اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

درمان بیماری مثانه بیش فعال ( تکرر ادراری) چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

بیش فعالی مثانه چیست؟ آیا درمان قطعی مثانه بیش فعال امکانپذیر است؟ بیش فعالی مثانه عبارت است از میل شدید ناگهانی (ارجنسی) برای خالی کردن مثانه است که ممکن است با بی اختیاری ادرار همراه باشد. به طور معمول تکرر ادرار و ادرار شبانه نیز از علائم دیگر این بیماری هستند. مجموعه این علائم به علائم ادراری تحتانی تحریکی یا Storage LUTS معروف هستند. اثر عمده این بیماری کاهش کیفیت زندگی بیماران و مغایرت آن با زندگی اجتماعی معمولی می باشد.

برگشت ادراری
برگشت ادراری

میزان ابتلا به بیماری چقدر است؟

این بیماری در عالم از علل عمده صرف هزینه درمانی برای بیمار و سیستم بهداشتی درمانی است. مطالعه ارزیابی بیش فعالی مثانه در سطح ملی در مقیاس وسیع و در افراد اجتماع آمریکا به اندازه گیری شیوع و اثر بیش فعالی مثانه در ایالات متحده اجرا شده است.

در اروپا حدود 49 ملیون و در آمریکا نزدیک به 33 ملیون نفر به علائم بیش فعالی مثانه مبتلا هستند. این نسبت بالاتر از شیوع بیماری فشار خون، آسم و دیابت می باشد! شیوع بیش فعالی مثانه با بالارفتن سن افزایش می یابد و البته این بیماری یک فرآیند طبیعی در نتیجه بالارفتن سن نمی باشد. به نظر می رسد در ایران تعداد این بیماران زیاد است اما تاکنون مطالعه ای در این مورد انجام نشده است.

وضعیت درمانی مبتلایان چگونه است؟

به دلیل ناشناخته ماندن این بیماری و نسبت دادن علائم بیماری به سایر بیماریها، تنها عده معدودی از درمان مناسب بهره می برند.

در تعدادی از این بیماران میزان علائم در حد غیر قابل تحمل بوده و باعث صرف هزینه قابل توجه از جانب بیمار و دستگاه های بهداشتی برای درمان می شود. به علاوه به دلیل وحشت اکثر مردم از بیماریهای کلیه و نسبت دادن علائم ادراری ناشی از بیش فعالی مثانه به احتمال خرابی کلیه، کیفیت زندگی مبتلایان به مقدار بیشتر از معمول صدمه خواهد دید.

در ویدئوی زیر دکتر کرمی زمان مناسب برای تخلیه ی ادرار را بیان می کند.

تشخیص بیماری بیش فعالی مثانه چگونه است؟

شرح حال، معاینه و استفاده از پرسشنامه های تدین شده مناسب اولین قدم در تشخیص بیماری است.

رد عفونت های ادراری و سایر بیماریهای دارای علامت مشابه با آزمایش های مناسب یا بررسی های تصویربرداری مختلف ابتلا به ساکن لازم است. برای تشخیص خود بیماری از تست اورودینامیکی استفاده می شود.

درمان بیش فعالی مثانه چگونه است؟

درمان شامل یک یا چند مورد از موارد زیر است:

  • تغییر در شیوه رفتار شامل اجتناب از مصرف نوشابه و چای و سایر مایعات در مواقع خاص تجویز داروهای آرام کننده عضله و مخاط مثانه.
  • تجویز دارو به داخل مثانه
  • درمان با امواج الکتریکی متعادل کننده ندرتاً استفاده از اعمال جراحی

نتایج درمان چگونه است؟

شناسایی و درمان بیش فعالی مثانه در اوایل بیماری، در مراقبت بیماران نقشی بهتر و در کاهش هزینه ها نیز مؤثرتر خواهد بود. اما در عمل تأخیر زیاد در شناسایی و در تداوم پیگیری درمانی وجود دارد. شناساندن بیماری به افراد جامعه از پدیده “شرم از اعتراف به بیماری” و تسلیم شدن در مقابل این طرز فکر که بی اختیاری بخشی از بالا بردن اعتماد به نفس و کیفیت زندگی مبتلایان کمک خواهد کرد.

آیا بیماری پیش فعالی مثانه ارثی است؟

درمان خانگی مثانه بیش فعال

1- مصرف غذا ها و نوشیدنی هایی را که موجب تحریک مثانه می شوند، کاهش دهید. غذا ها و نوشیدنی های خاصی وجود دارند که مثانه را تحریک می کنند. شما می توانید درمان مثانه بیش فعال را با پرهیز از نوشیدنی های ادرارآور شروع کنید. این نوشیدنی ها حاوی الکل و کافئین هستند که بدن شما را تشویق به تولید ادرار بیشتر می کنند. شما همچنین می توانید چندین غذا را از برنامه غذایی خود حذف کنید، سپس آنها را یکی یکی اضافه کنید.

این کار به شما نشان می دهد که کدام غذاها علائم شما را تشدید می کنند، بنابراین می توانید از مصرف آنها خودداری کنید. شما می توانید برای بهبود هضم غذا، فیبرها را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. غلات و بلغور جو دو سر بسیار مفید هستند. میوه های تازه و خشک شده، سبزیجات و حبوبات نیز می توانند به شما کمک کنند. بسیاری از افراد، وقتی که روش خوردن و نوشیدن خود را تغییر می دهند، احساس بهتری پیدا می کنند.

برخی از غذاها و نوشیدنی ها که ممکن است مثانه شما را تحت تأثیر قرار دهند:

تاثیر غذاهای تند بر مثانه

درمان قطعی مثانه بیش فعال

تست عصب مثانه (اورودینامیک) یکی از روش‌های تشخیصی است که عملکرد عصب‌ها و عضلات مثانه را بررسی می‌کند. این تست به شناسایی علت دقیق مشکلات مثانه کمک می‌کند، به‌ویژه در مواردی که مثانه بیش‌فعال به درمان‌های مرسوم پاسخ نمی‌دهد. اگر نتایج این تست نشان‌دهنده مشکلات عصبی مثانه باشد، درمان‌های زیر می‌توانند مؤثر باشند:

1. تحریک الکتریکی عصب (Neuromodulation)

این روش، سیگنال‌های عصبی که به مثانه ارسال می‌شوند را تنظیم می‌کند:

الف) تحریک عصب خاجی (Sacral Nerve Stimulation)

  • یک دستگاه کوچک شبیه به ضربان‌ساز در ناحیه پایین کمر قرار داده می‌شود.

  • این دستگاه با ارسال پالس‌های الکتریکی به اعصاب خاجی، عملکرد مثانه را تنظیم می‌کند.

ب) تحریک عصب تیبیال خلفی (PTNS)

  • تحریک عصب تیبیال که در مچ پا قرار دارد، سیگنال‌های مثانه را از طریق اعصاب بهبود می‌بخشد.

  • این روش غیرتهاجمی است و در جلسات هفتگی انجام می‌شود.

برای بررسی بیشتر مقاله ی: نوار مثانه در تهران کجا انجام میشود را بخوانید!

2- تعداد دفعات ادرار کردن خود را یادداشت کنید. به مدت چند روز، تعداد دفعات دستشویی رفتن خود را ثبت کنید. این کار به شما کمک می کند که درک بهتری از بدن خود داشته باشید. این یادداشت ها ممکن است به شما نشان دهند که علائم شما بدتر شده است. برای مثال، آیا علائم شما پس از نوشیدن یا خوردن غذاهای خاصی تشدید می شوند؟ وقتی که مایعات کافی نمی نوشید، علائم شما بدتر می شوند؟

3- ادرار کردن مجدد. در این حالت شما دوبار مثانه خود را تخلیه می کنید. این راهکار می تواند برای کسانی که در تخلیه کامل مثانه خود مشکل دارند، مفید باشد. پس از این که به دستشویی می روید، می توانید چند ثانیه منتظر بمانید، سپس دوباره تلاش کنید.

4- به تأخیر انداختن ادرار. قبل از رفتن به دستشویی صبر کنید، حتی اگر نیاز فوری به ادرار کردن دارید. در ابتدا فقط چند دقیقه باید صبر کنید. به تدریج ممکن است قادر باشید دو تا سه ساعت دستشویی رفتن خود را به تأخیر بیندازید. این کار را فقط در صورت توصیه پزشک انجام دهید. برخی از افراد وقتی که بیش از حد برای دستشویی رفتن منتظر می مانند، احساس می کنند که شرایط آنها بدتر شده یا دچار نشت ادرار شده اند.

5- زمان بندی ادرار. این روش به این معناست که برنامه ی دستشویی روزانه داشته باشید. به جای دستشویی رفتن در صورت نیاز، شما باید در طول روز در زمان های مشخصی به دستشویی بروید. شما و پزشکتان یک برنامه ی منطقی تنظیم خواهید کرد و شما باید سعی کنید هر دو تا چهار ساعت یکبار به دستشویی بروید، چه احساس نیاز داشته باشید، چه نداشته باشید. هدف این است که از نیاز مبرم و فوری به ادرار جلوگیری کنید و کنترل آن را دوباره به دست آورید.

مثانه تحریک پذیر

6- تمریناتی برای تقویت عضله ی مثانه.

◾ تمرینات کگل: سفت کردن و محکم نگه داشتن عضلات لگن برای تقویت کف لگن

◾ انقباض های سریع: در این تمرین باید عضلات کف لگن خود را بارها و بارها فشرده و رها کنید. بنابراین، وقتی که نیاز فوری به دستشویی رفتن دارید، چند انقباض سریع می تواند نیاز مبرم به دستشویی رفتن را کنترل کند. پزشک یا فیزیوتراپیست به شما نحوه انجام این حرکات را آموزش می دهد.

تمرینات ذهن آگاهی و بازخورد زیستی نیز به شما در شناخت مثانه کمک می کنند. این روش از صدا ها و نمودارهای کامپیوتری برای بررسی حرکات عضلات استفاده می کند. این تمرینات به شما آموزش می دهند که عضلات لگن چگونه حرکت می کنند و چقدر قوی هستند.

قرص های مناسب برای درمان مثانه بیش فعال

داروهای آنتی کولینرژیک: این داروها می توانند مثانه بیش فعال را درمان کنند و برای بی اختیاری ادراری مفید باشند. اُکسی بوتینین (دیتروپان)، تولترودین (دترول)، داریفناسین (انابلکس)، فسوترودین (توویاز)، سولیفناسین (وزیکر) و کلرید تروسپیوم، نمونه هایی از داروهای آنتی کولینرژیک هستند.

تزریق بوتاکس برای درمان مثانه

یک اورولوژیست یا متخصص زنان می تواند این کار را انجام دهد. آنها ممکن است خدمات بوتاکس مثانه را ارائه دهند. بوتاکس با شل کردن عضله ی دیواره مثانه، بی اختیاری ادرار و نیاز فوری به ادرار را کاهش می دهد. بوتاکس همچنین، از فشار بیش از حد به مثانه جلوگیری می کند. پزشک برای تزریق سم بوتولونیوم به مثانه، از یک سیتوسکوپ برای مشاهده درون مثانه استفاده می کند و سپس مقدار کمی از ماده را به عضله ی مثانه تزریق می کند.

این رویکرد در مطب پزشک با بیحسی موضعی انجام می شود. تأثیر بوتاکس تا 6 ماه دوام دارد. وقتی که علائم مثانه بیش فعال برمی گردد، تکرار درمان ضروری خواهد بود. پس از آن، پزشک شرایط شما را بررسی می کند تا ببیند درمان بوتاکس برای شما تأثیر مثبتی داشته است یا خیر.

او شرایط شما را بررسی می کند تا متوجه شود که مشکل شما رفع شده است یا هنوز هم نمی توانید حجم ادرار زیادی را در خود نگه دارید. اگر ادرار شما به خوبی آزاد نمی شود، ممکن است لازم باشد به طور موقت از یک سوند استفاده کنید.

تزریق بوتاکس برای درمان مثانه

تحریک عصب

درمان دیگر برای افرادی که نیاز به کمک دارند، تحریک عصب می باشد که درمان نورومدولاسیون نیز نامیده می شود. این نوع درمان، پالس های الکتریکی را به عصب هایی می فرستد که مسیر مشترکی به مثانه دارند.

در مشکل مثانه بیش فعال، سیگنال های عصبی بین مثانه و مغز ارتباط درستی ندارند. این پالس های الکتریکی به مغز و عصب ها کمک می کنند تا ارتباط بهتری با مثانه داشته باشند، به طوری که مثانه بتواند عملکرد درستی داشته باشد و علائم بیش فعالی مثانه بهبود پیدا کند.

دو نوع روش تحریک عصب وجود دارد:

تحریک عصب تیبیال از طریق پوست (PTNS): PTNS روشی است که عصب های مثانه را ترمیم می کند و با قرار دادن یک الکترود کوچک در نزدیکی قوزک پا انجام می شود. در این روش، پالس هایی به عصب تیبیال ارسال می شود. عصب تیبیال در امتداد زانو به عصب های پایین کمر می رسد. پالس ها به کنترل سیگنال هایی کمک می کنند که عملکرد درستی ندارند. اغلب اوقات، بیماران بسته به تأثیر درمان، به 12 جلسه درمانی نیاز خواهند داشت.

نورومدلاسیون ساکرال (SNS): این روش نحوه عملکرد عصب ساکرال را تغییر می دهد. این عصب، سیگنال هایی را بین نخاع و مثانه جابه جا می کند. عملکرد این روش، کمک به نگهداری و آزادسازی ادرار می باشد. در بیماری مثانه بیش فعال، این سیگنال های عصبی، وظیفه خود را به درستی انجام نمی دهند. در این روش، از یک ضربان ساز مثانه برای کنترل این سیگنال ها استفاده می شود.

اولین قدم، کاشت یک سیم الکتریکی در زیر پوست پایین کمر می باشد. این سیم در ابتدا به ضربان ساز دستی متصل می شود تا پالس هایی را به عصب ساکرال بفرستد. شما و پزشکتان باید بررسی کنید که آیا این ضربان ساز می تواند به شما کمک کند یا خیر. در صورتی که این روش مؤثر باشد، دومین مرحله، کاشت یک ضربان ساز دائمی است که می تواند ریتم عصب را تنظیم کند.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فلوشیپ فوق تخصصی درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی  

عضو هیئت علمی و دانشیار دانشگاه شهید بهشتی تهران ، عضو انجمن ارولوژی اروپا ، امریکا و آسیا

4.1/5 - (21 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر کریم چهارشنبه ۳۰ آذر ۱( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 404 مشاهده پرسش
    پزشک مراجعه نظر پلاک پیرونی قرص ویتامینe400 تجویز قرص افلوکساسین200 تجویز کرد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۹ آذر ۱( 3 سال پیش)
      چند سالتونه ؟ دارو موثر نیست ایا نعوظ دارید ؟ الت کج شده است ؟
    2. تصویر کاربر کریم سه شنبه ۲۹ آذر ۱( 3 سال پیش)
      سلام ۵۷سال دارمیک مقدار کمی کجی سمت چپ نعوظ همدارم
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۳۰ آذر ۱( 3 سال پیش)
      عکس از پهلو و بالا بفرستید ببینم اگر کجی کم باشد عمل نمیخواد . تا زمانی که نعوظ دارید مشکلی نیست . تا زمانی که کجی کمتر از ۳۰ درجه است عمل نمیخواد و امکان رابطه جنسی دارید . پلاک را اگر بخواهید بردارید بسیار پر عارضه است . زمانی که نعوظ از دست رفت پروتز تعبیه میشود .
    4. تصویر کاربر کریم سه شنبه ۲۹ آذر ۱( 3 سال پیش)
      خسته نباشید دارو راست کننده است چون میل جنسی کم شده
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۳۰ آذر ۱( 3 سال پیش)
      تادالافیل ۱۰ میلی گرم نیم ساعت قبل رابطه
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر کورش سه شنبه ۲۹ آذر ۱( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 431 مشاهده پرسش
    و بیضه و پروستات پدر من« 78 سال»دیروز با علایم درد در زیر ناف به اورژانس مراجعه کردند جواب ازمایش و سو نوگرافی را پیوست میکنم .
    بصورت تزریقی آمپول مسکن تزریق کرده اند که نمیدونم چه دارویی بوده من با ایشون نبودم مدتی پس از تزریق آروم بودند ولی مجددا درد به سراغشون آمده و تا الان ادامه دارد درد به بیضه ها و پروستات انتشار دارد،در ادرار کردن مشکلی ندارد .
    سابقه کولیت اولسراتیو دارند
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۹ آذر ۱( 3 سال پیش)
      سلام سونو اپلود نشده مجدد بفرستید سوند گذاشتند؟
    2. تصویر کاربر کورش سه شنبه ۲۹ آذر ۱( 3 سال پیش)
      خیر سوند نگذاشته اند،مشکلی در ادرار ندارند و آزمایش ادرار هم‌ طبیعی بود ولی الان دسترسی به آن ندارم.
      مجددا ازمایشات را بار گذاری خواهم کرد
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۹ آذر ۱( 3 سال پیش)
      سونوگرافی کلیه ها و مجاری ادراری بررسی مثانه با مثانه پر شوند و اگر شده کامل بفرستید . بهتر است یکباردمعاینه شوند تا دقیقا منشا درد مشخص شود .
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر ندا سه شنبه ۲۹ آذر ۱( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 320 مشاهده پرسش
    سلام درود .جناب دکتر ده روز هست سنگ 7میلی داخل لوله حالب گیر کرده.دفع نمیشود.ولی مسیر ادرار باز هست. دردشدید تب قرمزی ادرار ندارم.دستور بفرمائید.باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۹ آذر ۱( 3 سال پیش)
      سلام سریعا اگر سی تی اسکن شکم و لگن بدون کنتراست دارید برایم بفرستید اگر ندارید انجام دهید ببینم سنگ دقیقا کجاست . همینجا بفرستید تا در صورت نیاز سدیعا نوبت عمل بدم بهتون
  • تصویر کاربر میلاد چهارشنبه ۳۰ آذر ۱( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 360 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید
    من 25سالمه و جدیدا یه بی حسی در قسمت الت تناسلیم حس میکنم یعنی کاملا بابد تحریک شه تا کامل نعوظ داشته باشم
    خیلی اوقات حالت نعوظ کامل نیس یعنی تا 70درصد نعوظ دارم حس میکنم خودم ک
    کامل نیس
    بعد من قبلا هرروز نعوظ داشتم یعنی الان هفته ای یکی دوبار اونم با تحریک
    دیگ مث قبل سرحال نیس
    قبل تر من روزی ک سکس داشتم تا 4 5بار با نعوظ کامل پشت سر هم سکس داشتم
    الان یکبار ک سکس میکنم ارضا میشم کلا دیگ جون برام نمیمونه الت تناسلیمم خواب میره کلا دیگ توانی نداره برا سکس
    خیلی اوقات از قرص استفاده کردم برای نعوظ
    و اینکه من پارسال پروستات خفیف هم داستم اون موقع ام حس میکردم از پروستاته
    چون اون تایمم ب مشکل نعوظ کامل خورده بودم دیگ از اون ب بعد ی موق خوب ی موقع بده
    ولی در کل داره برام مسکل ساز میشه
    ایا درمان میشم ؟؟چیکار باید انجام بدم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۹ آذر ۱( 3 سال پیش)
      سلام داروی خاصی برای پروستات و یا بیماری دیگه ای میخورید ؟ شغلتون چیه ؟ استرس و اضطراب دارید ؟
    2. تصویر کاربر میلاد سه شنبه ۲۹ آذر ۱( 3 سال پیش)
      هیچ دارویی یرای پروستات نخوردم از همون موقع کلا پیگیرش نشدم
      شغلم سوپر مارکت هست تقریبا سرپا هستم همش حدودا
      استرس و اظطراب که همه دارن بله منم دارم قبلا شدید بود ولی الان بهتره در کل بله دارم گاهی خیلی کم گاهی زیاد و گاهی ارومم
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۹ آذر ۱( 3 سال پیش)
      اول رفتار درمانی یعنی استرس نداشته باشید و در حالت با انرژی رابطه برقرار کنید و در ادانه دارو درمانی از قبیل تادالافیل ۱۰ نیم ساعت قبل رابطه
    4. تصویر کاربر میلاد سه شنبه ۲۹ آذر ۱( 3 سال پیش)
      احتمال اینکه پرولاکیتنم بهم خورده باشه هست دکتر جان؟؟
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۳۰ آذر ۱( 3 سال پیش)
      در صورت عدم نعوظ ازمایشات از قبیل تستوسترون پرولاکتین LH Fsh انجام شود
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر مهرداد سه شنبه ۲۹ آذر ۱( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 377 مشاهده پرسش
    کلیه سمت راست من دوکیست درمجاورت هم به قطرهای۲۴و۱۶میلیمتردرپارانشیم میانی-قدامی و۱۱میلیمتردرپارانشیم میانی-خلفی وجودداردکه تمامی دکترهایی که ویزیت کرده اندعنوان می نما یندمشکلی ندارد.آیانبایداقدامی کنم؟؟اکوی پارا نشیم کلیه ها طبیعی است.طول کلیه چپ و راست ۱۱۱میلیمتروضخامت پارانشیم راست۱۳وچپ۱۵ میلیمتراست وفاقدسنگ وهیدرونفروزبوده اند
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۹ آذر ۱( 3 سال پیش)
      سلام اگر کیست ساده باشد و درد و مشکلی ندارید و عملکرد کلیه خوبه اقدامی نمیخواد . فقط هر ۶ ماه تا یکسال از نظر سایز پیگیری کنید با سونو
    2. تصویر کاربر مهرداد سه شنبه ۲۹ آذر ۱( 3 سال پیش)
      سلام مجددوسپاس دکترجان،،اینکارروانجام دادم و نتیجه اش این بوده که تعدادکیست ها از یک به سه افزایش پیداکرده ونگرانی من بابت اینه که کیست ها تمام سطح کلیه ام روبگیرن....درحال حاضر مشکلی بابت کلیه ندارم ولی میخواستم درمان کنم
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۹ آذر ۱( 3 سال پیش)
      احتیاجی به درمان ندارد فعلا فقط در صورتی که کیست ساده مطرح شده باشد .
    4. تصویر کاربر مهرداد سه شنبه ۲۹ آذر ۱( 3 سال پیش)
      سپاس فراوان بابت وقتی که گذاشتید
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۹ آذر ۱( 3 سال پیش)
      سلامت باشید
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر رستا دوشنبه ۲۸ آذر ۱( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 489 مشاهده پرسش
    سلام دخترم ۱۰ سالشه و تشخیص رفلاکس ادرار به کلیه و اسیب به کلیه moderate داده شده است. وبه احتمال بالا نیاز به جراحی داره
    نظر دکتر دیگه ای اینه که چون چون عکس drnc ناواضحه باید نوار مثانه هم بگیره
    ۱-ایا لازمه و این نوار گرفتن برای بچه ای تو این سن نیازه
    ۲- اگر باید عمل بشه این نوار چه کمکی میکنه
    ۳- ممکنه نتیجه این نوار نشون بده که عمل نمیخواد
    ۱- ایا این
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۸ آذر ۱( 3 سال پیش)
      سلام مدارک سونوگرافی و اسکن و ازمایش ادرار را باید ببینم در صورتی که تهران هستید به دکتر قهستانی فوق تخصص ارولوژی اطفال مراجعه نمایید
  • تصویر کاربر رضا دوشنبه ۲۸ آذر ۱( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 374 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر خسته نباشید،من ۱۴ سالمه ،چند وقته (۱.۲سال) چروک های رو نوک التم هست این منو نگران کرده تو گوگل هم نگاه کردم هیچ اسمی از این بیماری برده نشده .الت های هم سن و سالام اینجور مشکلی ندارند ممنون میشم یه نگاهی به عکسها بندازید ببینید علتش چیه و راه درمانش🙏🙏
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۸ آذر ۱( 3 سال پیش)
      سلام اهمیتی ندارند . در حالت نعوظ معمولا از بین میروند
  • تصویر کاربر بهرامی دوشنبه ۲۸ آذر ۱( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 348 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر
    من به تازگی بااقایی وارد رابطه برای ازدواج شدم و ایشان بعداز شش ماه هنوز ارضانشدن .مدام خسته و بیحال میشن و ادامه نمیدن.
    من باید با این مساله چگونه برخورد کنم؟ ایشان میگن چون دخول نیست تحریک نمیشن و ارضا نمیشن و اگر دخول باشه مشکل ندارن. اما من شک دارم و نمیتونم اعتماد کنم که با ایشون عقد کنم.
    میشه کمکم بکنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۸ آذر ۱( 3 سال پیش)
      سلام نمیتوان قطعی گفت باید ایشان بررسی کامل شوند . اخذ شرح حال کامل و همچنین در صورت نیاز ازمایش
  • تصویر کاربر محمد دوشنبه ۲۸ آذر ۱( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 372 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید . من تقریبا دو روز نعوظ داشتم و کمرم درد گرفته بود.فکر‌ کردم خود ارضایی بهش بهبود بده. بعداز خود ارضایی بیضه درد و کمر درد شدید گرفتم که بعد از یک روز خوب شد. ولی هنوز کمی سنگینی تو بیضه راستم حس میکنم که دردش به کف پام میزنه . کمی هم کمر درد دارم. لطفا راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۸ آذر ۱( 3 سال پیش)
      سلام ارتباطی به خود ارضایی ندارد بررسی کمردرد کنید
  • تصویر کاربر امیر دوشنبه ۲۸ آذر ۱( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 483 مشاهده پرسش
    این اعداد در متن توضیحاتتون نبود آیا من در آستانه خطر هستم با توجه به اختلاف زیاد ؟باسپاس و تشکر 🙏
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۸ آذر ۱( 3 سال پیش)
      سلام با توجه به ازمایش نرمال است
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر رضا یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 606 مشاهده پرسش
    با سلام
    پس از معاینه پزشک و سنو گرافی تشخیص واریکوسل بود لطما بفر ماییدبا توجه به داشتن درد نیاز به عمل است یا نه؟
    اکر نه برای رفع درد باید چه کرد؟
    ضمنا اینجانب دارای فرزند می باشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      نیاز به عمل ندارید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب