اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

دخانیات و سیگار شایعترین علت سرطان مثانه

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

یکی از سرطان هایی که با مصرف سیگار شیوع آن چندین برابر می شود و سیگار به منزله کبریت روی بنزین در جهت شعله ور کردن آن عمل می کند، سرطان مثانه است. امروزه در جامعه افراد زیادی را می بینیم که به هر علت محرک خارجی از قبیل احساس عصبانیت و یا اضطراب و یا احساس خوشی، اولین اقدام آنها روشن کردن سیگار و پک زدن های عمیق به آن است.

متأسفانه در بسیاری از مراکز تفریحی و خوش آب و هوا افرادی را می بینیم که به جای استنشاق هوای خوب از قلیانها با طعم های مختلف ریه هایشان را پر می کننند غافل از اینکه امروزه ثابت شده است که شایعترین علت خیلی از سرطان ها از قبیل مثانه، کلیه و ریه استفاده از دخانیات با شکل های مختلف از قبیل: سیگار، قلیان، تریاک و … می باشد.

5images

سرطان مثانه ششمین سرطان شایع کشور ما می باشد. عوامل دیگر از قبیل کار کردن در صنایع رنگ، لاستیک سازی، نقاشی ساختمان و صنعت چرم به علت سرطان زایی بودن آنها در ایجاد سرطان مثانه دخیل هستند ولی هیچکدام از آنها به اندازه مصرف سیگار خطرناک نیستند.

مصرف سیگار به تنهایی شانس سرطان مثانه را تا 4-5 برابر افزایش می دهد. در راستای شعار پیشگیری بهتر از درمان است، بهترین روش جلوگیری از ابتلا به سرطان مثانه قطع سیگار و انواع دخانیات می باشد.

علائم هشدار دهنده سرطان مثانه عبارتند از:

  • خونریزی متناوب و دوره ای بدون درد که فرد هراز چندگاهی متوجه دفع خون و لخته از ادرار می شود و به علت دوره ای بودن آن اغلب افراد اهمیت نمی دهند و زمانی به پزشک مراجعه می کنند که کار از کار گذشته است و لذا باید وجود خون در ادرار را جدی گرفت.
  • در نوعی از سرطان مثانه که به آن اینسایتو مخاطی گفته می شود ممکن است همزمان با دفع خون، تکرر و سوزش ادراری شدید خود را نشان دهد.

در صورت مشاهده خون در ادرار و شک به سرطان مثانه چه کار باید کرد؟

در صورت مشاهده خون در ادرار چه به صورت روشن و دفع لخته و یا دفع میکروسکوپی خون در آزمایش ادرار باید بلافاصله به دکتر مراجعه نمایید. در مرحله اول دکتر معالج از شما سونوگرافی و آزمایش خون و ادرار درخواست خواهد کرد.

در صورت مشخص شدن ضایعه مشکوک باید آندوسکوپی مثانه یا سیستوسکوپی انجام شود که روش صد در صد و قطعی تشیخص سرطان مثانه می باشد.

سرطان مثانه با سیگار

قدم بعدی بعد از تشخیص آندوسکوپی تومور مثانه درمان آن به صورت آندوسکوپی و نمونه برداری و تراش تومور به وسیله دستگاه آندوسکوپ می باشد که در فیلم زیر می بینید .

در این روش با دستگاه تراش دهنده ی سرطان، کاملاً از مخاط مثانه با تراش بر می داریم و نمونه را به پاتولوژی می فرستیم که جواب قطعی آن آماده شود. اگر تومور بزرگ و عضله مثانه را درگیر کرده باشد اقدام بعدی برداشتن کل مثانه بیمار است که عمل بزرگ و پرعارضه می باشد.

ولی اگر تومور سطعی باشد باید بر اساس شدت تهاجمی بودن آن از تزریق داخل مثانه ای مواد ضد سرطان از قبیل BCG یا میتومایسین استفاده می کنیم و هرماه با آندوسکوپی مثانه بیمار را از نظر عود تومور تحت نظر می گیریم.

با توجه به ماهیت آزار دهنده سرطان مثانه بهترین راه پیشگیری، قطع دخانیات می باشد و لذا اینجانب توصیه می کنم:

  • از مصرف هر گونه دخانیات از جمله سیگار، قلیان، تریاک و … جهت جلوگیری از ابتلا به سرطان مثانه خودداری نمایید.
  • اگر امروز اهل دخانیات هستید تا دیر نشده نسبت به ترک آن اقدام نمایید.
  • در صورت مشاهده خون در ادرار مخصوصاً اگر دوره ای و بدون درد است بلافاصله به پزشک مراجعه نمایید.

جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.4/5 - (17 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر حمید پنجشنبه ۲۳ اردیبهشت ۹۵( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 435 مشاهده پرسش
    سلام دکتر سرمنده پدر من الان ازمایش پروستات داده و نتیجه ازمایش میزان psaرو 21 نشون داده و خیلی هم از ناحیه کلیه هاش درد داره لطفا راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۳ اردیبهشت ۹۵( 1 دهه پیش)
      سلام بايد نمونه برداري كند فيلم نمونه برداري را در وب سايت من ببينيد
  • تصویر کاربر رضا جمعه ۲۴ اردیبهشت ۹۵( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 303 مشاهده پرسش
    سلام اقاي دكتر من جواني 23ساله مجرد هستم . دو سه ساله وقتي از خواب پا ميشم احساس ميكنم ادرارم كامل دف نميشه و بعضي شبا زود زود احساس ميكنم مثانم پره ولي حتي چن قطرم نمياد اقاي دكتر من فقط شبا اينطوري ميشم سه چهار بارم به دكتر مراجع كردم ولي اصلا جواب نداد گفتن از پروستاته لطفا كمكم كنين خيلي داغون شدم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۴ اردیبهشت ۹۵( 1 دهه پیش)
      بايد نوار مثانه بگيريد٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤
  • تصویر کاربر مهراد چهارشنبه ۲۲ اردیبهشت ۹۵( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 458 مشاهده پرسش
    درود بر شما
    من 21 سال دارم
    دو سه سالی هست مشکلاتی از قبیل کاهش سرعت پرش ادرار، باریک شدن ادرار، قطره قطره آمدن ادرار، دو شاخه شدن ادرار، باقی ماندن ادرار در مثانه و عدم تخلیه کامل دارم
    برای رابطه جنسی هم حتما باید از دارو هایی نظیر تادالافیل استفاده کنم چون هم زود انزالی و هم با مشکل عدم نعوظ کامل مواجه میشم . چند بار به متخصص هم مراجعه کردم ولی فقط سیلدنافیل تجویز کردن. لطفا راهنمایی کنید متشکرم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۲ اردیبهشت ۹۵( 1 دهه پیش)
      بايد از نظر علت بررسي شويد
  • تصویر کاربر سعید دوشنبه ۲۰ اردیبهشت ۹۵( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 2004 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت دکتر عزیز و گرامی

    ایا مصرف مداوم کپسول پروستافیت در سنین جوانی در جلوگیری از بزرگ شدن غده پروستات مناسب است و ایا میتوان ان را به عنوان یه مکمل مصرف نمود ؟
    سوال بعد ایا میزان بالارفتن پی اس ا به میزان فعالیت زیاد جنسی بستگی دارد یعنی هر چه بیشتر فعالیت جنسی داشته باشیم میزان پی اس ا بیشتر میشود ؟؟

    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۰ اردیبهشت ۹۵( 1 دهه پیش)
      جواب همه سوالات منفي است خير
  • تصویر کاربر محمد دوشنبه ۲۰ اردیبهشت ۹۵( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 450 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام

    پدر بنده ۶۷ ساله و دارای کانسر پروستات می باشند.۱۰ جلسه شیمی درمانی با تاکسوتر انجام دادن و الان تحت رادیوتراپی مهره T7 کمر هستن (۱۰ جلسه) و قرص Xtandi 40 mg استفاده می کنند.و درد کمر به کلی خوب شده است؛ چون این قرص بسیار گران است؛ خواستم از حضرتعالی بپرسم که باید تا کی این قرص رو مصرف کنند.فعلا ماه اول هست که دارن استفاده میکنند.ممنون میشم راهنمایی بفرماید.

    با احترام و سپاس فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۰ اردیبهشت ۹۵( 1 دهه پیش)
      براي هميشهبايد مصرف كنند
  • تصویر کاربر بابک شنبه ۱۸ اردیبهشت ۹۵( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 478 مشاهده پرسش
    عرض سلام و خسته نباشيد خدمت آقای دکتر کرمی.

    آقای دکتر پدر من 65 سال سن دارند و هيچگونه درد و يا سوزشی در هنگام ادرار ندارند. در گزارش سونوگرافی ايشان "پروستات به ابعاد 35*36*51 ميليمتر و حجم تقريبی 35 سی سی دارای سايز بزرگتر و اکوی پارانشيمال هتروژن و PVR=20CC" درج شده است. همينطور در آزمايش خون نيز PSA TOTAL = 3.37 و PSA = 0.65 ثبت شده است. برای ايشان روزی 1 عدد کپسول Protral 0.4 به مدت يکماه تجويز شده است. خواستم نظر شما را بدونم و آيا لازم است جهت انجام معاينات دقيقترو آزمايشات تکميلی تر حضوری خدمت شما مراجعه شود؟
    با سپاس فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۸ اردیبهشت ۹۵( 1 دهه پیش)
      همين دارو كافي است
  • تصویر کاربر Mahdieh شنبه ۱۸ اردیبهشت ۹۵( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 479 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر پدر من 65 سال دارد 2 سال است متوجه پروستات شده تا حالا کنترل شده بود اما الان آزمایشpsa ایشان 80 است چندروزی به دلیل تخلیه نشدن ادرار کراتین خون بالا رفت و بستری بود در پهلوی راست نفرستومی دارند دکترشان میگوید ماه آینده میخواهد عمل جراحی باز انجام دهد و لوله کلیه را از راهی دیگر به مثانه وصل کند و بیضه ها را بردارد و بعدهم پرتو درمانی را شروع کند سرطان ایشان از نوع آدکارسینوم است و جواب اسکن استخوان منفی است آقای دکتر ما خیلی نگرانیم امیدی به زنده ماندن پدرم هست؟ شمارا به فاطمه زهرا قسم راهنمایی بفرمایید متشکرم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۸ اردیبهشت ۹۵( 1 دهه پیش)
      بايد با مدارك بياييد ببينم
  • تصویر کاربر نقدی جمعه ۱۷ اردیبهشت ۹۵( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 387 مشاهده پرسش
    جناب دکتر پروستات من دمدمی است یک هفته خوب و یک روز به مقعد م فشار می آید بیوبسی سال گذشته خوش خیم بود با حجم 57 که الان 36 می باشد و psa 3 با سن 55 سال در حال امنیک مصرف می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۷ اردیبهشت ۹۵( 1 دهه پیش)
      هنوز برای عمل زود است موارد تحریک کننده را کم کنید
  • تصویر کاربر amirali جمعه ۱۷ اردیبهشت ۹۵( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 557 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتور من اقای ۲۸ ساله ای هستم که ۹ ماه قبل یک سکس مراقبت نشده داشتم و چند وقتی میشه که مشکل چکه چکه شدن ادار بعداز خروج از دستشویی دارم و کم شدن حجم ادرا هم دارم در ضمن کمردرد هم دارم که با اکس ری مشخص شد که مشکلی نداره و فیزیوترابی هم انجام دادم فایده ای نکرده . در ضمن مقدار منی هم در من کمتر از قبل شده. ازمایش ادرار دادم عفونت نشون نداده و نورمال بوده ایا مشکل از بروستاته؟؟؟ و اینکه چیکار کنم ؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۷ اردیبهشت ۹۵( 1 دهه پیش)
      باید سیستوسکوپی شوید
  • تصویر کاربر حسین سه شنبه ۱۴ اردیبهشت ۹۵( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 543 مشاهده پرسش
    سلام و درود به جناب دکتر
    من نزدیک به چهار سال است دچار سوزش ادرار شدید و گاهی اوقات خونی شدن ان شدم،البته نوع زندگی من با توجه به شرایط عملیاتی سخت اینکه دو هفته کار و یک هفته استراحت تومنطقه گرم جنوب است من البته تو هوای خنک سوزش ادرارم برطرف میشه البته خون و سوزش ادرارم تمومی نداره پروستاتم هم سایزش طبیعیه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۴ اردیبهشت ۹۵( 1 دهه پیش)
      باید بررسی شوید
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر ناصر جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 673 مشاهده پرسش
    ضمن عرض سلان و خسته نباشی.خدمت شما عرض کنم که من برج5ساله92یک عمل بیضه داشتم.طبق سونوگرافی و آزمایشات انجام شده دکتر تشخیص داد که رگهایی در بیضه ایجاد شده که باعث درد فراوان برایم شده بود.قبل از عمل بیضه ها به طرز ناباوری کوچک شدن.بعلت دردی که داشتم به پزشک مراجعه کردم.الان تقریبا حدود یکسال از این عمل میگذره ولی سایز بیضه ها که تغییری نداشته حس میکنم اندازه آلت تناسلی هم کوچک شده.در ضمن از مشکل جنسی هن رنج میبرم.میل جنسیه خودم رو کلا از دست دادم.پرولاکتین خونم بالاست.میخاستم ببینم این پروسه ربطی بهم دارن؟؟و چطور باید بیضه ها به اندازه قبلیه خود برگرده.در ضمن از آلات تناسلیم بعد از عمل ترشحات سفیدی دارم.آزمایش دادم ولی گفتم چیزی نیست.ممنون میشم راهنمایی کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      پرولاکتین ارتباطی به واریکوسل ندارد برا ی بقیه سوال از دکتر معالج بپرسید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب