درمان بیماری مثانه بیش فعال ( تکرر ادراری) چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

بیش فعالی مثانه چیست؟ آیا درمان قطعی مثانه بیش فعال امکانپذیر است؟ بیش فعالی مثانه عبارت است از میل شدید ناگهانی (ارجنسی) برای خالی کردن مثانه است که ممکن است با بی اختیاری ادرار همراه باشد. به طور معمول تکرر ادرار و ادرار شبانه نیز از علائم دیگر این بیماری هستند. مجموعه این علائم به علائم ادراری تحتانی تحریکی یا Storage LUTS معروف هستند. اثر عمده این بیماری کاهش کیفیت زندگی بیماران و مغایرت آن با زندگی اجتماعی معمولی می باشد.

برگشت ادراری
برگشت ادراری

میزان ابتلا به بیماری چقدر است؟

این بیماری در عالم از علل عمده صرف هزینه درمانی برای بیمار و سیستم بهداشتی درمانی است. مطالعه ارزیابی بیش فعالی مثانه در سطح ملی در مقیاس وسیع و در افراد اجتماع آمریکا به اندازه گیری شیوع و اثر بیش فعالی مثانه در ایالات متحده اجرا شده است.

در اروپا حدود 49 ملیون و در آمریکا نزدیک به 33 ملیون نفر به علائم بیش فعالی مثانه مبتلا هستند. این نسبت بالاتر از شیوع بیماری فشار خون، آسم و دیابت می باشد! شیوع بیش فعالی مثانه با بالارفتن سن افزایش می یابد و البته این بیماری یک فرآیند طبیعی در نتیجه بالارفتن سن نمی باشد. به نظر می رسد در ایران تعداد این بیماران زیاد است اما تاکنون مطالعه ای در این مورد انجام نشده است.

وضعیت درمانی مبتلایان چگونه است؟

به دلیل ناشناخته ماندن این بیماری و نسبت دادن علائم بیماری به سایر بیماریها، تنها عده معدودی از درمان مناسب بهره می برند.

در تعدادی از این بیماران میزان علائم در حد غیر قابل تحمل بوده و باعث صرف هزینه قابل توجه از جانب بیمار و دستگاه های بهداشتی برای درمان می شود. به علاوه به دلیل وحشت اکثر مردم از بیماریهای کلیه و نسبت دادن علائم ادراری ناشی از بیش فعالی مثانه به احتمال خرابی کلیه، کیفیت زندگی مبتلایان به مقدار بیشتر از معمول صدمه خواهد دید.

در ویدئوی زیر دکتر کرمی زمان مناسب برای تخلیه ی ادرار را بیان می کند.

تشخیص بیماری بیش فعالی مثانه چگونه است؟

شرح حال، معاینه و استفاده از پرسشنامه های تدین شده مناسب اولین قدم در تشخیص بیماری است.

رد عفونت های ادراری و سایر بیماریهای دارای علامت مشابه با آزمایش های مناسب یا بررسی های تصویربرداری مختلف ابتلا به ساکن لازم است. برای تشخیص خود بیماری از تست اورودینامیکی استفاده می شود.

درمان بیش فعالی مثانه چگونه است؟

درمان شامل یک یا چند مورد از موارد زیر است:

  • تغییر در شیوه رفتار شامل اجتناب از مصرف نوشابه و چای و سایر مایعات در مواقع خاص تجویز داروهای آرام کننده عضله و مخاط مثانه.
  • تجویز دارو به داخل مثانه
  • درمان با امواج الکتریکی متعادل کننده ندرتاً استفاده از اعمال جراحی

نتایج درمان چگونه است؟

شناسایی و درمان بیش فعالی مثانه در اوایل بیماری، در مراقبت بیماران نقشی بهتر و در کاهش هزینه ها نیز مؤثرتر خواهد بود. اما در عمل تأخیر زیاد در شناسایی و در تداوم پیگیری درمانی وجود دارد. شناساندن بیماری به افراد جامعه از پدیده “شرم از اعتراف به بیماری” و تسلیم شدن در مقابل این طرز فکر که بی اختیاری بخشی از بالا بردن اعتماد به نفس و کیفیت زندگی مبتلایان کمک خواهد کرد.

آیا بیماری پیش فعالی مثانه ارثی است؟

درمان خانگی مثانه بیش فعال

1- مصرف غذا ها و نوشیدنی هایی را که موجب تحریک مثانه می شوند، کاهش دهید. غذا ها و نوشیدنی های خاصی وجود دارند که مثانه را تحریک می کنند. شما می توانید درمان مثانه بیش فعال را با پرهیز از نوشیدنی های ادرارآور شروع کنید. این نوشیدنی ها حاوی الکل و کافئین هستند که بدن شما را تشویق به تولید ادرار بیشتر می کنند. شما همچنین می توانید چندین غذا را از برنامه غذایی خود حذف کنید، سپس آنها را یکی یکی اضافه کنید.

این کار به شما نشان می دهد که کدام غذاها علائم شما را تشدید می کنند، بنابراین می توانید از مصرف آنها خودداری کنید. شما می توانید برای بهبود هضم غذا، فیبرها را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. غلات و بلغور جو دو سر بسیار مفید هستند. میوه های تازه و خشک شده، سبزیجات و حبوبات نیز می توانند به شما کمک کنند. بسیاری از افراد، وقتی که روش خوردن و نوشیدن خود را تغییر می دهند، احساس بهتری پیدا می کنند.

برخی از غذاها و نوشیدنی ها که ممکن است مثانه شما را تحت تأثیر قرار دهند:

تاثیر غذاهای تند بر مثانه

درمان قطعی مثانه بیش فعال

تست عصب مثانه (اورودینامیک) یکی از روش‌های تشخیصی است که عملکرد عصب‌ها و عضلات مثانه را بررسی می‌کند. این تست به شناسایی علت دقیق مشکلات مثانه کمک می‌کند، به‌ویژه در مواردی که مثانه بیش‌فعال به درمان‌های مرسوم پاسخ نمی‌دهد. اگر نتایج این تست نشان‌دهنده مشکلات عصبی مثانه باشد، درمان‌های زیر می‌توانند مؤثر باشند:

1. تحریک الکتریکی عصب (Neuromodulation)

این روش، سیگنال‌های عصبی که به مثانه ارسال می‌شوند را تنظیم می‌کند:

الف) تحریک عصب خاجی (Sacral Nerve Stimulation)

  • یک دستگاه کوچک شبیه به ضربان‌ساز در ناحیه پایین کمر قرار داده می‌شود.

  • این دستگاه با ارسال پالس‌های الکتریکی به اعصاب خاجی، عملکرد مثانه را تنظیم می‌کند.

ب) تحریک عصب تیبیال خلفی (PTNS)

  • تحریک عصب تیبیال که در مچ پا قرار دارد، سیگنال‌های مثانه را از طریق اعصاب بهبود می‌بخشد.

  • این روش غیرتهاجمی است و در جلسات هفتگی انجام می‌شود.

برای بررسی بیشتر مقاله ی: نوار مثانه در تهران کجا انجام میشود را بخوانید!

2- تعداد دفعات ادرار کردن خود را یادداشت کنید. به مدت چند روز، تعداد دفعات دستشویی رفتن خود را ثبت کنید. این کار به شما کمک می کند که درک بهتری از بدن خود داشته باشید. این یادداشت ها ممکن است به شما نشان دهند که علائم شما بدتر شده است. برای مثال، آیا علائم شما پس از نوشیدن یا خوردن غذاهای خاصی تشدید می شوند؟ وقتی که مایعات کافی نمی نوشید، علائم شما بدتر می شوند؟

3- ادرار کردن مجدد. در این حالت شما دوبار مثانه خود را تخلیه می کنید. این راهکار می تواند برای کسانی که در تخلیه کامل مثانه خود مشکل دارند، مفید باشد. پس از این که به دستشویی می روید، می توانید چند ثانیه منتظر بمانید، سپس دوباره تلاش کنید.

4- به تأخیر انداختن ادرار. قبل از رفتن به دستشویی صبر کنید، حتی اگر نیاز فوری به ادرار کردن دارید. در ابتدا فقط چند دقیقه باید صبر کنید. به تدریج ممکن است قادر باشید دو تا سه ساعت دستشویی رفتن خود را به تأخیر بیندازید. این کار را فقط در صورت توصیه پزشک انجام دهید. برخی از افراد وقتی که بیش از حد برای دستشویی رفتن منتظر می مانند، احساس می کنند که شرایط آنها بدتر شده یا دچار نشت ادرار شده اند.

5- زمان بندی ادرار. این روش به این معناست که برنامه ی دستشویی روزانه داشته باشید. به جای دستشویی رفتن در صورت نیاز، شما باید در طول روز در زمان های مشخصی به دستشویی بروید. شما و پزشکتان یک برنامه ی منطقی تنظیم خواهید کرد و شما باید سعی کنید هر دو تا چهار ساعت یکبار به دستشویی بروید، چه احساس نیاز داشته باشید، چه نداشته باشید. هدف این است که از نیاز مبرم و فوری به ادرار جلوگیری کنید و کنترل آن را دوباره به دست آورید.

مثانه تحریک پذیر

6- تمریناتی برای تقویت عضله ی مثانه.

◾ تمرینات کگل: سفت کردن و محکم نگه داشتن عضلات لگن برای تقویت کف لگن

◾ انقباض های سریع: در این تمرین باید عضلات کف لگن خود را بارها و بارها فشرده و رها کنید. بنابراین، وقتی که نیاز فوری به دستشویی رفتن دارید، چند انقباض سریع می تواند نیاز مبرم به دستشویی رفتن را کنترل کند. پزشک یا فیزیوتراپیست به شما نحوه انجام این حرکات را آموزش می دهد.

تمرینات ذهن آگاهی و بازخورد زیستی نیز به شما در شناخت مثانه کمک می کنند. این روش از صدا ها و نمودارهای کامپیوتری برای بررسی حرکات عضلات استفاده می کند. این تمرینات به شما آموزش می دهند که عضلات لگن چگونه حرکت می کنند و چقدر قوی هستند.

قرص های مناسب برای درمان مثانه بیش فعال

داروهای آنتی کولینرژیک: این داروها می توانند مثانه بیش فعال را درمان کنند و برای بی اختیاری ادراری مفید باشند. اُکسی بوتینین (دیتروپان)، تولترودین (دترول)، داریفناسین (انابلکس)، فسوترودین (توویاز)، سولیفناسین (وزیکر) و کلرید تروسپیوم، نمونه هایی از داروهای آنتی کولینرژیک هستند.

تزریق بوتاکس برای درمان مثانه

یک اورولوژیست یا متخصص زنان می تواند این کار را انجام دهد. آنها ممکن است خدمات بوتاکس مثانه را ارائه دهند. بوتاکس با شل کردن عضله ی دیواره مثانه، بی اختیاری ادرار و نیاز فوری به ادرار را کاهش می دهد. بوتاکس همچنین، از فشار بیش از حد به مثانه جلوگیری می کند. پزشک برای تزریق سم بوتولونیوم به مثانه، از یک سیتوسکوپ برای مشاهده درون مثانه استفاده می کند و سپس مقدار کمی از ماده را به عضله ی مثانه تزریق می کند.

این رویکرد در مطب پزشک با بیحسی موضعی انجام می شود. تأثیر بوتاکس تا 6 ماه دوام دارد. وقتی که علائم مثانه بیش فعال برمی گردد، تکرار درمان ضروری خواهد بود. پس از آن، پزشک شرایط شما را بررسی می کند تا ببیند درمان بوتاکس برای شما تأثیر مثبتی داشته است یا خیر.

او شرایط شما را بررسی می کند تا متوجه شود که مشکل شما رفع شده است یا هنوز هم نمی توانید حجم ادرار زیادی را در خود نگه دارید. اگر ادرار شما به خوبی آزاد نمی شود، ممکن است لازم باشد به طور موقت از یک سوند استفاده کنید.

تزریق بوتاکس برای درمان مثانه

تحریک عصب

درمان دیگر برای افرادی که نیاز به کمک دارند، تحریک عصب می باشد که درمان نورومدولاسیون نیز نامیده می شود. این نوع درمان، پالس های الکتریکی را به عصب هایی می فرستد که مسیر مشترکی به مثانه دارند.

در مشکل مثانه بیش فعال، سیگنال های عصبی بین مثانه و مغز ارتباط درستی ندارند. این پالس های الکتریکی به مغز و عصب ها کمک می کنند تا ارتباط بهتری با مثانه داشته باشند، به طوری که مثانه بتواند عملکرد درستی داشته باشد و علائم بیش فعالی مثانه بهبود پیدا کند.

دو نوع روش تحریک عصب وجود دارد:

تحریک عصب تیبیال از طریق پوست (PTNS): PTNS روشی است که عصب های مثانه را ترمیم می کند و با قرار دادن یک الکترود کوچک در نزدیکی قوزک پا انجام می شود. در این روش، پالس هایی به عصب تیبیال ارسال می شود. عصب تیبیال در امتداد زانو به عصب های پایین کمر می رسد. پالس ها به کنترل سیگنال هایی کمک می کنند که عملکرد درستی ندارند. اغلب اوقات، بیماران بسته به تأثیر درمان، به 12 جلسه درمانی نیاز خواهند داشت.

نورومدلاسیون ساکرال (SNS): این روش نحوه عملکرد عصب ساکرال را تغییر می دهد. این عصب، سیگنال هایی را بین نخاع و مثانه جابه جا می کند. عملکرد این روش، کمک به نگهداری و آزادسازی ادرار می باشد. در بیماری مثانه بیش فعال، این سیگنال های عصبی، وظیفه خود را به درستی انجام نمی دهند. در این روش، از یک ضربان ساز مثانه برای کنترل این سیگنال ها استفاده می شود.

اولین قدم، کاشت یک سیم الکتریکی در زیر پوست پایین کمر می باشد. این سیم در ابتدا به ضربان ساز دستی متصل می شود تا پالس هایی را به عصب ساکرال بفرستد. شما و پزشکتان باید بررسی کنید که آیا این ضربان ساز می تواند به شما کمک کند یا خیر. در صورتی که این روش مؤثر باشد، دومین مرحله، کاشت یک ضربان ساز دائمی است که می تواند ریتم عصب را تنظیم کند.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فلوشیپ فوق تخصصی درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی  

عضو هیئت علمی و دانشیار دانشگاه شهید بهشتی تهران ، عضو انجمن ارولوژی اروپا ، امریکا و آسیا

3.8/5 - (15 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر سعید سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 400 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید.
    من 23 سال دارم و تکرر ادرار باعث شده نتونم خواب راحتی داشته باشم.(حداکثر 4 ساعت میتونم بخوابم. بعد باید برای دفع ادرار پاشم و روز ها هم 2 ساعت.) البته بعد از دفع ادرار هم چند قطره ادرار بعد از خروج از دست شوئی میاید.

    میخواستم بدونم احتمال داره که این مساله از بزرگی پروستات باشه؟ چون من جای خوندم که این بیماری تو سنین بالا است!
    اگر از بزرگی پروستات نباشه، چه دلیل دیگه ای میتونه داشته باشه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      نه مشکل شما مال مثانه است باید نوار مثانه بگیرید02122642744 تماس بگیرید
  • تصویر کاربر دانیال سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 369 مشاهده پرسش
    سلا م دکترمن سیستوکپی انجام داده ام آیا تیک عصبی مثانه وجوددارد که باعث کندی دفع ادار شود ومشابه علایم پروستات شود؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      سنتان چقدر است نه باعث کندی نمیشود
  • تصویر کاربر آرش جمعه ۱۰ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 373 مشاهده پرسش
    با سلام من مردي 35 ساله و متاهل هستم. حدود 12 سال پيش خون در مني مشاهده كردم كه بعد از مدتي خوب شدم. تا دو ماه پيش سه دوره يكي يا دو ماهه خون در مني را سپري كردم. كشت ادرار و مني منفي بود. و سونوگرافي وجود كيست كوچكي در پروستات را نشان مي داد و اندازه پروستات طبيعي بود.
    آزمايشات ديگر نيز موردي خاصي را نشان نمي داد.
    از دو ماه پيش دوباره خون در مني مشاهده كردم كه مقدار خون نيز از دوره هاي پيش بيشتر بوده است. به متخصص اورولوژي مراجعه كردم و 5 هفته سيپروفلاكساسين و ترازوسين و ضد التهاب مصرف كردم ولي هنوز خون در مني مشاهده مي كنم. دوره هاي قبلي بعد از دو ماه خوب مي شدم و مقدار خون به اين حد زياد نبود. مواردي كه سالهاست درگير هستم در زير ليست مي كنم:
    1- خون در مني اولين بار سال 1382
    2- تكرر ادرار (گاهي اوقات بيشتر ميشود)
    3- فوريت ادرار(گاهي اوقات بيشتر ميشود)
    4-منقطع بودن جريان ادرار(گاهي اوقات بيشتر ميشود)
    5- گاهي درد در ناحيه لگن
    6- گاهي سوزش ادرار پس از انزال
    8-سندروم روده تحريك پذير (مصرف سيتالوپرام حدود 10 سال)
    9-ريفلاكس معده (مصرف امپرازول به مدت 10 سال)
    10- از لحاظ جنسي بسيار فعال و تحريك پذير هستم گاهي اوقات روي زندگي روزمره ام تاثير مي گذارد.
    11- سال پيش بچه دار شدم
    12- قد: 160 و وزن: 58

    با تشكر
    آرش
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۰ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      مشکل شما روحی و عصبی میباشد
    2. تصویر کاربر آرش جمعه ۱۰ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      با تشكر از پاسخ سريعتان. براي خون در مني بايد چه‌كار كنم
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر رضا جمعه ۱۰ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 2503 مشاهده پرسش
    با سلام وخسته نباشید
    من ۲۳ سالمه حدود یک ماه ک بعد از دفع مدفوع مایع سفید رنگی شبیه منی خارج میشد می خواستم بدونم مشکل از کجاست آیا داروی هست ک با مصرفش بتونه معالجه اش کنه
    نیاز به عمل داره
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۰ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      طبیعی است
  • تصویر کاربر جعفر جمعه ۱۰ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 384 مشاهده پرسش
    با سلام و تشکر از سایت ارزشمندتان
    بیماری 30 ساله هستم .مجرد از شیراز. مدت زیادی است دچار تکرر ادرار هستم و ادرارم کامل تخلیه نمی شود.اکثر اوقات فشار ادرارم کم است و بعضی اوقات قطره قطره می ریزد و اگر حجم زیادی مایع مصرف کنم گاه تا 10 بار و بیشتر باید دستشویی بروم و این مساله برای من از نظر جسمی و روحی آزار دهنده شد است.
    پزشک اول یک دوره تامسولوسین و افلوکسیر تجویز کرد. مصرف کردم.خوب نشدم.
    پزشک دوم یک دوره سیپروفلوکساسین و فیناستراید و پرازوسین تجویز کرد.باز مصرف کردم و خوب نشدم.
    نتایج سونوگرافی:
    سایز کلیه ها نرمال- سنگ 4mm در کلیه راست- پروستات 28 سی سی-باقیمانده ادرار 80 سی سی.
    نتایج آزمایش خون :
    psa: 0.48 - crp: negative-
    آزمایش ادرار : RBC 0-1 WBC 2-3 epithelial : 2-3 Bacteria: few
    نتایج عکس Retrograde urethrography : همه چیز نرمال - هیچ گرفتگی مشاهده نشده.
    این آزمایشات مربوط به پس از دو دوره مصرف دارویی بوده است.

    حال با این اوصاف برای درمان چکار کنم؟با وجود گرفتن عکس آیا سیستوسکوپی هم انجام دهم؟ اگر جوابتان مثبت است اگر انجام بدهم و نرمال باشد چکار کنم؟آیا راه دیگری وجود دارد؟آیا می تواند منشا عصبی یا روانی داشته باشد؟ از کجا می توان تشخیص داد؟
    این سایز پروستات برای سن بنده زیاد نیست؟ و در صورت ازدواج مشکلساز نیست؟
    قبلا از پاسخگویی شما کمال سپاسگزاری را دارم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۰ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      باید نوار مثانه بگیرید با شماره 02122642744 تماس بگیرید
  • تصویر کاربر تاج پنجشنبه ۹ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 507 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید خدمت شما و خیلی ممنون از سایت خوبتون
    آقای دکتر من یه بیماری دارم و مدت یکسال هستش که هیچ دکتری قادر به تشخیص و بهبود من نشده است
    من به مدت پنج شش سال هست که برای سردرد خود قرص می خورم
    الان هم یکسال هستش که از آلت تناسلی من ما مایع منی بیرون می آید و همینجوری وقتی که راه می روم و یا بعد از ادرار می آید و بوی منی را می دهد
    سن من 26 سال هستش
    و همه نوع آزمایش ها را هم انجام دادم و هیچگونه عارضه ای در من مشاهده نکرده اند
    ولی هنوزم این مشکل برطرف نشده است
    با تشکر از شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۹ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      ازمایش و کشت بدهید
    2. تصویر کاربر تاج پنجشنبه ۹ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      ازمایش و کشت هم انجام دادم ولی هیچ مشکلی رو نشون نداد
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۹ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      مهم نیست بزرگش نکنید و وسواس نشان ندهید
    4. تصویر کاربر تاج پنجشنبه ۹ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      با سلام مجدد
      مشکل من آیا ممکن است از پروستات باشه
      هنوز سونوگرافی نکردم .
      آزمایش کشت ادرار دادم .
      یکی پیشنهاد روانشناس رو بهم داد. که خودم هم نفهمیدم چرا نظر شما چیه ؟
      از زمانی که این مشکل برایم پیش اومده میل جنسی چندین برابر و غیر قابل کنترل شده .
      هیچ دلیل علمی برای این مشکل هست ؟
      اگه دارویی براش وجود نداره آیا گذر زمان می تونه این مشکل رو حل کنه برام ؟
      با اینکه هشت ماه گذشته هنوز نتیجه ای نگرفتم .
      میشه راهنماییم کنین
      مرسی
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر حمیدرضا پنجشنبه ۹ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 451 مشاهده پرسش
    با سلام.چند روز پیش لطف کردید در مورد سوال من که سوزش مجاری ادراری و التهاب پروستات بود تشخیص مشکل اعصاب دادید.حالا درمان چطوره?آیا باید نزد روانپزشک بروم.یا به مطب شما مراجعه کنم.البته 6ماه قرص زاناکس میخورم!بسیار سپاسگذارم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۹ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      تنها راهش بیخیالی است با مصرف اب زیاد
  • تصویر کاربر سعید پنجشنبه ۹ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 392 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت استاد گرامی،پیرو سوال قبلی اینجانب که عرض کرده بودید مشکل جسمی نیست و روحی است می خواستم ببینم درمانش چیست -اندازه طبیعی پروستات در سن 27 چقدر باید باشد -علت جریان تند و دو شاخه بودن ادرار و نداشتن جهش در مایع منی اینجانب هم جنبه جسمی دارد یا روحی ممنون از لطف شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۹ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      بیخیالی و بی توجهی
  • تصویر کاربر مسعود پنجشنبه ۹ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 824 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت اقاي دكتر
    بنده بعد از اجابت مزاج دجار تكرر ادرار ميشوم ولي سوزش ادرار ندارم
    عفونت مجرا ديده نشد ولي عفونت بوستي الت تناسلي ديده شد
    به دكتر مراجعه كردم كفت التهاب الت تناسلي و التهاب بيشابره دارم
    نظر شما رو مي خواستم بدنم نراهننايي كنين ممنون ميشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۹ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      باید تحت نظر دکتر دارو مصرف نمایید
    2. تصویر کاربر مسعود پنجشنبه ۹ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      روی الت تناسلیم مویرگهای می باشد مانند خون مردگی عادی هست یا خیر ؟
      ببخشید اقای دکتر مشکل بنده چی هستش به نظر شما
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر دانیال جمعه ۱۰ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 480 مشاهده پرسش
    چرابه پرسش اینجانب پاسخ داده نمی شود.دچارهیپرپلازی خوش خیم پروستات هستم که الان فشار زیادی در دفع ادرار دارم طوری که به تمام بدنم فشار وارد شده .آیا میشود عمل پروستات انجام شودباتوجه به دردی که مدتی است درکلیه ها دارم ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۶ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      چند سالتان است جواب سونوگرافی بروستات را بفرستید
    2. تصویر کاربر دانیال سه شنبه ۷ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      ضمن تبریک عید سعید فطر اینجانب 40سای دارم جواب سونوگرافی به شرح زیر است
      kidnesy reveal normal size& echo pattern.
      A 3 mm stone in the mide pole of righ kidney is seen
      A simple cyste 30*30 mm in the mid pole of left kidney is seen.
      R.K= 111 mm P.T=14 mm
      L.K= 113 mm P.T=15 mm
      No evidence of stone or S.O.L in the courrse of ureters.
      urinary bladder wall generally is thick 6 mm.
      size of prostate is 20 cc no evidence of S.O.L.
      post void reveals 300 cc residue.
      باتشکر ازحوصله سبزتان.چشم به راه پاسخ شما
    3. تصویر کاربر دانیال چهارشنبه ۸ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      با عرض پوزش
      اینجانب جواب سونگرافی را برای جناب آفای دکترکرمی بفرستادم اما جوابی دریاافت نکردم
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۰ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      ادرار باقی مانده خیلی زیاد است در سن شما بیشتر مشکلات مثانه وجود دارد تا پروستات شما باید دو کار انجام دهید 1 نوار مثانه با شماره 02122642744 2 در صورت نیاز سیستانی تا علت مشخص شود
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۰ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      سیستوسکوپی درست است سیستانی اشتباه تاب شد
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر hh جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 439 مشاهده پرسش
    سلام دکتر ببخشید همان طورکه قبلا گفتم احساس میکنم بعدازادرا مثانه ام کامل تخلیه نشده است وبایدکمی زوربزنم وتقریبا حدود1ماه است که این مشکل رادارم وگاهی اوقات به خاطرهمین مسئله یک ربع دردستشویی هستم واین موضوع من راآزارمیدهد.به نظرشما مشکل ازکجاست؟آیاجنبه ی روانی دارد یاواقعا یک مشکل است؟خیلی ممنون میشم راهنمایی کنید.
    باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      با نوار مشخص میشود
  • تصویر کاربر حسینی سه شنبه ۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 415 مشاهده پرسش
    با اهدای سلام
    بتده از بیماران شما هستم. در مراجعه ی اخیر شمابرای درمان علایم تکررادراری و مشکلات دفع ادراری دستور مصرف داروهای زیر رو فرمودین:
    یوریناسین:روزی1عدد
    پرازوسین:شبها قبل از خواب1عدد
    باکلوفن:هر12ساعت نصف قرص
    الان با گذشت چند روز از مصرف داروها دچار تکرر ادرار شدیدتری شدم. به گونه ای که حس میکنم اگر با تأخیر دستشویی برم با ریزش ادرار مواجه میشم.
    به این دلیل مزاحم وقت شما شدم اگر ممکن هست راهنمایی بفرمایید در دستور مصرف داروها.
    ممنونم
    مؤید باشید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      مصرف مایعات را کم کنید2-استرس کم شود 3-نگران نباشید داروها را ادامه دهید
  • تصویر کاربر امین چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 369 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر عزیز
    بنده امین ملکی هستم و 3 هفته قبل زحمت کشیدین واریکوسل منو لاپاروسکوپی کردین
    هر از گاهی بیضه چپ که گریدش 3 بود موق نشستن تیر میکشه خواستم با شما در میان بزارم و نظرتون رو جویا بشم
    خیــــــــــــــــــــلی ممنون که سوالات رو جواب میدید پیروز باشید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      طبیعی است نگران نباش
  • تصویر کاربر مهدی دوشنبه ۲۵ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 356 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر. من و نامزدم قرار بود با هم ازدواج کنیم اما به دلایل پاره ای از مشکلات ازدواجمان کنسل شد. در مدت نامزدی با هم سکس داستیم و پرده بکارتشان از بین رفته است. آیا شما پرده بکارت را ترمیم میکنید.
    ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۵ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      نه
  • تصویر کاربر احسان دوشنبه ۲۵ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 420 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر خسته نباشین
    من ۲۸ سالمه مجردم الان ۵ساله که فهمیدم از بیضه چپ واریکوسل دارم البته درجه ۱بود معاف نشدم هیچ مشکل دیگه ایم ندارم بیضه ام کوچک نشده میزان منی ام خیلی زیاده ولی جدیدا حس میکنم رگها بزرگتر شدن درجه بیشتر شده، من از عمل خیلی میترسم و ما در شهری هستیم که از نظر پزشکی وتجهیزات خیلی ضعیفه و حوادث پزشکی زیاد اتفاق می افته همین بیشتر منو میترسونه از طرفی هم خیلی نگران آینده ام خواهش میکنم کمکم کنین راهنمایم کنین.
    خیلی متشکرم از لطفتا و مطالبه بسیار خوب تون
    احسان محمودی از شهرکرد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۵ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      ازمایش اسپرم بده ونتیجه را بفرست
  • تصویر کاربر رضا یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 432 مشاهده پرسش
    با سلام
    پس از معاینه پزشک و سنو گرافی تشخیص واریکوسل بود لطما بفر ماییدبا توجه به داشتن درد نیاز به عمل است یا نه؟
    اکر نه برای رفع درد باید چه کرد؟
    ضمنا اینجانب دارای فرزند می باشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      نیاز به عمل ندارید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

سنگ‌های کلیه توده‌های جامدی هستند که در داخل کلیه تشکیل می‌شوند و ممکن است حاوی موادی مانند…
زندگی با یک بیضه، که به نام مونورکیسم (monorchism) نیز شناخته می‌شود، وضعیتی است که در آن…
اختلال نعوظ یا  به اصطلاح عامیانه بلند نشدن آلت تناسلی، یکی از مشکلات شایع در سلامت جنسی…

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب