حالب کلیه کجاست؟ | دفع سنگ حالب و درمان آن

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
هر گونه انسداد در مسیر لوله حالب به منزله خفه کردن کلیه ها می باشد و هر چه سریعتر باید عامل انسدادی لوله حالب برطرف گردد. در این مقاله بیماری های لوله ی حالب از جمله وجود سنگ حالب در آن بررسی شده است.

قطر لوله حالب چقدر است؟

لوله حالب به قطر 5 میلی متر است. این لوله، کلیه را به مثانه وصل می کند.

حالب کلیه کجاست؟

حالب وظیفه ی انتقال ترشحات کلیه ها یا همان ادرار را از کلیه ها به مثانه بر عهده دارد. لوله حالب با انقباضات منظم خود که توسط اعصاب اتوماتیک سمپاتیک و یا پاراسمپاتیک کنترل می شود عمل تخلیه خود را انجام می دهد. لوله حالب در حقیقت به مانند لوله تنفسی کلیه می باشد.

درمان تبخال تناسلی

حالب لوله ای است که وظیفه انتقال ادرار از کلیه ها به سمت مثانه را عهده دار است. در بدن هر فرد دو لوله حالب (ureter) قرار دارند که هر کدام به یک کلیه متصل است. نیمه بالایی حالب در داخل معده قرار دارد و نیمه پایینی آن نیز در ناحیه لگن است.

طول لوله حالب در بزرگسالان به صورت میانگین در حدود 10 الی 12 اینچ ( 25 الی 30 سانتی متر ) است. این لوله دارای دیواره های ضخیم عضلانی، فیبری و روکش مخاطی است و می تواند به راحتی منقبض شود.

سنگ حالب

یکی از شایعترین علل انسداد حالب، حرکت سنگ از کلیه و گیر افتادن آن در لوله حالب می باشد. حرکت سنگ به طرف حالب دردی را ایجاد می که شاه درد عالم پزشکی بوده و حتی از درد زایمان در خانم ها نیز شدید تر می باشد.

مشخصات درد سنگ حالب عبارتند از: درد شدید ناگهانی که به صورت موجی به سراغ فرد آمده و او را زمین گیر و مستأصل می کند. تهوع، استفراغ، رنگ پریدگی، خون در ادرار، تغییر رنگ ادرار و در کسانی که تک کلیه ای هستند قطع کامل ادرار می تواند از نشانه های گیر افتادن سنگ در لوله حالب باشد.

امروزه قطعی ترین روش تشخیص گیر افتادن سنگ حالب انجام سی تی اسکن بدون تزریق و با تزریق می باشد. سونوگرافی اغلب گشاد شدگی کلیه ها یا هیدرونفروز را گزارش می کند که نشانه انسداد لوله حالب می باشد.

در صورت ایجاد چنین دردی بلافاصله به نزدیکترین اورژانس بیمارستانی مراجعه کرده و باید اقدامات تشخیصی و درمانی انجام گردد. از شما در اورژانس بیمارستان معاینه بالینی، آزمایش خون و ادرار و سونوگرافی و در صورت نیاز سی تی اسکن انجام خواهد شد و با تزریق مسکن های قوی که اغلب مورفین یا پتدین و یا کتورولاک است، درد شما تسکین پیدا خواهد کرد. اگر تب داشتید یا تک کلیه هستید و یا حامله می باشید باید به پزشک اطلاع دهید که شما را در بیمارستان بستری نمایند.

بیماری های حالب

پروگزیمال حالب چیست؟

بخش بالایی از لوله حالب در بین نقطه برخورد حالب با لگن و بالاتر از مفصل ساکروایلیاک قرار دارد. سنگ های پروگزیمال حالب به صورت میانگین اندازه ای بیشتر از یک سانتی متر دارند و در معیار اندازه گیری قرار می گیرند. سنگ هایی که در دفع شدن به شکل طبیعی و سریع با مشکل مواجه می شوند، در نهایت منجر به کولیک مکرر کلیه و یا انسداد ادرار خواهند شد.

لوله حالب پروگزیمال در کدام ناحیه از بدن قرار دارد؟

در انتهای بخش پروگزیمال لوله حالب، لگن و کلیه ها قرار دارند. در بخش دیگر نیز مثانه فرد به حالب متصل است. لوله حالب از ابتدای شریان کلیوی تا این نواحی و مثانه کشیده می شود تا جریان ادرار را از کلیه ها به سمت مثانه هدایت کند.

علائم سنگ کلیه در حالب

سنگ در حالب کلیه ممکن است هیچ علامت یا نشانه ای نداشته باشد. نشانه ها و علائم به محل رخداد انسداد، کامل بودن یا نسبی بودن انسداد، سرعت مسدود شدن و تحت تاثیر قرار گرفتن یک یا هر دو کلیه بستگی دارند. نشانه ها و علائم می توانند شامل موارد زیر شوند:

  • درد
  • تغییرات در مقدار ادرار تولید شده
  • دشوار بودن ادرار
  • وجود خون در ادرار
  • عفونت های مکرر مجاری ادراری
  • فشار خون بالا (هایپرتانسیون)

دفع سنگ کلیه از لوله حالب

اگر مسیر لوله حالب تنگی نداشته باشد و اندازه سنگ زیر 4 میلی متر باشد در 95 درصد با درمان های داروئی و مصرف مایعات زیاد و ورزش کردن خودبه خود دفع می شوند و نیاز به اقدام بعدی نیست.

اگر اندازه سنگ حالب بین 4 تا 6 میلی متر باشد 50 درصد احتمال خودبه خود افتادن سنگ وجود دارد و لذا اگر اندازه سنگ حالب زیر 6 میلی متر باشد به شرط اینکه:

  •  بیمار تک کلیه نباشد.
  •  تب نداشته باشد.
  •  حامله نباشد.

به بیمار توصیه می شود دو هفته با مصرف مایعات زیاد و افزایش تحرک بدنی و با ادرار کردن در داخل ظرفی از نظر مشاهده سنگ دفع شده، در جهت دفع سنگ تلاش کند.

مدت زمان دفع سنگ کلیه از حالب

 

درمان سنگ کلیه گیر کرده در حالب

اگر بعد از دو هفته سنگ کلیه در حالب دفع نشود و یا اندازه سنگ گیرافتاده بالای 6 میلی متر باشد دو روش درمانی برای درمان این سنگ ها وجود دارد:

1️⃣ سنگ شکنی برون اندامی یا ESWL

در این روش که در فیلم زیر می بینید شما بدون بیهوشی و به صورت سرپائی به مدت 15-20 دقیقه زیر دستگاه سنگ شکنی می خوابید و دستگاه با متمرکز کردن امواج سنگ شکنی روی سنگ حالب اقدام به خرد کردن سنگ گیر افتاده حالب می کند.

عمل سنگ شکنی ESWL در موارد زیر توصیه نمی شود:

  •  افراد چاق
  •  افراد حامله
  •  افراد دارای اختلال در انعقاد خون

2️⃣ سنگ شکنی درون اندامی یا TUL

دومین و مؤثرترین روش درمان سنگ حالب عمل سنگ شکنی درون اندامی یا TUL می باشد. در این روش که با بی حسی کمری و در اطاق عمل و به صورت سرپائی انجام می شود، با عبور دوربین آندوسکوپی از داخل مجرای ادراری به مثانه و لوله حالب محل گیر کردن سنگ حالب مشخص و با استفاده از امواج سنگ شکنی لیزر روی پنوماتیک سنگ را کاملاً خرد کرده و با پنس خارج می کنیم.

 در مواقعی جهت دفع شدن سنگ های خردشده داخل لوله حالب، لوله ای قلاب مانند به نام جی جی گذاشته می شود که در شکل زیر می بینید. و چهار هفته بعد به صورت سرپائی خارج می گردد.

فیلم کامل عمل TUL را می توانید در قسمت زیر مشاهده نمائید.

3️⃣ عمل لاپاراسکوپی

سومین درمان سنگ های بزرگ لوله حالب، عمل جراحی می باشد که در گذشته به صورت عمل جراحی باز ولی امروزه در راستای شعار عمل های جراحی بزرگ از شکاف کوچک تکنیک لاپاراسکوپی می باشد. در این روش به جای برش یک وجبی در شکم با عبور لوله هایی باریک به نام تروکار به داخل شکم و تزریق هوا و عبور دوربین محل سنگ حالب را مشخص کرده و با برش روی آن، سنگ حالب را خارج می کنیم که کیفیت عمل را در فیلم زیر مشاهده می نمائید.

سنگ حالب در بارداری

از جمله رایج ترین دلایل بروز درد معده در خانم های باردار می توان به وجود سنگ کلیه و حالب اشاره کرد. سنگ حالب در بارداری می تواند منجر به مسدود شدن مسیر کلیه شده و در نتیجه عفونت را ایجاد کند.

این عفونت در دیگر نواحی بدن پخش می شود. در نتیجه ممکن است خانم باردار زودتر از موعد نیاز به بستری شدن در بیمارستان و طی کردن درمان های لازم جهت به دنیا آوردن کودک را داشته باشد.

سنگ های کلیه دردناک از هر 3300 زن باردار، یک نفر را مبتلا می کنند. احتمال شکل گیری این سنگ ها در بانوانی که سابقه به دنیا آوردن کودک در گذشته را داشته اند، نسبت به افرادی که بارداری اول را تجربه می کنند، بیشتر است. بیشتر خانم هایی که سنگ کلیه و حالب دارند، معمولا در ماه های چهارم الی ششم با مشکلات مختلفی مواجه می گردند.

انواع دیگر بیماری های لوله ی حالب

1- دوتایی شدن حالب

دوتایی شدن حالب که عارضه ای مادرزادی است به وضعیتی گفته می شود که دو حالب بر روی یک کلیه تشکیل می شود. حالب دوم می تواند سالم بوده و یا تنها قسمتی از آن تشکیل شده باشد. در صورتی که هیچ کدام از حالب ها به درستی کار نکنند، ادرار می تواند به کلیه برگشته و سبب آسیب رساندن به آن شود.

2- وجود یک ناهنجاری در محل اتصال حالب به کلیه یا مثانه

اتصال غیر عادی بین حالب و کلیه (اتصال میزنای و لگنچه) می تواند سبب تورم کلیه و در نهایت توقف عملکرد آن شود. این ناهنجاری مادرزادی بوده و یا می تواند با رشد عادی کودک و در اثر یک آسیب یا جای زخم به وجود آید. همچنین، در موارد نادر این عارضه می تواند ناشی از تشکیل یک تومور نیز باشد. یک اتصال نادرست بین حالب و مثانه می تواند سبب بازگشت ادرار به درون کلیه ها شود.

3- یورتروسل

در صورتی که لوله ی حالب بسیار تنگ باشد و اجازه عبور جریان ادرار به صورت عادی را ندهد، ممکن است یک برآمدگی کوچک (یورتروسل) در آن تشکیل شود که معمولا در قسمت نزدیک به مثانه تشکیل می شود. این تورم و برآمدگی می تواند جریان ادرار را مسدود کرده و سبب بازگشت ادرار به درون کلیه ها شود. این وضعیت امکان دارد به کلیه آسیب برساند.

4- فیبروز رترو پریتوئن

این اختلال نادر هنگامی رخ می دهد که بافت فیبروز در ناحیه خلفی شکم رشد می کند. این فیبر ها می توانند در اثر سرطان ها یا برخی دارو های درمان میگرن رشد کنند. این فیبر ها میزنای ها را احاطه کرده و آن ها را مسدود می کنند که چنین وضعیتی سبب بازگشت ادرار به درون کلیه ها می شود.

هرنی اینگوینال

دیگر عوامل احتمالی

عوامل مختلفی در درون و بیرون میزنای می توانند سبب انسداد آن شوند این عوامل شامل موارد زیر می شوند:

  • یبوست شدید، با اینکه بیشتر در کودکان شیوع دارد اما در بزرگسالان هم اتفاق می افتد.
  • تومور های سرطانی و غیر سرطانی
  • رشد بافت داخلی مانند آندومتروزیس در زنان
  • تورم طولانی مدت دیواره میزنای که معمولا ناشی از بیماری هایی مانند سل یا عفونتی انگلی به نام شیستوزومیازیس می باشد.

اما توصیه های اینجانب در رابطه با سنگ حالب

  •  لوله حالب به منزله نفسگاه کلیه می باشد و گیر افتادن سنگ و یا هر علتی که آن را ببندد مثل فشار به کلیه جهت خفه کردن می باشد و باید هر چه سریعتر درمان شود.
  •  95 درصد سنگ های زیر 4 میلی متر و 50 درصد سنگ های بین 4-6 میلی متر خودبخود دفع می شود.
  • حداکثر زمان برای دفع کردن 2-3 هفته است و اگر سنگ دفع نشود باید سریعاً جهت جلوگیری از خفه شدن و از دست دادن کلیه خود به پزشک مراجعه نمائید.
  •  افراد تک کلیه و خانم های حامله و بیماران تب دار با سنگ انسدادی حالب باید اورژانسی در بیمارستان بستری شوند.
  •  با انجام چکاب منظم و با شعار پیشگیری بهتر از درمان است، و مصرف مایعات هر دو ساعت یک لیوان و مصرف کم نمک از تشکیل سنگ در کلیه و گیرافتادن آن در لوله حالب جلوگیری نمائید.

شاید دوست داشته باشید بخوانید:

بهترین درمان زگیل تناسلی مردانه

در صورت داشتن سنگ حالب جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.

دکتر کرمی متخصص کلیه و مجاری ادراری

4.2/5 - (105 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر Rezaei شنبه ۲۲ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 281 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض ادب .
    جوانی 24 ساله هستم .مجرد . واریکوسل سمت چپ دارم(گرید 3 ) اما هیچ دردی احساس نمی کنم آیا نیاز به عمل هست یا خیر ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۲ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      بسته به ازمایش اسپرم است
  • تصویر کاربر عماد دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 905 مشاهده پرسش
    لا سلام . خسته نباشید خدمت آقای دکتر و ضمن تبریک سال نو برای شما دکتر گل و خسته نباشید فراوان...ان شاالله سال پر کار تر و موفقیت های بیشتری و داشته باشید...آقای دکتر من واریکوسل درجه 3 سمت چپ عمل کردم 7 ماهی میشه و سونوگراقی گرفتم تازگی همه چی درست شده عین اول هیچ چیزی دیده نشد ه خدا رو شکر...اما کشاله ران سمن چپم درد میگیره همش و گرم میکنمش خوب میشه اما باز میشینم چهار زانو دردش میاد واسه چیه آقای دکتر ؟ مریضیه بدی نباشه ؟ تورو خدا کمکم کنین خیالم راحت شه دیگه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      نگران نباش
  • تصویر کاربر سجاد دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 311 مشاهده پرسش
    با سلام . . میخواستم بدونم بیماری هیدروسل دارم یا واریکوسل . ( فایل عکس) . با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      سونو بکنید
  • تصویر کاربر احمدی دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 327 مشاهده پرسش
    سلام جناب آقای دکتر کرمی
    پیشاپیش سال نو را خدمتتون تبریک میگم

    من (سن 27 سال) سه سال پیش به متخصص ارولوژی مراجعه و با بررسی چواب آزمایش من گفتند در صورتی که درد نداری ، الزامی به عمل جراحی نیست و برای من تشخیص واریکوسل درجه 2 دادند .
    1-میشه لطف کنید نظرتونو در مورد جواب آزمایش من بگید ، آیا الان من قدرت بچه دار شدن را دارم و مشکلی با این شرایط برای بچه به وجود نمی آید ؟ (فایل پیوست شده - تاریخ آزمایش 93.12.27)
    2- میشه لطف کنید بگید آیا نیازی به عمل جراحی دارم (در صورتیکه که بله ، حداکثر تا چند وقت دیگه باید عمل کنم)؟
    3- میشه لطف کنید بگید بهترین روش عمل چه روش عملی هست (جراحی واریکوسل روش اینگوینال میکروسکوپیک ؟) ؟
    4- میشه لطف کنید بگید تا چند روز بعد از عمل میتونم به سر کارم برگردم (من کارمند هستم و با کامپیوتر کار میکنم)؟
    5- میشه لطف کنید بگید انجام این عمل چه عوارض بد کوتاه مدت و بلند مدت داره؟
    6- میشه لطف کنید بگید پس از انجام این عمل مشکلی در بلند کردن اجسام سنگین بوجود نمی آید؟

    بدلیل اینکه من مجردم ، انزال دیر به دیر دارم و شاید برای این آزمایش یک ماه انزال نداشتم.
    (اگر آزمایش زود از ۳ روز انجام شود باعث اختلال در نتیجه اسپرم از جمله کاهش حجم اسپرم و افت نمونه آزمایش خواهد شد و برعکس اگر بیش از سه روز از انجام آخرین مقاربت جنسی آزمایش دهید مثلاً ۵-۶ روز بعد، باعث افت در حرکت اسپرم و گزارش نادرست خواهد شد.)
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      معاینه حضوری ضروری است
  • تصویر کاربر مجتبی سه شنبه ۱۸ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 517 مشاهده پرسش
    باسلام خدمت دکتر محترم و ارزنده کشور.
    بنده جوانی هستم 19 ساله که از 16 سالگی احساس کردم رگ های بالای بیضه ام ورم کرده اند فکر میکردم طبیعی هستن و پیگیری نکردم. تا.پارسال که طی تحقیقات اینترنتی متوجه شدم واریکوسل هستن(بالای بیضه چپ رگ ها کلفت تر هستند و در حالت ایستاده نمایانند که فکر کنم گرید3 هم باشه.
    حدودا 8 ماه پیش متوجه شدم که همان سمت واریکوسل روی کیسه بیضه بیشتر قسمت زیرین رگ های قرمزرنگ هم مشاهده میشوند. (رنگ قرمز و بسیار نازک که در سمت راست نیستند . آیا این رگه ها که روی کیسه بیضه به رنگ قرمز نمایانند طبیعی هستند؟)
    با خوابیدن به پشت رگ های بالای بیضه خیلی کم میشن.
    بیضه ای که مبتلا به واریکوسل هستش الان متوجه شدم که کوچکتر از بیضه سمت راست هستش(آیا طبیعیه که بیضه چپ کوچکتر باشه یا علتش واریکوسله؟).
    تا الان هم تو این چند سال هیچگونه عوارض دیگری رو احساس نکردم و حتی کوچکترین درد هم نداشتم . فقط بابت واریکوسل و بیشتر کوچک تر بودن بیضه چپم نگرانم.
    من یکبار در کودکی عمل داشتم که نمیدانم علتش چه بود اما مربوط به بیضه بوده. جای جراحی یک شکاف 4 سانتی زیر ناف سمت راست مشاهده میشه. بعد از اون عمل 8-9 روز نمیتونستم راه برم و واقعا عمل بدی بود و از اون به بعد سکته میزنم برم دکتر و تاحالا حتی واسه سرماخوردگی هم دکتر نرفتم.ِ
    از جراحی واقعا میترسم و میترسم برم دکتر .
    ------------------
    آیا با توجه به اینکه بیضه چپ من کوچکتر از سمت راسته و من تاحالا هیچ عوارض ندیدم و کوچکترین دردی هم نداشتم جراحی واریکوسل واجبه؟
    هیچ داروی خوراکی جزجراحی وجود نداره؟
    با تشکر از شما.....
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید معاینه شوید
    2. تصویر کاربر مجتبی سه شنبه ۱۸ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      دکتر جان من از عمل میترسم و با پدر و مادرم درمیان نزاشتم.
      هیچکی جز من و شما نمیفهمه. البته چون درد یا عوارضی فعلا ندیدم مجبورنشدم برم دکتر.
      درضمن من فیناستراید هم مصرف میکنم(برای درمان ریزش مو).
      نظر شما اینکه باید عمل کنم؟
      آخه اصلا حتی سنگین ترین کار هم انجام میدم درد نمیگیره.
      بازم تشکر دکتر جان.
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۸ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      ضروری نیست
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر جواد سه شنبه ۱۸ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 431 مشاهده پرسش
    با سلام بنده جوانی 23 ساله و مجرد می باشم که 3 سال پیش عمل واریکوسل چپ انجام داده و بهبود یافتم ولی اخیرا به مدت 2 هفته است که در اثر راه رفتن و حتی در بعضی مواقع به صورت یک دفعه محل عمل جراحی تا بیضه چپم و کمرم درد می کند و حتی می سوزد. دلیل آن چیست؟ همچنین احساس می کنم که محل عمل جراحیم تا محل اتصال به بیضه ورم کرده است. لطفا راهنمایی نماید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۸ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      سونو بکنید
  • تصویر کاربر حمید سه شنبه ۱۸ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 311 مشاهده پرسش
    باسلام خدمت شما.من تقریبا ده ماه پیش متوجه شدم که واریکوسل دوطرفه دارم دکترازمایش منی برام نوشت وازمایشم قابل قبول بودایانیازبه جراحی دارم یاخیر؟ضمن اینکه قوام بیضم کم شده است
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۸ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید ببینم
  • تصویر کاربر SADEGH دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 341 مشاهده پرسش
    باسلام و احترام
    آقای دکتر من 25 سال سن دارم و مجرد که در تاریخ 93/11/29 عمل واریکوسل سمت چپ انجام دادم
    بنابر نتیجه آزمایس اسپرمی که انجام دادم دکترم بهم گفت که باید زود عمل کنی

    این هم جواب آزمایش اسپرم من رد تاریخ 93/11/13 :

    Volume 3. 5
    ph 8 .0
    color milky
    liquifaction time 15
    viscosity normal
    motility 55
    sperm count 63
    w.b.c 1-2
    rbc 2-3

    quality grade c (poor to fair

    commet good prograss motil less than 5 %


    آقای دکتر کرمی چونکه دکترم به من گفته بود حرک اسپرمهات کم هست باید زود عمل کنی


    میخواستم نظر شما را در مورد نظر دکترم که گفته بود باید زود عمل کنی رو بدونم با اینکه من مجرد هستم؟

    نظرشما در مورد آزمایش اسپرمم چیست ؟

    فایل عکس آزمایش را برایتان ارسال کردم

    ممنون میشم من را راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      حرکت خیلی کم است
  • تصویر کاربر رضا دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 305 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر این آزمایش اسپرم بنده قبل از عمل واریکوسل است
    بعد از عمل واریکوسل دیگر آزمایش ندادم
    نظرتان راجع به آزمایش چیست؟
    آیا خوبست؟ یا نیاز به آزمایش دوباره دارم به توجه به عمل .
    6 ماه از عمل میگذرد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      خوب است
  • تصویر کاربر محمد دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 320 مشاهده پرسش
    با سلام- حدود دو سال قبل واریکوسل دو طرفه داشتم و عمل کردم. اخیرا مجددا دردهایی شبیه به واریکوسل را حس کردم و در سونوگرافی مشخص شد که واریکوسل در سمت راست 2.5 میلیمتر و سمت چپ 3 میلیمتر هست. دکتر گفت گرید یک هست و نیازی به جراحی مجدد نیست و بهش فکر نکن. می خواستم نظر شما را بدانم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      طبیعی است
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر sahar پنجشنبه ۱۲ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 373 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر.. روز بخیر

    بنده دختر هستم و 28 سال دارم.

    دفع ادرار یک فرد معمولی در روز ( در 24 ساعت) چند لیتر هست؟

    من یک ظرف 1/5 لیتری از مغازه تهیه کردم و درونش رو خالی کردم و می خوام میزان دفع ادرارم رو بسنجم که ببینم آیا دفع ادارم زیاد هست یا کم.
    این میزان لیتری که در برخی پایگاه های پزشکی برای سنجش میزان دفع ادرار مطرح شدند منظور همین لیترهای معمولی هست که روی ظروف درج شدند جهت جایگیری ؟

    ببخشید بنده دفع ادرارم زیاد شده ( حدود 12 بار در روز) و وقتی ادرار میکنم زیاد میاد اما باز هم اندکی داخل مثانه باقی میمونه و دوباره بعد از نیم ساعت یا بیشتر احساس ادرار میکنم. درد و سوزش ندارم و عطش ندارم دهانم هم خشک نمیشه.
    فقط استرس دارم.

    خواهش میکنم راهنماییم کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۲ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      ازمایش قند اوره و کراتینین کمک کننده هستند
  • تصویر کاربر هاشمی چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 441 مشاهده پرسش
    سنگی به اندازه 9 میلی در حالب کلیه پدرم که 63 ساله میباشد گیر کرده و تا حدودی باعق تورم کلیه شده ایا امکان دفع سنگی با این اندازه از طریق دارو و فعالیت وجود دارد یا حتما باید عمل شود؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      سنگ 9 دفع نمیشود حتما باید tul شود فیلم عمل را در قسمت ویدیو سایت من ببینید و جهت انجام ان سریعا به مطب 02122642744 هماهنگ کنید
  • تصویر کاربر محمدجواد یکشنبه ۲۱ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 609 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام
    اینجانب 46 سال دارم و در سال 81 به دلیل وجود سنگ 7 میلی متر در کلیه راست ESWL شدم که جواب نداد و TUL شدم. و مشخص گردید که جنس سنگ اکزالات کلسیم می باشد.
    و درسال 86 مجددا در کلیه راست سنگ 8 میلی متر تشکیل شده و از کلیه رها شده و مسیر حالب را مسدود نمود و بنا به نظر دکتر عمل TUL مقدور نبوده و PCNL شدم.
    و هم اکنون در کلیه راست سنگ 4.5 میلی متر و همچنین کیست 2.5 سانتی متر مشاهده گردیده است که در سال گذشته وجود کیست تشخیص و اندازه آن 1.4 سانتی متر بوده است.
    به نظر حضرتعالی با توجه به وضعیت کنونی چه اقدامی باید صورت گیرد. در ضمن در حال حاضر شروع به مصرف قرص سیستون (cystone) کرده ام.
    سونوگرافی به پیوست ارسال می گردد. با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۱ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      در حال حاضر نیاز به درمان ندارند
  • تصویر کاربر ME جمعه ۱۲ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 365 مشاهده پرسش
    با سلام... من درد کلیه دارم. سونو گرافی انجام دادم و به من گفتن کیست کلیه دارم به اندازه ی10*12میلیمتر .در سونوگرافی دوم به من گفتن کیست پاک شده و شن در هر دو کلیه دارم. در سی تی اسکن هم کیست رو نشون داده و دکتر سی تی اسکن گفت مشکلی نداره برای کلیه ام.. درد زیر شکم و پهلو وتنگی نفس جدیدا پیدا کردم... آیا برام مشکلی داره؟ میتو نه سرطانی باشه یا نه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۲ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      کیست اگ ساده باشد سرطانی نمیشود سنگ 12میلی باید سنگ شکنی شود
    2. تصویر کاربر ME جمعه ۱۲ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      آخه درد زیر شکمم خیلی زیاده هر دکتری هم بهم یه چیزی میگهن .یکی میگه بد خیمه یکی دیگه میگه خوش خیمه؟
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر نیما چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 544 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید

    جناب دکتر من در کودکی ختنه شدم و توسط نخ دوخته شده
    و الان 32 سال سن دارم هر چندین ماه یک بار از جایی بخیه چیزی نرم شبیه نخ بیرون میاد ولی نه دردی دارم و نه مشکلی در نزدیکی کردن
    ایا نیاز به جراحی هست
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      باید ببینم
  • تصویر کاربر علیرضا پنجشنبه ۴ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 381 مشاهده پرسش
    آیا قرصی (یا راه دیگری) برای بزرگ کردن آلت هست ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۴ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      هیچ راهی ندارد داروئی و یا جراحی
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

سنگ‌های کلیه توده‌های جامدی هستند که در داخل کلیه تشکیل می‌شوند و ممکن است حاوی موادی مانند…
زندگی با یک بیضه، که به نام مونورکیسم (monorchism) نیز شناخته می‌شود، وضعیتی است که در آن…
اختلال نعوظ یا  به اصطلاح عامیانه بلند نشدن آلت تناسلی، یکی از مشکلات شایع در سلامت جنسی…

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب