درمان بیماری مثانه بیش فعال ( تکرر ادراری) چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

بیش فعالی مثانه چیست؟ آیا درمان قطعی مثانه بیش فعال امکانپذیر است؟ بیش فعالی مثانه عبارت است از میل شدید ناگهانی (ارجنسی) برای خالی کردن مثانه است که ممکن است با بی اختیاری ادرار همراه باشد. به طور معمول تکرر ادرار و ادرار شبانه نیز از علائم دیگر این بیماری هستند. مجموعه این علائم به علائم ادراری تحتانی تحریکی یا Storage LUTS معروف هستند. اثر عمده این بیماری کاهش کیفیت زندگی بیماران و مغایرت آن با زندگی اجتماعی معمولی می باشد.

برگشت ادراری
برگشت ادراری

میزان ابتلا به بیماری چقدر است؟

این بیماری در عالم از علل عمده صرف هزینه درمانی برای بیمار و سیستم بهداشتی درمانی است. مطالعه ارزیابی بیش فعالی مثانه در سطح ملی در مقیاس وسیع و در افراد اجتماع آمریکا به اندازه گیری شیوع و اثر بیش فعالی مثانه در ایالات متحده اجرا شده است.

در اروپا حدود 49 ملیون و در آمریکا نزدیک به 33 ملیون نفر به علائم بیش فعالی مثانه مبتلا هستند. این نسبت بالاتر از شیوع بیماری فشار خون، آسم و دیابت می باشد! شیوع بیش فعالی مثانه با بالارفتن سن افزایش می یابد و البته این بیماری یک فرآیند طبیعی در نتیجه بالارفتن سن نمی باشد. به نظر می رسد در ایران تعداد این بیماران زیاد است اما تاکنون مطالعه ای در این مورد انجام نشده است.

وضعیت درمانی مبتلایان چگونه است؟

به دلیل ناشناخته ماندن این بیماری و نسبت دادن علائم بیماری به سایر بیماریها، تنها عده معدودی از درمان مناسب بهره می برند.

در تعدادی از این بیماران میزان علائم در حد غیر قابل تحمل بوده و باعث صرف هزینه قابل توجه از جانب بیمار و دستگاه های بهداشتی برای درمان می شود. به علاوه به دلیل وحشت اکثر مردم از بیماریهای کلیه و نسبت دادن علائم ادراری ناشی از بیش فعالی مثانه به احتمال خرابی کلیه، کیفیت زندگی مبتلایان به مقدار بیشتر از معمول صدمه خواهد دید.

در ویدئوی زیر دکتر کرمی زمان مناسب برای تخلیه ی ادرار را بیان می کند.

تشخیص بیماری بیش فعالی مثانه چگونه است؟

شرح حال، معاینه و استفاده از پرسشنامه های تدین شده مناسب اولین قدم در تشخیص بیماری است.

رد عفونت های ادراری و سایر بیماریهای دارای علامت مشابه با آزمایش های مناسب یا بررسی های تصویربرداری مختلف ابتلا به ساکن لازم است. برای تشخیص خود بیماری از تست اورودینامیکی استفاده می شود.

درمان بیش فعالی مثانه چگونه است؟

درمان شامل یک یا چند مورد از موارد زیر است:

  • تغییر در شیوه رفتار شامل اجتناب از مصرف نوشابه و چای و سایر مایعات در مواقع خاص تجویز داروهای آرام کننده عضله و مخاط مثانه.
  • تجویز دارو به داخل مثانه
  • درمان با امواج الکتریکی متعادل کننده ندرتاً استفاده از اعمال جراحی

نتایج درمان چگونه است؟

شناسایی و درمان بیش فعالی مثانه در اوایل بیماری، در مراقبت بیماران نقشی بهتر و در کاهش هزینه ها نیز مؤثرتر خواهد بود. اما در عمل تأخیر زیاد در شناسایی و در تداوم پیگیری درمانی وجود دارد. شناساندن بیماری به افراد جامعه از پدیده “شرم از اعتراف به بیماری” و تسلیم شدن در مقابل این طرز فکر که بی اختیاری بخشی از بالا بردن اعتماد به نفس و کیفیت زندگی مبتلایان کمک خواهد کرد.

آیا بیماری پیش فعالی مثانه ارثی است؟

درمان خانگی مثانه بیش فعال

1- مصرف غذا ها و نوشیدنی هایی را که موجب تحریک مثانه می شوند، کاهش دهید. غذا ها و نوشیدنی های خاصی وجود دارند که مثانه را تحریک می کنند. شما می توانید درمان مثانه بیش فعال را با پرهیز از نوشیدنی های ادرارآور شروع کنید. این نوشیدنی ها حاوی الکل و کافئین هستند که بدن شما را تشویق به تولید ادرار بیشتر می کنند. شما همچنین می توانید چندین غذا را از برنامه غذایی خود حذف کنید، سپس آنها را یکی یکی اضافه کنید.

این کار به شما نشان می دهد که کدام غذاها علائم شما را تشدید می کنند، بنابراین می توانید از مصرف آنها خودداری کنید. شما می توانید برای بهبود هضم غذا، فیبرها را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. غلات و بلغور جو دو سر بسیار مفید هستند. میوه های تازه و خشک شده، سبزیجات و حبوبات نیز می توانند به شما کمک کنند. بسیاری از افراد، وقتی که روش خوردن و نوشیدن خود را تغییر می دهند، احساس بهتری پیدا می کنند.

برخی از غذاها و نوشیدنی ها که ممکن است مثانه شما را تحت تأثیر قرار دهند:

تاثیر غذاهای تند بر مثانه

درمان قطعی مثانه بیش فعال

تست عصب مثانه (اورودینامیک) یکی از روش‌های تشخیصی است که عملکرد عصب‌ها و عضلات مثانه را بررسی می‌کند. این تست به شناسایی علت دقیق مشکلات مثانه کمک می‌کند، به‌ویژه در مواردی که مثانه بیش‌فعال به درمان‌های مرسوم پاسخ نمی‌دهد. اگر نتایج این تست نشان‌دهنده مشکلات عصبی مثانه باشد، درمان‌های زیر می‌توانند مؤثر باشند:

1. تحریک الکتریکی عصب (Neuromodulation)

این روش، سیگنال‌های عصبی که به مثانه ارسال می‌شوند را تنظیم می‌کند:

الف) تحریک عصب خاجی (Sacral Nerve Stimulation)

  • یک دستگاه کوچک شبیه به ضربان‌ساز در ناحیه پایین کمر قرار داده می‌شود.

  • این دستگاه با ارسال پالس‌های الکتریکی به اعصاب خاجی، عملکرد مثانه را تنظیم می‌کند.

ب) تحریک عصب تیبیال خلفی (PTNS)

  • تحریک عصب تیبیال که در مچ پا قرار دارد، سیگنال‌های مثانه را از طریق اعصاب بهبود می‌بخشد.

  • این روش غیرتهاجمی است و در جلسات هفتگی انجام می‌شود.

برای بررسی بیشتر مقاله ی: نوار مثانه در تهران کجا انجام میشود را بخوانید!

2- تعداد دفعات ادرار کردن خود را یادداشت کنید. به مدت چند روز، تعداد دفعات دستشویی رفتن خود را ثبت کنید. این کار به شما کمک می کند که درک بهتری از بدن خود داشته باشید. این یادداشت ها ممکن است به شما نشان دهند که علائم شما بدتر شده است. برای مثال، آیا علائم شما پس از نوشیدن یا خوردن غذاهای خاصی تشدید می شوند؟ وقتی که مایعات کافی نمی نوشید، علائم شما بدتر می شوند؟

3- ادرار کردن مجدد. در این حالت شما دوبار مثانه خود را تخلیه می کنید. این راهکار می تواند برای کسانی که در تخلیه کامل مثانه خود مشکل دارند، مفید باشد. پس از این که به دستشویی می روید، می توانید چند ثانیه منتظر بمانید، سپس دوباره تلاش کنید.

4- به تأخیر انداختن ادرار. قبل از رفتن به دستشویی صبر کنید، حتی اگر نیاز فوری به ادرار کردن دارید. در ابتدا فقط چند دقیقه باید صبر کنید. به تدریج ممکن است قادر باشید دو تا سه ساعت دستشویی رفتن خود را به تأخیر بیندازید. این کار را فقط در صورت توصیه پزشک انجام دهید. برخی از افراد وقتی که بیش از حد برای دستشویی رفتن منتظر می مانند، احساس می کنند که شرایط آنها بدتر شده یا دچار نشت ادرار شده اند.

5- زمان بندی ادرار. این روش به این معناست که برنامه ی دستشویی روزانه داشته باشید. به جای دستشویی رفتن در صورت نیاز، شما باید در طول روز در زمان های مشخصی به دستشویی بروید. شما و پزشکتان یک برنامه ی منطقی تنظیم خواهید کرد و شما باید سعی کنید هر دو تا چهار ساعت یکبار به دستشویی بروید، چه احساس نیاز داشته باشید، چه نداشته باشید. هدف این است که از نیاز مبرم و فوری به ادرار جلوگیری کنید و کنترل آن را دوباره به دست آورید.

مثانه تحریک پذیر

6- تمریناتی برای تقویت عضله ی مثانه.

◾ تمرینات کگل: سفت کردن و محکم نگه داشتن عضلات لگن برای تقویت کف لگن

◾ انقباض های سریع: در این تمرین باید عضلات کف لگن خود را بارها و بارها فشرده و رها کنید. بنابراین، وقتی که نیاز فوری به دستشویی رفتن دارید، چند انقباض سریع می تواند نیاز مبرم به دستشویی رفتن را کنترل کند. پزشک یا فیزیوتراپیست به شما نحوه انجام این حرکات را آموزش می دهد.

تمرینات ذهن آگاهی و بازخورد زیستی نیز به شما در شناخت مثانه کمک می کنند. این روش از صدا ها و نمودارهای کامپیوتری برای بررسی حرکات عضلات استفاده می کند. این تمرینات به شما آموزش می دهند که عضلات لگن چگونه حرکت می کنند و چقدر قوی هستند.

قرص های مناسب برای درمان مثانه بیش فعال

داروهای آنتی کولینرژیک: این داروها می توانند مثانه بیش فعال را درمان کنند و برای بی اختیاری ادراری مفید باشند. اُکسی بوتینین (دیتروپان)، تولترودین (دترول)، داریفناسین (انابلکس)، فسوترودین (توویاز)، سولیفناسین (وزیکر) و کلرید تروسپیوم، نمونه هایی از داروهای آنتی کولینرژیک هستند.

تزریق بوتاکس برای درمان مثانه

یک اورولوژیست یا متخصص زنان می تواند این کار را انجام دهد. آنها ممکن است خدمات بوتاکس مثانه را ارائه دهند. بوتاکس با شل کردن عضله ی دیواره مثانه، بی اختیاری ادرار و نیاز فوری به ادرار را کاهش می دهد. بوتاکس همچنین، از فشار بیش از حد به مثانه جلوگیری می کند. پزشک برای تزریق سم بوتولونیوم به مثانه، از یک سیتوسکوپ برای مشاهده درون مثانه استفاده می کند و سپس مقدار کمی از ماده را به عضله ی مثانه تزریق می کند.

این رویکرد در مطب پزشک با بیحسی موضعی انجام می شود. تأثیر بوتاکس تا 6 ماه دوام دارد. وقتی که علائم مثانه بیش فعال برمی گردد، تکرار درمان ضروری خواهد بود. پس از آن، پزشک شرایط شما را بررسی می کند تا ببیند درمان بوتاکس برای شما تأثیر مثبتی داشته است یا خیر.

او شرایط شما را بررسی می کند تا متوجه شود که مشکل شما رفع شده است یا هنوز هم نمی توانید حجم ادرار زیادی را در خود نگه دارید. اگر ادرار شما به خوبی آزاد نمی شود، ممکن است لازم باشد به طور موقت از یک سوند استفاده کنید.

تزریق بوتاکس برای درمان مثانه

تحریک عصب

درمان دیگر برای افرادی که نیاز به کمک دارند، تحریک عصب می باشد که درمان نورومدولاسیون نیز نامیده می شود. این نوع درمان، پالس های الکتریکی را به عصب هایی می فرستد که مسیر مشترکی به مثانه دارند.

در مشکل مثانه بیش فعال، سیگنال های عصبی بین مثانه و مغز ارتباط درستی ندارند. این پالس های الکتریکی به مغز و عصب ها کمک می کنند تا ارتباط بهتری با مثانه داشته باشند، به طوری که مثانه بتواند عملکرد درستی داشته باشد و علائم بیش فعالی مثانه بهبود پیدا کند.

دو نوع روش تحریک عصب وجود دارد:

تحریک عصب تیبیال از طریق پوست (PTNS): PTNS روشی است که عصب های مثانه را ترمیم می کند و با قرار دادن یک الکترود کوچک در نزدیکی قوزک پا انجام می شود. در این روش، پالس هایی به عصب تیبیال ارسال می شود. عصب تیبیال در امتداد زانو به عصب های پایین کمر می رسد. پالس ها به کنترل سیگنال هایی کمک می کنند که عملکرد درستی ندارند. اغلب اوقات، بیماران بسته به تأثیر درمان، به 12 جلسه درمانی نیاز خواهند داشت.

نورومدلاسیون ساکرال (SNS): این روش نحوه عملکرد عصب ساکرال را تغییر می دهد. این عصب، سیگنال هایی را بین نخاع و مثانه جابه جا می کند. عملکرد این روش، کمک به نگهداری و آزادسازی ادرار می باشد. در بیماری مثانه بیش فعال، این سیگنال های عصبی، وظیفه خود را به درستی انجام نمی دهند. در این روش، از یک ضربان ساز مثانه برای کنترل این سیگنال ها استفاده می شود.

اولین قدم، کاشت یک سیم الکتریکی در زیر پوست پایین کمر می باشد. این سیم در ابتدا به ضربان ساز دستی متصل می شود تا پالس هایی را به عصب ساکرال بفرستد. شما و پزشکتان باید بررسی کنید که آیا این ضربان ساز می تواند به شما کمک کند یا خیر. در صورتی که این روش مؤثر باشد، دومین مرحله، کاشت یک ضربان ساز دائمی است که می تواند ریتم عصب را تنظیم کند.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فلوشیپ فوق تخصصی درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی  

عضو هیئت علمی و دانشیار دانشگاه شهید بهشتی تهران ، عضو انجمن ارولوژی اروپا ، امریکا و آسیا

3.8/5 - (15 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر علی پنجشنبه ۱ خرداد ۴( 3 روز پیش) تعداد بازدید: 2 مشاهده پرسش
    سلام
    آقای دکتر یکشنبه و دوشنبه و سه شنبه
    در ادرارم خون دیدم
    به دکتری مراجعه کردم برای من آزمایش چکاب کامل و سونوگرافی نوشت به دکتر دیگری مراجعه کردم و گفتند که باید داخل بدن شما فیلم برداری کنم و باید سیتی اسکن قلب بدی
    همچنین پدرم ۱۵ سال پیش پروستات و عمل کردن ولی انگار مشکلی دوباره به وجود اومده میخواستم برای درمان خدمتتون برسیم
    اگر هم میخواین و احتیاج هست جواب آزمایش و سونوگرافی و براتون بفرستم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱ خرداد ۴( 3 روز پیش)
      بله مدارکتونو بفرستید ببینم
  • تصویر کاربر ف.ز پنجشنبه ۱ خرداد ۴( 2 روز پیش) تعداد بازدید: 5 مشاهده پرسش
    باسلام.احتراما مریض من ۹۱ سالش هست و آسم داره و داروهای seritide 500 و روادیل مصرف می‌کند.هفته پیش دچار عفونت ادراری شد،با توجه به تشخیص پزشک آنتی بیوتیک مصرف کرد و آزمایش داد کاملا برطرف شده بود ولی psa ۱۴ بود ، ایشان تکرر ادرار دارن اما اذیتشون نمیکنه،درد و سوزش هم ندارن،دکتر امنیک ۴ و پروستاتان را تجویز کرده،روزی یک عدد، خواهشمند است با توجه به سن و آسم ایشان راهنمایی بفرمایید، اگر شهرستان نبودیم حضورا مزاحم میشدیم،خواهشمند است راهنمایی فرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۳۰ اردیبهشت ۴( 5 روز پیش)
      آزمایش psa رو یک ماه دیگر تکرار کنید
    2. تصویر کاربر ف.ز سه شنبه ۳۰ اردیبهشت ۴( 5 روز پیش)
      آیا قرص ها را استفاده کند؟
    3. تصویر کاربر ف.ز سه شنبه ۳۰ اردیبهشت ۴( 5 روز پیش)
      آیاقرصها را استفاده کند
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۳۰ اردیبهشت ۴( 5 روز پیش)
      بله
    5. تصویر کاربر ف.ز سه شنبه ۳۰ اردیبهشت ۴( 5 روز پیش)
      خواهشا آخرین سوال،آیا مقدارpsa با توجه سن ایشان خطرناکه؟و الان باید کار خاصی انجام بشه؟
    6. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱ خرداد ۴( 2 روز پیش)
      برای سن ۹۱ سال خیر فعلا فقط یک ماه بعد تکرار شود
    7. نمایش سایر 5 پاسخ
  • تصویر کاربر شهرام سه شنبه ۳۰ اردیبهشت ۴( 5 روز پیش) تعداد بازدید: 8 مشاهده پرسش
    سلام جناب اقای پرفسور کرمی
    بنده خدمت شما رسیدم قبلا مستندات را خدمتتان ارسال میکنم ضمن اینکه psa من از ۲.۸ به ۱.۹۹ کاهش پیدا کرده اما حجم پ پستات از ۸۴ccبه۹۷ ccافزایش یافته است لطفا آزمایش ها را چک بفرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۳۰ اردیبهشت ۴( 5 روز پیش)
      سونوگرافی وابسته به اپراتور و دستگاه هست اگر علایم ادراری ندارید نیاز به اقدامی ندارد
  • تصویر کاربر محمد دوشنبه ۲۹ اردیبهشت ۴( 6 روز پیش) تعداد بازدید: 14 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر ارادت من بیمارتون هستم ۲۹ سالمه اگه یادتون باشه ،علائمام تکرر ادرار، درد باسن هنگام نشستن ، احساس سنگینی و تحرک در بیضه در هنگام نشستن و دراز کشیدن .... تشخیصتون پروستاتیت مزمن بود و داروهایی که دادین شامل : تامسولوسین ۰/۴ ، ملوکسیکام 7,5 ، سیپروفلوکساسین ۵۰۰ ، اقای دکتر من الان تقریبا 40 روزه دارم یعنی 6 هفته این قرص ها مصرف میکنم خدا را صد هزار مرتبه شکر علائمم خیلی بهتر شده ولی هنوز مقداری علائم دارم میخواستم ببینم بازم قرص ها ادامه بدم یا کافیه؟و یه سوال دیگه هم داستم ،من که پروستاتیت مزمن دارم میتونم رابطه جنسی داشته باشم؟؟برای فرد مقابلم خطرناک نیست؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۹ اردیبهشت ۴( 6 روز پیش)
      خیر منعی جهت رابطه جنسی ندارید ۶ هفته ی دیگر ادامه بدین
  • تصویر کاربر مصطفي یکشنبه ۲۸ اردیبهشت ۴( 6 روز پیش) تعداد بازدید: 12 مشاهده پرسش
    با عرض ادب اقاي دكتر بنده ٤٣ ساله مهرماه ١٤٠٣ رفتم سونو خجم پروستات ٢٩ سي سي بود بعد از ٧ ماه ارديبهشت ١٤٠٤ رفتم سونو حجم پروستات ٢٣ سي سي بود نظر جنابعالي خواستم بپرسم 🙏البته وقتي هم ٢٩ سي سي بود علايمي نداشتم شايد يكم فشار ادرار كم بود همين
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۸ اردیبهشت ۴( 6 روز پیش)
      سونوگرافی وابسته به دستگاه و اپراتور هست اگر علائمی ندارید نیاز به اقدامی ندارد
  • تصویر کاربر احد شنبه ۲۷ اردیبهشت ۴( 1 هفته پیش) تعداد بازدید: 6 مشاهده پرسش
    باسلام. آیا به جز روش جراحی تربturp در مورد بزرگ شدگی پروستات ؛ روش پیpea هم در ایران هست ؟در کجا ؟با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۷ اردیبهشت ۴( 1 هفته پیش)
      چه روشی؟
  • تصویر کاربر عادل شنبه ۲۷ اردیبهشت ۴( 1 هفته پیش) تعداد بازدید: 17 مشاهده پرسش
    سللم نتایج آزمایش خون منT.psa=11.42وF.psa=8.7ونسب آنها 75.3 درصد
    پس از سونو گرافی حجم46cc وبزرگتر از حد نرمال
    زوم میانی پروستات هیپر تروفیه وواجد مناطف کلسیفیه هستش پس از تخلیه ادرار چیزی باقی نموند
    شبها سه تا چهاربار بابت دفع ازخواب پامیشم ودر نواحی زیر شکم احساس قشردگی دارم اما ادرار راحت تخلیه میشه سن هم ۴۷ یال مشکل چیه بعضی میگن مشکل هیپرپلازی نمی دونم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۷ اردیبهشت ۴( 1 هفته پیش)
      یک ماه بعد psa تکرار بشه
  • تصویر کاربر محمد شنبه ۲۷ اردیبهشت ۴( 1 هفته پیش) تعداد بازدید: 13 مشاهده پرسش
    باسلام
    مدت سه ماه قبل متوجه شدم ادرار به خوبی تخلیه نمی شود
    به پزشک مراجعه کردم سونو
    پس از تخلیه ا ار مثانه حاوی ۱۳۲ سی سی
    پروستات با الگوی نرمال به حجم ۳۸ سی سی رویت شد
    که پزشک گفتن باید
    سیستواورتروسوپی بشی بعد از این عمل گفتن عفونت خیلی شدید داری
    دارو امینک ۴ درصد وافلوکساسین ۲۰۰ دادت
    تاثیر نداشت درد در آلت داشتم دوبار پزشک بعدی مراجعه کردم اون همون دارو و قرص ایمی پرامین دادن و گفتن فراموش کنی زیاد فکر نکنی مگه میشه درد داشته و فراموش کرد ضمنا گفت پروستاتیت عصبی داری
    پزشکی بعدی سونو داد
    که مثانه حجم و ضخامت نرمال
    پروستات داری حجم تقریبی ۳۲ سی سی
    کاهش اکوژ نیستی در بخش قدامی غده پروستات مشهود است
    رزیدوی اداری پس از تخلیه مثانه ۵ سی‌سی

    یک قرص دیگه داد پروستات
    لطفا راهنمایی کنید بعد سه ماه هنوز دارو بخورم بازم
    چون خیلی درد در آلتم دارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۷ اردیبهشت ۴( 1 هفته پیش)
      علائمتون مطرح کننده التهاب پروستات هست
    2. تصویر کاربر محمد شنبه ۲۷ اردیبهشت ۴( 1 هفته پیش)
      با تشکر
      راه حل دکتر باید چکار کنم درد دارم زیاد در الت
    3. تصویر کاربر محمد شنبه ۲۷ اردیبهشت ۴( 1 هفته پیش)
      سلام
      دکتر راحل باید چکار کنم
    4. تصویر کاربر محمد شنبه ۲۷ اردیبهشت ۴( 1 هفته پیش)
      باسلام
      الان باید چکارکنم دکتر
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۷ اردیبهشت ۴( 1 هفته پیش)
      بیماری شما نیاز به درمان طولانی مدت و با عود بالا همراه میباشد کپسول تامسولوسین هر شب یک عدد افلوکساسین ۳۰۰ هر ۱۲ ساعت کپسول ملوکسیکام ۷/۵ هر ۱۲ ساعت و روزی نیم ساعت داخل لگن آب گرم بنشینید در صورت عود و تکرار علائم بعد از بهبودی مجددا دوره ی درمان تکرار شود
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر م چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت ۴( 4 روز پیش) تعداد بازدید: 6 مشاهده پرسش
    سلام و عرض ادب واحترام دکتر  مدت دو سال  هست تحت درمان،بزرگی پروستات هستم و فیناستراید 5 مصرف میکنم روزی یکی ولی امسال پروستات کوچکتر شده 45 و تو این دو سال PSA نرمال زیر نیم و مشکل دیگه ای ندارم  ادرارم به راحتی میاد به نظر شما دارویم رو میتونم قطع کنم و اول سال آزمایش و سونو نرمال ماندگی ادرار بعد تخلیه 15 سی‌سی  و یک سنگ زیر 15 میلی متر داشتم بقیه نرمال بود ممنونم پاسخ بدهید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت ۴( 4 روز پیش)
      بله فیناستراید رو قطع کنید سالانه سونوگرافی و آزمایش رو تکرار کنید
  • تصویر کاربر شهرام شنبه ۲۷ اردیبهشت ۴( 1 هفته پیش) تعداد بازدید: 21 مشاهده پرسش
    هنگام ادرار دچار سوزش میشوم جدیدا و
    موقع انزال دچار سوزش میشوم وقتی مایعات زیاد مصرف میکنم بهتر است و الان یه مدتی هست که قرص انتی بیوتیک هم مصرف کردم پلی تاثیری نداشت ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ اردیبهشت ۴( 1 هفته پیش)
      با سلام و احترام آزمایش آنالیز و کشت ادرار انجام شود
    2. تصویر کاربر شهرام جمعه ۲۶ اردیبهشت ۴( 1 هفته پیش)
      عکس ارسال کردم
    3. تصویر کاربر شهرام جمعه ۲۶ اردیبهشت ۴( 1 هفته پیش)
      فرستادم
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۷ اردیبهشت ۴( 1 هفته پیش)
      در مجرا التهاب داشتید که به نظر برطرف شده مصرف مایعات رو بیشتر کنید یک ماه بعد آزمایش آنالیز و کشت ادرار رو تکرار کنید
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر رضا سه شنبه ۱۷ مهر ۳( 7 ماه پیش) تعداد بازدید: 117 مشاهده پرسش
    با سلام
    ۴۱سال سن دارم و بعضی اوقات ضربان زدن و نبض روی الت دارم سمت کلاهک و درد مختصر در ضمن ازمایش ادرار و سونوگرافی کلی دادم مشکلی نداشتم و فشار ادرام خوب هست و روزی هفت و هشت بار ادرار دارم

    خواستم ببینم مشکلی هست با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ مهر ۳( 7 ماه پیش)
      احساس ضربان روی آلت به هنگام نعوظ دارید؟
    2. تصویر کاربر رضا دوشنبه ۱۶ مهر ۳( 7 ماه پیش)
      نه ندارم
    3. تصویر کاربر رضا دوشنبه ۱۶ مهر ۳( 7 ماه پیش)
      نه ندارم
    4. تصویر کاربر رضا دوشنبه ۱۶ مهر ۳( 7 ماه پیش)
      نه ندارم
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۷ مهر ۳( 7 ماه پیش)
      بیشتر توضیح بدین
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر علی شنبه ۳۱ شهریور ۳( 8 ماه پیش) تعداد بازدید: 101 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر بنده ۴۲ سال دارم و وقتی آب مینوشم خیلی زود نیاز به تخلیه ادرار پیدا میکنم و چند مدت هم هست که خیلی تحمل نگه داری ادرار رو ندارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۳۱ شهریور ۳( 8 ماه پیش)
      با سلام و احترام سونوگرافی کلیه ها و مجاری ادراری با تعیین سایز پروستات و باقیمانده ادراری انجام دهید
  • تصویر کاربر مهین شنبه ۳۱ شهریور ۳( 8 ماه پیش) تعداد بازدید: 118 مشاهده پرسش
    باسلام
    جناب دکتر مادرم روخردادماه ویزیت کردید ودارودادید الان مجدد تکررادرارشدید داره بطوری که عصبی شده و درحال حاضربدلیل مشکلی که برایش پیش آمد ودر بیمارستان بستری شد داروها روقطع کرد آقای دکترشرح کامل ومدارک پزشکی رو درواتساپ ارسال کردم متاسفانه مدارک هرکاری میکنم ازاینجا ارسال نمی‌شود لطفا واتساپ روچک کنید
    اسم داروهایی که تجویزکردید
    وزیکر(سولیفناسین سوکسینات ۱۰ MG
    دلوکسی ( دلوکستین)۳۰ MG
    باتشکرازشما بزرگوار
    باتشکرازشما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۳۱ شهریور ۳( 8 ماه پیش)
      واتس اپ کد رهگیری رو بفرستید زودتر ببینم
  • تصویر کاربر احمد جمعه ۳۰ شهریور ۳( 8 ماه پیش) تعداد بازدید: 98 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر ما توبیمارستان تجریش از شما نوبت گرفتیم شما نبودید آقای دکتر عابدی بعد وزیت گفتن پدر بنده سرطان مثانه دارندبدخیم بعد سرطانش متاساز شده لازم هست شما خودتان وزیت کنید. یک دکتر انکولوژی خوب به ما معرفی کنید خواهش میکنم کمکمان کنید حال خانواده خیلی خرابه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۳۰ شهریور ۳( 8 ماه پیش)
      جواب پاتولوژی رو بفرستید ببینم
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۳۰ شهریور ۳( 8 ماه پیش)
      قبلا بنده عملش کردم؟
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر علی سه شنبه ۲۷ شهریور ۳( 8 ماه پیش) تعداد بازدید: 104 مشاهده پرسش
    خیلی ممنون آقای دکتر
    فقط تا چه مدت قرص هارو استفاده کنم یا همیشه دیگه باید استفاده کنم !؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۷ شهریور ۳( 8 ماه پیش)
      تا سه ماه مصرف کنید
  • تصویر کاربر پویا یکشنبه ۲۵ شهریور ۳( 8 ماه پیش) تعداد بازدید: 120 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر
    من پدرم دیورتیکول مثانه به اندازه ۳ سانت داره و چند وقتیه که تو ادرارشون عفونت هست و همچینین سنگ مثانه دارند
    آیا باید حتما عمل بشن و این عفونتا خدایی نکرده نگران کننده هستن؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۵ شهریور ۳( 8 ماه پیش)
      بله باید نوار مثانه انجام بشه و سنگ ها خارج بشن
  • تصویر کاربر تقی جمعه ۲۳ شهریور ۳( 8 ماه پیش) تعداد بازدید: 115 مشاهده پرسش
    باسلام
    بنده آقای تقی صفری 34 ساله از شهرستان پارس آباد بنا به تشخیص دکتر در پارس آباد مراجعه کردم جهت آزمایش یورودینامیک لازم به توضیح هستش که مشکل بنده این می باشد که تکرر ادرار دارم با حجم تقریبا زیاد با رنگ روشن طوری که از صبح تا حدودای ساعت 3 بعدازظهر معمولا مشکل خاصی ندارم روال عادی دارم ولی از این ساعت شروع میشه تا آخرای شب دفعات مکرر مجبور به مراجعه به سرویس بهداشتی هستم و گاهی تا نصف شب ... بنده چندین بار شهرستان به دکتر مراجعه کردم در نهایت حدسشون این بود که ممکنه عصبی باشه و خودم هم چنین احساسی دارم انگار اضطراب دارم یا یک حالت عصبی هستش و اینکه طی این چند سال که با این مشکل مواجه هستم انواع قرص ها خوردم که نتیجه نداشته مثل ویسول .ویزیکیر .تامسلوسین .یا آسنترا. نورتریپتیلین .فلوکستین.و غیره سری قبل به شما هم پیام دادم فرمودین بهتره نوار مثانه گرفته بشه که بپیوست محضرتون ارسال میکنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۲ شهریور ۳( 8 ماه پیش)
      نوار مثانه رو نفرستادید
    2. تصویر کاربر تقی پنجشنبه ۲۲ شهریور ۳( 8 ماه پیش)
      ارسال نوار مثانه
    3. تصویر کاربر تقی پنجشنبه ۲۲ شهریور ۳( 8 ماه پیش)
      نوار مثانه ۲
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۳ شهریور ۳( 8 ماه پیش)
      به واتس اپ 09101142080 مدارک رو به صورت کامل ارسال کنید
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر سعید چهارشنبه ۲۴ مرداد ۳( 9 ماه پیش) تعداد بازدید: 137 مشاهده پرسش
    سلام خدمت جناب دکتر کرمی عزیز
    آقای دکتر جواب سونو گرفتم خدمت شما عرض میکنم واتساپ ندارم.
    پروستات مختصراً افزایش حجم دارد
    (31cc)
    تصویریک کیست پری یورترال در مجاورت پروستاتیک دیده میشود.
    درفضا شکم ولگن مایع آزاد رویت نشد
    کیسه صفرا ضخامت جداری نرمال داشته فاقد سنگ.اسلاژ وعلایم التهابی است.
    سیستم پیلوکالیس دوکلیه فاقد سنگ واضح.کیست وهیدرونفروزاست.
    بقیه سالم.هرچی شک داشتم نوشتم
    قرص ناواتکس گرفتم..وعلایم قبل سوزش کمی.دوشاخه ادرار.فسار کم و زیاد.درد بیضه وسرالتم وکشاله..خواهشاً مجدد داروها رو برام بنویسید مصرف کنم.سپاس خدا شاهد گفتم جز دکتر کرمی آزمایش ونمیبرم جای.خواهسا اگر امکان داره زود جواب بدید بی نهایت ممنونم
    1. تصویر کاربر سعید سه شنبه ۲۳ مرداد ۳( 9 ماه پیش)
      درمورد کیست توضیح میدید خطرناک چی هست کیست باعث گیر کردن ادرارکوچک میشه
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۴ مرداد ۳( 9 ماه پیش)
      کیست های اطراف مجرا تا زمانی که منجر به عفونت مقاوم نشه نیاز به اقدامی ندارد
    3. تصویر کاربر سعید چهارشنبه ۲۴ مرداد ۳( 9 ماه پیش)
      سلام ممنونم نیاز به دارو نیست. پروستاتذ31cc .خدمت شما بالا نوشتم .داروها رو مصرف کنم جناب کرمی.تامسوسولین .ناواتکس.ملوکسیکام درسته.برای کیست چیزی احتیاج نیست.ممنونم
    4. تصویر کاربر سعید چهارشنبه ۲۴ مرداد ۳( 9 ماه پیش)
      ممنونم .حجم پروستات بالا خدمت شما بزرگوار توضیح دادم.داروهای قبل وادامه بدم جناب کرمی یا دارو جدید.وکیست پروستاتیک دارو نمیخواد
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۴ مرداد ۳( 9 ماه پیش)
      خیر هیچ داروی جدیدی لازم نیست
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر لیدا شنبه ۱۳ مرداد ۳( 9 ماه پیش) تعداد بازدید: 163 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر خسته نباشید، ببخشید خواهرم 25 سالشه. حدودا دو ماه پیش توی سونوگزافی براش توده مثانه 3*5 میلیمتر تشخیص دادن. سه خرداد سیستوسکوپی و برداشت تومور انجام شد و جواب پاتولوژی low grade transitional cell carcinoma بدون تهاجم به عضله تشخیص داده شد. یکماه بعد برای کنترل رفت باز سونو توده تشخیص داد و سیستوسکوپی شد که دکترش گفت توی سونو اشتباه شده بود و توموری نبود ولی نمونه برداشته بودن که پاتولوژی گفت التهاب مزمن و هایپرپلازی هست. توی همون جلسه سیستوسکوپی برای میتومایسین داخل مثانه تزریق شده بود. و گفتن بعد دو هفته هم شش جلسه ب ث ژ تراپی انجام بدادن.الان شنبه دومین تزریق ب ث ژ رو انجام دادن. چندتا سوال ازتون داشتم، اول اینکه آیا با این توصیفات روش درمان درسته؟ این درمانها چقدر تاثیر گذار هست؟ میشه رک جوابم رو بدید چقدر خطرناک هست این بیماری و آیا اصلا قطعی درمان میشه؟ امکان عود مجدد با درجه بالاتر بدخیمی چقدر هست؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۲ مرداد ۳( 9 ماه پیش)
      بله روش درمان درسته برای تومور های لو گرید ۷۵ تا ۹۰٪ درمان بدون عود خواهد بود متاسفانه امکان عود مجدد و اینکه مهاجم تر بشه هم هست
    2. تصویر کاربر لیدا جمعه ۱۲ مرداد ۳( 9 ماه پیش)
      ممنون، ببخشید رژیم غذایی خاص یا راهکاری هست که بشه جلوی عود مجدد رو گرفت؟
    3. تصویر کاربر لیدا جمعه ۱۲ مرداد ۳( 9 ماه پیش)
      و اینکه تا چه مدت امکان عود مجدد هست؟
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۲ مرداد ۳( 9 ماه پیش)
      باید منظم سیستوسکوپی انجام بشه
    5. تصویر کاربر لیدا جمعه ۱۲ مرداد ۳( 9 ماه پیش)
      شرمنده درباره رژیم غذایی چه نظری دارید؟ دکترش گفته گوشت قرمز اصلا نخوره
    6. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۳ مرداد ۳( 9 ماه پیش)
      رژیم غذایی موثر نیست
    7. نمایش سایر 5 پاسخ
  • تصویر کاربر حبیب پنجشنبه ۱۴ تیر ۳( 10 ماه پیش) تعداد بازدید: 141 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر ارجمند
    بنده قبلا پرسشی خدمتتون ارسال کرده بودم مبنی بر وجود خون در ادرار و فرمایش کردید سیتولوژی سه مرحله ای و سونو انجام بدهم. تصاویر به پیوست می باشد.. در صورت امکان بفرمایید که مشکلی وحود دارد؟ و دارویی نیاز هستش؟
    ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۴ تیر ۳( 10 ماه پیش)
      خدارو شکر مشکلی ندارید و نیاز به دارویی هم نخواهید داشت احیانا در ادرار خون مشاهده کردین باید بررسی های تکمیلی تر انجام شود
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب