حالب کلیه کجاست؟ | دفع سنگ حالب و درمان آن

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
هر گونه انسداد در مسیر لوله حالب به منزله خفه کردن کلیه ها می باشد و هر چه سریعتر باید عامل انسدادی لوله حالب برطرف گردد. در این مقاله بیماری های لوله ی حالب از جمله وجود سنگ حالب در آن بررسی شده است.

قطر لوله حالب چقدر است؟

لوله حالب به قطر 5 میلی متر است. این لوله، کلیه را به مثانه وصل می کند.

حالب کلیه کجاست؟

حالب وظیفه ی انتقال ترشحات کلیه ها یا همان ادرار را از کلیه ها به مثانه بر عهده دارد. لوله حالب با انقباضات منظم خود که توسط اعصاب اتوماتیک سمپاتیک و یا پاراسمپاتیک کنترل می شود عمل تخلیه خود را انجام می دهد. لوله حالب در حقیقت به مانند لوله تنفسی کلیه می باشد.

درمان تبخال تناسلی

حالب لوله ای است که وظیفه انتقال ادرار از کلیه ها به سمت مثانه را عهده دار است. در بدن هر فرد دو لوله حالب (ureter) قرار دارند که هر کدام به یک کلیه متصل است. نیمه بالایی حالب در داخل معده قرار دارد و نیمه پایینی آن نیز در ناحیه لگن است.

طول لوله حالب در بزرگسالان به صورت میانگین در حدود 10 الی 12 اینچ ( 25 الی 30 سانتی متر ) است. این لوله دارای دیواره های ضخیم عضلانی، فیبری و روکش مخاطی است و می تواند به راحتی منقبض شود.

سنگ حالب

یکی از شایعترین علل انسداد حالب، حرکت سنگ از کلیه و گیر افتادن آن در لوله حالب می باشد. حرکت سنگ به طرف حالب دردی را ایجاد می که شاه درد عالم پزشکی بوده و حتی از درد زایمان در خانم ها نیز شدید تر می باشد.

مشخصات درد سنگ حالب عبارتند از: درد شدید ناگهانی که به صورت موجی به سراغ فرد آمده و او را زمین گیر و مستأصل می کند. تهوع، استفراغ، رنگ پریدگی، خون در ادرار، تغییر رنگ ادرار و در کسانی که تک کلیه ای هستند قطع کامل ادرار می تواند از نشانه های گیر افتادن سنگ در لوله حالب باشد.

امروزه قطعی ترین روش تشخیص گیر افتادن سنگ حالب انجام سی تی اسکن بدون تزریق و با تزریق می باشد. سونوگرافی اغلب گشاد شدگی کلیه ها یا هیدرونفروز را گزارش می کند که نشانه انسداد لوله حالب می باشد.

در صورت ایجاد چنین دردی بلافاصله به نزدیکترین اورژانس بیمارستانی مراجعه کرده و باید اقدامات تشخیصی و درمانی انجام گردد. از شما در اورژانس بیمارستان معاینه بالینی، آزمایش خون و ادرار و سونوگرافی و در صورت نیاز سی تی اسکن انجام خواهد شد و با تزریق مسکن های قوی که اغلب مورفین یا پتدین و یا کتورولاک است، درد شما تسکین پیدا خواهد کرد. اگر تب داشتید یا تک کلیه هستید و یا حامله می باشید باید به پزشک اطلاع دهید که شما را در بیمارستان بستری نمایند.

بیماری های حالب

پروگزیمال حالب چیست؟

بخش بالایی از لوله حالب در بین نقطه برخورد حالب با لگن و بالاتر از مفصل ساکروایلیاک قرار دارد. سنگ های پروگزیمال حالب به صورت میانگین اندازه ای بیشتر از یک سانتی متر دارند و در معیار اندازه گیری قرار می گیرند. سنگ هایی که در دفع شدن به شکل طبیعی و سریع با مشکل مواجه می شوند، در نهایت منجر به کولیک مکرر کلیه و یا انسداد ادرار خواهند شد.

لوله حالب پروگزیمال در کدام ناحیه از بدن قرار دارد؟

در انتهای بخش پروگزیمال لوله حالب، لگن و کلیه ها قرار دارند. در بخش دیگر نیز مثانه فرد به حالب متصل است. لوله حالب از ابتدای شریان کلیوی تا این نواحی و مثانه کشیده می شود تا جریان ادرار را از کلیه ها به سمت مثانه هدایت کند.

علائم سنگ کلیه در حالب

سنگ در حالب کلیه ممکن است هیچ علامت یا نشانه ای نداشته باشد. نشانه ها و علائم به محل رخداد انسداد، کامل بودن یا نسبی بودن انسداد، سرعت مسدود شدن و تحت تاثیر قرار گرفتن یک یا هر دو کلیه بستگی دارند. نشانه ها و علائم می توانند شامل موارد زیر شوند:

  • درد
  • تغییرات در مقدار ادرار تولید شده
  • دشوار بودن ادرار
  • وجود خون در ادرار
  • عفونت های مکرر مجاری ادراری
  • فشار خون بالا (هایپرتانسیون)

دفع سنگ کلیه از لوله حالب

اگر مسیر لوله حالب تنگی نداشته باشد و اندازه سنگ زیر 4 میلی متر باشد در 95 درصد با درمان های داروئی و مصرف مایعات زیاد و ورزش کردن خودبه خود دفع می شوند و نیاز به اقدام بعدی نیست.

اگر اندازه سنگ حالب بین 4 تا 6 میلی متر باشد 50 درصد احتمال خودبه خود افتادن سنگ وجود دارد و لذا اگر اندازه سنگ حالب زیر 6 میلی متر باشد به شرط اینکه:

  •  بیمار تک کلیه نباشد.
  •  تب نداشته باشد.
  •  حامله نباشد.

به بیمار توصیه می شود دو هفته با مصرف مایعات زیاد و افزایش تحرک بدنی و با ادرار کردن در داخل ظرفی از نظر مشاهده سنگ دفع شده، در جهت دفع سنگ تلاش کند.

مدت زمان دفع سنگ کلیه از حالب

 

درمان سنگ کلیه گیر کرده در حالب

اگر بعد از دو هفته سنگ کلیه در حالب دفع نشود و یا اندازه سنگ گیرافتاده بالای 6 میلی متر باشد دو روش درمانی برای درمان این سنگ ها وجود دارد:

1️⃣ سنگ شکنی برون اندامی یا ESWL

در این روش که در فیلم زیر می بینید شما بدون بیهوشی و به صورت سرپائی به مدت 15-20 دقیقه زیر دستگاه سنگ شکنی می خوابید و دستگاه با متمرکز کردن امواج سنگ شکنی روی سنگ حالب اقدام به خرد کردن سنگ گیر افتاده حالب می کند.

عمل سنگ شکنی ESWL در موارد زیر توصیه نمی شود:

  •  افراد چاق
  •  افراد حامله
  •  افراد دارای اختلال در انعقاد خون

2️⃣ سنگ شکنی درون اندامی یا TUL

دومین و مؤثرترین روش درمان سنگ حالب عمل سنگ شکنی درون اندامی یا TUL می باشد. در این روش که با بی حسی کمری و در اطاق عمل و به صورت سرپائی انجام می شود، با عبور دوربین آندوسکوپی از داخل مجرای ادراری به مثانه و لوله حالب محل گیر کردن سنگ حالب مشخص و با استفاده از امواج سنگ شکنی لیزر روی پنوماتیک سنگ را کاملاً خرد کرده و با پنس خارج می کنیم.

 در مواقعی جهت دفع شدن سنگ های خردشده داخل لوله حالب، لوله ای قلاب مانند به نام جی جی گذاشته می شود که در شکل زیر می بینید. و چهار هفته بعد به صورت سرپائی خارج می گردد.

فیلم کامل عمل TUL را می توانید در قسمت زیر مشاهده نمائید.

3️⃣ عمل لاپاراسکوپی

سومین درمان سنگ های بزرگ لوله حالب، عمل جراحی می باشد که در گذشته به صورت عمل جراحی باز ولی امروزه در راستای شعار عمل های جراحی بزرگ از شکاف کوچک تکنیک لاپاراسکوپی می باشد. در این روش به جای برش یک وجبی در شکم با عبور لوله هایی باریک به نام تروکار به داخل شکم و تزریق هوا و عبور دوربین محل سنگ حالب را مشخص کرده و با برش روی آن، سنگ حالب را خارج می کنیم که کیفیت عمل را در فیلم زیر مشاهده می نمائید.

سنگ حالب در بارداری

از جمله رایج ترین دلایل بروز درد معده در خانم های باردار می توان به وجود سنگ کلیه و حالب اشاره کرد. سنگ حالب در بارداری می تواند منجر به مسدود شدن مسیر کلیه شده و در نتیجه عفونت را ایجاد کند.

این عفونت در دیگر نواحی بدن پخش می شود. در نتیجه ممکن است خانم باردار زودتر از موعد نیاز به بستری شدن در بیمارستان و طی کردن درمان های لازم جهت به دنیا آوردن کودک را داشته باشد.

سنگ های کلیه دردناک از هر 3300 زن باردار، یک نفر را مبتلا می کنند. احتمال شکل گیری این سنگ ها در بانوانی که سابقه به دنیا آوردن کودک در گذشته را داشته اند، نسبت به افرادی که بارداری اول را تجربه می کنند، بیشتر است. بیشتر خانم هایی که سنگ کلیه و حالب دارند، معمولا در ماه های چهارم الی ششم با مشکلات مختلفی مواجه می گردند.

انواع دیگر بیماری های لوله ی حالب

1- دوتایی شدن حالب

دوتایی شدن حالب که عارضه ای مادرزادی است به وضعیتی گفته می شود که دو حالب بر روی یک کلیه تشکیل می شود. حالب دوم می تواند سالم بوده و یا تنها قسمتی از آن تشکیل شده باشد. در صورتی که هیچ کدام از حالب ها به درستی کار نکنند، ادرار می تواند به کلیه برگشته و سبب آسیب رساندن به آن شود.

2- وجود یک ناهنجاری در محل اتصال حالب به کلیه یا مثانه

اتصال غیر عادی بین حالب و کلیه (اتصال میزنای و لگنچه) می تواند سبب تورم کلیه و در نهایت توقف عملکرد آن شود. این ناهنجاری مادرزادی بوده و یا می تواند با رشد عادی کودک و در اثر یک آسیب یا جای زخم به وجود آید. همچنین، در موارد نادر این عارضه می تواند ناشی از تشکیل یک تومور نیز باشد. یک اتصال نادرست بین حالب و مثانه می تواند سبب بازگشت ادرار به درون کلیه ها شود.

3- یورتروسل

در صورتی که لوله ی حالب بسیار تنگ باشد و اجازه عبور جریان ادرار به صورت عادی را ندهد، ممکن است یک برآمدگی کوچک (یورتروسل) در آن تشکیل شود که معمولا در قسمت نزدیک به مثانه تشکیل می شود. این تورم و برآمدگی می تواند جریان ادرار را مسدود کرده و سبب بازگشت ادرار به درون کلیه ها شود. این وضعیت امکان دارد به کلیه آسیب برساند.

4- فیبروز رترو پریتوئن

این اختلال نادر هنگامی رخ می دهد که بافت فیبروز در ناحیه خلفی شکم رشد می کند. این فیبر ها می توانند در اثر سرطان ها یا برخی دارو های درمان میگرن رشد کنند. این فیبر ها میزنای ها را احاطه کرده و آن ها را مسدود می کنند که چنین وضعیتی سبب بازگشت ادرار به درون کلیه ها می شود.

هرنی اینگوینال

دیگر عوامل احتمالی

عوامل مختلفی در درون و بیرون میزنای می توانند سبب انسداد آن شوند این عوامل شامل موارد زیر می شوند:

  • یبوست شدید، با اینکه بیشتر در کودکان شیوع دارد اما در بزرگسالان هم اتفاق می افتد.
  • تومور های سرطانی و غیر سرطانی
  • رشد بافت داخلی مانند آندومتروزیس در زنان
  • تورم طولانی مدت دیواره میزنای که معمولا ناشی از بیماری هایی مانند سل یا عفونتی انگلی به نام شیستوزومیازیس می باشد.

اما توصیه های اینجانب در رابطه با سنگ حالب

  •  لوله حالب به منزله نفسگاه کلیه می باشد و گیر افتادن سنگ و یا هر علتی که آن را ببندد مثل فشار به کلیه جهت خفه کردن می باشد و باید هر چه سریعتر درمان شود.
  •  95 درصد سنگ های زیر 4 میلی متر و 50 درصد سنگ های بین 4-6 میلی متر خودبخود دفع می شود.
  • حداکثر زمان برای دفع کردن 2-3 هفته است و اگر سنگ دفع نشود باید سریعاً جهت جلوگیری از خفه شدن و از دست دادن کلیه خود به پزشک مراجعه نمائید.
  •  افراد تک کلیه و خانم های حامله و بیماران تب دار با سنگ انسدادی حالب باید اورژانسی در بیمارستان بستری شوند.
  •  با انجام چکاب منظم و با شعار پیشگیری بهتر از درمان است، و مصرف مایعات هر دو ساعت یک لیوان و مصرف کم نمک از تشکیل سنگ در کلیه و گیرافتادن آن در لوله حالب جلوگیری نمائید.

شاید دوست داشته باشید بخوانید:

بهترین درمان زگیل تناسلی مردانه

در صورت داشتن سنگ حالب جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.

دکتر کرمی متخصص کلیه و مجاری ادراری

4.2/5 - (105 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر مهدی سه شنبه ۲۱ شهریور ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 337 مشاهده پرسش
    سلام بنده چند روزی به باشگاه بدنسازی رفتم و همزمان فوتبال بازی میکردم,بعد از چند روز دردی در سمت چپ شکم زیر ناف احساس کردم.به پزشک مراجعه کردم و سونوگرافی انجام دادم که مشخص شد واریکوسل دو طرفه گرید دو دارم یعنی قطر ورید ها قبل از انجام مانور ۲ میلیمتر و بعد از انجام مانور والسالوا ۲.۵ بود.پزشک آزمایش نطفه را توصیه کردند که انجام دادم و نتیجه به این شکل بود:
    تعداد اسپرم ۸۴ میلیون
    حرکت A+B=43%
    C=36%
    و مورفولوژی نرمال ۵۲ درصد بود
    پزشک گفتند که با توجه به آزمایش فقط حرکت مقداری کم شده که دارو استفاده کنید و فعلا نیاز به عمل نیست,فقط هر سه ماه کنترل کنید
    بنده مجردم و ۲۲ سال سن دارم و ۵۰ کیلو وزن
    خواستم ببینم باتوجه به اینکه نیاز نیست عمل کنم فعالیتم تا چه حد میتونه باشه؟
    میتونم فوتبال بازی کنم؟اگر میتونم محدودیتی داره و تا چه اندازه؟چون زمانی که فوتبال بازی میکنم درناحیه سمت چپ شکم و کشاله ران احساس درد میکنم و پس از دو سه روز درد کاهش پیدا میکنه؟آیا واقعا با این درد نیاز به عمل نیست؟
    و سوال بعد اینکه میتونم سنگینی بلند کنم,که اگر میتونم تا چه حد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۱ شهریور ۹۶( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر وحید سه شنبه ۲۱ شهریور ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 285 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید قیمت عمل واریکوسل چقدره و بیمار چند روز در بیمارستان بستری میشه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۱ شهریور ۹۶( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر سینا سه شنبه ۲۱ شهریور ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 2004 مشاهده پرسش
    با سلام، واریکوسل شدید گرید 3 دارم و مشکوک به کوچک بودن بیضه ها هستم، تا چند ماه آینده نمی توانم عمل کنم، با توجه به احتمال کوچک شدن بیضه ها میتوانم برای رفع ریزش مو از قرص فیناستراید 1 میلی گرمی استفاده کنم؟ آیا برای بیضه ها خطری ایجاد نمی شود؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۱ شهریور ۹۶( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر پويا سه شنبه ۲۱ شهریور ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 292 مشاهده پرسش
    با سلام جناب دكتر.بنده نزديك به ٢سال پيش واريكوسل سمت راست خودم رو عمل كردم و گريد٣ بود و بعد از ورود به خدمت سربازي سمت چپ هم به علت آموزش هاي سخت نظامي به گريد ٣ تبديل شد در حالي كه قبل از خدمت درجه ١ بود . من سمت چپ رو هم عمل كردم و حالا در ادامه خدمت و فشارهاي زيادي كه هست محل عمل هام به شدت درد و سوزش دارن و گاهاً به خاطر زياد سرپا بودن و دويدن و ازين قبيل كارها ميبينم كه بيضه سمت چپ باز ار حالت نرمال خارج و آويزان شده.بسيار نگران كننده هستش و حقيقتاً ادامه خدمت برام تبديل به معضل شده و با توجه به چارچوب خشك و سطحي نگري نظاميان اين امر براي اونها پيش پا افتاده تلقي شده و بنده با اين حال بسيار ناراحت و گاهاً دچار افسردگي ميشم با توجه به عدم درك فرماندهان و جواب هاي سربالايي كه در وصف اوضاع و احوالم ميشنوم . طبق قانون نظام وظيفه بايستي واريكوسل گريد٣ عمل شود و باز عود كند به گريد٣ تا معافيت پزشكي شامل شود..
    از شما عاجزانه تقاضاي راهنمايي و مساعدت دارم🙏🏼🌺 اراتمند شما . ستواندوم وظيفه پويا محمدي - داراي مدرك كارشناسي ارشد معماري از دانشكده هنرهاي زيبا دانشگاه تهران
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۱ شهریور ۹۶( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر امیدعیسی چهارشنبه ۱۵ شهریور ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 248 مشاهده پرسش
    باسلام ..دکتر آزمایشات و سونورو ضمیمه میکنم..نظرتون راجع به عمل واریکوسل و اینکه وضعیت باروریم در چه حدیه...خوبه یا بد یا متوسط...در ضمن در 7سالگی عمل بیضه نزول نکرده سمت چپ رو انجام دادم..ممنون دکتر بعضی اوقات درد در کشاله دارم.ازسمت بیضه چپ....و اینکه ادرارم تاحدودی کاملا تخلیه نمیشه مگر با عمل استبرا...مجردم 25 سالمه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۵ شهریور ۹۶( 7 سال پیش)
      با توجه به عمل قبلي بايد بيائيد ببينم
  • تصویر کاربر اشکان چهارشنبه ۱۵ شهریور ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 297 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشی دکتر.
    حدود چندماهی هست عمل واریکوسل انجام دادم از قدرت بدنی عالیه برخوردارم یعنی تو هر بار نزدیکی هم تا 3بار پشت سرهم هم رابطه دارم اما خانمم بار دارنشده الان 3ماهه اقدام کردیم ولی نشد.وقتی خودم اسپرم خودمو منی خودمو نگاه کردم پرتاپ عالی حجم خوب قدرت داره احساس میکنم چسبنده نیست زیاد ب نظر شما چکار کنم ؟
    الان دارم فولیک اسید.ویتامین C.ای و امگا مصرف میکنم خرنوب شب ها.بعد جوانه گندم و ...چکار کنم کمی چسبنده شه؟ایا قرص سمنکس خوبه بخورم یا نه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۵ شهریور ۹۶( 7 سال پیش)
      از مايع مني ازمايش دهيد
  • تصویر کاربر م.محمدیاری چهارشنبه ۱۵ شهریور ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 297 مشاهده پرسش
    عرض سلام خدمت جناب دکتر کرمی عزیز و ارجمند
    26 سالمه و مجرد هستم. سال گذشته توی سونوگرافی داپلر واریکوسل گرید 2و 1 در سمت چپ و راست گزارش شده که طی مراجعه خدمتتون فرمودید که ساب کلینیکال می باشد.حالا سوالم این است که برای ریزش مو مردانه می توانم فناستراید مصرف کنم( هرچند 3 ماهه که می خورم). سونو و اسپرم کانت و سطح هورمونی رو ضمیمه کردم. البته این آزمایشات متعلق به سال گذشته می باشد.
    سپاس فراوان از استاد گرامی و بزرگوار
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۵ شهریور ۹۶( 7 سال پیش)
      كلا ازمايش قابل قبولي است بايد معاينه هم بشويد
  • تصویر کاربر امیر چهارشنبه ۱۵ شهریور ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 244 مشاهده پرسش
    سلام و خسته نباشید خدمت شما متخصص خبره ،
    من ۲۲ سالم هست و مبتلا به واریکوسل درجه ۳ هستم .. در حال پیگیری معافیت و بعدش جراحی ! کلیپ های جراحی شما رو به هر سه روش ، میکرو سرجری باز و .. دیدم و تصمیم دارم به شما مراجعه کنم
    ولی سوال مهمی برام پیش اومد ، شما مسیر رگ های واریسی رو مسدود می کنید ، اما رگ های طناب شکل زیر بیضه که سنگینش می کنه چی میشه ؟

    سپاسگذار میشم جواب بدید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۵ شهریور ۹۶( 7 سال پیش)
      انها از بين نميروند وفقط مسدود ميشوند
  • تصویر کاربر پیمان جمعه ۱۰ شهریور ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 343 مشاهده پرسش
    با سلام
    آقای دکتر من واریکوسل گرید 3 داشتم چهار سال قبل عمل کردم چند وقت پیش احساس کردم کیسه بیضه بزرگتر شده مراجعه کردم به دکتر و سونوگرافی و تست اسپرم نوشت و گفت باید دوباره عمل بشم
    میخواستم ببینم راهی وجود داره که ورید های ناسالم از کیسه بیضه خارج بشن چون اندازه بیضه خیلی بزرگ شده
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۰ شهریور ۹۶( 7 سال پیش)
      بعد ازعمل طبيعي است عمل ديگر نميخواهد
  • تصویر کاربر بابک دوشنبه ۱۳ شهریور ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 318 مشاهده پرسش
    در سونوگرافی بیضه راست کوچکتر از نرمال بوده و در بیضه چپ واریکوسل درجه 2 مشاهده شده است.در آزمایش اسپرم نیز تحرک اسپرم ها ضعیف بوده است. باتوجه به سن 32 ساله و عدم فرزند و مشاهدات فوق نظر شما برای درمان چیست و اینکه آیا شما در بیمارستان طرف قرارداد با تامین اجتماعی عمل میکنید؟ سپاس
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۳ شهریور ۹۶( 7 سال پیش)
      سلام بايد بيائيد ببينم در خدمتتان هستم
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر sahar پنجشنبه ۱۲ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 374 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر.. روز بخیر

    بنده دختر هستم و 28 سال دارم.

    دفع ادرار یک فرد معمولی در روز ( در 24 ساعت) چند لیتر هست؟

    من یک ظرف 1/5 لیتری از مغازه تهیه کردم و درونش رو خالی کردم و می خوام میزان دفع ادرارم رو بسنجم که ببینم آیا دفع ادارم زیاد هست یا کم.
    این میزان لیتری که در برخی پایگاه های پزشکی برای سنجش میزان دفع ادرار مطرح شدند منظور همین لیترهای معمولی هست که روی ظروف درج شدند جهت جایگیری ؟

    ببخشید بنده دفع ادرارم زیاد شده ( حدود 12 بار در روز) و وقتی ادرار میکنم زیاد میاد اما باز هم اندکی داخل مثانه باقی میمونه و دوباره بعد از نیم ساعت یا بیشتر احساس ادرار میکنم. درد و سوزش ندارم و عطش ندارم دهانم هم خشک نمیشه.
    فقط استرس دارم.

    خواهش میکنم راهنماییم کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۲ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      ازمایش قند اوره و کراتینین کمک کننده هستند
  • تصویر کاربر هاشمی چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 441 مشاهده پرسش
    سنگی به اندازه 9 میلی در حالب کلیه پدرم که 63 ساله میباشد گیر کرده و تا حدودی باعق تورم کلیه شده ایا امکان دفع سنگی با این اندازه از طریق دارو و فعالیت وجود دارد یا حتما باید عمل شود؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      سنگ 9 دفع نمیشود حتما باید tul شود فیلم عمل را در قسمت ویدیو سایت من ببینید و جهت انجام ان سریعا به مطب 02122642744 هماهنگ کنید
  • تصویر کاربر محمدجواد یکشنبه ۲۱ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 609 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام
    اینجانب 46 سال دارم و در سال 81 به دلیل وجود سنگ 7 میلی متر در کلیه راست ESWL شدم که جواب نداد و TUL شدم. و مشخص گردید که جنس سنگ اکزالات کلسیم می باشد.
    و درسال 86 مجددا در کلیه راست سنگ 8 میلی متر تشکیل شده و از کلیه رها شده و مسیر حالب را مسدود نمود و بنا به نظر دکتر عمل TUL مقدور نبوده و PCNL شدم.
    و هم اکنون در کلیه راست سنگ 4.5 میلی متر و همچنین کیست 2.5 سانتی متر مشاهده گردیده است که در سال گذشته وجود کیست تشخیص و اندازه آن 1.4 سانتی متر بوده است.
    به نظر حضرتعالی با توجه به وضعیت کنونی چه اقدامی باید صورت گیرد. در ضمن در حال حاضر شروع به مصرف قرص سیستون (cystone) کرده ام.
    سونوگرافی به پیوست ارسال می گردد. با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۱ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      در حال حاضر نیاز به درمان ندارند
  • تصویر کاربر ME جمعه ۱۲ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 367 مشاهده پرسش
    با سلام... من درد کلیه دارم. سونو گرافی انجام دادم و به من گفتن کیست کلیه دارم به اندازه ی10*12میلیمتر .در سونوگرافی دوم به من گفتن کیست پاک شده و شن در هر دو کلیه دارم. در سی تی اسکن هم کیست رو نشون داده و دکتر سی تی اسکن گفت مشکلی نداره برای کلیه ام.. درد زیر شکم و پهلو وتنگی نفس جدیدا پیدا کردم... آیا برام مشکلی داره؟ میتو نه سرطانی باشه یا نه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۲ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      کیست اگ ساده باشد سرطانی نمیشود سنگ 12میلی باید سنگ شکنی شود
    2. تصویر کاربر ME جمعه ۱۲ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      آخه درد زیر شکمم خیلی زیاده هر دکتری هم بهم یه چیزی میگهن .یکی میگه بد خیمه یکی دیگه میگه خوش خیمه؟
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر نیما چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 544 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید

    جناب دکتر من در کودکی ختنه شدم و توسط نخ دوخته شده
    و الان 32 سال سن دارم هر چندین ماه یک بار از جایی بخیه چیزی نرم شبیه نخ بیرون میاد ولی نه دردی دارم و نه مشکلی در نزدیکی کردن
    ایا نیاز به جراحی هست
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      باید ببینم
  • تصویر کاربر علیرضا پنجشنبه ۴ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 381 مشاهده پرسش
    آیا قرصی (یا راه دیگری) برای بزرگ کردن آلت هست ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۴ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      هیچ راهی ندارد داروئی و یا جراحی
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب