حالب کلیه کجاست؟ | دفع سنگ حالب و درمان آن

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
هر گونه انسداد در مسیر لوله حالب به منزله خفه کردن کلیه ها می باشد و هر چه سریعتر باید عامل انسدادی لوله حالب برطرف گردد. در این مقاله بیماری های لوله ی حالب از جمله وجود سنگ حالب در آن بررسی شده است.

قطر لوله حالب چقدر است؟

لوله حالب به قطر 5 میلی متر است. این لوله، کلیه را به مثانه وصل می کند.

حالب کلیه کجاست؟

حالب وظیفه ی انتقال ترشحات کلیه ها یا همان ادرار را از کلیه ها به مثانه بر عهده دارد. لوله حالب با انقباضات منظم خود که توسط اعصاب اتوماتیک سمپاتیک و یا پاراسمپاتیک کنترل می شود عمل تخلیه خود را انجام می دهد. لوله حالب در حقیقت به مانند لوله تنفسی کلیه می باشد.

درمان تبخال تناسلی

حالب لوله ای است که وظیفه انتقال ادرار از کلیه ها به سمت مثانه را عهده دار است. در بدن هر فرد دو لوله حالب (ureter) قرار دارند که هر کدام به یک کلیه متصل است. نیمه بالایی حالب در داخل معده قرار دارد و نیمه پایینی آن نیز در ناحیه لگن است.

طول لوله حالب در بزرگسالان به صورت میانگین در حدود 10 الی 12 اینچ ( 25 الی 30 سانتی متر ) است. این لوله دارای دیواره های ضخیم عضلانی، فیبری و روکش مخاطی است و می تواند به راحتی منقبض شود.

سنگ حالب

یکی از شایعترین علل انسداد حالب، حرکت سنگ از کلیه و گیر افتادن آن در لوله حالب می باشد. حرکت سنگ به طرف حالب دردی را ایجاد می که شاه درد عالم پزشکی بوده و حتی از درد زایمان در خانم ها نیز شدید تر می باشد.

مشخصات درد سنگ حالب عبارتند از: درد شدید ناگهانی که به صورت موجی به سراغ فرد آمده و او را زمین گیر و مستأصل می کند. تهوع، استفراغ، رنگ پریدگی، خون در ادرار، تغییر رنگ ادرار و در کسانی که تک کلیه ای هستند قطع کامل ادرار می تواند از نشانه های گیر افتادن سنگ در لوله حالب باشد.

امروزه قطعی ترین روش تشخیص گیر افتادن سنگ حالب انجام سی تی اسکن بدون تزریق و با تزریق می باشد. سونوگرافی اغلب گشاد شدگی کلیه ها یا هیدرونفروز را گزارش می کند که نشانه انسداد لوله حالب می باشد.

در صورت ایجاد چنین دردی بلافاصله به نزدیکترین اورژانس بیمارستانی مراجعه کرده و باید اقدامات تشخیصی و درمانی انجام گردد. از شما در اورژانس بیمارستان معاینه بالینی، آزمایش خون و ادرار و سونوگرافی و در صورت نیاز سی تی اسکن انجام خواهد شد و با تزریق مسکن های قوی که اغلب مورفین یا پتدین و یا کتورولاک است، درد شما تسکین پیدا خواهد کرد. اگر تب داشتید یا تک کلیه هستید و یا حامله می باشید باید به پزشک اطلاع دهید که شما را در بیمارستان بستری نمایند.

بیماری های حالب

پروگزیمال حالب چیست؟

بخش بالایی از لوله حالب در بین نقطه برخورد حالب با لگن و بالاتر از مفصل ساکروایلیاک قرار دارد. سنگ های پروگزیمال حالب به صورت میانگین اندازه ای بیشتر از یک سانتی متر دارند و در معیار اندازه گیری قرار می گیرند. سنگ هایی که در دفع شدن به شکل طبیعی و سریع با مشکل مواجه می شوند، در نهایت منجر به کولیک مکرر کلیه و یا انسداد ادرار خواهند شد.

لوله حالب پروگزیمال در کدام ناحیه از بدن قرار دارد؟

در انتهای بخش پروگزیمال لوله حالب، لگن و کلیه ها قرار دارند. در بخش دیگر نیز مثانه فرد به حالب متصل است. لوله حالب از ابتدای شریان کلیوی تا این نواحی و مثانه کشیده می شود تا جریان ادرار را از کلیه ها به سمت مثانه هدایت کند.

علائم سنگ کلیه در حالب

سنگ در حالب کلیه ممکن است هیچ علامت یا نشانه ای نداشته باشد. نشانه ها و علائم به محل رخداد انسداد، کامل بودن یا نسبی بودن انسداد، سرعت مسدود شدن و تحت تاثیر قرار گرفتن یک یا هر دو کلیه بستگی دارند. نشانه ها و علائم می توانند شامل موارد زیر شوند:

  • درد
  • تغییرات در مقدار ادرار تولید شده
  • دشوار بودن ادرار
  • وجود خون در ادرار
  • عفونت های مکرر مجاری ادراری
  • فشار خون بالا (هایپرتانسیون)

دفع سنگ کلیه از لوله حالب

اگر مسیر لوله حالب تنگی نداشته باشد و اندازه سنگ زیر 4 میلی متر باشد در 95 درصد با درمان های داروئی و مصرف مایعات زیاد و ورزش کردن خودبه خود دفع می شوند و نیاز به اقدام بعدی نیست.

اگر اندازه سنگ حالب بین 4 تا 6 میلی متر باشد 50 درصد احتمال خودبه خود افتادن سنگ وجود دارد و لذا اگر اندازه سنگ حالب زیر 6 میلی متر باشد به شرط اینکه:

  •  بیمار تک کلیه نباشد.
  •  تب نداشته باشد.
  •  حامله نباشد.

به بیمار توصیه می شود دو هفته با مصرف مایعات زیاد و افزایش تحرک بدنی و با ادرار کردن در داخل ظرفی از نظر مشاهده سنگ دفع شده، در جهت دفع سنگ تلاش کند.

مدت زمان دفع سنگ کلیه از حالب

 

درمان سنگ کلیه گیر کرده در حالب

اگر بعد از دو هفته سنگ کلیه در حالب دفع نشود و یا اندازه سنگ گیرافتاده بالای 6 میلی متر باشد دو روش درمانی برای درمان این سنگ ها وجود دارد:

1️⃣ سنگ شکنی برون اندامی یا ESWL

در این روش که در فیلم زیر می بینید شما بدون بیهوشی و به صورت سرپائی به مدت 15-20 دقیقه زیر دستگاه سنگ شکنی می خوابید و دستگاه با متمرکز کردن امواج سنگ شکنی روی سنگ حالب اقدام به خرد کردن سنگ گیر افتاده حالب می کند.

عمل سنگ شکنی ESWL در موارد زیر توصیه نمی شود:

  •  افراد چاق
  •  افراد حامله
  •  افراد دارای اختلال در انعقاد خون

2️⃣ سنگ شکنی درون اندامی یا TUL

دومین و مؤثرترین روش درمان سنگ حالب عمل سنگ شکنی درون اندامی یا TUL می باشد. در این روش که با بی حسی کمری و در اطاق عمل و به صورت سرپائی انجام می شود، با عبور دوربین آندوسکوپی از داخل مجرای ادراری به مثانه و لوله حالب محل گیر کردن سنگ حالب مشخص و با استفاده از امواج سنگ شکنی لیزر روی پنوماتیک سنگ را کاملاً خرد کرده و با پنس خارج می کنیم.

 در مواقعی جهت دفع شدن سنگ های خردشده داخل لوله حالب، لوله ای قلاب مانند به نام جی جی گذاشته می شود که در شکل زیر می بینید. و چهار هفته بعد به صورت سرپائی خارج می گردد.

فیلم کامل عمل TUL را می توانید در قسمت زیر مشاهده نمائید.

3️⃣ عمل لاپاراسکوپی

سومین درمان سنگ های بزرگ لوله حالب، عمل جراحی می باشد که در گذشته به صورت عمل جراحی باز ولی امروزه در راستای شعار عمل های جراحی بزرگ از شکاف کوچک تکنیک لاپاراسکوپی می باشد. در این روش به جای برش یک وجبی در شکم با عبور لوله هایی باریک به نام تروکار به داخل شکم و تزریق هوا و عبور دوربین محل سنگ حالب را مشخص کرده و با برش روی آن، سنگ حالب را خارج می کنیم که کیفیت عمل را در فیلم زیر مشاهده می نمائید.

سنگ حالب در بارداری

از جمله رایج ترین دلایل بروز درد معده در خانم های باردار می توان به وجود سنگ کلیه و حالب اشاره کرد. سنگ حالب در بارداری می تواند منجر به مسدود شدن مسیر کلیه شده و در نتیجه عفونت را ایجاد کند.

این عفونت در دیگر نواحی بدن پخش می شود. در نتیجه ممکن است خانم باردار زودتر از موعد نیاز به بستری شدن در بیمارستان و طی کردن درمان های لازم جهت به دنیا آوردن کودک را داشته باشد.

سنگ های کلیه دردناک از هر 3300 زن باردار، یک نفر را مبتلا می کنند. احتمال شکل گیری این سنگ ها در بانوانی که سابقه به دنیا آوردن کودک در گذشته را داشته اند، نسبت به افرادی که بارداری اول را تجربه می کنند، بیشتر است. بیشتر خانم هایی که سنگ کلیه و حالب دارند، معمولا در ماه های چهارم الی ششم با مشکلات مختلفی مواجه می گردند.

انواع دیگر بیماری های لوله ی حالب

1- دوتایی شدن حالب

دوتایی شدن حالب که عارضه ای مادرزادی است به وضعیتی گفته می شود که دو حالب بر روی یک کلیه تشکیل می شود. حالب دوم می تواند سالم بوده و یا تنها قسمتی از آن تشکیل شده باشد. در صورتی که هیچ کدام از حالب ها به درستی کار نکنند، ادرار می تواند به کلیه برگشته و سبب آسیب رساندن به آن شود.

2- وجود یک ناهنجاری در محل اتصال حالب به کلیه یا مثانه

اتصال غیر عادی بین حالب و کلیه (اتصال میزنای و لگنچه) می تواند سبب تورم کلیه و در نهایت توقف عملکرد آن شود. این ناهنجاری مادرزادی بوده و یا می تواند با رشد عادی کودک و در اثر یک آسیب یا جای زخم به وجود آید. همچنین، در موارد نادر این عارضه می تواند ناشی از تشکیل یک تومور نیز باشد. یک اتصال نادرست بین حالب و مثانه می تواند سبب بازگشت ادرار به درون کلیه ها شود.

3- یورتروسل

در صورتی که لوله ی حالب بسیار تنگ باشد و اجازه عبور جریان ادرار به صورت عادی را ندهد، ممکن است یک برآمدگی کوچک (یورتروسل) در آن تشکیل شود که معمولا در قسمت نزدیک به مثانه تشکیل می شود. این تورم و برآمدگی می تواند جریان ادرار را مسدود کرده و سبب بازگشت ادرار به درون کلیه ها شود. این وضعیت امکان دارد به کلیه آسیب برساند.

4- فیبروز رترو پریتوئن

این اختلال نادر هنگامی رخ می دهد که بافت فیبروز در ناحیه خلفی شکم رشد می کند. این فیبر ها می توانند در اثر سرطان ها یا برخی دارو های درمان میگرن رشد کنند. این فیبر ها میزنای ها را احاطه کرده و آن ها را مسدود می کنند که چنین وضعیتی سبب بازگشت ادرار به درون کلیه ها می شود.

هرنی اینگوینال

دیگر عوامل احتمالی

عوامل مختلفی در درون و بیرون میزنای می توانند سبب انسداد آن شوند این عوامل شامل موارد زیر می شوند:

  • یبوست شدید، با اینکه بیشتر در کودکان شیوع دارد اما در بزرگسالان هم اتفاق می افتد.
  • تومور های سرطانی و غیر سرطانی
  • رشد بافت داخلی مانند آندومتروزیس در زنان
  • تورم طولانی مدت دیواره میزنای که معمولا ناشی از بیماری هایی مانند سل یا عفونتی انگلی به نام شیستوزومیازیس می باشد.

اما توصیه های اینجانب در رابطه با سنگ حالب

  •  لوله حالب به منزله نفسگاه کلیه می باشد و گیر افتادن سنگ و یا هر علتی که آن را ببندد مثل فشار به کلیه جهت خفه کردن می باشد و باید هر چه سریعتر درمان شود.
  •  95 درصد سنگ های زیر 4 میلی متر و 50 درصد سنگ های بین 4-6 میلی متر خودبخود دفع می شود.
  • حداکثر زمان برای دفع کردن 2-3 هفته است و اگر سنگ دفع نشود باید سریعاً جهت جلوگیری از خفه شدن و از دست دادن کلیه خود به پزشک مراجعه نمائید.
  •  افراد تک کلیه و خانم های حامله و بیماران تب دار با سنگ انسدادی حالب باید اورژانسی در بیمارستان بستری شوند.
  •  با انجام چکاب منظم و با شعار پیشگیری بهتر از درمان است، و مصرف مایعات هر دو ساعت یک لیوان و مصرف کم نمک از تشکیل سنگ در کلیه و گیرافتادن آن در لوله حالب جلوگیری نمائید.

شاید دوست داشته باشید بخوانید:

بهترین درمان زگیل تناسلی مردانه

در صورت داشتن سنگ حالب جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.

دکتر کرمی متخصص کلیه و مجاری ادراری

4.2/5 - (105 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر حسین چهارشنبه ۲۳ خرداد ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 357 مشاهده پرسش
    در بیضه سمت راست تورم دارم.به دکتر مراجعه کردم و سونوی زیر نتیجه آنست.آزمایشهای تومور مارکر هم نوشته و سونوی رنگی نیز در خواست کرده اند.تا چه حد احتمال دارد سرطان باشد؟22سا ل دارم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۳ خرداد ۹۷( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر جعفرجیهانی چهارشنبه ۲۳ خرداد ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 1877 مشاهده پرسش
    سلام
    من 41ساله هستم
    حدود یکماه پیش درد خفیفی در بیضه راست شروع شد که با ملاحظاتی بهتر شد
    ولی این باعث حساسیت من شد و با بررسی خودم یک توده به اندازه کوچکتر از ماش روی بیضه راست پیدا کردم
    تاکید میکنم که این توده روی پوست یا بند بیضه نیست و دقیقا روی خود بیضه هست
    به طوری که اگر بیضه رو بین انگشت سبابه و میانی بگیرم بطوری که بند بیضه بین دو انگشت قرار بگیره توده در طرف مقابل با شصت و دقیقا وسط بیضه قابل لمس هست اندازه توده به شکلی هست که در زمانی که کیسه بیضه منقبض میشه به سختی قابل پیدا کردن میشه به همین دلیل موقع معاینه حضوری دکتر به دلیل استرسی که دارم و کیسه بیضه جمع میشه به سختی قابل شناسایی هست و در موقع شل بودن کیسه بیضه بعضی وقتها به صورت یک برآمدگی نوک تیز(مثلا مثل سر یک مو) در موقع حرکت بیضه زیر پوست به پوست بیضه خراشیده میشه.
    به دکتر اورولوژی مراجعه کردم ایشان دستور سونوگرافی دادن که نرمال بود. ایشان گفتند که ما چیزی تشخیص ندادیم و از من خواستند که درصورت بزرگ شدن توده و یا در هر صورت 6 ماه دیگه یک سونوگرافی داشته باشم.
    توضیح بیشتر اینکه اولا در طول 20روزی که متوجه این توده شدم رشدی نداشته دوما از آن جایی که معمولا هر چند وقت یکبار خودم را چک میکنم این توده را قبلا حس نکرده بودم. سوما سابقه خانوادگی سرطان بیضه و سابقه بیضه نزول نکرده ندارم.

    عکس سونوگرافی و یک عکس شماتیک که محل برآمدی رو نشون میده به پیوست خدمتتون ارسال میکنم.

    حالا سوال من اینه که با توجه به اینکه وجود توده ای کوچک (تقریبا نصف ماش) بر روی بدنه خود بیضه کاملا توسط خودم قابل لمس هست وجود داره ولی در سونوگرافی چیزی نشون داده نشده آیا میتونه توده ای در این نقطه از بیضه بوجود بیاد که منشایی غیر سرطانی و بی اهمیت داشته باشه؟ اگر این مساله رو فراموش کنم و دیگه بهش فکر نکنم بعدا باعث پشیمانی نمیشه؟

    سوال دوم اینکه همون طوری که در جواب سونوگرافی ملاحظه میفرمایید نوشته شده هیدروسل و واریکوسل دیده نشد. در حالی که وقتی من جلوی آینه می ایستم (در حالت شلی کیسه بیضه) کاملا رگهای بیضه سمت چپ در کنار بیضه و همینطور تا قسمتی که کیسه بیضه به شکم وصل میشه با چشم بصورت برجسته مشاهده میشه و وقتی که در همین حالت روی تخت دراز میکشم این برجستگی ها رفع میشه. آیا این واریکوسل نیست؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۱ خرداد ۹۷( 6 سال پیش)
    2. تصویر کاربر جعفرجیهانی دوشنبه ۲۱ خرداد ۹۷( 6 سال پیش)
      ضمن تشکر آقای دکتر
      برای بهبود درد دارویی میتونم مصرف کنم؟
      البته دردش خفیف هست ولی مثلا 2روز پشت سر هم طول میکشه بعد دوباره خوب میشه دوباره برمیگرده.

      حدود 4ماه هست که دردی از مفصل استخوان ران و لگن پای راست تا زانو ادامه پیدا میکنه آیا درد بیضه راست میتونه از همون جا متاثر شده باشه؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۳ خرداد ۹۷( 6 سال پیش)
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر شهاب دوشنبه ۲۱ خرداد ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 298 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید خدمت شما دکتر عزیز؛
    غرض از مزاحمت، بیضه سمت چپ من حدوداً از 15 خرداد شب یه حسی عجیب پیدا کرده، حسی مثل احساس سنگینی یا فشار (انگار کسی داره هی فشارش میده از داخل)؛ تا اونجایی که من به عنوان یه جوون عادی (منظورم اینه که دکتر یا متخصص نیستم) حس میکنم احساس میکنم درد نیس این حسم، فقط یه حس سنگینی و تحت فشار بودن هس! حتی من به پوست کیسه بیضه دست میزنم هیچ درد نداره، حتی با انگشتانم بیضه چپم رو میگیرم لای انگشتانم و به آرامی فشار میدم بازم هیچ درد اضافی نداره! در هر حالت فقط اون حس سنگینی هس! در مورد اندازه بیضه یا نرمی و سفتیش هم نمیتونم دقیق مثل متخصص ها نظر بدم، از نظر خودم گویا مشکلی نداره و مثل همیشه هست! با این حال این حس سنگینی طوری نیس که من درد خطابش کنم و نتونم این درد رو تحمل کنم یا از درد به خودم بپیچم، ولی خب اذیت کننده هس، یه حالتی مثل اضطراب که دل آشوب میشه قلب آدم، یه همچین حسی توو بیضه چپم هست! حالا میخواستم ببینم این مشکل از چیه؟ من توو اینترنت که سرچ میکنم به بیماری های مختلف اعم از سرطان بیضه تا واریکسول و آب کیسه بیضه و .... برخورد میکنم که خیلی میترسم و استرس میگیرم! چون خجالتی هم هستم توو این موارد فعلا به پدر و خانواده چیزی نگفتم و میخوام اول نظر شما رو جویا بشم! در دفع ادرار هم هیچ مشکلی ندارم! فقط کمی تا حدودی یبوست دارم که باعث میشه تا یه ربع یا نیم ساعت توو دستشویی باشم و زور بزنم؛ و خیلی ببخشید خیلی وقتا چون مدفوعم با زور هم نمیاد ولی حس تخلیه مدفوع هنوز دارم، مجبور میشم با انگشتم وارد مقعد بشم و مدفوع ها رو که چسبیدن به دیواره های مقعد رو با انگشت هدایت کنم تا بیان بیرون! که همین امر بعد از خروج از دستشویی حس سوزش در مقعد رو هم ایجاد میکنه و اون حس سنگینی بیضه رو هم کمی بیشترش میکنه! آیا این موضوع ربطی داره؟ گفتم شاید ربط داشته باشه بیان کنم براتون! باز اگه لازم به ویزیت حضوری باشه بگین تا مراجعه کنم، هرچند میگم خیلی خجالتی هستم...
    ببخشید که سوالم طولانی شد
    با تشکر...
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۱ خرداد ۹۷( 6 سال پیش)
      سونو کنید بفرستید ببینم
  • تصویر کاربر رامیار شنبه ۱۹ خرداد ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 303 مشاهده پرسش
    با عرض سلام خدمت آقای دکتر
    راستش بنده در بدو تولدبیضه چپم نزول نکرده بود که به دلیل بی اطلاعی خانواده اونموقع فکری براش نکردن و فکر کردن که همون یک بیضه هستش خلاصه بعدا توی شش سالگی به فکر درمان افتادن و اونموقع جراحی شده الان اندازه و شکلش اصلا نرمال نیست ولی درد یا مشکل خاصی ندارم میخواستم ببینم آیا در آینده مشکلی ایجاد خواهد کرد یا نه ؟الان که بیست سالمه میشه کاری براش کرد؟
    پیشاپیش ممنون از وقتی که میزارید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۹ خرداد ۹۷( 6 سال پیش)
      اگر ازمایش اسپرم طبیعی باشد نه مشکل ابجاد نمیکند
  • تصویر کاربر میلاد شنبه ۱۹ خرداد ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 259 مشاهده پرسش
    سلام دکتر جان.ممنون بابت پاسخی که دادین.ولی الان باتوجه به اینکه ساکن پردیس هستم نمستونم خدمتتون برسم.فقط میخواستم بدونم ایا اینکه بیضه راستم بالاتره مشکلی داره.و ایا باید اینو ب همسرم بگم؟ ممنون میشم در این حد کمکم کنید.چنتا عکس از الت تناسلیم براتون میفرستم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۹ خرداد ۹۷( 6 سال پیش)
      ‌سونو کنید بفرستید ببینم
  • تصویر کاربر حسن دوشنبه ۲۱ خرداد ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 334 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    وقتتون بخیر. من عاجزانه و ملتمسانه تقاضا دارم سوال من رو جواب بدید. دچار مشکلات جد شدم و جوونیم از بین رفته و دارم از همسرم جدا میشم. شب و روزم گریه است. چند بار قصد خودکشی کردم.

    آقای دکتر. من 32 سالمه. حدود 1 ساله واریکوسل دارم (سونو هم دادم و واریکوسل تأیید شد) از همون اولش درد بسیار شدیدی دارم. توی این یک سال بیضه هام کاملا کوچک شده و رگهای واریسی کاملا توش مشاهده میشه. آلتم هم واریسی شده و کاملا کوچک و تو رفته شده و رگهای آلتم هم متورم شده.

    پیش چند تا دکتر اورولوژ رفتم گفتن اشتباه می کنی آلت اصلا کوچیک نمیشه. اما من که خودم دقیقا دارم می بینم چقدر آلتم توی این یکسال کوچک شده و سرش به سمت داخل فرو میره و رگهاش متورم شده.
    مشخصه که خونرسانی به بیضه ها و آلتم خوب صورت نمی گیره.
    حتی یکی از دکترها گفت که واریکوسل درد نداره و تو فقط بیضه هات عفونت کرده و احتمالا از همسرت گرفتی. ولی آیا عفونت باعث کوچکی بیضه و درد به این شدیدی و مزمنی میشه؟

    سوالی که دارم اینه که با عمل کردن اوضاع من خوب میشه؟
    انقدر دردم زیاده که به بچه فعلا فکر نمی کنم. فقط اینکه بتونم به درستی راه برم و دردم از بین بره کافیه.
    و اینکه آیا آلتم هم بعد عمل به حالت عادی بر می گرده یا نه؟
    1. تصویر کاربر حسن جمعه ۱۸ خرداد ۹۷( 6 سال پیش)
      راستی یک موضوعی. من پرسش و پاسخ ها رو که دیدم متوجه شدم بسیاری از افراد بعد عمل واریکوسل مجددا به سرعت مشکلشون عود می کنه. خواستم بدونم احتمال عود کردن چقدر بالاست؟
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۹ خرداد ۹۷( 6 سال پیش)
      احتمال کوچکی خود بخود الت وجود ندارد بیشتر مشکل شما عصبی است بیخودی نگرانی
    3. تصویر کاربر حسن دوشنبه ۲۱ خرداد ۹۷( 6 سال پیش)
      معذرت میخوام اینجوری واضح میگم. آلت من کوچک و واریسی شده و کاملا به داخل فرو رفته. یعنی باید سر آن را با دست بگیرم و به بیرون بکشم. البته اینا در حالت غیر نعوظه و در حالت نعوظ تفاوتی با قبل نداره. بخداقسم این موضوعیه که برای من اتفاق افتاده. من 32 سالمه و تا حدود 1 سال پیش هیچ مشکلی نداشتم الان 1 ساله بعد واریکوسل دچار این عارضه شدم.

      من واقعا از شما دکتر عزیز عاجزانه تقاضای جواب واضح دارم.
      1. سوالی که دارم اینه که با عمل کردن اوضاع من خوب میشه؟ اصلا نیازی به عمل دارم (آزمایشاتم رو ضمیمه کردم)
      2.انقدر دردم زیاده که به بچه فعلا فکر نمی کنم. فقط اینکه بتونم به درستی راه برم و دردم از بین بره کافیه.
      3. آیا آلتم هم بعد عمل به حالت عادی بر می گرده یا نه؟
    4. تصویر کاربر حسن دوشنبه ۲۱ خرداد ۹۷( 6 سال پیش)
      صدای شما خیلی دلگرم کننده و پدرانه است. اگر براتون حتی یک درصد هم امکان داشت صوتی و کامل جواب سوالمو بدید من رو یک عمر شرمنده خودتون کردید.
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۱ خرداد ۹۷( 6 سال پیش)
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر سجاد پنجشنبه ۱۷ خرداد ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 366 مشاهده پرسش
    سلام

    چند روز پيش بعد از ماليدن كرم موبر بر روي بيضه هاي احساس سوزش كردم و بعد از چند ساعت جوشهاي متعدد سفيد بر روي بيضه ام ظاهر شد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۷ خرداد ۹۷( 6 سال پیش)
      شايد حساسيت است فعلا دستكاري نكنيد
  • تصویر کاربر محمد پنجشنبه ۱۷ خرداد ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 348 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت آقای دکتر کرمی، من 26 سالم هست و در آمریکا دانشجو هستم. در 14 سالگی یک بار عمل واریکوسلکتومی انجام دادم. حدود هفت ماه پیش به طور اتفاقی بیضه سمت چپم شروع کرد به درد گرفتن. مراجعه کردم به اورولوژیست و بعد از آزمایش اولتراساوند گفتند که به خاطر واریکوسل هست و بهم آیبو پروفن دادند برای یک مدت ولی تاثیری نداشت بعد از اون چند مدل داروی ضد التهاب دیگر هم تجویز کردند ولی آنها هم تاثیری نداشت. بعد از مدتی این درد خود به خود بهبود یافت ولی دوباره برگشت و اینبار بیضه سمت راستم هم درد گرفت. درد فقط در زمان نشستن به روی صندلی هست به طوری که هر چه زمان بیشتر بنشینم درد هم بیشتر می شود و بعد از مدتی غیرقابل تحمل می شود. در حال خوابیده و ایستاده دردی ندارم یا خیلی کم است. پس از مراجعه مجدد به اورولوژیست من را ارجاع دادند به دکتر رادیولوژیست برای عمل embolization. اما در حین پروسه venogram دکتر رادیولوژیست گفت که رگ غیرعادی پیدا نکرده و درد من به احتمال زیاد به خاطر واریکوسل نیست و embolization را انجام نداد. خلاصه، الان من همچنان درد رو در کیسه ی بیضه احساس میکنم. گاهی به بیضه چپ میزند و گاهی به بیضه راست و گاهی به کشاله ران. دقیقا در یک نقطه نیست. من آزمایش سی تی اسکن هم انجام دادم و در آن گفتند که چیز غیرعادیی پیدا نکردند. عفونتی هم در ادرار و پروستاتم وجود ندارد. نکته ای که هست من هفت ماه پیش حجم کاریم را شدیدا زیاد کردم و به میزان خیلی طولانی بر روی صندلی مینشستم. حالا میخواستم ببینم شما تشخصیتان چیست و علت درد چیست و چه کار باید بکنم؟ آیا به یک ارولوژیست دیگر مراجعه کنم یا یک متخصص اعصاب یا یک متخصص دیگر؟ آیا این درد میتواند به خاطر رژیم غذایی باشد. من تغییر خاصی در غذایی که میخورم ایجاد نکردم در این چند ماه. با تشکر فراوان.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۷ خرداد ۹۷( 6 سال پیش)
      از نظر من هر دستكاري بيضه باعث خرابي واز بين رفتن ان خواهد شد وهيچ اقدامي نكنيد٢-اين درد را جدي نگيريد با عمل از بين نميرود امبوايزاسيون بسيار خطرناك ومنسوخ است سعي كنيد با استراحت وعدم انجام كار سنگين مديريت كنيد
  • تصویر کاربر حامد پنجشنبه ۱۷ خرداد ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 311 مشاهده پرسش
    با سلام
    من در دوران خدمت سربازی از ناحیه بیضه راست احساس درد داشتم که وقتی بیشتر دقت کردم دیدم بیضه راستم کمه زوایه با بیضیه چپم متمایل شده و با اون تو یک راستا قرار نداره بعد از گذشته دو سال از خدمتم هنوز تو همون وضیعته ولی به ندرت درد میگیره .میخواستم بدونم این ایا مشکل جدی هست و اثر گذاره ؟ قابل درمان هست ؟ یا نه؟
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۷ خرداد ۹۷( 6 سال پیش)
      سونو کنید بفرستید ببینم
  • تصویر کاربر کاظم پنجشنبه ۱۷ خرداد ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 292 مشاهده پرسش
    وجود دو الی سه ضایعه به شکل جوش و رنگ سرخ ؟ ایا زگیل تناسلی میباشد؟ ایا کرم الدرا باعث سوزش و حساسیت میشود حتی بعد از گذشت یک هفته میشود قرص ahcc رو قبل از بیماری استفاده کرد ،چقدر روی بیماران تناسلی نتیجه دارد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۷ خرداد ۹۷( 6 سال پیش)
      از نظر من اينها زگيل نيستند
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر هاشمی چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 439 مشاهده پرسش
    سنگی به اندازه 9 میلی در حالب کلیه پدرم که 63 ساله میباشد گیر کرده و تا حدودی باعق تورم کلیه شده ایا امکان دفع سنگی با این اندازه از طریق دارو و فعالیت وجود دارد یا حتما باید عمل شود؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      سنگ 9 دفع نمیشود حتما باید tul شود فیلم عمل را در قسمت ویدیو سایت من ببینید و جهت انجام ان سریعا به مطب 02122642744 هماهنگ کنید
  • تصویر کاربر محمدجواد یکشنبه ۲۱ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 605 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام
    اینجانب 46 سال دارم و در سال 81 به دلیل وجود سنگ 7 میلی متر در کلیه راست ESWL شدم که جواب نداد و TUL شدم. و مشخص گردید که جنس سنگ اکزالات کلسیم می باشد.
    و درسال 86 مجددا در کلیه راست سنگ 8 میلی متر تشکیل شده و از کلیه رها شده و مسیر حالب را مسدود نمود و بنا به نظر دکتر عمل TUL مقدور نبوده و PCNL شدم.
    و هم اکنون در کلیه راست سنگ 4.5 میلی متر و همچنین کیست 2.5 سانتی متر مشاهده گردیده است که در سال گذشته وجود کیست تشخیص و اندازه آن 1.4 سانتی متر بوده است.
    به نظر حضرتعالی با توجه به وضعیت کنونی چه اقدامی باید صورت گیرد. در ضمن در حال حاضر شروع به مصرف قرص سیستون (cystone) کرده ام.
    سونوگرافی به پیوست ارسال می گردد. با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۱ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      در حال حاضر نیاز به درمان ندارند
  • تصویر کاربر ME جمعه ۱۲ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 363 مشاهده پرسش
    با سلام... من درد کلیه دارم. سونو گرافی انجام دادم و به من گفتن کیست کلیه دارم به اندازه ی10*12میلیمتر .در سونوگرافی دوم به من گفتن کیست پاک شده و شن در هر دو کلیه دارم. در سی تی اسکن هم کیست رو نشون داده و دکتر سی تی اسکن گفت مشکلی نداره برای کلیه ام.. درد زیر شکم و پهلو وتنگی نفس جدیدا پیدا کردم... آیا برام مشکلی داره؟ میتو نه سرطانی باشه یا نه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۲ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      کیست اگ ساده باشد سرطانی نمیشود سنگ 12میلی باید سنگ شکنی شود
    2. تصویر کاربر ME جمعه ۱۲ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      آخه درد زیر شکمم خیلی زیاده هر دکتری هم بهم یه چیزی میگهن .یکی میگه بد خیمه یکی دیگه میگه خوش خیمه؟
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر نیما چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 541 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید

    جناب دکتر من در کودکی ختنه شدم و توسط نخ دوخته شده
    و الان 32 سال سن دارم هر چندین ماه یک بار از جایی بخیه چیزی نرم شبیه نخ بیرون میاد ولی نه دردی دارم و نه مشکلی در نزدیکی کردن
    ایا نیاز به جراحی هست
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      باید ببینم
  • تصویر کاربر علیرضا پنجشنبه ۴ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 378 مشاهده پرسش
    آیا قرصی (یا راه دیگری) برای بزرگ کردن آلت هست ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۴ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      هیچ راهی ندارد داروئی و یا جراحی
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب