درمان بیماری مثانه بیش فعال ( تکرر ادراری) چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

بیش فعالی مثانه چیست؟ آیا درمان قطعی مثانه بیش فعال امکانپذیر است؟ بیش فعالی مثانه عبارت است از میل شدید ناگهانی (ارجنسی) برای خالی کردن مثانه است که ممکن است با بی اختیاری ادرار همراه باشد. به طور معمول تکرر ادرار و ادرار شبانه نیز از علائم دیگر این بیماری هستند. مجموعه این علائم به علائم ادراری تحتانی تحریکی یا Storage LUTS معروف هستند. اثر عمده این بیماری کاهش کیفیت زندگی بیماران و مغایرت آن با زندگی اجتماعی معمولی می باشد.

برگشت ادراری
برگشت ادراری

میزان ابتلا به بیماری چقدر است؟

این بیماری در عالم از علل عمده صرف هزینه درمانی برای بیمار و سیستم بهداشتی درمانی است. مطالعه ارزیابی بیش فعالی مثانه در سطح ملی در مقیاس وسیع و در افراد اجتماع آمریکا به اندازه گیری شیوع و اثر بیش فعالی مثانه در ایالات متحده اجرا شده است.

در اروپا حدود 49 ملیون و در آمریکا نزدیک به 33 ملیون نفر به علائم بیش فعالی مثانه مبتلا هستند. این نسبت بالاتر از شیوع بیماری فشار خون، آسم و دیابت می باشد! شیوع بیش فعالی مثانه با بالارفتن سن افزایش می یابد و البته این بیماری یک فرآیند طبیعی در نتیجه بالارفتن سن نمی باشد. به نظر می رسد در ایران تعداد این بیماران زیاد است اما تاکنون مطالعه ای در این مورد انجام نشده است.

وضعیت درمانی مبتلایان چگونه است؟

به دلیل ناشناخته ماندن این بیماری و نسبت دادن علائم بیماری به سایر بیماریها، تنها عده معدودی از درمان مناسب بهره می برند.

در تعدادی از این بیماران میزان علائم در حد غیر قابل تحمل بوده و باعث صرف هزینه قابل توجه از جانب بیمار و دستگاه های بهداشتی برای درمان می شود. به علاوه به دلیل وحشت اکثر مردم از بیماریهای کلیه و نسبت دادن علائم ادراری ناشی از بیش فعالی مثانه به احتمال خرابی کلیه، کیفیت زندگی مبتلایان به مقدار بیشتر از معمول صدمه خواهد دید.

در ویدئوی زیر دکتر کرمی زمان مناسب برای تخلیه ی ادرار را بیان می کند.

تشخیص بیماری بیش فعالی مثانه چگونه است؟

شرح حال، معاینه و استفاده از پرسشنامه های تدین شده مناسب اولین قدم در تشخیص بیماری است.

رد عفونت های ادراری و سایر بیماریهای دارای علامت مشابه با آزمایش های مناسب یا بررسی های تصویربرداری مختلف ابتلا به ساکن لازم است. برای تشخیص خود بیماری از تست اورودینامیکی استفاده می شود.

درمان بیش فعالی مثانه چگونه است؟

درمان شامل یک یا چند مورد از موارد زیر است:

  • تغییر در شیوه رفتار شامل اجتناب از مصرف نوشابه و چای و سایر مایعات در مواقع خاص تجویز داروهای آرام کننده عضله و مخاط مثانه.
  • تجویز دارو به داخل مثانه
  • درمان با امواج الکتریکی متعادل کننده ندرتاً استفاده از اعمال جراحی

نتایج درمان چگونه است؟

شناسایی و درمان بیش فعالی مثانه در اوایل بیماری، در مراقبت بیماران نقشی بهتر و در کاهش هزینه ها نیز مؤثرتر خواهد بود. اما در عمل تأخیر زیاد در شناسایی و در تداوم پیگیری درمانی وجود دارد. شناساندن بیماری به افراد جامعه از پدیده “شرم از اعتراف به بیماری” و تسلیم شدن در مقابل این طرز فکر که بی اختیاری بخشی از بالا بردن اعتماد به نفس و کیفیت زندگی مبتلایان کمک خواهد کرد.

آیا بیماری پیش فعالی مثانه ارثی است؟

درمان خانگی مثانه بیش فعال

1- مصرف غذا ها و نوشیدنی هایی را که موجب تحریک مثانه می شوند، کاهش دهید. غذا ها و نوشیدنی های خاصی وجود دارند که مثانه را تحریک می کنند. شما می توانید درمان مثانه بیش فعال را با پرهیز از نوشیدنی های ادرارآور شروع کنید. این نوشیدنی ها حاوی الکل و کافئین هستند که بدن شما را تشویق به تولید ادرار بیشتر می کنند. شما همچنین می توانید چندین غذا را از برنامه غذایی خود حذف کنید، سپس آنها را یکی یکی اضافه کنید.

این کار به شما نشان می دهد که کدام غذاها علائم شما را تشدید می کنند، بنابراین می توانید از مصرف آنها خودداری کنید. شما می توانید برای بهبود هضم غذا، فیبرها را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. غلات و بلغور جو دو سر بسیار مفید هستند. میوه های تازه و خشک شده، سبزیجات و حبوبات نیز می توانند به شما کمک کنند. بسیاری از افراد، وقتی که روش خوردن و نوشیدن خود را تغییر می دهند، احساس بهتری پیدا می کنند.

برخی از غذاها و نوشیدنی ها که ممکن است مثانه شما را تحت تأثیر قرار دهند:

تاثیر غذاهای تند بر مثانه

درمان قطعی مثانه بیش فعال

تست عصب مثانه (اورودینامیک) یکی از روش‌های تشخیصی است که عملکرد عصب‌ها و عضلات مثانه را بررسی می‌کند. این تست به شناسایی علت دقیق مشکلات مثانه کمک می‌کند، به‌ویژه در مواردی که مثانه بیش‌فعال به درمان‌های مرسوم پاسخ نمی‌دهد. اگر نتایج این تست نشان‌دهنده مشکلات عصبی مثانه باشد، درمان‌های زیر می‌توانند مؤثر باشند:

1. تحریک الکتریکی عصب (Neuromodulation)

این روش، سیگنال‌های عصبی که به مثانه ارسال می‌شوند را تنظیم می‌کند:

الف) تحریک عصب خاجی (Sacral Nerve Stimulation)

  • یک دستگاه کوچک شبیه به ضربان‌ساز در ناحیه پایین کمر قرار داده می‌شود.

  • این دستگاه با ارسال پالس‌های الکتریکی به اعصاب خاجی، عملکرد مثانه را تنظیم می‌کند.

ب) تحریک عصب تیبیال خلفی (PTNS)

  • تحریک عصب تیبیال که در مچ پا قرار دارد، سیگنال‌های مثانه را از طریق اعصاب بهبود می‌بخشد.

  • این روش غیرتهاجمی است و در جلسات هفتگی انجام می‌شود.

برای بررسی بیشتر مقاله ی: نوار مثانه در تهران کجا انجام میشود را بخوانید!

2- تعداد دفعات ادرار کردن خود را یادداشت کنید. به مدت چند روز، تعداد دفعات دستشویی رفتن خود را ثبت کنید. این کار به شما کمک می کند که درک بهتری از بدن خود داشته باشید. این یادداشت ها ممکن است به شما نشان دهند که علائم شما بدتر شده است. برای مثال، آیا علائم شما پس از نوشیدن یا خوردن غذاهای خاصی تشدید می شوند؟ وقتی که مایعات کافی نمی نوشید، علائم شما بدتر می شوند؟

3- ادرار کردن مجدد. در این حالت شما دوبار مثانه خود را تخلیه می کنید. این راهکار می تواند برای کسانی که در تخلیه کامل مثانه خود مشکل دارند، مفید باشد. پس از این که به دستشویی می روید، می توانید چند ثانیه منتظر بمانید، سپس دوباره تلاش کنید.

4- به تأخیر انداختن ادرار. قبل از رفتن به دستشویی صبر کنید، حتی اگر نیاز فوری به ادرار کردن دارید. در ابتدا فقط چند دقیقه باید صبر کنید. به تدریج ممکن است قادر باشید دو تا سه ساعت دستشویی رفتن خود را به تأخیر بیندازید. این کار را فقط در صورت توصیه پزشک انجام دهید. برخی از افراد وقتی که بیش از حد برای دستشویی رفتن منتظر می مانند، احساس می کنند که شرایط آنها بدتر شده یا دچار نشت ادرار شده اند.

5- زمان بندی ادرار. این روش به این معناست که برنامه ی دستشویی روزانه داشته باشید. به جای دستشویی رفتن در صورت نیاز، شما باید در طول روز در زمان های مشخصی به دستشویی بروید. شما و پزشکتان یک برنامه ی منطقی تنظیم خواهید کرد و شما باید سعی کنید هر دو تا چهار ساعت یکبار به دستشویی بروید، چه احساس نیاز داشته باشید، چه نداشته باشید. هدف این است که از نیاز مبرم و فوری به ادرار جلوگیری کنید و کنترل آن را دوباره به دست آورید.

مثانه تحریک پذیر

6- تمریناتی برای تقویت عضله ی مثانه.

◾ تمرینات کگل: سفت کردن و محکم نگه داشتن عضلات لگن برای تقویت کف لگن

◾ انقباض های سریع: در این تمرین باید عضلات کف لگن خود را بارها و بارها فشرده و رها کنید. بنابراین، وقتی که نیاز فوری به دستشویی رفتن دارید، چند انقباض سریع می تواند نیاز مبرم به دستشویی رفتن را کنترل کند. پزشک یا فیزیوتراپیست به شما نحوه انجام این حرکات را آموزش می دهد.

تمرینات ذهن آگاهی و بازخورد زیستی نیز به شما در شناخت مثانه کمک می کنند. این روش از صدا ها و نمودارهای کامپیوتری برای بررسی حرکات عضلات استفاده می کند. این تمرینات به شما آموزش می دهند که عضلات لگن چگونه حرکت می کنند و چقدر قوی هستند.

قرص های مناسب برای درمان مثانه بیش فعال

داروهای آنتی کولینرژیک: این داروها می توانند مثانه بیش فعال را درمان کنند و برای بی اختیاری ادراری مفید باشند. اُکسی بوتینین (دیتروپان)، تولترودین (دترول)، داریفناسین (انابلکس)، فسوترودین (توویاز)، سولیفناسین (وزیکر) و کلرید تروسپیوم، نمونه هایی از داروهای آنتی کولینرژیک هستند.

تزریق بوتاکس برای درمان مثانه

یک اورولوژیست یا متخصص زنان می تواند این کار را انجام دهد. آنها ممکن است خدمات بوتاکس مثانه را ارائه دهند. بوتاکس با شل کردن عضله ی دیواره مثانه، بی اختیاری ادرار و نیاز فوری به ادرار را کاهش می دهد. بوتاکس همچنین، از فشار بیش از حد به مثانه جلوگیری می کند. پزشک برای تزریق سم بوتولونیوم به مثانه، از یک سیتوسکوپ برای مشاهده درون مثانه استفاده می کند و سپس مقدار کمی از ماده را به عضله ی مثانه تزریق می کند.

این رویکرد در مطب پزشک با بیحسی موضعی انجام می شود. تأثیر بوتاکس تا 6 ماه دوام دارد. وقتی که علائم مثانه بیش فعال برمی گردد، تکرار درمان ضروری خواهد بود. پس از آن، پزشک شرایط شما را بررسی می کند تا ببیند درمان بوتاکس برای شما تأثیر مثبتی داشته است یا خیر.

او شرایط شما را بررسی می کند تا متوجه شود که مشکل شما رفع شده است یا هنوز هم نمی توانید حجم ادرار زیادی را در خود نگه دارید. اگر ادرار شما به خوبی آزاد نمی شود، ممکن است لازم باشد به طور موقت از یک سوند استفاده کنید.

تزریق بوتاکس برای درمان مثانه

تحریک عصب

درمان دیگر برای افرادی که نیاز به کمک دارند، تحریک عصب می باشد که درمان نورومدولاسیون نیز نامیده می شود. این نوع درمان، پالس های الکتریکی را به عصب هایی می فرستد که مسیر مشترکی به مثانه دارند.

در مشکل مثانه بیش فعال، سیگنال های عصبی بین مثانه و مغز ارتباط درستی ندارند. این پالس های الکتریکی به مغز و عصب ها کمک می کنند تا ارتباط بهتری با مثانه داشته باشند، به طوری که مثانه بتواند عملکرد درستی داشته باشد و علائم بیش فعالی مثانه بهبود پیدا کند.

دو نوع روش تحریک عصب وجود دارد:

تحریک عصب تیبیال از طریق پوست (PTNS): PTNS روشی است که عصب های مثانه را ترمیم می کند و با قرار دادن یک الکترود کوچک در نزدیکی قوزک پا انجام می شود. در این روش، پالس هایی به عصب تیبیال ارسال می شود. عصب تیبیال در امتداد زانو به عصب های پایین کمر می رسد. پالس ها به کنترل سیگنال هایی کمک می کنند که عملکرد درستی ندارند. اغلب اوقات، بیماران بسته به تأثیر درمان، به 12 جلسه درمانی نیاز خواهند داشت.

نورومدلاسیون ساکرال (SNS): این روش نحوه عملکرد عصب ساکرال را تغییر می دهد. این عصب، سیگنال هایی را بین نخاع و مثانه جابه جا می کند. عملکرد این روش، کمک به نگهداری و آزادسازی ادرار می باشد. در بیماری مثانه بیش فعال، این سیگنال های عصبی، وظیفه خود را به درستی انجام نمی دهند. در این روش، از یک ضربان ساز مثانه برای کنترل این سیگنال ها استفاده می شود.

اولین قدم، کاشت یک سیم الکتریکی در زیر پوست پایین کمر می باشد. این سیم در ابتدا به ضربان ساز دستی متصل می شود تا پالس هایی را به عصب ساکرال بفرستد. شما و پزشکتان باید بررسی کنید که آیا این ضربان ساز می تواند به شما کمک کند یا خیر. در صورتی که این روش مؤثر باشد، دومین مرحله، کاشت یک ضربان ساز دائمی است که می تواند ریتم عصب را تنظیم کند.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فلوشیپ فوق تخصصی درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی  

عضو هیئت علمی و دانشیار دانشگاه شهید بهشتی تهران ، عضو انجمن ارولوژی اروپا ، امریکا و آسیا

3.8/5 - (15 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر مهدی دوشنبه ۱۳ اسفند ۳( 2 ماه پیش) تعداد بازدید: 47 مشاهده پرسش
    پدرم با psa ۱۲/۵ و اسکن استخوان که متاستاز استخوانl۵ و نقطه ای از لگن را نشان میدهد و جواب نمونه برداری که ارسال میکنم گزینه عمل هستند واگر نه بهترین درمان را لطف میکنید بفرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۸ اسفند ۳( 2 ماه پیش)
      اگر متاستاز استخوانی گسترده دارند باید شیمی درمانی رادیوتراپی انجام بشه
    2. تصویر کاربر مهدی پنجشنبه ۹ اسفند ۳( 2 ماه پیش)
      ببخشید عکس را میفرستم این مناستاز گسترده است
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۰ اسفند ۳( 2 ماه پیش)
      رپیورتش رو بفرستید
    4. تصویر کاربر مهدی شنبه ۱۱ اسفند ۳( 2 ماه پیش)
      خدمت شما
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۳ اسفند ۳( 2 ماه پیش)
      نیومده به واتس اپ 09101142080 ارسال کنید
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر سلیم چهارشنبه ۸ اسفند ۳( 2 ماه پیش) تعداد بازدید: 57 مشاهده پرسش
    سلام وعرض ادب خدمت دکتر محترم جناب آقای کرمی
    دچار سوزش ادرار ودرد در آلت تناسلی دارم لطفا راهنمایی بفرمایید ،[ببخشید جوابpsa را بعلت نا خوانا بودن نوشتم
    جواب psa:
    result0.500
    ng/ml0-4
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۸ اسفند ۳( 2 ماه پیش)
      نیاز به اقدامی ندارد
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۸ اسفند ۳( 2 ماه پیش)
      آزمایش آنالیز و کشت ادرار انجام شود
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر علی چهارشنبه ۸ اسفند ۳( 2 ماه پیش) تعداد بازدید: 58 مشاهده پرسش
    سلام وقت شما بخیر
    من یه آقای ۳۲ ساله و مجرد هستم
    یه چکاپ دکتر عمومی واسم نوشت که در اون پروژسترون من بالا بود و تقریبا عدد ۰.۵۸ رو نشون میده
    من نه باشگاه میرم که آمپولی چیزی بخوام بزنم و نه ورزش خاصی میکنم
    نکته این که شب قبل این آزمایش ارتباط جنسی داشتم
    من پیش دیابت و فشار خون دارم که
    شب ها یک عدد قرص متفورمین ۵۰۰ و یک عدد والزارتان ۸۰ مصرف میکنم
    نگران این موضوع هستم و تصاویر آزمایشگاه هم به پیوست خدمت شما ارسال کردم
    لطفا منو راهنمایی کنید
    ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۸ اسفند ۳( 2 ماه پیش)
      ازمایش پروژسترون رو تکرار کنید
  • تصویر کاربر دانیال دوشنبه ۶ اسفند ۳( 2 ماه پیش) تعداد بازدید: 33 مشاهده پرسش
    از 16 سالگی این مشکل هست به علت خود ارضایی زیاد پشت سرهم به وجود آمده علایم سوزش ادرار عدم دفع کامل ادرار ضعیف شدن جریان ادرار جمع شدن مثانه و همچنین بعد از انزال چه در بیداری چه در خواب علایم بدتر میشود همچنین در انجام کار بدنی چن قطره بی اختیار خارج میشود همچنین علایم گز گز دست و پا ولرزش سرتاسر بدن وجود دارد اندازه پروستات آخرین بار27 بوده است تعریق بیش از حد مخصوصا از زیر بغل و نفخ شکم و مشکل در دفع مدفوع هم وجود دارد همچنین از دیگر علایم سوت کشیدن گوش و درد کردن زیر بیضه و ناحیه پروستات وجود دارد واقعا خسته شده ام
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۶ اسفند ۳( 2 ماه پیش)
      سونوگرافی از کلیه ها و مجاری ادراری با تعیین سایز پروستات و باقیمانده ادراری انجام دهید آزمایش آنالیز و کشت ادرار انجام شود
  • تصویر کاربر محمد دوشنبه ۶ اسفند ۳( 2 ماه پیش) تعداد بازدید: 51 مشاهده پرسش
    با سلام بنده محمد کاظمی ۸۳ ساله از کرمانشاه حدودا ۹سال پیش خدمت شما عمل پروستات انجام دادم اخیرا با درد در ناحیه کلیه سمت راست مواجه شدم و طبق آزمایشات کرمانشاه تشخیص به تورم دوباره پروستات و ایجاد عفونت در کلیه شده اند اما تشخیص شما ارجع تر نسبت به تشخیص پزشکان کرمانشاه میباشد ممنون از لطف شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۶ اسفند ۳( 2 ماه پیش)
      در حال حاضر بااین ازمایش که مشکلی ندارید
    2. تصویر کاربر محمد دوشنبه ۶ اسفند ۳( 2 ماه پیش)
      ممنون از لطف شما نمونه سونوگرافی هم هست ارسال کنم خدمت شما ؟
      و اینه داخل آزمایش یک نمونه برداری یادداشت شده و گفتن بالاست اون چی است
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۶ اسفند ۳( 2 ماه پیش)
      بله بفرستید
    4. تصویر کاربر محمد دوشنبه ۶ اسفند ۳( 2 ماه پیش)
      داخل واتساپ خدمتتون ارسال کردم دوباره هم میفرستم
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۶ اسفند ۳( 2 ماه پیش)
      الان میبینم
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر بزرگ دوشنبه ۶ اسفند ۳( 2 ماه پیش) تعداد بازدید: 48 مشاهده پرسش
    سلام دکتر من مجددا دارم پیام میدم هزینه آن دادم ولی پاسخ با کد رهگیری 99xUT741174 در یافت نشد و بدون محتوا بود
    جسارتا مجدد سوال رو مطرح میکنم
    چند روز پیش مزاحم شدم فرمودید آزمایش و سونوگرافی رو براتون ارسال کنم
    فقط با این شرایط روزه ام میتونم بگیرم
    لطفاً راهنمایی کنید ضمنا تو دفع ادرار یه کم مشکل دارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۶ اسفند ۳( 2 ماه پیش)
      بله سوالتون رو پاسخ دادم منعی جهت روزه داری ندارید
  • تصویر کاربر عباس دوشنبه ۶ اسفند ۳( 2 ماه پیش) تعداد بازدید: 33 مشاهده پرسش
    با سلام و ارادت
    ضمن تشکر از راهنمایی قبلی شما
    جناب دکتر طبق دستور شما به پیوست آزمایش و سونوگرافی رو براتون ارسال میکنم در صورت امکان راهنماییم کنید و لطفاً بهم بگید میتونم با شرایط موجود روزه بگیرم یا نه
    جهت یاد آوری ۴۱ ساله هستم و در دفع ادرار یک مقدار مشکل دارم
    باز هم از راهنمایی شما ممنونم
    1. تصویر کاربر عباس یکشنبه ۵ اسفند ۳( 2 ماه پیش)
      جواب داده نشده
    2. تصویر کاربر عباس یکشنبه ۵ اسفند ۳( 2 ماه پیش)
      جواب دریافت نشد
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۶ اسفند ۳( 2 ماه پیش)
      بله منعی جهت روزه داری ندارید
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر مهدی سه شنبه ۷ اسفند ۳( 2 ماه پیش) تعداد بازدید: 34 مشاهده پرسش
    سلام و خسته نباشید
    پدرم درسال ۹۸ عمل پروستات در شیراز انجام داد سپس از پروستات نمونه برداری کردند گفتن جز بدخیم هستش ودکتر براش آمپول زولادکس تجویز کرد هر سه ماه یکبار تزریق میکرد با این آمپول حدود دوسال خوب شد و دوباره حالش بدتر شد با مراجعه دوباره به شیراز علاوه برامپول زولادکس آمپول زولنا و قرص پراتیگا براش تجویز کردن وحالش خوب شد دوباره بعد یکسال نیم الان حالش بدتر شد و تکرر ادرار وخستگی و هواس پرتی و فراموشی دارد نظر شما چی هست آیا دوباره میشه عمل کند .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۷ اسفند ۳( 2 ماه پیش)
      خیر عمل مجدد قابل انجام نیست سونوگرافی از کلیه ها و مجاری ادراری با تعیین سایز پروستات و باقیمانده ادراری و آزمایش psaجدید انجام شود
  • تصویر کاربر حسین چهارشنبه ۸ اسفند ۳( 2 ماه پیش) تعداد بازدید: 49 مشاهده پرسش
    سلام وقتتون بخیر
    من چند ساله که مدام عفونت ادرار میگیرم و یه مدت درمان میکنم خوب میشه دوباره برمیگرده حتی چندین دکتر تشخیص تنگی مجرا دادن که عمل هم کردم اما فرقی نکرد
    تا آخر سر یه دکتر تشخیص پروستاتیت دادن درمان رو شروع کردم باهاشون اما خیلی رضایت بخش نبود
    درمان طب سنتی رو شروع کردم یه مدتی خیلی خوب شدم اما یکمی دوباره برگشته
    میشه خواهش کنم من رو راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۸ اسفند ۳( 2 ماه پیش)
      با سلام و احترام خدمت شما همراه گرامی شما دچار التهاب پروستات هستید بیماری شما نیاز به درمان طولانی مدت و با عود بالا همراه میباشد کپسول تامسولوسین هر شب یک عدد افلوکساسین ۳۰۰ هر ۱۲ ساعت کپسول ملوکسیکام ۷/۵ هر ۱۲ ساعت و روزی نیم ساعت داخل لگن آب گرم بنشینید در صورت عود و تکرار علائم بعد از بهبودی مجددا دوره ی درمان تکرار شود
  • تصویر کاربر امین یکشنبه ۵ اسفند ۳( 3 ماه پیش) تعداد بازدید: 49 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام، پدرم مرداد 1403 به دنبال افزایش psa:10 طی یک سال، عمل رادیکال پروستاکتومی انجام دادن، اعداد psa بعداز عمل یک ماه بعد 0.05 (پنج صدم)، سه ماه بعد 0.08 (هشت صدم) و امروز بعد از حدود 7 ماه از عمل 0.15 (یک دهم) گزارش شده، با توجه به پاتولوژی بعد از عمل منفی بودن مارژین، استیج T2a, منفی بودن تهاجم کپسول و لنفها، با گلسیون اسکور 4 علاوه 5، GS:9, و تهاجم به عصب، احتمال عود بیوکمیکال وجود داره و اگر هست قدم بعدی هورمون درمانی است؟ و اینکه چقدر احتمال متاستاتیک شدن سرطان وجود داره؟ سپاس
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۵ اسفند ۳( 3 ماه پیش)
      باید بیمارتون pet psma بشه
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۵ اسفند ۳( 3 ماه پیش)
      تصمیم گیری بعد انجام pet خواهد بود
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر محمدرضا یکشنبه ۱۵ آذر ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 320 مشاهده پرسش
    سلام من یک هفته پیش عمل واریکوسل دوطرفه داشتم که از هردوطرف زیر نافم بریدن وعمل کردن روپنجم وهفتم باخانمم رابطه داشتم
    دیروز که رفتم بخیخ هامو دکتر برداره ازشون پرسیدم که نزدیکی ایراد نداره ایشونم گفتن برو هرقدر میخوای خوش باش امروز که روز هشتم بعد عملم بود باخانمم نزدیکی داشتم که هنگام تخلیه بیضه هام بدجور درد گرفت وادامه داشت فکر کردم تخلیه کامل نشدم واگه برا بار
    دوم انجام بدم شاید رفع بشه واقدام به تخلیه کردم اما باردوم هم دقیقا همون درد که بیشتر از سمت راست بود انفاق افتاد هنوزم درد ادامه داره البته بصورت خفیف ودرسمت چپ مشکل چیست چون روز پنجم وهفتم که نزدیکی داشتم همچین دردی نداشتم دوتا سوال دیگه هم دارم اول اینکه رگهای سرخ رنگی هنوز روبیضه هام دارم ایا طبیعی هست ورفع میشه یا نه دوم اینکه طرف راست جای عملم متورم شده وسفت هست وهیچ دردی ندارم ولی سمت چپم هیچ تورمی نیست اما گاها تیر مبکشد علت چیست
    باتشکر لطفا سریع جواب بدید تا دیر نشده کاری کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۵ آذر ۹۴( 9 سال پیش)
      طبیعی است مهم نیست
  • تصویر کاربر رب پنجشنبه ۲۸ آبان ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 341 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر .گاهی هنگام زور زدن در دستشویی مایعی شبیه منی از آلتم خارج می شود.آیا مشکلی وجوددارد?
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۸ آبان ۹۴( 9 سال پیش)
      مهم نيست
  • تصویر کاربر دمیرچی جمعه ۶ آذر ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 297 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکترخسته نباشید.بنده سنگ کلیه ای۶mmداشتم که وقتی سونوگرافی دادم متوجه شدم سنگ در حالب سمت راستم هست.که این سنگ بعد ۲۵روز دفع شد.یه هفته قبل از اینکه سنگ رو دفع کنم توی بیضه هام مخصوصا بیضه ی سمت راستم احساس سنگینی می کردم که کلافه کننده بود.سونوی مجددگرفتم معلوم شد که سنگ کاملا دفع شده است.ولی هنوز احساس سنگینی در بیضه هام رو احساس میکنم.سونوی بیضه گرفتم بازم هیچ مشکلی نبود.دکتر ارولوژیست برای من سلکوکسیب تجویز کردکه مشکل گشا نبود.دگزامتازون تجویز کرد بازم درست نشد.الان دردخفیفی درکشاله های ران پاهام واحساس سنگینی خفیف در بیضه هام وبعضی موقع ها هم سوزش رو در مثانه ی خودم احساس می کنم که در این بین درد در ناحیه ی اطراف دستگاه تناسلی بیشتر است.آقای دکتر نظرشما چیه درد من از کجاست و چکار کنم؟
    باتشکر
    1. تصویر کاربر دمیرچی دوشنبه ۲۵ آبان ۹۴( 9 سال پیش)
      سلام آقای دکتر جواب سوال طبق گفته شما باید ظرف سه روز جواب داده شود ولی الان ۵ روز است که از ارسال سوال من میگذره ولی هیچ پاسخی دریافت نکردم
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۶ آذر ۹۴( 9 سال پیش)
      باید با سیتی اسکن دفع تایید شود
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر علی شنبه ۲۳ آبان ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 319 مشاهده پرسش
    باسلام جوانی هستم 29ساله که واریکوسل دارم یک بارعمل کردم که بعدازمدتی عود کردالان دردشدیدی دارم که قابل تحمل نیست تمامی راههاراامتحان کردم زالوو....ضمنامتاهل هستم ویک بچو دارم لطفاراهنمای گنیدمیترسم عمل دوم عقیمی بیاره چکارکنم ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۳ آبان ۹۴( 9 سال پیش)
      یک بار عمل کافی است
  • تصویر کاربر علیرضا شنبه ۲۳ آبان ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 245 مشاهده پرسش
    من 24 سال دارم و یک ساله تکرر ادرار دارم وادرارم به زحمت خارج میشه.سوزش ندارم.سونوگرافی کردم نوشته بودPVRنود و پنج سی سی و پروستات هم 20 سی سی .کلیه و مثانه هم طبیعی هستن.چنتا دکتر رفتم فایده نداشت.چیکار کنم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۳ آبان ۹۴( 9 سال پیش)
      مشکلی ندارید
  • تصویر کاربر کمال جمعه ۱۵ آبان ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 341 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت اقای دکتر
    اقای دکتر ببخشید بنده بعد از ادرار کردن وقتی از سرویس بهداشتی بیرون میایم مقداری ادرار خارج می شود البته به پیشنهاد یکی از دکترها اقدام به استبرا می نمایم که این کار مفید است ولی می خواستم بدانم که ایا این بی اختیاری درمان دیگری دارد و یا عارضه و خطر ی ندارد از شما تشکر می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۵ آبان ۹۴( 9 سال پیش)
      02122642744 نوار بگیرید
  • تصویر کاربر وحيد چهارشنبه ۲۹ مهر ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 350 مشاهده پرسش
    سلام
    من هفت ماهه كه عمل واريكوسل دو طرفه كردم
    ولي بي حسي پايين بيضه هام خوب نشده
    ازمايش هم ندادم نتيجه خوبه ولي نه زياد محسوس
    كي بي حسي خوب ميشه
    لطفا جواب بديد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۹ مهر ۹۴( 9 سال پیش)
      از دکترتان بپرسید
  • تصویر کاربر مرتضی شنبه ۲۵ مهر ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 388 مشاهده پرسش
    سلام دکتر جون:
    من دوباره به شدت زیاد عفونت داشتم : Less than100000 و Alfa hemolytic strep
    و آقای دکتر مومیوند برایم :آمپول آمیکاسین500 وقرص نالیدیکسیک تجویز کرد.
    آمپول را در دو روز صبح و شب زدم .
    دکتر جون نظر شما چیه؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۵ مهر ۹۴( 9 سال پیش)
      درست بوده
  • تصویر کاربر زینب چهارشنبه ۲۲ مهر ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 349 مشاهده پرسش
    درد در مثانه و وجود سوزش ادرارزینب مشهودیمثانه
    با سلام پارسال سوزش ادرار داشتم آزمایش و سونو طبیعی بود امسال درد مثانه داشتم و درد پهلو هام که خفیف بود و سوزش پیشابراه قبل از ادرار کردن آزمایشم سالمه فعلا نوبت سونوم نشده نگرانم که مشکلم چیه و نیاز به سیستوسکپی نداشته باشم. ضمنا یک هفته قبل موقع ادرار ترشحات سبز رنکگ چرکی از مجرای ادرارم خارج شد که تا حالا ندیده بودم. درد در شرایطی که مثانه ام هم خالیه خفیف وجود داره مشکل زنان هم ندارم لطفا بفرمایید مشکلم ممکنه چی باشه خیلی نگرانم با تشکر
    مشاهده فایل پیوست
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۲ مهر ۹۴( 9 سال پیش)
      سونو کنید
  • تصویر کاربر جمشید چهارشنبه ۱۵ مهر ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 318 مشاهده پرسش
    عرض ادب و احترام آقای دکتر، خسته نباشید. من پسری 24 ساله هستم. بی اختیاری ادراری رو ندارم و حتی میتونم ساعت ها دستشویی نرم و ادرار رمو کنترل کنم. اما مشکل بزرگ من این هستش. که بعضی وقتها یک یا نهایتا دو سه قطره ادرار ازم خارج میشه. این درست زمانی هستش که من نه احساس دستشویی رفتن رو دارم و در حال سرفه، عطسه یا هم بلند کردن اشیای سنگین هم نیستم و فقط آروم نشسته ام. لطفا منو راهنمایی کنید چی کار کنم. خیلی خیلی واسه مشکل ساز شده . ممنون و متشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۵ مهر ۹۴( 9 سال پیش)
      سلام بیشتر عصبی است
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب