اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

درمان بیماری مثانه بیش فعال ( تکرر ادراری) چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

بیش فعالی مثانه چیست؟ آیا درمان قطعی مثانه بیش فعال امکانپذیر است؟ بیش فعالی مثانه عبارت است از میل شدید ناگهانی (ارجنسی) برای خالی کردن مثانه است که ممکن است با بی اختیاری ادرار همراه باشد. به طور معمول تکرر ادرار و ادرار شبانه نیز از علائم دیگر این بیماری هستند. مجموعه این علائم به علائم ادراری تحتانی تحریکی یا Storage LUTS معروف هستند. اثر عمده این بیماری کاهش کیفیت زندگی بیماران و مغایرت آن با زندگی اجتماعی معمولی می باشد.

برگشت ادراری
برگشت ادراری

میزان ابتلا به بیماری چقدر است؟

این بیماری در عالم از علل عمده صرف هزینه درمانی برای بیمار و سیستم بهداشتی درمانی است. مطالعه ارزیابی بیش فعالی مثانه در سطح ملی در مقیاس وسیع و در افراد اجتماع آمریکا به اندازه گیری شیوع و اثر بیش فعالی مثانه در ایالات متحده اجرا شده است.

در اروپا حدود 49 ملیون و در آمریکا نزدیک به 33 ملیون نفر به علائم بیش فعالی مثانه مبتلا هستند. این نسبت بالاتر از شیوع بیماری فشار خون، آسم و دیابت می باشد! شیوع بیش فعالی مثانه با بالارفتن سن افزایش می یابد و البته این بیماری یک فرآیند طبیعی در نتیجه بالارفتن سن نمی باشد. به نظر می رسد در ایران تعداد این بیماران زیاد است اما تاکنون مطالعه ای در این مورد انجام نشده است.

وضعیت درمانی مبتلایان چگونه است؟

به دلیل ناشناخته ماندن این بیماری و نسبت دادن علائم بیماری به سایر بیماریها، تنها عده معدودی از درمان مناسب بهره می برند.

در تعدادی از این بیماران میزان علائم در حد غیر قابل تحمل بوده و باعث صرف هزینه قابل توجه از جانب بیمار و دستگاه های بهداشتی برای درمان می شود. به علاوه به دلیل وحشت اکثر مردم از بیماریهای کلیه و نسبت دادن علائم ادراری ناشی از بیش فعالی مثانه به احتمال خرابی کلیه، کیفیت زندگی مبتلایان به مقدار بیشتر از معمول صدمه خواهد دید.

در ویدئوی زیر دکتر کرمی زمان مناسب برای تخلیه ی ادرار را بیان می کند.

تشخیص بیماری بیش فعالی مثانه چگونه است؟

شرح حال، معاینه و استفاده از پرسشنامه های تدین شده مناسب اولین قدم در تشخیص بیماری است.

رد عفونت های ادراری و سایر بیماریهای دارای علامت مشابه با آزمایش های مناسب یا بررسی های تصویربرداری مختلف ابتلا به ساکن لازم است. برای تشخیص خود بیماری از تست اورودینامیکی استفاده می شود.

درمان بیش فعالی مثانه چگونه است؟

درمان شامل یک یا چند مورد از موارد زیر است:

  • تغییر در شیوه رفتار شامل اجتناب از مصرف نوشابه و چای و سایر مایعات در مواقع خاص تجویز داروهای آرام کننده عضله و مخاط مثانه.
  • تجویز دارو به داخل مثانه
  • درمان با امواج الکتریکی متعادل کننده ندرتاً استفاده از اعمال جراحی

نتایج درمان چگونه است؟

شناسایی و درمان بیش فعالی مثانه در اوایل بیماری، در مراقبت بیماران نقشی بهتر و در کاهش هزینه ها نیز مؤثرتر خواهد بود. اما در عمل تأخیر زیاد در شناسایی و در تداوم پیگیری درمانی وجود دارد. شناساندن بیماری به افراد جامعه از پدیده “شرم از اعتراف به بیماری” و تسلیم شدن در مقابل این طرز فکر که بی اختیاری بخشی از بالا بردن اعتماد به نفس و کیفیت زندگی مبتلایان کمک خواهد کرد.

آیا بیماری پیش فعالی مثانه ارثی است؟

درمان خانگی مثانه بیش فعال

1- مصرف غذا ها و نوشیدنی هایی را که موجب تحریک مثانه می شوند، کاهش دهید. غذا ها و نوشیدنی های خاصی وجود دارند که مثانه را تحریک می کنند. شما می توانید درمان مثانه بیش فعال را با پرهیز از نوشیدنی های ادرارآور شروع کنید. این نوشیدنی ها حاوی الکل و کافئین هستند که بدن شما را تشویق به تولید ادرار بیشتر می کنند. شما همچنین می توانید چندین غذا را از برنامه غذایی خود حذف کنید، سپس آنها را یکی یکی اضافه کنید.

این کار به شما نشان می دهد که کدام غذاها علائم شما را تشدید می کنند، بنابراین می توانید از مصرف آنها خودداری کنید. شما می توانید برای بهبود هضم غذا، فیبرها را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. غلات و بلغور جو دو سر بسیار مفید هستند. میوه های تازه و خشک شده، سبزیجات و حبوبات نیز می توانند به شما کمک کنند. بسیاری از افراد، وقتی که روش خوردن و نوشیدن خود را تغییر می دهند، احساس بهتری پیدا می کنند.

برخی از غذاها و نوشیدنی ها که ممکن است مثانه شما را تحت تأثیر قرار دهند:

تاثیر غذاهای تند بر مثانه

درمان قطعی مثانه بیش فعال

تست عصب مثانه (اورودینامیک) یکی از روش‌های تشخیصی است که عملکرد عصب‌ها و عضلات مثانه را بررسی می‌کند. این تست به شناسایی علت دقیق مشکلات مثانه کمک می‌کند، به‌ویژه در مواردی که مثانه بیش‌فعال به درمان‌های مرسوم پاسخ نمی‌دهد. اگر نتایج این تست نشان‌دهنده مشکلات عصبی مثانه باشد، درمان‌های زیر می‌توانند مؤثر باشند:

1. تحریک الکتریکی عصب (Neuromodulation)

این روش، سیگنال‌های عصبی که به مثانه ارسال می‌شوند را تنظیم می‌کند:

الف) تحریک عصب خاجی (Sacral Nerve Stimulation)

  • یک دستگاه کوچک شبیه به ضربان‌ساز در ناحیه پایین کمر قرار داده می‌شود.

  • این دستگاه با ارسال پالس‌های الکتریکی به اعصاب خاجی، عملکرد مثانه را تنظیم می‌کند.

ب) تحریک عصب تیبیال خلفی (PTNS)

  • تحریک عصب تیبیال که در مچ پا قرار دارد، سیگنال‌های مثانه را از طریق اعصاب بهبود می‌بخشد.

  • این روش غیرتهاجمی است و در جلسات هفتگی انجام می‌شود.

برای بررسی بیشتر مقاله ی: نوار مثانه در تهران کجا انجام میشود را بخوانید!

2- تعداد دفعات ادرار کردن خود را یادداشت کنید. به مدت چند روز، تعداد دفعات دستشویی رفتن خود را ثبت کنید. این کار به شما کمک می کند که درک بهتری از بدن خود داشته باشید. این یادداشت ها ممکن است به شما نشان دهند که علائم شما بدتر شده است. برای مثال، آیا علائم شما پس از نوشیدن یا خوردن غذاهای خاصی تشدید می شوند؟ وقتی که مایعات کافی نمی نوشید، علائم شما بدتر می شوند؟

3- ادرار کردن مجدد. در این حالت شما دوبار مثانه خود را تخلیه می کنید. این راهکار می تواند برای کسانی که در تخلیه کامل مثانه خود مشکل دارند، مفید باشد. پس از این که به دستشویی می روید، می توانید چند ثانیه منتظر بمانید، سپس دوباره تلاش کنید.

4- به تأخیر انداختن ادرار. قبل از رفتن به دستشویی صبر کنید، حتی اگر نیاز فوری به ادرار کردن دارید. در ابتدا فقط چند دقیقه باید صبر کنید. به تدریج ممکن است قادر باشید دو تا سه ساعت دستشویی رفتن خود را به تأخیر بیندازید. این کار را فقط در صورت توصیه پزشک انجام دهید. برخی از افراد وقتی که بیش از حد برای دستشویی رفتن منتظر می مانند، احساس می کنند که شرایط آنها بدتر شده یا دچار نشت ادرار شده اند.

5- زمان بندی ادرار. این روش به این معناست که برنامه ی دستشویی روزانه داشته باشید. به جای دستشویی رفتن در صورت نیاز، شما باید در طول روز در زمان های مشخصی به دستشویی بروید. شما و پزشکتان یک برنامه ی منطقی تنظیم خواهید کرد و شما باید سعی کنید هر دو تا چهار ساعت یکبار به دستشویی بروید، چه احساس نیاز داشته باشید، چه نداشته باشید. هدف این است که از نیاز مبرم و فوری به ادرار جلوگیری کنید و کنترل آن را دوباره به دست آورید.

مثانه تحریک پذیر

6- تمریناتی برای تقویت عضله ی مثانه.

◾ تمرینات کگل: سفت کردن و محکم نگه داشتن عضلات لگن برای تقویت کف لگن

◾ انقباض های سریع: در این تمرین باید عضلات کف لگن خود را بارها و بارها فشرده و رها کنید. بنابراین، وقتی که نیاز فوری به دستشویی رفتن دارید، چند انقباض سریع می تواند نیاز مبرم به دستشویی رفتن را کنترل کند. پزشک یا فیزیوتراپیست به شما نحوه انجام این حرکات را آموزش می دهد.

تمرینات ذهن آگاهی و بازخورد زیستی نیز به شما در شناخت مثانه کمک می کنند. این روش از صدا ها و نمودارهای کامپیوتری برای بررسی حرکات عضلات استفاده می کند. این تمرینات به شما آموزش می دهند که عضلات لگن چگونه حرکت می کنند و چقدر قوی هستند.

قرص های مناسب برای درمان مثانه بیش فعال

داروهای آنتی کولینرژیک: این داروها می توانند مثانه بیش فعال را درمان کنند و برای بی اختیاری ادراری مفید باشند. اُکسی بوتینین (دیتروپان)، تولترودین (دترول)، داریفناسین (انابلکس)، فسوترودین (توویاز)، سولیفناسین (وزیکر) و کلرید تروسپیوم، نمونه هایی از داروهای آنتی کولینرژیک هستند.

تزریق بوتاکس برای درمان مثانه

یک اورولوژیست یا متخصص زنان می تواند این کار را انجام دهد. آنها ممکن است خدمات بوتاکس مثانه را ارائه دهند. بوتاکس با شل کردن عضله ی دیواره مثانه، بی اختیاری ادرار و نیاز فوری به ادرار را کاهش می دهد. بوتاکس همچنین، از فشار بیش از حد به مثانه جلوگیری می کند. پزشک برای تزریق سم بوتولونیوم به مثانه، از یک سیتوسکوپ برای مشاهده درون مثانه استفاده می کند و سپس مقدار کمی از ماده را به عضله ی مثانه تزریق می کند.

این رویکرد در مطب پزشک با بیحسی موضعی انجام می شود. تأثیر بوتاکس تا 6 ماه دوام دارد. وقتی که علائم مثانه بیش فعال برمی گردد، تکرار درمان ضروری خواهد بود. پس از آن، پزشک شرایط شما را بررسی می کند تا ببیند درمان بوتاکس برای شما تأثیر مثبتی داشته است یا خیر.

او شرایط شما را بررسی می کند تا متوجه شود که مشکل شما رفع شده است یا هنوز هم نمی توانید حجم ادرار زیادی را در خود نگه دارید. اگر ادرار شما به خوبی آزاد نمی شود، ممکن است لازم باشد به طور موقت از یک سوند استفاده کنید.

تزریق بوتاکس برای درمان مثانه

تحریک عصب

درمان دیگر برای افرادی که نیاز به کمک دارند، تحریک عصب می باشد که درمان نورومدولاسیون نیز نامیده می شود. این نوع درمان، پالس های الکتریکی را به عصب هایی می فرستد که مسیر مشترکی به مثانه دارند.

در مشکل مثانه بیش فعال، سیگنال های عصبی بین مثانه و مغز ارتباط درستی ندارند. این پالس های الکتریکی به مغز و عصب ها کمک می کنند تا ارتباط بهتری با مثانه داشته باشند، به طوری که مثانه بتواند عملکرد درستی داشته باشد و علائم بیش فعالی مثانه بهبود پیدا کند.

دو نوع روش تحریک عصب وجود دارد:

تحریک عصب تیبیال از طریق پوست (PTNS): PTNS روشی است که عصب های مثانه را ترمیم می کند و با قرار دادن یک الکترود کوچک در نزدیکی قوزک پا انجام می شود. در این روش، پالس هایی به عصب تیبیال ارسال می شود. عصب تیبیال در امتداد زانو به عصب های پایین کمر می رسد. پالس ها به کنترل سیگنال هایی کمک می کنند که عملکرد درستی ندارند. اغلب اوقات، بیماران بسته به تأثیر درمان، به 12 جلسه درمانی نیاز خواهند داشت.

نورومدلاسیون ساکرال (SNS): این روش نحوه عملکرد عصب ساکرال را تغییر می دهد. این عصب، سیگنال هایی را بین نخاع و مثانه جابه جا می کند. عملکرد این روش، کمک به نگهداری و آزادسازی ادرار می باشد. در بیماری مثانه بیش فعال، این سیگنال های عصبی، وظیفه خود را به درستی انجام نمی دهند. در این روش، از یک ضربان ساز مثانه برای کنترل این سیگنال ها استفاده می شود.

اولین قدم، کاشت یک سیم الکتریکی در زیر پوست پایین کمر می باشد. این سیم در ابتدا به ضربان ساز دستی متصل می شود تا پالس هایی را به عصب ساکرال بفرستد. شما و پزشکتان باید بررسی کنید که آیا این ضربان ساز می تواند به شما کمک کند یا خیر. در صورتی که این روش مؤثر باشد، دومین مرحله، کاشت یک ضربان ساز دائمی است که می تواند ریتم عصب را تنظیم کند.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فلوشیپ فوق تخصصی درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی  

عضو هیئت علمی و دانشیار دانشگاه شهید بهشتی تهران ، عضو انجمن ارولوژی اروپا ، امریکا و آسیا

4.1/5 - (19 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر علی شنبه ۱۲ خرداد ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 397 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر من49سالم پروستاتم بزرگ شده نزدیک به7ساله دکترهم زیادرفتم دکترای یزدکرمان وشیرازیکی میگه عمل کن بعضیهاشون میگن عمل نکن الان نزدیک به15 روزه خیلی اذیت میشم حتی برای تخلیه از نلاتون استفاده میکنم شما بفرماید چکارکنم باتشکر ازرودبارجنوب
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۲ خرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      اول بايد تست اروديناميك وسيستوسكوپي كنيد٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤
  • تصویر کاربر سيد شنبه ۱۲ خرداد ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 362 مشاهده پرسش
    من به تازگي سوزشي در راه مجراي ادرار خود پيدا كردم كه با مراجعه به دكتر ازمايش پي اس اي براي من نوشتند كه جواب ان ٧٩٣5 بود ميخواهم بدانم با اين ازمايش من جزء بدخيم ميشم ؟!؟ با توجه به اينگه من تا چهارروز ديگر يك سفر خارج از ايران دارم چه اقدامي بايد سريعا انجام دهم؟!؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۲ خرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      بعد از برگشت بياييد بررسب٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤. ٠٢١٧١٠٦٢٣٠٠
  • تصویر کاربر حسام شنبه ۱۲ خرداد ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 407 مشاهده پرسش
    سلام من سونوگرافی دادم ابعاد پروستاتم نوشته mm48*24*28
    حجم هم نوشته 17/7cc , با توجه به اینکه ۲۱ سالمه التهاب یا تورم داره یا اینکه اندازش غیر طبیعی هستش؟
    یکم درد زیر نافم دارم ممکنه تومور یا سرطان باشه که در سونوگرافی دیده نشده باشه؟ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۲ خرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      سما كاملا سالميد
  • تصویر کاربر اکبر شنبه ۱۲ خرداد ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 478 مشاهده پرسش
    باسلام لطفا بفرماییدطلا ییی ترین وکم عارضه ترین وبرگشت ناپذیرترین درمان بزرگی پروستات (66سی سی) که به دارو جواب نداده است چیست ؟
    سن 55ساله
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۲ خرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      با سيستوسكوپي مشخص ميشود٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤
  • تصویر کاربر امیر جمعه ۱۱ خرداد ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 421 مشاهده پرسش
    سن بیمار 54
    پی اس آ در حال حاظر 5.48
    دارو های مصرفی پروترال 0.4پرازوسین 1mg
    قند ناشتا 162
    قند میانگین 215
    در سه دوره آزمایش در طول 2سال پی اس آ به ترتیب در دی ماه 95 4.4 بوده
    در بهمن 96 همراه با قطع 1ماه دارو پی اس آ به 7.1 رسید
    که در تاریخ خرداد 97 دکتر مدینه ای دستور mri از پرستات ولگن داد.
    که در ترجمه نتیجه آزمایش اشاره به سرطان پرستات و ضخیم شدن عضلات مثانه شده که برای شما میفرستم شده.
    دکتر معالج و دکتر دیگری که مراجعه کردیم نظرشون به تکه برداری از پرستات از طریق مقعد و دیدن مثانه از مجاری ادراری بوده.
    سپس آزمایش مجددی از پی اس آ گرفته شد با مصرف دارو به 5.48 رسید
    خواهشمندم نظر خودتون رو بگید و اگر لازم به ویزیت شدن حضوری هست بگید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۱ خرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      سلام بايد نمونه برداري كنيد٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤ فيلم نمونه برداري پروستات من در سايتم را ببينيد
  • تصویر کاربر علی جمعه ۱۱ خرداد ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 310 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشین من دو سال پیش خدمدت خودتان رسیم تست مثانه گرفتین و فرمودین پروستات مشکلی نداره ولی چه دو سال قبل از مراجعه به شما و چه تا الان علائمی مانند سوزش سر الت تناسلی و سوزش مقعد و همچنین کمردرد شدید روزانه و خصوصا بعد از مدفوع و یوبست با شدت بیشتری دارم.آزمایشات psa سالم و نرمال،کلیه ها سالم ،آزمایش مثانه پر و خالی سالم فقط پروستات مقداری بزرگتر در سنوگرافی گزارش شده. شما را به همون صوت مقدس تون(تلاوت قرآن)قسم میدم کمکم کنید تا از این درد لعنتی خلاص شم .ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۱ خرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      اين درد منشا عصبي عضلاني دارد نشستن در اب گرم ومصرف مايعات زياد وبيخبالي درمان اين درد است
  • تصویر کاربر حمید جمعه ۱۱ خرداد ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 343 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید،
    جناب دکتر بنده 30 سال سن دارم مجرد هستم و چند سالی هست که از در ناحیه پروستات احساس درد میکنم البته این درد معمولا بعد از انزال بیشتر میشه و درد در همه مدت سال به طور یکسان نیست . البته من واریکوسل گرید 2 در بیضه راست هم دارم. ولی بیشتر در ناحیه بیضه راست و پروستات احساس درد میکنم و گاهی درد به صورت گرفتگی در ناحیه پرینه. من در آلمان زندگی میکنم و برای معاینه پیش متخصص اورولوگ در اینجا رفتم که با سونوگرافی اندازه پروستات رو نرمال تشخیص دادن و هیچ گونه عفونتی در ادرار مشاهده نکردن. این درد مانع بعضی از فعالیت های روزانه و ورزش کردن میشه و من رو از لحاظ روحی هم دچار مشکل میکنه. واقعا ممنون میشم اگر بتونید کمک کنید .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۱ خرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      ايندرد درمانش نشستن در اب گرم ورزش ومصرف مايعات ودر نهايت بيخبتلي است چون. رمان دارويي ندارد
  • تصویر کاربر محمد یکشنبه ۶ خرداد ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 7821 مشاهده پرسش
    سلام جوانی هستم 26 ساله و مجرد مشکل از 6 سال قبل دارم زمانی که گاهی انزالم را نگه میداشتم و مشکل پروستاتسیت گرفتم و سوزش و تکرر ادرار و.... الا 6 سال هست کم و زیاد میشه اما مشکل جدی من الان تازه نامزد کردم ولی انزال من هیچ حسی ندارم مثلا قبلا پمپاژ انزال لذت بخش بود ولی الان فقط احساس دل زدن دارم و بعد با یکم وقفه منی خارج میشه یا قبلا احساس رعشه یا لرزش خفیف داشتم ولی الان هیچ حسی نیست خیلی میترسم نکنه دیگه نتونم از زندگی لذت ببرم برای همین توی فکر ازدواجمم تاثیر گذاشته اقای دکتر ایا خوب شدنی هست؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۶ خرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      بیشتر عصبی است با دکتر ستوده مشورت کنید۰۲۱۸۸۲۰۹۲۱۶
  • تصویر کاربر محمد یکشنبه ۶ خرداد ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 411 مشاهده پرسش
    اینجانب 55 سال سن دارم و از سال 87 درگیر بیماری پروستات میباشم و طبق معاینات دکتر پروستات من خوش خیم است و سایز آن طبق آخرین آزمایشات PSA: 6,70 است و Free psa 1,91 است.تکرر ادرار شبانه هر یک ساعت میباشد.و خونریزی هم طول یک ماه داشته ام.
    اهل شهرستان پیرانشهر در استان آذرباینجان غربی هستم.
    نظر شما آقای دکتر خیلی واسه من مهم و سرنوشت ساز میباشد اگر نظر شما لازم باشد میام تهران
    1. تصویر کاربر محمد پنجشنبه ۳ خرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      جواب دکتر کجاست؟
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۶ خرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      ازمایش PSAرا تکرار کنید بسته به سن شما زیاد است اگر باز بالا باشد باید نمونه برداری شود۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر محسن پنجشنبه ۱۰ خرداد ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 407 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشيد
    پدرم 6سال سرطان پيشرفته پروستات داشت فقط تو اين مدت هورمون درماني مي كرد اعلانم پي اس ا ٢ هستش
    مدارك جديدشم براتون ارسال كردم
    مرحله سرطان و متاستاژ را نظر بديد
    در ضمن ميخواهيم واسه ادامه درمانش ببريم خارج دكتر خوب سراغ داريد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۴ خرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      گزارش را بفرستید ببینم
    2. تصویر کاربر محسن یکشنبه ۶ خرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      Send kardam
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۰ خرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      با سلام تگر ميتوانيد حضوري بياييد صحبت كنبم٠٢١٧١٠٦٢٣٠٠
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر رضا یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 524 مشاهده پرسش
    با سلام
    پس از معاینه پزشک و سنو گرافی تشخیص واریکوسل بود لطما بفر ماییدبا توجه به داشتن درد نیاز به عمل است یا نه؟
    اکر نه برای رفع درد باید چه کرد؟
    ضمنا اینجانب دارای فرزند می باشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      نیاز به عمل ندارید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب