اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

درمان بیماری مثانه بیش فعال ( تکرر ادراری) چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

بیش فعالی مثانه چیست؟ آیا درمان قطعی مثانه بیش فعال امکانپذیر است؟ بیش فعالی مثانه عبارت است از میل شدید ناگهانی (ارجنسی) برای خالی کردن مثانه است که ممکن است با بی اختیاری ادرار همراه باشد. به طور معمول تکرر ادرار و ادرار شبانه نیز از علائم دیگر این بیماری هستند. مجموعه این علائم به علائم ادراری تحتانی تحریکی یا Storage LUTS معروف هستند. اثر عمده این بیماری کاهش کیفیت زندگی بیماران و مغایرت آن با زندگی اجتماعی معمولی می باشد.

برگشت ادراری
برگشت ادراری

میزان ابتلا به بیماری چقدر است؟

این بیماری در عالم از علل عمده صرف هزینه درمانی برای بیمار و سیستم بهداشتی درمانی است. مطالعه ارزیابی بیش فعالی مثانه در سطح ملی در مقیاس وسیع و در افراد اجتماع آمریکا به اندازه گیری شیوع و اثر بیش فعالی مثانه در ایالات متحده اجرا شده است.

در اروپا حدود 49 ملیون و در آمریکا نزدیک به 33 ملیون نفر به علائم بیش فعالی مثانه مبتلا هستند. این نسبت بالاتر از شیوع بیماری فشار خون، آسم و دیابت می باشد! شیوع بیش فعالی مثانه با بالارفتن سن افزایش می یابد و البته این بیماری یک فرآیند طبیعی در نتیجه بالارفتن سن نمی باشد. به نظر می رسد در ایران تعداد این بیماران زیاد است اما تاکنون مطالعه ای در این مورد انجام نشده است.

وضعیت درمانی مبتلایان چگونه است؟

به دلیل ناشناخته ماندن این بیماری و نسبت دادن علائم بیماری به سایر بیماریها، تنها عده معدودی از درمان مناسب بهره می برند.

در تعدادی از این بیماران میزان علائم در حد غیر قابل تحمل بوده و باعث صرف هزینه قابل توجه از جانب بیمار و دستگاه های بهداشتی برای درمان می شود. به علاوه به دلیل وحشت اکثر مردم از بیماریهای کلیه و نسبت دادن علائم ادراری ناشی از بیش فعالی مثانه به احتمال خرابی کلیه، کیفیت زندگی مبتلایان به مقدار بیشتر از معمول صدمه خواهد دید.

در ویدئوی زیر دکتر کرمی زمان مناسب برای تخلیه ی ادرار را بیان می کند.

تشخیص بیماری بیش فعالی مثانه چگونه است؟

شرح حال، معاینه و استفاده از پرسشنامه های تدین شده مناسب اولین قدم در تشخیص بیماری است.

رد عفونت های ادراری و سایر بیماریهای دارای علامت مشابه با آزمایش های مناسب یا بررسی های تصویربرداری مختلف ابتلا به ساکن لازم است. برای تشخیص خود بیماری از تست اورودینامیکی استفاده می شود.

درمان بیش فعالی مثانه چگونه است؟

درمان شامل یک یا چند مورد از موارد زیر است:

  • تغییر در شیوه رفتار شامل اجتناب از مصرف نوشابه و چای و سایر مایعات در مواقع خاص تجویز داروهای آرام کننده عضله و مخاط مثانه.
  • تجویز دارو به داخل مثانه
  • درمان با امواج الکتریکی متعادل کننده ندرتاً استفاده از اعمال جراحی

نتایج درمان چگونه است؟

شناسایی و درمان بیش فعالی مثانه در اوایل بیماری، در مراقبت بیماران نقشی بهتر و در کاهش هزینه ها نیز مؤثرتر خواهد بود. اما در عمل تأخیر زیاد در شناسایی و در تداوم پیگیری درمانی وجود دارد. شناساندن بیماری به افراد جامعه از پدیده “شرم از اعتراف به بیماری” و تسلیم شدن در مقابل این طرز فکر که بی اختیاری بخشی از بالا بردن اعتماد به نفس و کیفیت زندگی مبتلایان کمک خواهد کرد.

آیا بیماری پیش فعالی مثانه ارثی است؟

درمان خانگی مثانه بیش فعال

1- مصرف غذا ها و نوشیدنی هایی را که موجب تحریک مثانه می شوند، کاهش دهید. غذا ها و نوشیدنی های خاصی وجود دارند که مثانه را تحریک می کنند. شما می توانید درمان مثانه بیش فعال را با پرهیز از نوشیدنی های ادرارآور شروع کنید. این نوشیدنی ها حاوی الکل و کافئین هستند که بدن شما را تشویق به تولید ادرار بیشتر می کنند. شما همچنین می توانید چندین غذا را از برنامه غذایی خود حذف کنید، سپس آنها را یکی یکی اضافه کنید.

این کار به شما نشان می دهد که کدام غذاها علائم شما را تشدید می کنند، بنابراین می توانید از مصرف آنها خودداری کنید. شما می توانید برای بهبود هضم غذا، فیبرها را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. غلات و بلغور جو دو سر بسیار مفید هستند. میوه های تازه و خشک شده، سبزیجات و حبوبات نیز می توانند به شما کمک کنند. بسیاری از افراد، وقتی که روش خوردن و نوشیدن خود را تغییر می دهند، احساس بهتری پیدا می کنند.

برخی از غذاها و نوشیدنی ها که ممکن است مثانه شما را تحت تأثیر قرار دهند:

تاثیر غذاهای تند بر مثانه

درمان قطعی مثانه بیش فعال

تست عصب مثانه (اورودینامیک) یکی از روش‌های تشخیصی است که عملکرد عصب‌ها و عضلات مثانه را بررسی می‌کند. این تست به شناسایی علت دقیق مشکلات مثانه کمک می‌کند، به‌ویژه در مواردی که مثانه بیش‌فعال به درمان‌های مرسوم پاسخ نمی‌دهد. اگر نتایج این تست نشان‌دهنده مشکلات عصبی مثانه باشد، درمان‌های زیر می‌توانند مؤثر باشند:

1. تحریک الکتریکی عصب (Neuromodulation)

این روش، سیگنال‌های عصبی که به مثانه ارسال می‌شوند را تنظیم می‌کند:

الف) تحریک عصب خاجی (Sacral Nerve Stimulation)

  • یک دستگاه کوچک شبیه به ضربان‌ساز در ناحیه پایین کمر قرار داده می‌شود.

  • این دستگاه با ارسال پالس‌های الکتریکی به اعصاب خاجی، عملکرد مثانه را تنظیم می‌کند.

ب) تحریک عصب تیبیال خلفی (PTNS)

  • تحریک عصب تیبیال که در مچ پا قرار دارد، سیگنال‌های مثانه را از طریق اعصاب بهبود می‌بخشد.

  • این روش غیرتهاجمی است و در جلسات هفتگی انجام می‌شود.

برای بررسی بیشتر مقاله ی: نوار مثانه در تهران کجا انجام میشود را بخوانید!

2- تعداد دفعات ادرار کردن خود را یادداشت کنید. به مدت چند روز، تعداد دفعات دستشویی رفتن خود را ثبت کنید. این کار به شما کمک می کند که درک بهتری از بدن خود داشته باشید. این یادداشت ها ممکن است به شما نشان دهند که علائم شما بدتر شده است. برای مثال، آیا علائم شما پس از نوشیدن یا خوردن غذاهای خاصی تشدید می شوند؟ وقتی که مایعات کافی نمی نوشید، علائم شما بدتر می شوند؟

3- ادرار کردن مجدد. در این حالت شما دوبار مثانه خود را تخلیه می کنید. این راهکار می تواند برای کسانی که در تخلیه کامل مثانه خود مشکل دارند، مفید باشد. پس از این که به دستشویی می روید، می توانید چند ثانیه منتظر بمانید، سپس دوباره تلاش کنید.

4- به تأخیر انداختن ادرار. قبل از رفتن به دستشویی صبر کنید، حتی اگر نیاز فوری به ادرار کردن دارید. در ابتدا فقط چند دقیقه باید صبر کنید. به تدریج ممکن است قادر باشید دو تا سه ساعت دستشویی رفتن خود را به تأخیر بیندازید. این کار را فقط در صورت توصیه پزشک انجام دهید. برخی از افراد وقتی که بیش از حد برای دستشویی رفتن منتظر می مانند، احساس می کنند که شرایط آنها بدتر شده یا دچار نشت ادرار شده اند.

5- زمان بندی ادرار. این روش به این معناست که برنامه ی دستشویی روزانه داشته باشید. به جای دستشویی رفتن در صورت نیاز، شما باید در طول روز در زمان های مشخصی به دستشویی بروید. شما و پزشکتان یک برنامه ی منطقی تنظیم خواهید کرد و شما باید سعی کنید هر دو تا چهار ساعت یکبار به دستشویی بروید، چه احساس نیاز داشته باشید، چه نداشته باشید. هدف این است که از نیاز مبرم و فوری به ادرار جلوگیری کنید و کنترل آن را دوباره به دست آورید.

مثانه تحریک پذیر

6- تمریناتی برای تقویت عضله ی مثانه.

◾ تمرینات کگل: سفت کردن و محکم نگه داشتن عضلات لگن برای تقویت کف لگن

◾ انقباض های سریع: در این تمرین باید عضلات کف لگن خود را بارها و بارها فشرده و رها کنید. بنابراین، وقتی که نیاز فوری به دستشویی رفتن دارید، چند انقباض سریع می تواند نیاز مبرم به دستشویی رفتن را کنترل کند. پزشک یا فیزیوتراپیست به شما نحوه انجام این حرکات را آموزش می دهد.

تمرینات ذهن آگاهی و بازخورد زیستی نیز به شما در شناخت مثانه کمک می کنند. این روش از صدا ها و نمودارهای کامپیوتری برای بررسی حرکات عضلات استفاده می کند. این تمرینات به شما آموزش می دهند که عضلات لگن چگونه حرکت می کنند و چقدر قوی هستند.

قرص های مناسب برای درمان مثانه بیش فعال

داروهای آنتی کولینرژیک: این داروها می توانند مثانه بیش فعال را درمان کنند و برای بی اختیاری ادراری مفید باشند. اُکسی بوتینین (دیتروپان)، تولترودین (دترول)، داریفناسین (انابلکس)، فسوترودین (توویاز)، سولیفناسین (وزیکر) و کلرید تروسپیوم، نمونه هایی از داروهای آنتی کولینرژیک هستند.

تزریق بوتاکس برای درمان مثانه

یک اورولوژیست یا متخصص زنان می تواند این کار را انجام دهد. آنها ممکن است خدمات بوتاکس مثانه را ارائه دهند. بوتاکس با شل کردن عضله ی دیواره مثانه، بی اختیاری ادرار و نیاز فوری به ادرار را کاهش می دهد. بوتاکس همچنین، از فشار بیش از حد به مثانه جلوگیری می کند. پزشک برای تزریق سم بوتولونیوم به مثانه، از یک سیتوسکوپ برای مشاهده درون مثانه استفاده می کند و سپس مقدار کمی از ماده را به عضله ی مثانه تزریق می کند.

این رویکرد در مطب پزشک با بیحسی موضعی انجام می شود. تأثیر بوتاکس تا 6 ماه دوام دارد. وقتی که علائم مثانه بیش فعال برمی گردد، تکرار درمان ضروری خواهد بود. پس از آن، پزشک شرایط شما را بررسی می کند تا ببیند درمان بوتاکس برای شما تأثیر مثبتی داشته است یا خیر.

او شرایط شما را بررسی می کند تا متوجه شود که مشکل شما رفع شده است یا هنوز هم نمی توانید حجم ادرار زیادی را در خود نگه دارید. اگر ادرار شما به خوبی آزاد نمی شود، ممکن است لازم باشد به طور موقت از یک سوند استفاده کنید.

تزریق بوتاکس برای درمان مثانه

تحریک عصب

درمان دیگر برای افرادی که نیاز به کمک دارند، تحریک عصب می باشد که درمان نورومدولاسیون نیز نامیده می شود. این نوع درمان، پالس های الکتریکی را به عصب هایی می فرستد که مسیر مشترکی به مثانه دارند.

در مشکل مثانه بیش فعال، سیگنال های عصبی بین مثانه و مغز ارتباط درستی ندارند. این پالس های الکتریکی به مغز و عصب ها کمک می کنند تا ارتباط بهتری با مثانه داشته باشند، به طوری که مثانه بتواند عملکرد درستی داشته باشد و علائم بیش فعالی مثانه بهبود پیدا کند.

دو نوع روش تحریک عصب وجود دارد:

تحریک عصب تیبیال از طریق پوست (PTNS): PTNS روشی است که عصب های مثانه را ترمیم می کند و با قرار دادن یک الکترود کوچک در نزدیکی قوزک پا انجام می شود. در این روش، پالس هایی به عصب تیبیال ارسال می شود. عصب تیبیال در امتداد زانو به عصب های پایین کمر می رسد. پالس ها به کنترل سیگنال هایی کمک می کنند که عملکرد درستی ندارند. اغلب اوقات، بیماران بسته به تأثیر درمان، به 12 جلسه درمانی نیاز خواهند داشت.

نورومدلاسیون ساکرال (SNS): این روش نحوه عملکرد عصب ساکرال را تغییر می دهد. این عصب، سیگنال هایی را بین نخاع و مثانه جابه جا می کند. عملکرد این روش، کمک به نگهداری و آزادسازی ادرار می باشد. در بیماری مثانه بیش فعال، این سیگنال های عصبی، وظیفه خود را به درستی انجام نمی دهند. در این روش، از یک ضربان ساز مثانه برای کنترل این سیگنال ها استفاده می شود.

اولین قدم، کاشت یک سیم الکتریکی در زیر پوست پایین کمر می باشد. این سیم در ابتدا به ضربان ساز دستی متصل می شود تا پالس هایی را به عصب ساکرال بفرستد. شما و پزشکتان باید بررسی کنید که آیا این ضربان ساز می تواند به شما کمک کند یا خیر. در صورتی که این روش مؤثر باشد، دومین مرحله، کاشت یک ضربان ساز دائمی است که می تواند ریتم عصب را تنظیم کند.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فلوشیپ فوق تخصصی درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی  

عضو هیئت علمی و دانشیار دانشگاه شهید بهشتی تهران ، عضو انجمن ارولوژی اروپا ، امریکا و آسیا

4.1/5 - (21 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر بابا سه شنبه ۲۳ آبان ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 330 مشاهده پرسش
    آزمایشPSA انجام دادم ۰/۳ و ۰/۱ هست مشکلی ندارد اما توده ۱۷ میلیمتری کلسیفه دارم راه درمان چیست متشکرم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۳ آبان ۲( 2 سال پیش)
      سونوگرافی رو بفرستید
  • تصویر کاربر امید سه شنبه ۲۳ آبان ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 630 مشاهده پرسش
    سلام کلسیفه اموروف ۱۷ میلیمتری داخل پروستات دارم تکرر ادرار و قطره قطره دفع ادرار دارم لطفا راهنمایی کنید نیاز به عمل دارد یا با دارو رفع می‌شود متشکرم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۳ آبان ۲( 2 سال پیش)
      سونوگرافی و آزمایش psa انجام دهید
  • تصویر کاربر اهوازی چهارشنبه ۲۴ آبان ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 340 مشاهده پرسش
    آیا یوریناسین در درمان بزرگی خوش خیم پروستات،بطور مشخص کاهش بزرگی آن،موثر است؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۳ آبان ۲( 2 سال پیش)
      خیر
    2. تصویر کاربر اهوازی چهارشنبه ۲۴ آبان ۲( 2 سال پیش)
      با سپاس،آیا فیناستراید با مصرف درازمدت، اندازه پروستات را کاهش میدهد؟
    3. تصویر کاربر اهوازی چهارشنبه ۲۴ آبان ۲( 2 سال پیش)
      آیا فیناستراید در مصرف درازمدت، اندازه پروستات را کاهش میدهد؟
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۴ آبان ۲( 2 سال پیش)
      خیر کاهش نمیدهد
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر مهدي سه شنبه ۲۳ آبان ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 331 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشيد . من شبها دستشويي زياد ميرفتم و حجم ادرار هم كم بود . متخصص كليه مراجعه كردم با سونو گرافي حجم پروستات 60 سي سي بود و با آزمايش PSA زير 0/5 . دكتر كپسول تامسولوسيون و يه قرص گياهي هر كدام روزي يكبار تجويز نمود . بعد از يك ماه مصرف فاصله دستشوييها بهتر شد دبي ادرار هم بيشتر شد اما خروج مني ندارم . خواستم نظرتون را بدونم . ممنون آقاي دكتر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۳ آبان ۲( 2 سال پیش)
      عارضه ی تامسولوسین هست
  • تصویر کاربر مهران سه شنبه ۲۳ آبان ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 296 مشاهده پرسش
    سلام وعرض ادب ۴۶سال دارم و۶ساله دچاراین مریضی هستم هربارهمکارتون فقط تامسولسین میدن وانتی بیوتیک ازبس خوردم وحجم پروستات یبار۳۶ بودولی اس آ۲/۵ویبارحجم پروستات ۴۸وپی اس آ۱/۸هی تغییری کنه وبدازرابطه نزدیکی وادرارکردن سوزش پیدامی کنم وبیشتروقت هااول اداردوشاخه میادوپدرم هم دچاربزرگی پروستات بوددرسن ۵۷سالگی عمل کردوشب تاصبح خواب ندارم ۳تا۴مرتبه دستشویی میرم وادارهربارگرفتم ۲۰۰تا۳۰۰سی سی هست یه شب خواب خوب ندارم خواهش می کنم راهنمایم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۳ آبان ۲( 2 سال پیش)
      سلام باید سیستوسکوپی و نوار مثانه ازتون انجام بشه
  • تصویر کاربر علی سه شنبه ۲۳ آبان ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 404 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر
    میخواستم بدونم خودارضایی اگر به حالت افراطی انجام بشه آیا میتونه باعث مرگ بشه یا خیر؟
    چه در زن و چه در مرد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۳ آبان ۲( 2 سال پیش)
      خیر
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۳ آبان ۲( 2 سال پیش)
      منظورتون از افراطی چقدره
    3. تصویر کاربر علی سه شنبه ۲۳ آبان ۲( 2 سال پیش)
      مثلا روزانه انجام بشه
    4. تصویر کاربر علی سه شنبه ۲۳ آبان ۲( 2 سال پیش)
      مثلا روزانه انجام بشه
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۳ آبان ۲( 2 سال پیش)
      خیر منجر به مرگ نخواهد شد
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر عیسی سه شنبه ۲۳ آبان ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 310 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر بنده ۸۲ سالم یه هفته هست مشکل اداردارم کامل نمیتونم تخیله کنم طبق ازمایشpsAک انجام دادم مشکلی نداشتم و با سوناگرافی ک انجام دادمضخامت جداره مثانه ۴mmوحجم پروستات ۴۱ccمیباشدو pvr=47ccمیباشد الآنم باسوزش اداروتکلم ناموفق دراداردارم لطفاً راهنمایی کنید 🙏چیکارباید بکنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۳ آبان ۲( 2 سال پیش)
      تاموسولوسین مصرف کردین؟
    2. تصویر کاربر عیسی سه شنبه ۲۳ آبان ۲( 2 سال پیش)
      سلام بله آقای دکتر..
    3. تصویر کاربر عیسی سه شنبه ۲۳ آبان ۲( 2 سال پیش)
      بله مصرف میکنم ...این قرص هاروهم بهم دادن ولی تاثیری زیادی نداشت فینوسکار۵...یوریناسین ولووفلوکساسین هم بهم دادن همراه شربت منیزیم اکساید ولی تاثیری نداشت و مشکل سوزش و تخیله نکردن اداردارم چیکارباید بکنم
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۳ آبان ۲( 2 سال پیش)
      باید سیستوسکوپی انجام شود
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر محمد سه شنبه ۲۳ آبان ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 326 مشاهده پرسش
    سلام دکتر پدرم برج ۲ توسط دکتر جواد سنادی زاده عمل باز رادیکال پروستات رو انجام داد بعد الان آزمایشاتش هیچ مشکلی نداره فقط چند بار تاالان ادرارش قطع شد سوند گذاشتن واسش از طریق سیخ زدن دکتر میگه چسپندگی داره به نظرتون راه حل چیه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۳ آبان ۲( 2 سال پیش)
      باید سیستوسکوپی شود و سونداژ انجام شود
  • تصویر کاربر صفا سه شنبه ۲۳ آبان ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 314 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر کرمی اینجانب۵۵ساله هستم که از دوران نوجوانی کم ادرار پس از اتمام آن مجددا خارج میشد چند سال پیش یکبار به علت فعالیت شدید بدنی در اسپرم خون مشاهده کردم که رفع گردید تا سال گذشته که سونو گرافی لتهاب کمی در پروستات نشان داد ورنگ ادرار نیز پر رنگ بود چیه الی چهار بار خون دلمه شده در انزال وجود داشت در سونوگرافی سال گذشته حجم پروستات۴۲سی سی ودر سونو امسال۳۲سی سی می‌باشد وpsa1.1 که دکتر قرص تامسولوسین وهیدرو کارو تیازید تجویز نموده البته مقداری شن در کلیه هم وجود دارد که قرص سیستول تجویز نموده تا قبل از مصرف دارو علایم فقط خروج ادرار پس از اتمام آن را داشتم ولی در حال حاضر این مشکل کتر ولی خروج ادرار برخی اوقات تغییراتی دارد وقرصها نیز در نعوظ تاثیر زیاد داشته وسرگیجه هم میدهد لطفاً راهنمایی نمایید که جراحی لازم است زیرا با مصرف دارو باز خون در انزال دیده شد زیرا خیلی میل جنسی ندارم البته حالتش هست ولی نعوظ صورت نمیگیرد راهنمایی فرمایید .با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۳ آبان ۲( 2 سال پیش)
      تامسولوسین رو قطع کنید
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۳ آبان ۲( 2 سال پیش)
      ترازوسین به جاش استفاده کنید
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۳ آبان ۲( 2 سال پیش)
      هیدروکلروتیازید هم قطع شود
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۳ آبان ۲( 2 سال پیش)
      فعلا نیاز به عمل جراحی نیسن
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر ناصر سه شنبه ۲۳ آبان ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 302 مشاهده پرسش
    سلام . شرمنده من هر کاری می کنم نمی تونم برای شما مستندات ارسال کنم لطف می کنید شماره تماس بدهین داخل تلگرام و ... براتون ارسال کنم
    البته مستندات داخل ربات تلگرام برای شما ارسال کردم اگه لطف بفرمایید جواب بدهین ممنون میشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۳ آبان ۲( 2 سال پیش)
      با ذکر نام و شرح مجدد مشکلتون به واتس اپ 09394620321 پیام بدید
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر رضا یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 606 مشاهده پرسش
    با سلام
    پس از معاینه پزشک و سنو گرافی تشخیص واریکوسل بود لطما بفر ماییدبا توجه به داشتن درد نیاز به عمل است یا نه؟
    اکر نه برای رفع درد باید چه کرد؟
    ضمنا اینجانب دارای فرزند می باشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      نیاز به عمل ندارید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب