کوچکترین برش ها در جراحی های بزرگ با لاپاراسکوپی

امروز شعار عالم جراحی انجام عمل‌های بزرگ از طریق شکاف‌های کوچک است. در این راستا عمل‌های لاپاراسکوپی روز به روز جایگاه خاصتری برای خود  پیدا می‌کنند. 

 لاپاراسکوپی که برای معاینه و بررسی اعضای شکمی و لگنی و به‌ منظور تشخیص برخی بیماری‌ها به کارمی‌رود، می‌تواند برای انجام جراحی نیز کاربرد داشته باشد. در حوزه طب زنان، لاپاراسکوپی کاربرد زیادی در معاینه قسمت‌های خارجی رحم، لوله‌های فالوپ و تخمدان‌ها دارد و خصوصاً در موارد دردهای لگنی در جایی که با استفاده از روش‌های تصویربرداری تشخیصی (سونوگرافی و توموگرافی کامپیوتری) نتوان علت زمینه‌ای را تشخیص داد، مورد استفاده زیادی دارد.

به  عنوان نمونه تعدادی از بیماری‌های زنان که با استفاده از لاپاراسکوپی تشخیص داده می‌شوند عبارتند از: اندومتریوز، حاملگی نابجا، کیست‌های تخمدانی با بیماری‌های التهابی لگن (PID)، ناباروری و سرطان. دکتر حسین کرمی، جراح و متخصص بیماری‌های کلیه و مجاری ادراری و فلوشیپ تخصصی درمان آندوسکوپی سنگ‌ها و مجاری ادراری در مورد این روش نوین جراحی بیشتر توضیح می‌دهد:

آقای دکتر، مزیت عمل لاپاراسکوپی نسبت به عمل جراحی باز چیست؟

در روش لاپاراسکوپی عمل‌های جراحی بدون شکاف بزرگ پوستی تنها با چند بخیه انجام می‌شود. علاوه بر این زیبایی پوست، درد کمتر و مدت بستری کمتر در بیمارستان و برگشتن سریع به کار و زندگی روزمره از محاسن لاپاراسکوپی نسبت به عمل جراحی باز است.

به روش انجام این عمل هم اشاره میکنید؟

ابتدا با بیهوشی عمومی یا نخاعی بسته به نوع جراحی، استفاده از سوزن مخصوص یا تروکار که ابتدا در ناحیه ناف وارد شکم می‌شود، گاز را وارد حفره شکمی می‌کنیم و سپس با عبور دوربین به داخل شکم و بزرگ‌نمایی چند برابر آن در تلویزیون، لوله‌های تروکار بعدی بسته به نوع عمل و محل عمل گذاشته می‌شود و با عبور وسایل جراحی مخصوص لاپاراسکوپی از قبیل قیچی، کوتر، پنس و… تمام مراحل عمل جراحی به روش بسته انجام می‌شود.

سرطان پروستات

مدت زمان عمل لاپاراسکوپی چقدر است؟

بسته به نوع عمل و مهارت جراح زمان عمل، از چند دقیقه برای عمل‌های تشخیصی مانند: بیضه پایین نیامده، کیست و واریکوسل،‌ 5 تا 3 ساعت برای عمل‌های بزرگ مثل جراحی سرطان پروستات و تومورهای بیضه متغیر است.

بیمار باید پس از این عمل منتظر عوارض آن هم باشد؟

 ببینید، مثل تمام عمل‌های جراحی، لاپاراسکوپی نیز عوارض خودش را دارد که اغلب ناچیز و قابل کنترل هستند، از جمله: آسیب به احشاء مجاور از قبیل روده، کبد و طحال که بسیار ناچیز و با درصد پایین همراه هستند و خونریزی از رگ‌های بزرگ و تبدیل به عمل جراحی باز که با افزایش مهارت جراح از درصد آن کاسته می‌شود.

با این حال درصد موفقیت‌های عمل لاپاراسکوپی چقدر است؟

با افزایش مهارت جراح و گذراندن دوره تکمیلی آموزش لاپاراسکوپی اغلب عمل‌ها با درصد بالا و معادل عمل‌های جراحی باز انجام می‌شود.

آقای دکتر چه عمل‌هایی در رشته اورولوژی یا جراحی کلیه و مجاری ادراری با لاپاراسکوپی انجام می‌شود؟

خب امروزه بیش از 90درصد عمل‌های جراحی ناحیه لگن و شکم با لاپاراسکوپی قابل انجام است که در اورولوژی شامل برداشتن کلیه‌های سرطانی، برداشتن کلیه‌هایی که خاموش هستند، رفع محل تنگی حالب و کلیه‌ها که یکی از شایع‌ترین ناهنجاری‌ها در کلیه‌هاست، خارج کردن سنگ‌های بزرگ حالب، کاشتن مجدد حالب‌ها در مثانه، برداشتن غده سرطانی پروستات، عمل جراحی واریکوسل که شایع‌ترین علت ناباروری مردان است، کیست‌های بزرگ کلیه و عمل جراحی RPLND که برای درمان سرطان بیضه انجام می‌شود.

لاپاراسکوپی نفرکتومی هم در مورد کلیه‌های سرطانی کاربرد دارد؟

بله، در این روش کلیه‌های سرطانی و غیرسرطانی که کار نمی‌کنند را بدون شکاف بزرگ، درد پهلو و برداشتن دنده‌ها- که خود باعث افزایش درد پهلو و گهگاهی فتق محل عمل می‌شود، از شکافی باریک و کوچک خارج می‌کنیم. در ضمن به‌علت شکاف کوچک محل عمل، پس از جراحی بیمار درد کمتری نسبت به عمل جراحی باز داشته و سریع‌تر از بیمارستان مرخص می‌شود. بخیه‌های محل عمل 5-3 روز بعد خارج می‌شود و به بیمار توصیه می‌شود درصورت داشتن هر گونه مشکلی با محل جراحی با تیم پزشکی در ارتباط باشد.

پس کلیه‌ سرطانی در مراحل ابتدایی سرطان با روش لاپاراسکوپی کاملا قابل درمان است؟

بله چون در بسیاری از مواقع فقط قسمت سرطانی برداشته می‌شود و نیاز به برداشتن کل کلیه‌ها نیست.کلیه‌های خاموش هم که باعث فشار خون و عفونت‌های ادراری می‌شوند با این روش بدون شکاف بزرگ خارج می‌شوند.

لاپاراسکوپی

لاپاراسکوپی واریکوسل برای چه بیماری‌هایی کاربرد دارد؟

خب ابتدا باید توضیح بدهیم که اصلا واریکوسل چیست؟ به گشادشدگی غیرطبیعی شبکه وریدهای بیضه واریکوسل گفته می‌شود.واریکوسل در 15‌درصد مردان بالغ و در سن باروری دیده می‌شود. در 35‌درصد مردان با ناباروری اولیه و 80درصد مردان با ناباروری ثانویه واریکوسل در معاینه مشاهده می‌شود.

علت ایجاد واریکوسل چیست؟

علت واقعی آن نامشخص است ولی نارسا‌بودن دریچه‌های لانه کبوتری و اثر فشاری روی وریدهای بیضه را از علل ایجاد واریکوسل ذکر می‌کنند.

و علامت وجود این مشکل؟

واریکوسل در بیضه چپ شایع است و ممکن است بی‌علامت یا درد بیضه با فعالیت‌های سنگین، سرپا بودن طولانی و ورم بیضه خود را نشان دهد.

شما با چه روشی واریکوسل را تشخیص می‌دهید؟

اغلب در معاینه بالینی توسط پزشک به‌صورت شبکه وریدی گشاد و درهم که با گرفتن و فشار‌دادن، گشاد‌شده و بیشتر می‌شود. امروزه اغلب از سونوگرافی رنگی یا کالر داپلر در تأیید بیماری واریکوسل استفاده می‌شود.

با این حال واریکوسل به درمان دارویی پاسخ می‌دهد یا اینکه تنها باید به جراحی متوسل شد؟ روش‌های درمانی واریکوسل کدامند؟

ببینید، هیچ درمان دارویی‌ای برای واریکوسل وجود ندارد. با این حال تکنیک عمل‌های جراحی این بیماری عبارتند از: عمل جراحی باز و لاپاراسکوپی. عمل جراحی باز با برش در محل عبور وریدها با دید مستقیم یا با استفاده از میکروسکوپ انجام می‌شود. در عمل جراحی به روش لاپاراسکوپی نیز سه سوراخ نیم سانتی در ناف و کناره‌های شکم جهت عبور لوله تروکار و دوربین و وسایل‌های جراحی ایجاد می‌شود و وریدهای واریس با بزرگنمایی چندین برابر در تلویزیون‌ها مشخص و قطع می‌شوند. البته درصد موفقیت به اندازه عمل جراحی باز است ولی درد آن کمتر از عمل جراحی باز است و بیمار به‌صورت سرپایی و بدون نیاز به بستری، همان شب بیمارستان را ترک می‌کند.

با این روش ناباروری هم 100‌درصد درمان می‌شود؟

در این مورد باید بگویم عمل جراحی واریکوسل فقط در 60-50درصد موارد باعث بهبودی کیفیت اسپرم می‌شود. بارزترین تغییرات پس از عمل هم در حرکت اسپرم به وجود می‌آید که باعث تقویت حرکت اسپرم خواهد شد.

 

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فلوشیپ فوق تخصصی درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی  

عضو هیئت علمی و دانشیار دانشگاه شهید بهشتی تهران ، عضو انجمن ارولوژی اروپا ، امریکا و آسیا


ویزیت تلفنی

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید


پیگیری سوال قبل

© همیارسیستم
  • تصویر کاربر محسن شنبه ۱۷ آبان ۹۹( 6 ماه پیش) تعداد بازدید: 53 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و احترام خدمت شما
    من حدود یک ماه و نیم پیش , خدمت شما بودم و عمل واریکوسل دوطرفه داشتم و الان آزمایش اسپرم گرفتم و توش حرکت اسپرم های سریع رو صفر نشون میده در حالی که یک سال پیش آزمایش داده بودم حرکت اسپرم های سریع من 50 درصد بود.
    اینکه شما فرمودید بعد از عمل واریکوسل 3 ماه طول میکشه تا رگ های جدید ایجاد بشن , این مورد در این آزمایش آیا دخیل بوده ؟ چون هنوز 3 ماه نشده , به نظر شما بخاطر همین هست که حرکت اسپرم های سریع را صفر نشان داده ؟
    عکس های آزمایش را برای شما توی فایل ارسال نمودم . ممنون از زحمات شما ...
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۷ آبان ۹۹( 6 ماه پیش)
      هنوز زوده برای ازمایش مجدد ، نگران نباشید
  • تصویر کاربر جمال سه شنبه ۱۵ مهر ۹۹( 7 ماه پیش) تعداد بازدید: 55 مشاهده پرسش
    باسلام .آقای دکتر .همسر بنده واریکوسل داره .ودکتر مراجعه کردیم با انجام معاینه گفتن باید حتما عمل کنی تا بچه دار شید .به خواست خودمون گفتیم دارو بده شاید رفع شه و چون 7سال پیش گفتن واریکوسل داره خفیف بود دارو دادن بچه دار شدیم .الان داروهایی که دادن قرص پنتوکسی فیلین 400و اوومید 50 و آمپولهای folignan وsolventهستش که دکتر گفت فکر نمزکنم با داروحل بشه این مشکل و به درخواست خودتون میدم .خواستم بپرسم احتمال داره با این داروها رفع بشه و بچه دار بشیم . واینکه این داروها رو جنسیت بچه تاثیر داره گفتن و دختر زایی داره ‌.دارویی هست که این مشکل رو حل کنه و برا جنسیت پسر بشه استفاده کرد یا حتما باید جراحی کردممنون میشم کمکون کنین. ضمنا ازمایش اسپرمم دادیم گفتن شکل ومیزان اسپرم مشکل داره
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۴ مهر ۹۹( 7 ماه پیش)
      سلام عکس باز نمیشود لطفا مجددا عکس را ارسال کنید تا بررسی کنم و پاسخ دهم
    2. تصویر کاربر جمال دوشنبه ۱۴ مهر ۹۹( 7 ماه پیش)
      باسلام خدمت آقای دکتر کرمی. آقای دکتر بنده با وجود مشکل همسرم بعداز ۱۴ماه اقدام باردار شدم ولی بخاطر قابل رویت نبودن ساک حاملگی در هفته ۸بارداری سقط شد که دکتر بهم گفت بخاطر مشکل همسرم بوده و نطفه نارس بوده سقط شده وتا جراحی نکنه مشکل همینه .
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۵ مهر ۹۹( 7 ماه پیش)
      آزمایش اسپرمتون قابل قبوله و میتونین بچه دار شین ، فرصت دهید نیاز به عمل نیست
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر نادرزمانی سه شنبه ۲۵ شهریور ۹۹( 7 ماه پیش) تعداد بازدید: 40 مشاهده پرسش
    من56سالمه درناحیه ی سمت چپ بالای الت تناسلی ام ورم دارم که بصورت خفیف درد میکنه ایا این واریکوسله؟ چیکار باید بکنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۵ شهریور ۹۹( 7 ماه پیش)
      واریکوسل نیست سونوگرافی کنید
  • تصویر کاربر abas سه شنبه ۱۱ شهریور ۹۹( 8 ماه پیش) تعداد بازدید: 661 مشاهده پرسش
    سلام .خدا قوت خسته نباشین اقای دکتر .بنده یکسال پیش عمل واریکوسل انجام دادم بیضه سمت چپ. که گفتن بیضه سمت چپت کوچک شده . بعداز یکسال اقدام به بچه دار شدن داریم دوباره رفتم سونوگرافی دیدم دوباره واریکوسل عوت کرده .ایا دوباره باید عمل کنم . ممنون میشم جواب بدین .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۱ شهریور ۹۹( 8 ماه پیش)
      باید آزمایش اسپرم جدید بدین ، بر اساس جواب اون و سونوگرافی تصمیم گرفته میشه که فعلا صبر کنیم یا مجدد عمل شین
  • تصویر کاربر محمد سه شنبه ۲۰ خرداد ۹۹( 11 ماه پیش) تعداد بازدید: 33 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید خدمت آقای دکتر.
    همسر من در یک سالگی و 3سالگی عمل بیضه کردن.بیضه اشون بالا بوده.الان که 31 سالشونه تازه متوجه شدیم اسپرمشون صفره.3بار هم آزمایش اسپرم دادن.یک هفته پیش عمل بیوپسی شدن(میکروتسه).احتمال داره اسپرم پیدا بشه یا بخاطر عمل در کودکی بازم با میکرو صفر میشه؟آقای دکتر تو رو خدا میشه راهنماییمون کنید.واقعا نمیدونم چیکار کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۰ خرداد ۹۹( 11 ماه پیش)
      سلام، به مراکز ناباروری مردان مراجعه کنید
  • تصویر کاربر عباس پنجشنبه ۲۲ خرداد ۹۹( 11 ماه پیش) تعداد بازدید: 35 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر ....من دانشجوی دانشگاه افسری بودم بخاطر فعالیت زیاد واریکوسل گرفتم...بیضه چپ گرید2 و بیضه راست گرید1
    بعد رفتم عمل لاپاراسکوپی کردم و الان 3 ماه میشه گذشته رفتم پیش دکترم و گفت باید آزمایش اسپرم بدی و رفتم انجام دادم و خواستم ببرم براش که مطب رو برای یه عمل فوری به 3 روزی تعطیل کردن....من الان سوالم اینجاست که از دکتر خودم پرسیدم اگه جواب این آزمایش اسپرم خوب باشه و جواب داده باشه میتونم ورزش کنم یا خیر که گفتن ایرادی نداره....البته که جواب آزمایش نشون دکترم ندادم ولی دکتر آزمایشگاه گفت خوبه و مشکلی ندارد....و حالا من الان یه 2 روزی هست شروع کردم به شنا رفتن و طناب زدن و ....بیضه چپم تیر می‌کشه و دست میزنم به بیضه ها حس میکنم رگی چیزی هست ولی باد نکردن و طبیعی هستن ..میترسم دوباره برگرده....آیا برمیگیرده؟ الان میتونم ورزش کنم....؟ چه راه حلی هست که خوب بشه و بتونم دوباره ورزش کنم؟ حتی شنا رفتن هم بم فشاره میاره....واقعا دارم دیونه میشم میشه راهنمایی کنید.... ممنونم❤️
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۲ خرداد ۹۹( 11 ماه پیش)
      سلام، مجدد سونوگرافی انجام دهید، ورزش در حد شنا مشکلی نداره
  • تصویر کاربر صمد پنجشنبه ۷ فروردین ۹۹( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 27 مشاهده پرسش
    کم تحرکی اسپرم دارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۷ فروردین ۹۹( 1 سال پیش)
  • تصویر کاربر امير یکشنبه ۳ فروردین ۹۹( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 30 مشاهده پرسش
    با سلام

    واريكوسل گريد ٣ و حاد بر روي ميزان تستسترون و ميل جنسي اثر دارد؟
    و مشكلات جنسي ايجاد ميكند؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۳ فروردین ۹۹( 1 سال پیش)
  • تصویر کاربر میثم یکشنبه ۲۷ بهمن ۹۸( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 33 مشاهده پرسش
    سلام ببخشید من قبلا انزال که داشتم منی که ازم خارج میشد سفید بود و مشخصات منی سالم رو داشت . الان یک ماه هست که انزال دارم ابکی هست اصلا مواد سفیدی که قبلا داخلش بود نیست . منی اول که سفید بود و بعد 10 دقیقه تبدیل به اب میشد الان از اول اونطوری میاد . خیلی نگرانم کرده یه مدت هم هست در ناحیه بالای ناحیه تناسلی یه درد کوچیک هم دارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۷ بهمن ۹۸( 1 سال پیش)
      از منی ازمایش دهید
  • تصویر کاربر 1 پنجشنبه ۱۶ آبان ۹۸( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 38 مشاهده پرسش
    سلام مبتلا به واریکوسل درجه1 و همچنین کیست 4 میلیمتر و هیدروسل روی Rt لطفا نسبت به بررسی فایل سونوگرافی و اعلام نتیجه جهت جراحی دستور فرمائید با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۶ آبان ۹۸( 1 سال پیش)
      ازمایش اسپرم خوب باشد نیاز به درمان ندارد
درحال دریافت اطلاعات
ممکن است شما دوست داشته باشید
پرسش از دکتر