اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آزواسپرمی شایعترین علت نازایی مردان

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

امروزه نازا به کسی گفته می شود که اصلاٌ نطفه ندارد و در آزمایش اسپرم انجام شده، اسپرم صفر می باشد. اگر کسی اسپرم داشته باشد نازا نبوده و با روش های کمکی می تواند باردار شود.

هر از چند گاهی زوجینی را می بینیم که به حالت ناامیدی مراجعه می کنند و شدیداً نگران و مضطرب هستند، زیرا  در بررسی های انجام شده در آزمایش نطفه، تعداد اسپرم آنها صفر می باشد.

تولید تستوسترون

در حالت طبیعی هر مردی 100میلیون اسپرم دارد که جهت بارداری باید 40 درصد متحرک و شکل طبیعی داشته باشند. در بسیاری از مواقع وقتی آزمایش اسپرم را مطالعه می کنیم اسپرم هم از نظر تعداد و هم شکل و هم حرکت کاملاً پایین است که به آن الیگو اسپرم گفته می شود.

هر چند کیفیت اسپرم پائین باشد شانس باروری پائین تر خواهد بود. در شدیدترین حالت افت کیفیت اسپرم در آزمایش انجام شده همه صفر هستند که به آن آزواسپرمی گفته می شود.

علت نداشتن اسپرم مرد

وقتی آزمایش اسپرم یک مرد صفر است علت های مختلفی در پشت آن وجود دارد:

ترشح هورمون های تحریک کننده بیضه ها از هیپوفیز مغز مشکل دارد. این اختلال در ترشح که اغلب به علت کاهش ترشح هورمونی به نام FSH است. هورمون FSH وظیفه تحریک سلول های نطفه ساز را به عهده دارد. 

تزریق بی رویه تستوسترون که متأسفانه در باشگاه های بدنسازی و سرخودی استفاده می شود، ترشح هورمون تحریک کننده را شدیداً مختل می کند.

ایجاد شدن تومور در غده هیپوفیز به نام پرولاکتنبوما باعث می شود که بیش از حد پرولاکتین ترشح شده و آن هم هورمون تحریک کننده نطفه سازی یا FSH را مختل می کند.

بیضه محل اصلی نطفه سازی مرد می باشد که سلول های نطفه ساز در آن قرار دارند. شایعترین علت آزواسپرمی مردان اختلال در عملکرد بیضه می باشد که 49 تا 93 درصد آزواسپرمی را تشکیل می دهد.

در این حالت سلول های نطفه ساز یا در بیضه به صورت مادرزادی وجود ندارند که تحت عنوان سرتولی سل سندرم گفته می شود که در این صورت فرد نازا است و راهی برای درمان وجود ندارد. علل دیگر آن بیماری ژنتیکی به نام کلاین فیلتر می باشد که در معاینه بیضه ها کاملاً سفت و کوچک هستند و نطفه تولید نمی کنند.

یکی دیگر از علل دیگر از بین رفتن سلول های نطفه ساز بیضه، بیضه های پائین نیامده و نزول نکرده هستند. اگر بیضه بعد از تولد در داخل شکم بماند به کیسه بیضه نرسد با گذشت زمان سلول های نطفه ساز آن از بین خواهد رفت و اگر این امر دوطرفه اتفاق بیافتد فرد مبتلا به آزواسپرمی یا نطفه صفر خواهد شد و لذا در اینجا به والدین عزیز توصیه می کنم هر نوزاد پسر که در معاینه بیضه خالی باشد و بیضه در مسیر نزول گیر افتاده باشد بلافاصله باید پس از سه ماهگی تحت عمل جراحی پائین آوردن بیضه قرار گیرد تا در آینده نابارور نگردد.

از علل دیگر نازایی با منشاء بیضه، بیماری اوریون می باشد که باعث تورم بیضه ها شده و سلول های نطفه ساز را ممکن است تخریب کند.

ضربه به بیضه ها، شیمی درمانی و رادیوتراپی از عواملی هستند که سلول های نطفه ساز بیضه را خراب می کنند و باعث صفر شدن اسپرم و نازایی مردان می گردند.

واریکوسل که سبب اتساع وریدهای اسکروتوم می شود، نیز می تواند به آزواسپرمی منجر شود.

لوله هایی به نام منی بر اسپرم را از بیضه ها خارج کرده و به مجرا می آورند که با انزال بیرون می ریزد. به هر عللی انسدادی در مسیر خروج وجود داشته باشد اسپرم ساخته شده محبوس می شود و به بیرون نمی ریزد و لذا باعث صفر شدن آزمایش اسپرم می گردد.

شایعترین علت انسداد متأسفانه انجام وازکتومی یا بستن لوله مردان می باشد که با قطع مسیر لوله های منی بر باعث از بین رفتن همیشگی باروری مردان می شود.

عدم وجود لوله های منی بر و یا انسداد مادرزادی آنها از علل دیگر صفر شدن آزمایش اسپرم مردان است.

 

معجزه بارداری با اسپرم صفر

عبارت «معجزه بارداری با اسپرم صفر» شاید در نگاه اول اغراق‌آمیز به نظر برسد، اما با پیشرفت‌های چشمگیر در حوزه ناباروری مردان، این اتفاق اکنون یک واقعیت علمی است. آزواسپرمی (Azoospermia) یا نبود اسپرم در مایع منی، به معنای ناباروری مطلق نیست.

مهم‌ترین نکته این است که بدانید اسپرم صفر معمولاً دو حالت دارد:

-کارخانه سالم است، جاده مسدود است (انسدادی):

بیضه‌ها اسپرم تولید می‌کنند، اما لوله‌های خروجی به دلیل وازکتومی قبلی، عفونت یا مشکلات مادرزادی بسته‌اند. در این حالت، بارداری تقریباً ۱۰۰٪ ممکن است چون اسپرم‌های سالم در بیضه وجود دارند.

-کارخانه کم‌کار است (غیرانسدادی): بیضه‌ها تنبل هستند یا تولید بسیار ناچیزی دارند که به مرحله خروج نمی‌رسد. حتی در این حالت، در نواحی خاصی از بیضه ممکن است «جزیره‌هایی» از تولید اسپرم فعال وجود داشته باشد.

۱-تکنیک میکروتسه (Micro-TESE): جستجو با میکروسکوپ

این روش همان «معجزه» پزشکی مدرن است. در گذشته، نمونه‌برداری کور انجام می‌شد، اما در روش Micro-TESE، جراح با استفاده از میکروسکوپ‌های بسیار قدرتمند (با بزرگنمایی ۲۵ برابر)، بافت بیضه را اسکن می‌کند.

چرا معجزه؟ جراح به دنبال لوله‌هایی در بیضه می‌گردد که کمی متورم‌تر و سفیدتر هستند (نشانه‌ی وجود احتمالی اسپرم). حتی پیدا کردن چند عدد اسپرم زنده هم کافی است. این اسپرم‌ها استخراج شده و فریز می‌شوند تا برای لقاح مصنوعی استفاده شوند.

۲-قدرت تکنولوژی ICSI (میکرواینجکشن)

در بارداری طبیعی، میلیون‌ها اسپرم لازم است تا یکی به تخمک برسد. اما در آزمایشگاه، قانون تغییر می‌کند. با روش ICSI، جنین‌شناس تنها به یک اسپرم نیاز دارد. او آن یک اسپرمِ استخراج شده از بیضه را مستقیماً به داخل تخمک تزریق می‌کند. بنابراین، مفهوم «تعداد کم» دیگر مانع بارداری نیست.

۳-درمان‌های نوین: سلول‌های بنیادی و PRP

برای کسانی که حتی در بیضه هم اسپرم ندارند، علم در حال باز کردن درهای جدیدی است:

  • تزریق PRP (پلاسمای غنی از پلاکت): خون بیمار گرفته شده، پلاکت‌های آن جدا شده و به بیضه تزریق می‌شود. فاکتورهای رشد موجود در پلاکت‌ها می‌توانند سلول‌های بنیادی بیضه را بیدار کرده و تولید اسپرم را (حتی به مقدار کم) تحریک کنند.

  • درمان هورمونی: در برخی موارد، مغز فرمان تولید اسپرم را صادر نمی‌کند. با تزریق هورمون‌های خاص، می‌توان کارخانه بیضه را دوباره راه‌اندازی کرد.


جدول واقعیت‌سنجی (شانس موفقیت)

نوع آزواسپرمیروش درمان اصلیشانس پیدا کردن اسپرم
انسدادی (لوله‌ها بسته است)PESA یا TESEبسیار بالا (نزدیک به ۱۰۰٪)
غیرانسدادی (مشکل تولید)Micro-TESEحدود ۵۰٪ تا ۶۰٪
غیرانسدادی شدیدPRP + Micro-TESEدر حال افزایش (تجربی)

نکته کلیدی: بسیاری از مردانی که سال‌ها پیش جواب «نه» شنیده‌اند، امروز با تکنیک Micro-TESE صاحب فرزند می‌شوند.

آیا با اسپرم صفر میتوان باردار شد؟

بلی. درمان آزواسپرمی بستگی به علت آن دارد و در هر مورد متفاوت است. در بیمارانی که بیضه های آنها کوچک است و رشد کافی ندارد، از هورمون استفاده می شود. در این موارد درمان تا 95% موفقیت آمیز است و ظرف مدت 6 ماه و حداکثر 3 سال بیضه ها بزرگ شده، اسپرم ظاهر می شود.

در واریس بیضه ( واریکوسل) عمل جراحی 50 تا 60% موارد موفقیت آمیز بوده و معمولاً پس از 1 تا 3 سال نتیجه داده است. در نازائی های انسدادی، عمل جراحی پیوند مجاری منی بر صورت می گیرد که نتیجه بخش است. امروزه با روشهای جدید مثل لقاح خارج از بدن و انتقال جنین به رحم و یا تزریق اسپرم به داخل تخمک – در مواردی که تعداد اسپرم فوق العاده کم بوده است- امیدواری زیادی برای درمان به وجود آمده است. 

اگر سطح هورمون گنادوتروپین شما بسیار پایین باشد، برای بهبود شانس باروری خود و افزایش تعداد اسپرم میتوانید از داروی گنادوتروپین استفاده کنید. گنادوتروپین هورمونی است که تولید اسپرم را تحریک می‌کند.

در روش IVF، یک تخمک از تخمدان زن برداشته می شود و ،در محیط آزمایشگاه با  اسپرم مرد بارور می‌شود. سپس تخمک بارورشده به رحم زن بازگردانده می‌شود.

شایان به ذکر است که اگر تعداد اسپرم شما اندکی پایین باشد و حداقل به مدت دو سال برای فرزنددار شدن به طور طبیعی تلاش کرده باشید و نتیجه ای نگرفته باشید شما کاندید مناسبی برای لقاح مصنوعی هستید.

تزریق درون سیتوپلاسمی اسپرم (ICSI)، یک نوع تکنیک IVF است. در این روش یک اسپرم واحد به صورت مستقیم به تخمک زن تزریق می‌شود تا آن را بارور کند. تخمک پس از بارور شدن به رحم زن بازگردانده می‌شود.

شایان به ذکر است که اگر حداقل به مدت دو سال برای فرزنددار شدن به طور طبیعی تلاش کرده اید و نتیجه‌ای نگرفته‌اید و یکی از مشکلات ضعیف بودن کیفیت اسپرم و پایین بودن تعداد اسپرم یا فاقد اسپرم بودن مایع منی را داشته باشید، کاندید مناسبی برای این روش درمانی خواهید بود.

اهدی اسپرم به معنی استفاده از اسپرم مرد دیگری برای باروری است که اسپرم خود را اهداء می‌کند.

در صورت داشتن مشکل نازایی جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744 تماس بگیرید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.9/5 - (102 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر کامی دوشنبه ۱۲ اسفند ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 844 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت شما دکتر گرامی
    ببخشید میخواستم بپرسم برای درمان پاپول مرواریدی چه راهکاری بهتره؟
    چند سالی هست متوجه این موضوع شدم و داره اذیتم میکنه و حس بدی بهم میده،میخواستم نظرتون رو در این باره بپرسم که چه راهکاری رو پیشنهاد میکنین؟
    عکس رو پیوست کردم،و اینکه این واقعا پاپول مرواریدی هستش یا چیز دیگس؟
    اگه برای درمان بخوام اقدام کنم خطرناک نیست؟
    هزینه و مدت دوره درمان رو هم اگه امکانش هست بهم بگین ممنون میشم
    1. تصویر کاربر کامی پنجشنبه ۱ اسفند ۹۸( 6 سال پیش)
      با عرض سلام و خسته نباشید مجدد
      جناب دکتر ممنون میشم به سوال بنده هم پاسخ بدین
      موفق و سربلند باشید
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲ اسفند ۹۸( 6 سال پیش)
    3. تصویر کاربر کامی جمعه ۲ اسفند ۹۸( 6 سال پیش)
      جناب دکتر ینی پاپول مرواریدی نیست؟
      اخه عکسهایی شبیه به این رو تو اینترنت دیدم که بعنوان پاپول مرواریدی مطرح شده بودن
    4. تصویر کاربر کامی سه شنبه ۶ اسفند ۹۸( 6 سال پیش)
      با عرض سلام و خسته نباشید دوباره
      جناب دکتر از اون روزی ک فرمودین با سرکه سیب دارم شستشو میدم ولی هیچ تاثیری نداشته،تا چه مدت باید ادامه بدم؟
      فقط و فقط سرکه سیب استفاده کنم؟
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۲ اسفند ۹۸( 6 سال پیش)
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر Kamran جمعه ۲ اسفند ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 565 مشاهده پرسش
    باسلام آقای دکتر در سایتتون راجع به آشواگاندا خوندم،آیا مصرفش برای کسی که مثل من واریکوسل گرید ۲-۳ داره منعی نداره؟
    اگر نه…تا چه دوزی میشه مصرف کرد ،هر قرص ۳۰۰ میلی گرمه ،آیا میشه دو قرص در روز استفاده کرد؟
    ممنونم از راهنمایی شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲ اسفند ۹۸( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر رضا دوشنبه ۱۲ اسفند ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 463 مشاهده پرسش
    سلام
    دکتر من مبتلا به زگیل تناسلی شدم و با مراجعه به پزشک تونستم درمان کنم
    اما اطراف یا دور نوک آلت ( به زبان عامیانه کلاهک) یه سری زاییده های شبیه جوش که گویا حاصل از سوختن با دستگاه بوجود اومدن که دکتر مدعی هست اینا بر اثر سوختن بوجود اومدن بعد دوباره همون اطراف هم دانه های بسیار ریز سفید رنگ دیده میشن که باز دکتر مدعی شده اینا پاپیلای پوست هستن که بر اثر واکنش به سوختن زگیل در اون حوالی بوجود اومدن... ناگفته نمانه اینا اصلا بزرگ نشدن طی این چند ماه. ... می خوام بدونم این درسته؟
    1. تصویر کاربر رضا دوشنبه ۲۸ بهمن ۹۸( 6 سال پیش)
      عکس
    2. تصویر کاربر رضا دوشنبه ۲۸ بهمن ۹۸( 6 سال پیش)
      درمان من دکتر با کوتر بود.... دکتر در سایت یه کلیپ صوتی گذاشته بودین در صورت درمان با کوتر ویروس در فضا پخش بشه چه مضراتی داره؟ بعد این ویروس در خون برای همیشه باقی می مونه اصلا از بین نمیره؟ اگه اینطور هست پس باید چکار کرد؟
    3. تصویر کاربر رضا چهارشنبه ۳۰ بهمن ۹۸( 6 سال پیش)
      دکتر این ویروس در خون اصلا از بین نمیره؟ همیشه باقی مونه حتی بعد از درمان؟
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲ اسفند ۹۸( 6 سال پیش)
    5. تصویر کاربر رضا شنبه ۳ اسفند ۹۸( 6 سال پیش)
      دکتر من بعد از درمان مرحله اول واکسن پیشگیری زگیل رو زدم برای مرحله های دوم و سوم دوباره همون واکسن رو باید بخرم و بزنم؟ منظورم مراحل بعدی واکسنش باید دوز بیشتری داشته باشه یا نه سه مرحله فقط همون رو بزنم؟
    6. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۲ اسفند ۹۸( 6 سال پیش)
    7. نمایش سایر 5 پاسخ
  • تصویر کاربر شهاب جمعه ۲ اسفند ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 393 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید
    دکتر جان دو تا سوال داشتم
    این ضایعات جوش مانندی که رو ی تنه ی آلت تناسلیمه چی هستش؟ خیلی وقته هستش، مشکلی به وجود نمیاره ؟
    این دو تا ضایعه هم تازگی روی کیسه ی بیضه م دیده م به طور اتفاقی ترشح نداره، با فشار دادن هم ترشح نداره در هم نداره ، زیگیل نیست خیلی استرس دارم
    ناگفته نماند من 4 روز پیش کنار لبم تبخال زده بودم ربطی به تبخال نداره؟
    سپاسگذارم
    1. تصویر کاربر شهاب دوشنبه ۲۸ بهمن ۹۸( 6 سال پیش)
      درد هم نداره دکتر ضایعات بیضه م
    2. تصویر کاربر شهاب سه شنبه ۲۹ بهمن ۹۸( 6 سال پیش)
      دكتر جان تشخيص شما چيه؟
    3. تصویر کاربر شهاب سه شنبه ۲۹ بهمن ۹۸( 6 سال پیش)
      اينم يه عكس ديگه
    4. تصویر کاربر شهاب سه شنبه ۲۹ بهمن ۹۸( 6 سال پیش)
      به نظرتون فوردايس نيست؟
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲ اسفند ۹۸( 6 سال پیش)
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر Aref دوشنبه ۱۲ اسفند ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 449 مشاهده پرسش
    سلام دکتر ببخشید من پرسش n92nh0189648
    هستم نتونستم عکس ارسال کنم مجددا ارسال کردم
    روی التم ی برامدگی زیر پوستیه شبیه ی رگ ولی خب سفته و وقتی انگشتمو روش میزارم میتونه اینور اونور بره لغزنده اس انگار
    کجی ای در الت ندارم دردی هم ندارم فقط این برامدگی زیر پوستی نگرانم کرده
    ببینید وقتی با دوتا انگشتم میگیرمش میتونم از سطح الت بیارمش بالا ینی چسپیده ب الت نیس
    و انگار جداس عکسم ارسال میکنم عکسم ارسال شد دکتر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲ اسفند ۹۸( 6 سال پیش)
    2. تصویر کاربر Aref جمعه ۲ اسفند ۹۸( 6 سال پیش)
      دکتر پلاک ک نیس خدایی نکرده؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۲ اسفند ۹۸( 6 سال پیش)
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر رضا جمعه ۲ اسفند ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 400 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر.من ۲۵ سالمه از بچگی رشد بیضه نداشتم.تا الانم به دکتر مراجعه نکردم.بنظر شما الان امیدی هست برای بهبود یا خیر؟لطفا راهنماییم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲ اسفند ۹۸( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر فريبا دوشنبه ۱۲ اسفند ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 479 مشاهده پرسش
    با سلام. اقاي دكتر ٢٩ سالمه و كل زندگي با يك نفر رابطه داشتم تا 6 ماه پيش كه با يك اقاي ديگه ارتباط داشتم. از قبل از اون اقا يعني ٨ ماه درگير عفونت بودم ترشحات سبز دكترها بهم انتي بيوتيك ميدادن و انواع داروها تا اينكه ديگه بدنم به انتي بيوتيك قوي شد. در اين حين ترسيدم و تست اچ پي وي دادم. كاملا منفي بود و فقط عفونت نشون داد. بعد از ٢ هفته كه سكي هم نداشتم بالاي واژنم سوزش پيدا كرد و ضايعه زد. رفتم دكتر گفت زگيل هست و كرايو كرد. يك دكتر ديگه رفتم گفت به نظر زگيل نبوده اما اشكال نداره كرايو كردي.الان ٢ هفته ميگذره اون ضايعه كوچكتر شده اما از بين نرفته و از طرفي چند ضايعه ديگر لبه بيروني واژن مثل جوش گوشتي زده خيلي نگرانم هر دكتر يك حرفي ميزنه چطور ازمايش منفي هست ٢ هفته بعد زگيل ميزنه؟ لطفا راهنماييم كنين يك دنيا ممنون در ضمن يكبار براي رفع عفونت داخل و بيرون واژن را گاز نيتروژن دادن نميدونم اسمش كربوكسي هست يا نه بعد اون بالاي واژنم سوزش پيدا كرد كه اين ضايعه ايجاد شد. از طرفي روي خط باسنم كلي دونه زد كه از اونا هم تست گرفته شد زگيل نبود و خو به خود برطرف شدن اما الان نگرانم كه اينها زگيل نباشه. ايا هر دونه اي كه ميزنه بايد تست بشه؟ اگر ازمايش ٢ هفته قبل منفي باشه ممكن هست بازهم زگيل بزنيم بدون رابطه جنسي؟ متوجه نميشم بخدا عكس هم دارم اين دونه ها سوزش و خارش ندارن اما قسمت بالا كه مرايو شد خارش داره و وقتي زياد اون قسمت باز ميشه ميسوزه انگار بريده ⏩ ⏪
    1. تصویر کاربر فريبا سه شنبه ۲۹ بهمن ۹۸( 6 سال پیش)
      اقاي دكتر جواب بدين لطفا
    2. تصویر کاربر فريبا سه شنبه ۲۹ بهمن ۹۸( 6 سال پیش)
      توي تلگرام عكس هم فرستادم نميدونم اومده يا نه خواهش ميكنم جواب بدين هر كس يكچيزي ميگه نگرانم. ممكنه اينا از عقونت شديد و طولاني مدتم بوده باشه؟
    3. تصویر کاربر فريبا چهارشنبه ۳۰ بهمن ۹۸( 6 سال پیش)
      سلام اقاي دكتر چرا جواب نميدين من منتظرتونم
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲ اسفند ۹۸( 6 سال پیش)
    5. تصویر کاربر فريبا یکشنبه ۴ اسفند ۹۸( 6 سال پیش)
      اقاي دكتر اگر زگيل هستن چرا با كرايو قسمت بالا از بين نرفت ؟ چرا شكل اينها باهم فرق ميكنه؟ بالا سفت پايين شل هركدوم يك مدل. تست پاپ اسمير هم دادم سالم بودم اقاي دكتر بعد ٢ هفته از تست اينا شروع به زدن كرد! چطور اون تست منفي بوده؟ پاپ اسمير سالم بودم؟ متوجه اين تضاد نميشم
    6. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۲ اسفند ۹۸( 6 سال پیش)
    7. نمایش سایر 5 پاسخ
  • تصویر کاربر Karimi جمعه ۲ اسفند ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 419 مشاهده پرسش
    سلام
    من ۲۸ سالمه، یک ماه پیش واریکوسل سمت چپم را جراحی کردم.
    اون موقع خیل کم بیضه همون سمتم کوچک شده بود
    ولی الان خیلی کوچکتر شده
    مشکلی پیش میاره برای باروری؟
    برای جلوگیری از کوچکتر شدن چکار کنم؟
    (در ضمن حین جراحی یکی از وریدها پاره شد که خون زیادی هم پخش شد)

    آزمایش قبل جراحی رو پیوست کردم.
    ممنون میشم زودتر جوابم رو بدین تا از استرس دربیام.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲ اسفند ۹۸( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر نوید جمعه ۲ اسفند ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 428 مشاهده پرسش
    ایا زگیل است
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲ اسفند ۹۸( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر Mohamadi جمعه ۲ اسفند ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 436 مشاهده پرسش
    بنده 39 سال دارم و اندازه آلت تناسلی من بین 10 تا 11 سانت و قطرش هم بین 2 تا 3 سانت هستش و از این بابت بسیار رنج میبرم. آیا راهی برای درمانش وجود داره طول آلت تناسلی بنده بین 9 تا11 سانت و قطر بین 1 تا 3 سانت هستش.میخواستم بدونم راهی برای بزرگتر شدنش وجود داره یا نه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲ اسفند ۹۸( 6 سال پیش)
      این نرمال ونیاز به درمانی نیست
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر روح سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 556 مشاهده پرسش
    سلام
    آقای دکتر من دوسال پیش زیر شکمم درد میکرد رفتم پیش دکتر بدون هیچ سنو گرافی گفتن باد فتخ دارم اما موقع عمل واریکاسل عمل کردن که من بعد عمل متوجه
    شدم البته دوطرف زیر شکمم درد میکرد که فقط یک طرفش عمل شده الان بعد دوسال باز هم همون جا ها درد میکنه و جای عملم موقع خروج منی میسوزه تازگیا بیشتر شده و طرف سمت چپم هم که عمل نشده دردش بیشتر شده ممنون میشم جواب این مشکل مارو بدید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      درد طبیعی است
  • تصویر کاربر سعید پنجشنبه ۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 528 مشاهده پرسش
    دکتر من قراره به امید خدا شهریور ماه به استخدام نیروی انتظامی در بیام.با توجه به اینکه واریکوسل منع استخدامی داره به نظر شما اگر نیازی به جراحی واریکوسل نداشته باشم راه حل این مشکل بزرگی که برام پیش اومده چیه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      سعی کن اعلام نکنید
  • تصویر کاربر حسین دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 581 مشاهده پرسش
    آیا واریکوسل ارثی است ؟؟؟ چطور خودمون میتونی تشخیص بدیم ؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      خیر توسط پزشگ جراح کلیه مشخص میشود
  • تصویر کاربر مسعود دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 548 مشاهده پرسش
    با سلام
    اقای دکتر من پانزده تیر خدمتتون رسیدیم گفتین واریکوسل درجه 1 دارم واسم ازمایش اسپرم نوشتید در ازمایشگاه رویانیان میخواستم بدونم با توجه به اینکه من روزه میگیرم الان میتونم ازمایش اسپرم بدم؟یعنی بدنم ضعیف نیست که خطا تو ازمایش رخ بده؟یا بذارم واسه بعده ماه رمضان؟ممنون میشم از پاسختون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      اورزانس نیست
  • تصویر کاربر مهران یکشنبه ۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 592 مشاهده پرسش
    باعرض درود و خسته نباشيد خدمت جناب دكتر كرمي عزيز
    بنده ٣٧سال سن دارم و حدود ٨-٧ سال است كه از درد بيضه رنج ميبرم و بارها و بارها به دكتر هاي مختلف اورولوژيست مراجعه نمودم ولي متاسفانه به نتيجه نرسيدم اكثر همكاران جنابعالي بعداز رؤيت آزمايشهاي ادرار و خون و سونوگرافي به بنده اعلام ميكردند كه شما در صحت كامل هستيد و همه چي طبيعي ميباشد دكترجان واقعاً ديگه تحمل ندارم ، بدبختانه مدتي است كه درد مثانه هم به دردقبلي اضافه شده و به هيچ عنوان ديگه نعوظ هم نميشوم ، خواهشا و عاجزانه دست استمداد به سويتان دراز ميكنم و بي صبرانه منتظر جواب شما هستم باتشكر فراوان.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      این دردها عصبی است و با بزگنمایی بدتر میشوند بیخیالی بهترین درمان است
  • تصویر کاربر اشکان شنبه ۲۰ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 581 مشاهده پرسش
    آقای دکتر من یه عکس از انحراف آلتم به سمت چپ دارم خواستم بهتون نشان بدم خواهشا ایمیل خودتون رو برام بذارید تا ارسال کنم با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۸ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      فایل ضمیمه بفرست
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۰ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      بفرستید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر نریمان یکشنبه ۱۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 736 مشاهده پرسش
    باسلام .آیا دستگاه های کشنده مانند اکستندر جهت افزایش طول آلت تناسلی مفید میباشد.
    باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      اصلااثر ندارد
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب