدار ناچیزی رنگ رادیو اکتیو به رگ شما تزریق شده و در نواحی رشد غیر عادی استخوانی جمع می شود. برای انتقال رنگ از طریق جریان خون به استخوان هایتان، باید چند ساعت صبر کنید.

بدن شما توسط یک دستگاه با قابلیت تشخیص رنگ رادیو اکتیو، اسکن می شود. عموماً تراکم رنگ در مناطق سرطانی استخوان، بیشتر از سایر نقاط است. این آزمایش بدون درد بوده و ماده رادیو اکتیو طی چند ساعت از بدن شما دفع می شود.

سی تی اسکن

سی تی اسکن یا عکس برداری توموگرافی کامپیوتری با استفاده از اشعه ایکس، یک تصویر دقیق از داخل بدن شما ثبت می کند. پزشک به کمک سی تی اسکن از ناحیه شکم می تواند احتمال انتشار سرطان پروستات به گره های لنفاوی را بررسی کند.

در طی این آزمایش، برای کمک به بالا بردن دقت عکس، یک رنگ به رگ شما تزریق می شود. سپس شما بدون حرکت روی تخت دراز کشیده و به آرامی از اسکنر گرد و دونات مانند سی تی عبور می کنید. عکس برداری چند دقیقه طول کشیده و بدون درد می باشد؛ اما مراحل آماده شدن برای انجام آن، ده الی سی دقیقه به طول می انجامد.

سی تی اسکن پی ای تی (PET-CT)

ترکیب یک اسکن PET (توموگرافی گسیل پوزیترون) با یک سی تی اسکن، یک آزمایش عکس برداری تخصصی محسوب می شود. این آزمایش می تواند به تشخیص پخش شدگی یا بازگشت سرطان کمک کند.

برای موارد سرطان پروستات، اسکن به دنبال ترشحات یک ماده خاص از سلول های سرطانی پروستات به نام آنتی ژن غشایی اختصاصی پروستات(PSMA)  خواهد گشت. قبل از اسکن PET-CT مقدار کمی ماده رادیو اکتیو به شما تزریق شده، که این ماده باعث پدیدار شدن آنتی ژن غشایی اختصاصی پروستات در اسکن ‌شما می شود.

توصیه های پایانی

  • جهت تشخیص و درمان به موقع سرطان پروستات توصیه می شود که همه مردان بالای 50 سال باید تست PSA خون را اندازه گیری نمایند.
  • اگر در خانواده شما پدر، عمو و یا برادر مبتلا به سرطان پروستات دارید شانس شما نسبت به افراد طبیعی 5 برابر می باشد و لذا بالای 40 سال تحت نظر دکترتان باشید.
  • هر گونه PSA افزایش یابنده باید نمونه برداری شود. مثلاً 1 ← 2 ← 3
  • در صورت  تشخیص سرطان پروستات به موقع سرطان پروستات و درمان به موقع آن عمر طبیعی خواهید داشت و لذا فرصت طلائی مراجعه و تشخیص به موقع سرطان را از دست ندهید.
  • قطعی ترین روش تشخیص سرطان پرستات نمونه برداری از طریق مقعد می باشد که در فیلم زیر می بینید.

در صورت نیاز جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.

 دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

4.5/5 - (6 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

پاسخ های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه های کلی بوده شما را از مراجعه به پزشک معالجتان بی نیاز نمی کنند.با توجه به تعداد زیاد سوالات پاسخ شما تا 4 روز کاری به صورت پیامک اطلاع رسانی خواهد شد  

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر بهروزرکابی دوشنبه ۱۷ تیر ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 210 مشاهده پرسش
    با سلا خدمت شما یه سوالی در مورد پروستات میخاستم از خدمت شما بپرسم که خیلی منو اذیت میکنه یه جوراییی پروستات موزمن هستش چه کار میتونم بکنم لطفا راهنمایی بفرمایید با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ تیر ۹۸( 4 سال پیش)
      این درمان ندارد وخطری نیست ونیاز به پی گیری نیست
  • تصویر کاربر مالی شنبه ۱۵ تیر ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 270 مشاهده پرسش
    باسلام و دست خوش ازجناب پروفسور کرمی.که بعدازخداامیدملت ایران هستند.من۵۳ساله.۳۰ماه قبل باتشخیص پزشک معالج(که متاسفانه ازایران رفتندآمریکا.)وباانحام آزمایشات وسونوگرافی وسیستوسکپی.سایزپرستات۵۳ وخوشخیم بود.وبمدت دوسال مصرف کپسول تامسولسین هگزال وباسونوگرافی وآزمایشات درهرسال۳مرتبه تااینکه سایزرسیدبه۲۶ومتاسفانه مصرف این کپسول میل جنسی مرابشدت کاهش داد تااینکه دیگربه مزشکم دسترسی نداشتم ازطریق اینارنت تمتم سونووآزمایشات وسیستوسکپی رافرستادم واسه یک فوق تخصص محترم که نامش یادم نیست وایشان گفتن.بجای کپسول تامسولسین.هرشب یکعددقرص ترازوسین ۲ ویکعددپرازوسین ۱ میلی وعرصبح یکعددترازوسین ۲ میل کنم.وحدود۸ماهه که این دستورراانجام میدهم ومشکل پرستاتم و میل جنسیم ۹۰درصدبهبود یافته اما جندروزیست که هنگام بلندشدن اززمین یابیدارشدن ازخواب سرگیجه وبطوری که تعادل حفظ راکمتر دارم.وحس میکنم فشارم نوسان پیدا کرده لذا ازجنابعالی دراینخصوص تجویزوراهنمایی خواستم لطفا درحدامکان پاسخ دهید.ان شاالله خداوندعلی اعلا سایه جنابعالی رابرسرملت همیشه حفظ فرماید اراوتمتدشماهستم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۵ تیر ۹۸( 4 سال پیش)
      اثر همه داروها بکی است وفرقی زیاد با هم ندارند برای جلو گیری از افت فشار تامسولوسین بهتر است
  • تصویر کاربر سین پنجشنبه ۶ تیر ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 217 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر. آقا دکتر پدر من ۷۰ ساله سن دارند. حدود ۳ سال پیش با تشخیص سرطان بدخیم پروستات تحت جراحی قرار گرفتند و بیضه ها برداشته شد. ب تشخیص دکتر جراح با مثبت بودن جواب تست های بعد جراحی پرتو درمانی انجام ندادند. مدتی هم بخاطر مقاومت خودشون از ادامه درمان سرباز زدند یعد حدود یک و نیم سال وقفه مجدد درمان رو از سر گرفتند. دکتر عدم انجام پرتو درمانی رو نقص فرایند بهبودی عنوان کردند و معتقد بودند می بایست حتما پرتودرمانی بلافاصله انجام می شد. به هر حال درمان ایشان را پذیرفتند . در مراجعات دوره ایی مشکلی نبود تا اینکه از اواخر سال ۹۷ با توجه به نتایج ازمایشات تزریق دیفرلین را آغار کردند. یک نوبت تزریق به صورت ماهانه و پس از آن تزریق ۳ ماهه انجام شد . مشکلی که الان با ان مواجه هستیم ورم کردن به هصوص در ناحیه پاها می باشد. ایا بیماری تشدید شده یا نیاز به انجام درمان جدید هست؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۶ تیر ۹۸( 4 سال پیش)
      این ورم طبیعی است بعه هلت عوارض دارو است
  • تصویر کاربر سجی یکشنبه ۲۹ اردیبهشت ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 202 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر،من سوزش ادرار دارم وهمچنین تکرر ادرار، چنروز پیش دردی از پهلوی سمت چپم گرفت دکتر تشخیص سنگ کلیه داد،سونوگرافی از کلیه ها گرفتیم چیزی نشان نداد،تقریبا سه روزه دد از بیضه ها گرفته بدجور درد میکنه،پاهام کمرم باسنم هم درد داره،سونوگرافی از بیضه هام گرفته شد،فقط سمت چپ وایکوسل خفیف نشان داد،اما همانطور ک گفتم درد تقریبا در دوطرفه بیضه هام هست،پاهامم بدجور درد میکنه همینطور کمر وباسنم،حتی ازمایش اسپرمم دادم تحرکش کم نشان داد،واینک با اینک مجردم اما ب هر حال میل جنسیم کاهش یافته همینظور اندازه اسپرمم،هنگام ازمایش اسپرمم متوجه شدم هننگام نعوظ و انزال درد دربیضه ها و کمرم خیلی زیاد بود بسختی توانستم ازمایش بدم، لطفا اگ میتونید راهنماییم کنید،خیلی نگرانم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۹ اردیبهشت ۹۸( 4 سال پیش)

      اب زیاد بخورید با ورزش بهتر میشوید

  • تصویر کاربر نازنین شنبه ۳۱ فروردین ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 218 مشاهده پرسش
    سلام دکتر وقتتون بخیر قبلا هم مزاحمتون شده بودم پدرم 70 سالشه و پروستاتش حدود 144 است آزمایش psa دادن که 75 بود و شما فرمودید دوباره آزمایش تکرار بشه 4 روز بعد انجام شد و psa81 شده الان باید چکار کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۳۱ فروردین ۹۸( 5 سال پیش)
      باید نمونه برداری کنید واسکن استخوان از نظر متاستاز بدهید
  • تصویر کاربر رضا یکشنبه ۱۸ فروردین ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 317 مشاهده پرسش
    سلام اقاي دكتر من سه ماه پيش مشكل إدرار پيدا كردم 4٣ سالمه بعداز مراجعه به متخصص سونگرافي انجام دادم و گفتن پروستاتم به سايزه ٣٧ رسيده أنتي بيوتيك و امنيك مصرف كردم ادرام خيلي بهتر شده ولي سايزه به ٣6 رسيد پروستاتم دوباره همون داروها رو تكرار كردم بعداز يكماه دوبار امنيك خوردم سه ماه پشت سرهم امنيك خوردم خوب بودم بعداز مدتي دوباره سوزش ادار از معقد به بالا داشتم دوباره رفتم دكتر داروي تاونيكس با داكسي سيسلين به مدت ١٠ روز بعدا ز ده روز هنوز سوزش داشتم دوبار يه دكتر ديگه گفتن سيپرفكت مصرف كنيد 5٠٠ خوردن احساس كردم بهتر شدم ولي هنوز سوزش دارم دوبار يه دكتر ديگه بنام افشاريان رفتم گفتند داروها رو قطع كنيد هم امنيك و أنتي بيوتيك رو مشكل شما ريشه عصبي داره اسپاس عضله داريد استرس داريد واقعا استرسم بالا هست گفتند قرص باكلوفن و يه قرص جلوگيري از تكرر ادرار دادن يكماه مصرف كنم ادرارم نسبتا خوب هست ولي الان هم سوزش معقد دارم و گفتن داخل ابگرم برو ميرم احساس سوزش ندارم از لحاظ روح هم خيلي تو فشار هستم ممنون ميشم راهنمايي كنيد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۸ فروردین ۹۸( 5 سال پیش)
  • تصویر کاربر امین جمعه ۲۴ اسفند ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 228 مشاهده پرسش
    A M I N ahmadi:
    سلام خسته نباشید اقای دکتر من از سه سال گذشته به تدریج در نعوذ مشکل پیدا کردم تکرر ادرار دارم ادرارم به سختی تخلیه میشه وکامل تخلیه نمیشم وسریع نیاز به تخلیه دارم بیشتر اوقات عفونت ادرار دارم و پهلوی سمت چپم تا کشاله رانم درد داره سیستوسکپی کردم گفتن مشکلی ندارم نوار مثانه هم گرفتم فقط گفتن که عضلات مثانم ضعیفه بعدش درا خر به این نتیجه رسیدند که پروستاتیت مزمن دارم و با داروهایی که برام تجویز کردن به هیچ وجه روبه بهبود نیستم خواهش میکنم کمکم کنید در ضمن 22سال سن دارم و متاهل هم هستم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۴ اسفند ۹۷( 5 سال پیش)
      در سن شما بیماری پروستات نداریم فقط ورزش ونشستن پر اب گرم وبیخیالی درمان شما است
  • تصویر کاربر اسماعیلی سه شنبه ۲۱ اسفند ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 258 مشاهده پرسش
    با سلام
    پدر اینجانب با 77 سال سن، در آزمایشات اخیر، psa بالا مواجه شدن که طبق نظر دکتر معالجشون بیوپسی پروستات انجام دادن که نتیجه ارسال شد، ایشان هیچ گونه مشکلی در دفع ادرار و سایر علایم بالینی ندارند. و دکتر ایشان 3 دوره امپول دیفرلین 3.75 تجویز کردند.آیا از نظر شما این مشکل با این دارو کنترل و درمان میشود؟ همین روش درمان را ادامه دهند یا شما روشهای دیگری پیشنهاد میفرمایید؟ از پاسخگویی شما ممنونیم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۱ اسفند ۹۷( 5 سال پیش)
      با توجه به سن بالا وعدم تحمل عمل همین درمان منطقی است
  • تصویر کاربر داریوش چهارشنبه ۸ اسفند ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 303 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من 46 سالمه خواستم بپرسم روابط جنسی بیشتر در بهبود پرستات موثر است چون من ازدواج کردم و یک بار در هفته رابطه داریم آیا این ارتباط کم باعث بزرگ شدن پرستات میشود یا ربطی به نزدیکی ندارد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۸ اسفند ۹۷( 5 سال پیش)
      برای پروستات خوب است
  • تصویر کاربر ساسان چهارشنبه ۱ اسفند ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 222 مشاهده پرسش
    سلام در سونوگرافی اندازه پروستات نرمال ولی در سی تی اسکن پروستات هتروژن و دارای کلسیفیکاسیون می باشد ضمنا در ادرار گاها لخته خون و همچنین بعد از انزال سوزش سر آلت وجود دارد همچنین لباس زیر آغشته به ترشحات نارنجی رنگ می باشد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱ اسفند ۹۷( 5 سال پیش)
      اگر بالای ۵۰ سال هستید باید بررسی شوید
    2. تصویر کاربر ساسان چهارشنبه ۱ اسفند ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام خیر 44 سال سن دارم و تشخیص پزشکم پروستاتست مزمن هتروژن می باشد متشکرم
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱ اسفند ۹۷( 5 سال پیش)
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

انتقال زگیل از طریق بوسیدن امکان دارد؟ البته که، رایج ترین راه انتقال ویروس زگیل تناسلی تماس…
کولپوسکوپی زگیل تناسلی چیست؟ کولپوسکوپی که نوعی معاینه دستگاه تناسلی زنان است، ابزاری مؤثر برای تشخیص زگیل…
واریکوسل یکی از بیماری های بیضه است که مردان را درگیر میکند، واریکوسل در واقع به معنای…

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

پنج شنبه (مطب نیکان)

09:00 - 14:00

جستجو

حالب

+54 مطلب

پرسش از دکتر