اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

درمان بیماری مثانه بیش فعال ( تکرر ادراری) چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

بیش فعالی مثانه چیست؟ آیا درمان قطعی مثانه بیش فعال امکانپذیر است؟ بیش فعالی مثانه عبارت است از میل شدید ناگهانی (ارجنسی) برای خالی کردن مثانه است که ممکن است با بی اختیاری ادرار همراه باشد. به طور معمول تکرر ادرار و ادرار شبانه نیز از علائم دیگر این بیماری هستند. مجموعه این علائم به علائم ادراری تحتانی تحریکی یا Storage LUTS معروف هستند. اثر عمده این بیماری کاهش کیفیت زندگی بیماران و مغایرت آن با زندگی اجتماعی معمولی می باشد.

برگشت ادراری
برگشت ادراری

میزان ابتلا به بیماری چقدر است؟

این بیماری در عالم از علل عمده صرف هزینه درمانی برای بیمار و سیستم بهداشتی درمانی است. مطالعه ارزیابی بیش فعالی مثانه در سطح ملی در مقیاس وسیع و در افراد اجتماع آمریکا به اندازه گیری شیوع و اثر بیش فعالی مثانه در ایالات متحده اجرا شده است.

در اروپا حدود 49 ملیون و در آمریکا نزدیک به 33 ملیون نفر به علائم بیش فعالی مثانه مبتلا هستند. این نسبت بالاتر از شیوع بیماری فشار خون، آسم و دیابت می باشد! شیوع بیش فعالی مثانه با بالارفتن سن افزایش می یابد و البته این بیماری یک فرآیند طبیعی در نتیجه بالارفتن سن نمی باشد. به نظر می رسد در ایران تعداد این بیماران زیاد است اما تاکنون مطالعه ای در این مورد انجام نشده است.

وضعیت درمانی مبتلایان چگونه است؟

به دلیل ناشناخته ماندن این بیماری و نسبت دادن علائم بیماری به سایر بیماریها، تنها عده معدودی از درمان مناسب بهره می برند.

در تعدادی از این بیماران میزان علائم در حد غیر قابل تحمل بوده و باعث صرف هزینه قابل توجه از جانب بیمار و دستگاه های بهداشتی برای درمان می شود. به علاوه به دلیل وحشت اکثر مردم از بیماریهای کلیه و نسبت دادن علائم ادراری ناشی از بیش فعالی مثانه به احتمال خرابی کلیه، کیفیت زندگی مبتلایان به مقدار بیشتر از معمول صدمه خواهد دید.

در ویدئوی زیر دکتر کرمی زمان مناسب برای تخلیه ی ادرار را بیان می کند.

تشخیص بیماری بیش فعالی مثانه چگونه است؟

شرح حال، معاینه و استفاده از پرسشنامه های تدین شده مناسب اولین قدم در تشخیص بیماری است.

رد عفونت های ادراری و سایر بیماریهای دارای علامت مشابه با آزمایش های مناسب یا بررسی های تصویربرداری مختلف ابتلا به ساکن لازم است. برای تشخیص خود بیماری از تست اورودینامیکی استفاده می شود.

درمان بیش فعالی مثانه چگونه است؟

درمان شامل یک یا چند مورد از موارد زیر است:

  • تغییر در شیوه رفتار شامل اجتناب از مصرف نوشابه و چای و سایر مایعات در مواقع خاص تجویز داروهای آرام کننده عضله و مخاط مثانه.
  • تجویز دارو به داخل مثانه
  • درمان با امواج الکتریکی متعادل کننده ندرتاً استفاده از اعمال جراحی

نتایج درمان چگونه است؟

شناسایی و درمان بیش فعالی مثانه در اوایل بیماری، در مراقبت بیماران نقشی بهتر و در کاهش هزینه ها نیز مؤثرتر خواهد بود. اما در عمل تأخیر زیاد در شناسایی و در تداوم پیگیری درمانی وجود دارد. شناساندن بیماری به افراد جامعه از پدیده “شرم از اعتراف به بیماری” و تسلیم شدن در مقابل این طرز فکر که بی اختیاری بخشی از بالا بردن اعتماد به نفس و کیفیت زندگی مبتلایان کمک خواهد کرد.

آیا بیماری پیش فعالی مثانه ارثی است؟

درمان خانگی مثانه بیش فعال

1- مصرف غذا ها و نوشیدنی هایی را که موجب تحریک مثانه می شوند، کاهش دهید. غذا ها و نوشیدنی های خاصی وجود دارند که مثانه را تحریک می کنند. شما می توانید درمان مثانه بیش فعال را با پرهیز از نوشیدنی های ادرارآور شروع کنید. این نوشیدنی ها حاوی الکل و کافئین هستند که بدن شما را تشویق به تولید ادرار بیشتر می کنند. شما همچنین می توانید چندین غذا را از برنامه غذایی خود حذف کنید، سپس آنها را یکی یکی اضافه کنید.

این کار به شما نشان می دهد که کدام غذاها علائم شما را تشدید می کنند، بنابراین می توانید از مصرف آنها خودداری کنید. شما می توانید برای بهبود هضم غذا، فیبرها را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. غلات و بلغور جو دو سر بسیار مفید هستند. میوه های تازه و خشک شده، سبزیجات و حبوبات نیز می توانند به شما کمک کنند. بسیاری از افراد، وقتی که روش خوردن و نوشیدن خود را تغییر می دهند، احساس بهتری پیدا می کنند.

برخی از غذاها و نوشیدنی ها که ممکن است مثانه شما را تحت تأثیر قرار دهند:

تاثیر غذاهای تند بر مثانه

درمان قطعی مثانه بیش فعال

تست عصب مثانه (اورودینامیک) یکی از روش‌های تشخیصی است که عملکرد عصب‌ها و عضلات مثانه را بررسی می‌کند. این تست به شناسایی علت دقیق مشکلات مثانه کمک می‌کند، به‌ویژه در مواردی که مثانه بیش‌فعال به درمان‌های مرسوم پاسخ نمی‌دهد. اگر نتایج این تست نشان‌دهنده مشکلات عصبی مثانه باشد، درمان‌های زیر می‌توانند مؤثر باشند:

1. تحریک الکتریکی عصب (Neuromodulation)

این روش، سیگنال‌های عصبی که به مثانه ارسال می‌شوند را تنظیم می‌کند:

الف) تحریک عصب خاجی (Sacral Nerve Stimulation)

  • یک دستگاه کوچک شبیه به ضربان‌ساز در ناحیه پایین کمر قرار داده می‌شود.

  • این دستگاه با ارسال پالس‌های الکتریکی به اعصاب خاجی، عملکرد مثانه را تنظیم می‌کند.

ب) تحریک عصب تیبیال خلفی (PTNS)

  • تحریک عصب تیبیال که در مچ پا قرار دارد، سیگنال‌های مثانه را از طریق اعصاب بهبود می‌بخشد.

  • این روش غیرتهاجمی است و در جلسات هفتگی انجام می‌شود.

برای بررسی بیشتر مقاله ی: نوار مثانه در تهران کجا انجام میشود را بخوانید!

2- تعداد دفعات ادرار کردن خود را یادداشت کنید. به مدت چند روز، تعداد دفعات دستشویی رفتن خود را ثبت کنید. این کار به شما کمک می کند که درک بهتری از بدن خود داشته باشید. این یادداشت ها ممکن است به شما نشان دهند که علائم شما بدتر شده است. برای مثال، آیا علائم شما پس از نوشیدن یا خوردن غذاهای خاصی تشدید می شوند؟ وقتی که مایعات کافی نمی نوشید، علائم شما بدتر می شوند؟

3- ادرار کردن مجدد. در این حالت شما دوبار مثانه خود را تخلیه می کنید. این راهکار می تواند برای کسانی که در تخلیه کامل مثانه خود مشکل دارند، مفید باشد. پس از این که به دستشویی می روید، می توانید چند ثانیه منتظر بمانید، سپس دوباره تلاش کنید.

4- به تأخیر انداختن ادرار. قبل از رفتن به دستشویی صبر کنید، حتی اگر نیاز فوری به ادرار کردن دارید. در ابتدا فقط چند دقیقه باید صبر کنید. به تدریج ممکن است قادر باشید دو تا سه ساعت دستشویی رفتن خود را به تأخیر بیندازید. این کار را فقط در صورت توصیه پزشک انجام دهید. برخی از افراد وقتی که بیش از حد برای دستشویی رفتن منتظر می مانند، احساس می کنند که شرایط آنها بدتر شده یا دچار نشت ادرار شده اند.

5- زمان بندی ادرار. این روش به این معناست که برنامه ی دستشویی روزانه داشته باشید. به جای دستشویی رفتن در صورت نیاز، شما باید در طول روز در زمان های مشخصی به دستشویی بروید. شما و پزشکتان یک برنامه ی منطقی تنظیم خواهید کرد و شما باید سعی کنید هر دو تا چهار ساعت یکبار به دستشویی بروید، چه احساس نیاز داشته باشید، چه نداشته باشید. هدف این است که از نیاز مبرم و فوری به ادرار جلوگیری کنید و کنترل آن را دوباره به دست آورید.

مثانه تحریک پذیر

6- تمریناتی برای تقویت عضله ی مثانه.

◾ تمرینات کگل: سفت کردن و محکم نگه داشتن عضلات لگن برای تقویت کف لگن

◾ انقباض های سریع: در این تمرین باید عضلات کف لگن خود را بارها و بارها فشرده و رها کنید. بنابراین، وقتی که نیاز فوری به دستشویی رفتن دارید، چند انقباض سریع می تواند نیاز مبرم به دستشویی رفتن را کنترل کند. پزشک یا فیزیوتراپیست به شما نحوه انجام این حرکات را آموزش می دهد.

تمرینات ذهن آگاهی و بازخورد زیستی نیز به شما در شناخت مثانه کمک می کنند. این روش از صدا ها و نمودارهای کامپیوتری برای بررسی حرکات عضلات استفاده می کند. این تمرینات به شما آموزش می دهند که عضلات لگن چگونه حرکت می کنند و چقدر قوی هستند.

قرص های مناسب برای درمان مثانه بیش فعال

داروهای آنتی کولینرژیک: این داروها می توانند مثانه بیش فعال را درمان کنند و برای بی اختیاری ادراری مفید باشند. اُکسی بوتینین (دیتروپان)، تولترودین (دترول)، داریفناسین (انابلکس)، فسوترودین (توویاز)، سولیفناسین (وزیکر) و کلرید تروسپیوم، نمونه هایی از داروهای آنتی کولینرژیک هستند.

تزریق بوتاکس برای درمان مثانه

یک اورولوژیست یا متخصص زنان می تواند این کار را انجام دهد. آنها ممکن است خدمات بوتاکس مثانه را ارائه دهند. بوتاکس با شل کردن عضله ی دیواره مثانه، بی اختیاری ادرار و نیاز فوری به ادرار را کاهش می دهد. بوتاکس همچنین، از فشار بیش از حد به مثانه جلوگیری می کند. پزشک برای تزریق سم بوتولونیوم به مثانه، از یک سیتوسکوپ برای مشاهده درون مثانه استفاده می کند و سپس مقدار کمی از ماده را به عضله ی مثانه تزریق می کند.

این رویکرد در مطب پزشک با بیحسی موضعی انجام می شود. تأثیر بوتاکس تا 6 ماه دوام دارد. وقتی که علائم مثانه بیش فعال برمی گردد، تکرار درمان ضروری خواهد بود. پس از آن، پزشک شرایط شما را بررسی می کند تا ببیند درمان بوتاکس برای شما تأثیر مثبتی داشته است یا خیر.

او شرایط شما را بررسی می کند تا متوجه شود که مشکل شما رفع شده است یا هنوز هم نمی توانید حجم ادرار زیادی را در خود نگه دارید. اگر ادرار شما به خوبی آزاد نمی شود، ممکن است لازم باشد به طور موقت از یک سوند استفاده کنید.

تزریق بوتاکس برای درمان مثانه

تحریک عصب

درمان دیگر برای افرادی که نیاز به کمک دارند، تحریک عصب می باشد که درمان نورومدولاسیون نیز نامیده می شود. این نوع درمان، پالس های الکتریکی را به عصب هایی می فرستد که مسیر مشترکی به مثانه دارند.

در مشکل مثانه بیش فعال، سیگنال های عصبی بین مثانه و مغز ارتباط درستی ندارند. این پالس های الکتریکی به مغز و عصب ها کمک می کنند تا ارتباط بهتری با مثانه داشته باشند، به طوری که مثانه بتواند عملکرد درستی داشته باشد و علائم بیش فعالی مثانه بهبود پیدا کند.

دو نوع روش تحریک عصب وجود دارد:

تحریک عصب تیبیال از طریق پوست (PTNS): PTNS روشی است که عصب های مثانه را ترمیم می کند و با قرار دادن یک الکترود کوچک در نزدیکی قوزک پا انجام می شود. در این روش، پالس هایی به عصب تیبیال ارسال می شود. عصب تیبیال در امتداد زانو به عصب های پایین کمر می رسد. پالس ها به کنترل سیگنال هایی کمک می کنند که عملکرد درستی ندارند. اغلب اوقات، بیماران بسته به تأثیر درمان، به 12 جلسه درمانی نیاز خواهند داشت.

نورومدلاسیون ساکرال (SNS): این روش نحوه عملکرد عصب ساکرال را تغییر می دهد. این عصب، سیگنال هایی را بین نخاع و مثانه جابه جا می کند. عملکرد این روش، کمک به نگهداری و آزادسازی ادرار می باشد. در بیماری مثانه بیش فعال، این سیگنال های عصبی، وظیفه خود را به درستی انجام نمی دهند. در این روش، از یک ضربان ساز مثانه برای کنترل این سیگنال ها استفاده می شود.

اولین قدم، کاشت یک سیم الکتریکی در زیر پوست پایین کمر می باشد. این سیم در ابتدا به ضربان ساز دستی متصل می شود تا پالس هایی را به عصب ساکرال بفرستد. شما و پزشکتان باید بررسی کنید که آیا این ضربان ساز می تواند به شما کمک کند یا خیر. در صورتی که این روش مؤثر باشد، دومین مرحله، کاشت یک ضربان ساز دائمی است که می تواند ریتم عصب را تنظیم کند.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فلوشیپ فوق تخصصی درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی  

عضو هیئت علمی و دانشیار دانشگاه شهید بهشتی تهران ، عضو انجمن ارولوژی اروپا ، امریکا و آسیا

4.1/5 - (21 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر سیاوش یکشنبه ۲۷ آذر ۱( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 350 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشی سه باره اس می دم من ۲۷سالمه یک ماه ازدواج کردم وسه هفته بود خیلی خوب پیش می رفتم شب دوبار نزدیکی می کردم التم یکم شل بود ولی الان بعضی شب ها التم راست نمیشه اگر راستم شه فورا می خوابید هیچ گونه مریضی هم ندارم حتی سیگاریم نمی کشم وصبح ها هم راست میشه بعضی وقت ها بازور راستش می کنم شبی دوبار
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۷ آذر ۱( 3 سال پیش)
      سلام جوابتان را دو بار قبلی هم دادم . اگر فکر میکنید نعوظتان مشکل دارد تادالافیل ۱۰ نیم ساعت قبل رابطه
    2. تصویر کاربر سیاوش یکشنبه ۲۷ آذر ۱( 3 سال پیش)
      دکتر این دارو هیچ خطری ندارد وباید همیشه مصرف کنم
    3. تصویر کاربر سیاوش یکشنبه ۲۷ آذر ۱( 3 سال پیش)
      ببخش دکتر این دارو هیچ خطری ندارد وباید همیشه مصرف شد
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۷ آذر ۱( 3 سال پیش)
      خیر همیشه مصرف نکنید . از نظر من نعوظتان مشکلی ندارد . شما ۲ بار وقتی در شب رابطه دارید ممکن است گاهی اوقات نعوظ پیدا نکنید و این غیر طبیعی نیست
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر سیاوش یکشنبه ۲۷ آذر ۱( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 358 مشاهده پرسش
    سلام دکتر تخدا زود جواب بده خیلی مترسم من ی ماه ازدواج کردم اولاش خوب بود ولی یکم التم شل بود ولی الان بعضی وقتی خیلی دیر راست میشه اگر راستم بشه خیلی شله.. ولی اشتهام زیاده بعضی شب ها اگر بلند میشه بعداز یک ساعت دباره نزدیکی می کنیم کارم کشاورزیه سخت نیست ولی نفوظ صبح گاهی هم دارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۷ آذر ۱( 3 سال پیش)
      سلام چند سالتونه ؟ اگر نعوظ دارید که مشکلی نیس اگر مشکل دارید دارو مصرف کنید تادالافیل ۱۰ نیم ساعت قبل رابطه
  • تصویر کاربر رضا یکشنبه ۲۷ آذر ۱( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 572 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر
    چند وقت پیش از اسپری تاخیری استفاده کردم و بعدش متوجه شدم ک پوست قسمتی از آلت تناسلیم کنده شده و ی جوری زخم شده
    ی چند روزی بدون نزدیکی کردن خوب شد
    ولی بازم بعد از نزدیکی همین مشکل پیش میاد
    ایا نیازی هست از دارو یا پمادی استفاده کنم ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۷ آذر ۱( 3 سال پیش)
      سلام لطفا عکس را مجدد بفرستید ببینم اپلود نشده
  • تصویر کاربر حسن سه شنبه ۲۹ آذر ۱( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 434 مشاهده پرسش
    مادر ۷۶سالا بنده ازتاریخ ۹/۱۳یکدفعه دچار بیحالی ،ضعف،خواب آلودگی شد با سه مرحله مراجعه به پزشک عمومی بهبودی حاصل نشد ۹/۱۹با نامه متخصص داخلی در بیمارستان بستری کردیم متاسفانه بعلت کراتینه ۶/۷ و افزایش سایر فاکتورهای خونی تا امروز ۴مرحله دیالیز شدن و سونوگرافی دیروزش حاکی از اکوی پارانشیمال افزایش یافته هست کراتینه هنوز از ۴ پایین نیومده و حجم ادرار روزانه حدود ۱/۳۰0هست ممنون میشم از راهنماییتون،
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۷ آذر ۱( 3 سال پیش)
      سلام این ازمایش جدید است ؟ اینجا کراتینین ۱/۴ هست که. سونوگرافی ایشان را بفرستید ببینم
    2. تصویر کاربر حسن یکشنبه ۲۷ آذر ۱( 3 سال پیش)
      بیمار با کراتین6/9بتاریخ 9/12در بیمارستان قائم رشت بستری شد تا امروز با چهار مرحله دیالیز میزان کراتینه بین ۴تا ۵/۵ در نوسان بوده ،آزمایش و سونوگرافی رو فرستادم صبح، احتمالا بارگیری نشده،مجدد میفرستم
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۷ آذر ۱( 3 سال پیش)
      لطفا سونوگرافی یا سی تی اسکن را بفرستید ببینم اگر سنگ و هیدرونفروز ندارند بعید است نیاز به اقدام ارولوژی داشته باشد
    4. تصویر کاربر حسن دوشنبه ۲۸ آذر ۱( 3 سال پیش)
      سونوگرافی رو فرستادم خدمتتون
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۹ آذر ۱( 3 سال پیش)
      سلام با توجه به این که هیدرونفروز ندارند و سنگ ندارند نیاز به اقدام ارولوژی ندارند . کلیه از داخل اسیب دیده مثلا میتواند در زمینه دیابت فشار خون باشد به نفرولوژیست ( فوق تخصص داخلی کلیه ) مراجعه نمایید
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر سپهر یکشنبه ۲۷ آذر ۱( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 356 مشاهده پرسش
    ببخشی من خیلی وقته مدت زیادی جای بخیه ختنه چند خال هست حس میکنم داره بزرگ تر میشه و جاهای مختلف میخاستم بدونم زگیله یا نه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۷ آذر ۱( 3 سال پیش)
      سلام خیر این ها زگیل نیست و ناشی از بخیه است
  • تصویر کاربر سیاوش یکشنبه ۲۷ آذر ۱( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 392 مشاهده پرسش
    سلام دکتر ببخش من ی ماه ازدواج کردم اولش این طوری نبودم ولی الان بعضی شب ها التم شل میشه حتی بعضی وقتها با زور راست میشه چکار کنم
    1. تصویر کاربر سیاوش یکشنبه ۲۷ آذر ۱( 3 سال پیش)
      جواب بدید دکتر خواهشن
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۷ آذر ۱( 3 سال پیش)
      سلام چند سالتونه ؟ ایا نعوظ صبحگاهی دارید ؟ معولا این شل شدن های ناگهانی به علت خستگی استرس و در کل مسائل غیر ارگانیک است . در صورتی که شغل سنگینی دارید یا خستگی روزمره دارید کنار بگذارید و استرس را دور کنید .
    3. تصویر کاربر سیاوش یکشنبه ۲۷ آذر ۱( 3 سال پیش)
      نه اصلا خسته نیستم هیچ مریضی هم ندارم کارم کشاورزیه ولی الان بیکارم
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۷ آذر ۱( 3 سال پیش)
      تادالافیل ۱۰ میلی گرم نیم ساعت قبل رابطه بخورید
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر محمد یکشنبه ۲۷ آذر ۱( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 368 مشاهده پرسش
    سلام دکتر

    مدتیه سمت راست آلت من درد مبهمی داره

    سوزش ادرار و تکرر ادرار و خونریزی و علائم دیگه ای هم اصلا ندارم
    فقط گاهی شدید تیر میکشه

    علت چی میتونه باشه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۷ آذر ۱( 3 سال پیش)
      سلام چند سالتونه ؟ از کی ایجاد شده ؟ ضایعه ای دارید ؟ اخیرا رابطه جنسی مشکوک داشته اید ؟
    2. تصویر کاربر محمد شنبه ۲۶ آذر ۱( 3 سال پیش)
      سلام یک هفته اس درد دارم
      ضایعه ندارم
      ۴۰ سالمه
      رابطه فقط با همسرم دارم
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۷ آذر ۱( 3 سال پیش)
      بعید است مشکل خاصی باشد باز هم در صورت تداوم درد مراجعه کنید جهت معاینه
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر امیر یکشنبه ۲۷ آذر ۱( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 427 مشاهده پرسش
    سلام 19 ساله هستم 2 هفته هست دربیضه سمت چپ یه حالت کیست مانندی در داحل بیضه ایجاد شده که با فشار حرکت می کند. سونوگرافی اتجام دادم همه چیز نرمال بود و چیزی مشاهده نشد .احتمال داره چیز جدی ای باشه وسونوگرافی نتونه تشخیص بدهد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۷ آذر ۱( 3 سال پیش)
      سلام اگر در سونوگرافی مشکلی نبوده بعید است مشکلی باشد . لطفا عکس سونو را بفرستید
    2. تصویر کاربر امیر شنبه ۲۶ آذر ۱( 3 سال پیش)
      .
    3. تصویر کاربر امیر شنبه ۲۶ آذر ۱( 3 سال پیش)
      .
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۷ آذر ۱( 3 سال پیش)
      مشکلی ندارد و نرمال است. در صورتی که شک دارید یکبار معاینه شوید
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر M شنبه ۲۶ آذر ۱( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 1013 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر وقتتون بخیر
    من ۲۱ سالمه
    اقای دکتر من فتق کشاله ران داشتم و وقتی فهمیدم باید عمل کنم خیلی ترسیدم و خیلی استرس داشتم جوری که به لرز افتادم و از اونموقع پوست التم یکم تیره شده و سر التم یکم چروک داره و گاهی سوزش سر الت دارم در حالت عادی ازمایش ادرارم دادم طبیعی بوده
    و نغوظم کم شده
    و بعد از ادرار سریع التم سفت جمع میشه در حد چهار پنج سانت میشه و بعدش شل میشه
    خیلی نگرانم ممنون میشم راهنمایی کنید
    عکس میفرستم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۶ آذر ۱( 3 سال پیش)
      سلام نگران نباشید نکته غیر طبیعی ندارید
    2. تصویر کاربر M شنبه ۲۶ آذر ۱( 3 سال پیش)
      خیلی ممنونم دکتر جان این چروک و سوزش کم سر الت طبیعیه پس به مرور اوکی میشه؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۶ آذر ۱( 3 سال پیش)
      بله به تدریج بهبود می یابد . در صورت عدم بهبود مراجعه فرمایید
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر بنیامین یکشنبه ۲۷ آذر ۱( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 344 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر من تابحال رابطه جنسی نداشتم ایا برامدگی رو یالت زگیل است و نیاز به مراجعه به دکتر هست یا خیر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۶ آذر ۱( 3 سال پیش)
      سلام ظاهر مشکوکی دارد بهتر است کرایو شود جهت کرایو به شماره ۰۹351142080 هماهنگ کنید
    2. تصویر کاربر بنیامین شنبه ۲۶ آذر ۱( 3 سال پیش)
      ببخشید اگه میشه پماد یا دارو معرفی کنید
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۷ آذر ۱( 3 سال پیش)
      خیر پماد و دارو کمکی نمیکند و ریشه کن نمیکند بهترین درمان کرایو
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر رضا یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 606 مشاهده پرسش
    با سلام
    پس از معاینه پزشک و سنو گرافی تشخیص واریکوسل بود لطما بفر ماییدبا توجه به داشتن درد نیاز به عمل است یا نه؟
    اکر نه برای رفع درد باید چه کرد؟
    ضمنا اینجانب دارای فرزند می باشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      نیاز به عمل ندارید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب