درمان بیماری مثانه بیش فعال ( تکرر ادراری) چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

بیش فعالی مثانه چیست؟ آیا درمان قطعی مثانه بیش فعال امکانپذیر است؟ بیش فعالی مثانه عبارت است از میل شدید ناگهانی (ارجنسی) برای خالی کردن مثانه است که ممکن است با بی اختیاری ادرار همراه باشد. به طور معمول تکرر ادرار و ادرار شبانه نیز از علائم دیگر این بیماری هستند. مجموعه این علائم به علائم ادراری تحتانی تحریکی یا Storage LUTS معروف هستند. اثر عمده این بیماری کاهش کیفیت زندگی بیماران و مغایرت آن با زندگی اجتماعی معمولی می باشد.

برگشت ادراری
برگشت ادراری

میزان ابتلا به بیماری چقدر است؟

این بیماری در عالم از علل عمده صرف هزینه درمانی برای بیمار و سیستم بهداشتی درمانی است. مطالعه ارزیابی بیش فعالی مثانه در سطح ملی در مقیاس وسیع و در افراد اجتماع آمریکا به اندازه گیری شیوع و اثر بیش فعالی مثانه در ایالات متحده اجرا شده است.

در اروپا حدود 49 ملیون و در آمریکا نزدیک به 33 ملیون نفر به علائم بیش فعالی مثانه مبتلا هستند. این نسبت بالاتر از شیوع بیماری فشار خون، آسم و دیابت می باشد! شیوع بیش فعالی مثانه با بالارفتن سن افزایش می یابد و البته این بیماری یک فرآیند طبیعی در نتیجه بالارفتن سن نمی باشد. به نظر می رسد در ایران تعداد این بیماران زیاد است اما تاکنون مطالعه ای در این مورد انجام نشده است.

وضعیت درمانی مبتلایان چگونه است؟

به دلیل ناشناخته ماندن این بیماری و نسبت دادن علائم بیماری به سایر بیماریها، تنها عده معدودی از درمان مناسب بهره می برند.

در تعدادی از این بیماران میزان علائم در حد غیر قابل تحمل بوده و باعث صرف هزینه قابل توجه از جانب بیمار و دستگاه های بهداشتی برای درمان می شود. به علاوه به دلیل وحشت اکثر مردم از بیماریهای کلیه و نسبت دادن علائم ادراری ناشی از بیش فعالی مثانه به احتمال خرابی کلیه، کیفیت زندگی مبتلایان به مقدار بیشتر از معمول صدمه خواهد دید.

در ویدئوی زیر دکتر کرمی زمان مناسب برای تخلیه ی ادرار را بیان می کند.

تشخیص بیماری بیش فعالی مثانه چگونه است؟

شرح حال، معاینه و استفاده از پرسشنامه های تدین شده مناسب اولین قدم در تشخیص بیماری است.

رد عفونت های ادراری و سایر بیماریهای دارای علامت مشابه با آزمایش های مناسب یا بررسی های تصویربرداری مختلف ابتلا به ساکن لازم است. برای تشخیص خود بیماری از تست اورودینامیکی استفاده می شود.

درمان بیش فعالی مثانه چگونه است؟

درمان شامل یک یا چند مورد از موارد زیر است:

  • تغییر در شیوه رفتار شامل اجتناب از مصرف نوشابه و چای و سایر مایعات در مواقع خاص تجویز داروهای آرام کننده عضله و مخاط مثانه.
  • تجویز دارو به داخل مثانه
  • درمان با امواج الکتریکی متعادل کننده ندرتاً استفاده از اعمال جراحی

نتایج درمان چگونه است؟

شناسایی و درمان بیش فعالی مثانه در اوایل بیماری، در مراقبت بیماران نقشی بهتر و در کاهش هزینه ها نیز مؤثرتر خواهد بود. اما در عمل تأخیر زیاد در شناسایی و در تداوم پیگیری درمانی وجود دارد. شناساندن بیماری به افراد جامعه از پدیده “شرم از اعتراف به بیماری” و تسلیم شدن در مقابل این طرز فکر که بی اختیاری بخشی از بالا بردن اعتماد به نفس و کیفیت زندگی مبتلایان کمک خواهد کرد.

آیا بیماری پیش فعالی مثانه ارثی است؟

درمان خانگی مثانه بیش فعال

1- مصرف غذا ها و نوشیدنی هایی را که موجب تحریک مثانه می شوند، کاهش دهید. غذا ها و نوشیدنی های خاصی وجود دارند که مثانه را تحریک می کنند. شما می توانید درمان مثانه بیش فعال را با پرهیز از نوشیدنی های ادرارآور شروع کنید. این نوشیدنی ها حاوی الکل و کافئین هستند که بدن شما را تشویق به تولید ادرار بیشتر می کنند. شما همچنین می توانید چندین غذا را از برنامه غذایی خود حذف کنید، سپس آنها را یکی یکی اضافه کنید.

این کار به شما نشان می دهد که کدام غذاها علائم شما را تشدید می کنند، بنابراین می توانید از مصرف آنها خودداری کنید. شما می توانید برای بهبود هضم غذا، فیبرها را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. غلات و بلغور جو دو سر بسیار مفید هستند. میوه های تازه و خشک شده، سبزیجات و حبوبات نیز می توانند به شما کمک کنند. بسیاری از افراد، وقتی که روش خوردن و نوشیدن خود را تغییر می دهند، احساس بهتری پیدا می کنند.

برخی از غذاها و نوشیدنی ها که ممکن است مثانه شما را تحت تأثیر قرار دهند:

تاثیر غذاهای تند بر مثانه

درمان قطعی مثانه بیش فعال

تست عصب مثانه (اورودینامیک) یکی از روش‌های تشخیصی است که عملکرد عصب‌ها و عضلات مثانه را بررسی می‌کند. این تست به شناسایی علت دقیق مشکلات مثانه کمک می‌کند، به‌ویژه در مواردی که مثانه بیش‌فعال به درمان‌های مرسوم پاسخ نمی‌دهد. اگر نتایج این تست نشان‌دهنده مشکلات عصبی مثانه باشد، درمان‌های زیر می‌توانند مؤثر باشند:

1. تحریک الکتریکی عصب (Neuromodulation)

این روش، سیگنال‌های عصبی که به مثانه ارسال می‌شوند را تنظیم می‌کند:

الف) تحریک عصب خاجی (Sacral Nerve Stimulation)

  • یک دستگاه کوچک شبیه به ضربان‌ساز در ناحیه پایین کمر قرار داده می‌شود.

  • این دستگاه با ارسال پالس‌های الکتریکی به اعصاب خاجی، عملکرد مثانه را تنظیم می‌کند.

ب) تحریک عصب تیبیال خلفی (PTNS)

  • تحریک عصب تیبیال که در مچ پا قرار دارد، سیگنال‌های مثانه را از طریق اعصاب بهبود می‌بخشد.

  • این روش غیرتهاجمی است و در جلسات هفتگی انجام می‌شود.

برای بررسی بیشتر مقاله ی: نوار مثانه در تهران کجا انجام میشود را بخوانید!

2- تعداد دفعات ادرار کردن خود را یادداشت کنید. به مدت چند روز، تعداد دفعات دستشویی رفتن خود را ثبت کنید. این کار به شما کمک می کند که درک بهتری از بدن خود داشته باشید. این یادداشت ها ممکن است به شما نشان دهند که علائم شما بدتر شده است. برای مثال، آیا علائم شما پس از نوشیدن یا خوردن غذاهای خاصی تشدید می شوند؟ وقتی که مایعات کافی نمی نوشید، علائم شما بدتر می شوند؟

3- ادرار کردن مجدد. در این حالت شما دوبار مثانه خود را تخلیه می کنید. این راهکار می تواند برای کسانی که در تخلیه کامل مثانه خود مشکل دارند، مفید باشد. پس از این که به دستشویی می روید، می توانید چند ثانیه منتظر بمانید، سپس دوباره تلاش کنید.

4- به تأخیر انداختن ادرار. قبل از رفتن به دستشویی صبر کنید، حتی اگر نیاز فوری به ادرار کردن دارید. در ابتدا فقط چند دقیقه باید صبر کنید. به تدریج ممکن است قادر باشید دو تا سه ساعت دستشویی رفتن خود را به تأخیر بیندازید. این کار را فقط در صورت توصیه پزشک انجام دهید. برخی از افراد وقتی که بیش از حد برای دستشویی رفتن منتظر می مانند، احساس می کنند که شرایط آنها بدتر شده یا دچار نشت ادرار شده اند.

5- زمان بندی ادرار. این روش به این معناست که برنامه ی دستشویی روزانه داشته باشید. به جای دستشویی رفتن در صورت نیاز، شما باید در طول روز در زمان های مشخصی به دستشویی بروید. شما و پزشکتان یک برنامه ی منطقی تنظیم خواهید کرد و شما باید سعی کنید هر دو تا چهار ساعت یکبار به دستشویی بروید، چه احساس نیاز داشته باشید، چه نداشته باشید. هدف این است که از نیاز مبرم و فوری به ادرار جلوگیری کنید و کنترل آن را دوباره به دست آورید.

مثانه تحریک پذیر

6- تمریناتی برای تقویت عضله ی مثانه.

◾ تمرینات کگل: سفت کردن و محکم نگه داشتن عضلات لگن برای تقویت کف لگن

◾ انقباض های سریع: در این تمرین باید عضلات کف لگن خود را بارها و بارها فشرده و رها کنید. بنابراین، وقتی که نیاز فوری به دستشویی رفتن دارید، چند انقباض سریع می تواند نیاز مبرم به دستشویی رفتن را کنترل کند. پزشک یا فیزیوتراپیست به شما نحوه انجام این حرکات را آموزش می دهد.

تمرینات ذهن آگاهی و بازخورد زیستی نیز به شما در شناخت مثانه کمک می کنند. این روش از صدا ها و نمودارهای کامپیوتری برای بررسی حرکات عضلات استفاده می کند. این تمرینات به شما آموزش می دهند که عضلات لگن چگونه حرکت می کنند و چقدر قوی هستند.

قرص های مناسب برای درمان مثانه بیش فعال

داروهای آنتی کولینرژیک: این داروها می توانند مثانه بیش فعال را درمان کنند و برای بی اختیاری ادراری مفید باشند. اُکسی بوتینین (دیتروپان)، تولترودین (دترول)، داریفناسین (انابلکس)، فسوترودین (توویاز)، سولیفناسین (وزیکر) و کلرید تروسپیوم، نمونه هایی از داروهای آنتی کولینرژیک هستند.

تزریق بوتاکس برای درمان مثانه

یک اورولوژیست یا متخصص زنان می تواند این کار را انجام دهد. آنها ممکن است خدمات بوتاکس مثانه را ارائه دهند. بوتاکس با شل کردن عضله ی دیواره مثانه، بی اختیاری ادرار و نیاز فوری به ادرار را کاهش می دهد. بوتاکس همچنین، از فشار بیش از حد به مثانه جلوگیری می کند. پزشک برای تزریق سم بوتولونیوم به مثانه، از یک سیتوسکوپ برای مشاهده درون مثانه استفاده می کند و سپس مقدار کمی از ماده را به عضله ی مثانه تزریق می کند.

این رویکرد در مطب پزشک با بیحسی موضعی انجام می شود. تأثیر بوتاکس تا 6 ماه دوام دارد. وقتی که علائم مثانه بیش فعال برمی گردد، تکرار درمان ضروری خواهد بود. پس از آن، پزشک شرایط شما را بررسی می کند تا ببیند درمان بوتاکس برای شما تأثیر مثبتی داشته است یا خیر.

او شرایط شما را بررسی می کند تا متوجه شود که مشکل شما رفع شده است یا هنوز هم نمی توانید حجم ادرار زیادی را در خود نگه دارید. اگر ادرار شما به خوبی آزاد نمی شود، ممکن است لازم باشد به طور موقت از یک سوند استفاده کنید.

تزریق بوتاکس برای درمان مثانه

تحریک عصب

درمان دیگر برای افرادی که نیاز به کمک دارند، تحریک عصب می باشد که درمان نورومدولاسیون نیز نامیده می شود. این نوع درمان، پالس های الکتریکی را به عصب هایی می فرستد که مسیر مشترکی به مثانه دارند.

در مشکل مثانه بیش فعال، سیگنال های عصبی بین مثانه و مغز ارتباط درستی ندارند. این پالس های الکتریکی به مغز و عصب ها کمک می کنند تا ارتباط بهتری با مثانه داشته باشند، به طوری که مثانه بتواند عملکرد درستی داشته باشد و علائم بیش فعالی مثانه بهبود پیدا کند.

دو نوع روش تحریک عصب وجود دارد:

تحریک عصب تیبیال از طریق پوست (PTNS): PTNS روشی است که عصب های مثانه را ترمیم می کند و با قرار دادن یک الکترود کوچک در نزدیکی قوزک پا انجام می شود. در این روش، پالس هایی به عصب تیبیال ارسال می شود. عصب تیبیال در امتداد زانو به عصب های پایین کمر می رسد. پالس ها به کنترل سیگنال هایی کمک می کنند که عملکرد درستی ندارند. اغلب اوقات، بیماران بسته به تأثیر درمان، به 12 جلسه درمانی نیاز خواهند داشت.

نورومدلاسیون ساکرال (SNS): این روش نحوه عملکرد عصب ساکرال را تغییر می دهد. این عصب، سیگنال هایی را بین نخاع و مثانه جابه جا می کند. عملکرد این روش، کمک به نگهداری و آزادسازی ادرار می باشد. در بیماری مثانه بیش فعال، این سیگنال های عصبی، وظیفه خود را به درستی انجام نمی دهند. در این روش، از یک ضربان ساز مثانه برای کنترل این سیگنال ها استفاده می شود.

اولین قدم، کاشت یک سیم الکتریکی در زیر پوست پایین کمر می باشد. این سیم در ابتدا به ضربان ساز دستی متصل می شود تا پالس هایی را به عصب ساکرال بفرستد. شما و پزشکتان باید بررسی کنید که آیا این ضربان ساز می تواند به شما کمک کند یا خیر. در صورتی که این روش مؤثر باشد، دومین مرحله، کاشت یک ضربان ساز دائمی است که می تواند ریتم عصب را تنظیم کند.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فلوشیپ فوق تخصصی درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی  

عضو هیئت علمی و دانشیار دانشگاه شهید بهشتی تهران ، عضو انجمن ارولوژی اروپا ، امریکا و آسیا

3.8/5 - (15 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر میلاد جمعه ۲۸ مهر ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 200 مشاهده پرسش
    با سلام بنده ۳۵ سالمه و مجرد هستم با توجه به سونو اندازه پروستات ۳۰ وابعاد آن ۴۷۰۳۵۰۳۳ میباشد همه چی اکی هست آزمایش psA هم دادم یکمی رسوب داشت خواستم راهنمایی کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۷ مهر ۲( 1 سال پیش)
      Psa چند بود؟
    2. تصویر کاربر میلاد پنجشنبه ۲۷ مهر ۲( 1 سال پیش)
      6
    3. تصویر کاربر میلاد پنجشنبه ۲۷ مهر ۲( 1 سال پیش)
      ۶
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۸ مهر ۲( 1 سال پیش)
      Psa 6 اوکی نیست
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۸ مهر ۲( 1 سال پیش)
      افلوکساسین ۳۰۰ هر ۱۲ ساعت تامسولوسین هر شب تایک ماه مصرف کنید و آزمایش مجدد انجام دهید
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر مینا پنجشنبه ۲۷ مهر ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 191 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر روز به خیر
    همسر من ۵۹ ساله هستن اردیبهشت امسال بعد از انجام چکاپ سالیانه متوجه شدن که psa۳.۲ بوده بعد از مصرف دارو بعد از از ۲ ماه مجدد آزمایش دادن و psa۴.۳ شده بود البته هیچگونه علائمی هم نداشتن پزشکشون براش آم آر آی کامل لگن و پروستات دادن و بعد تشخیص بیوبسی داده شد
    الان بعد از گرفتن جواب ام ار آی تشخیص سرطان پروستات با گلیسین ۶ داده شده و پزسکشون فرمودن که ترجیحا پروستات برداشته بشه بهتره که در آینده مشکلی به وجود نیاره
    میخواستم نطر شما رو هم در این مورد بدونم که ایا پروستات برداشته بشه یا نه و بهترین کار چی میتونه باشه
    و اینکه ایا ناتوانی جنسی بعد از این عمل حتمی و همیشگیه؟؟
    ممنون میشم لطف کنید و راهنمایی بفرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۷ مهر ۲( 1 سال پیش)
      بله باید تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار بگیرند از عوارض این عمل جراحی ناتوانی جنسی است در بعضی از بیماران همیشگی میباشد
  • تصویر کاربر حسینی پنجشنبه ۲۷ مهر ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 158 مشاهده پرسش
    سلام دکتر پدرم در چکاپ سالیانه
    Psa: ۴.۲۸
    Freepsa: 0.6
    CEA: 1.77
    CA_125: 11.5
    CA_19_9: 3.06
    هست.psaسال ۱۴۰۰ ایشون۳.۳بوده
    پادرد شدید هم دارند...
    کمی تکرر ادرار دارند.ممنون میشم راهنمایی کامل بفرمایید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۷ مهر ۲( 1 سال پیش)
      عکس آزمایشات رو آپلود کنید
    2. تصویر کاربر حسینی پنجشنبه ۲۷ مهر ۲( 1 سال پیش)
      عکس آپلود شد
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۷ مهر ۲( 1 سال پیش)
      فعلا نیاز به اقدام خاصی نداره ۶ ماه بعد مجددا تکرار بشه
    4. تصویر کاربر حسینی پنجشنبه ۲۷ مهر ۲( 1 سال پیش)
      دکتر یعنی بالای ۴ هست مشکلی نداره و free هم درصدش پایینه ۰.۶ هست
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۷ مهر ۲( 1 سال پیش)
      نسبتشون ۱۴٪ هست نمونه برداری هم میشه انجام داد بهتره بین ۳ الی ۶ ماه مجددا تست داده بشه در صورت افزایش حتما بیوپسی خواهد شد
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر اسماعیل پنجشنبه ۲۷ مهر ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 174 مشاهده پرسش
    باسلام
    بنده ۲۷ سال سن دارم الان حدود یکسالی میشه که شروع تخلیه ادرار باتاخیر و سوزش هستش و احساس زورزدن در تخلیه ادرار دارم و همچنین انزال بدون جهش و گاهی اوقات بعد از انزال سوزش ایجاد میشه و یا انزال برای بار دوم بادرد همراه هستش و منی خارج نمیشه وهمچنین ممکنه بعد از انزال ادرار اصلا نیاد یا به سختی بیاد بنده خودارضایی می کردم و مانع از خروج منی میشدم اما بعد از حدودا سه ماه از ترک خودارضایی این مشکلات بیشتر شدن..و بیماری پروستات در پدر و عمو بوده
    می خواستم بدونم آیا مشکل از پروستات هستش و باید چکاری انجام بدم؟ ممنون از پاسخگویی شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۷ مهر ۲( 1 سال پیش)
      سلام باید سونوگرافی کلیه ها و مجاری ادراری انجام شود
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۷ مهر ۲( 1 سال پیش)
      پروستات خود مثانه و مجرای ادرار میتونن دخیل باشن
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر امید چهارشنبه ۲۶ مهر ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 181 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض ادب
    بنده 30 سالمه و به تشخیص شما دچار التهاب پروستات میباشم.که شما کپسول تامسولوسین.افلوکساسین و ملوکسیکام رو برای بنده تجویز کردید.سوال بنده اینجاست که من و همسرم در حال تلاش برای بچه دار شدن هستیم.آیا مصرف این قرص ها بر روی بارداری و بچه دار شدن تآثیر منفی نمیزاره؟آیا بهتر نیست بعد اتمام دارو ها دوباره اقدام کنیم؟یا مشکلی نداره همزمان؟
    با تشکر از شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۶ مهر ۲( 1 سال پیش)
      اثری بر روی بارداری ندارند تامسولوسین رو قطع کنید
    2. تصویر کاربر امید چهارشنبه ۲۶ مهر ۲( 1 سال پیش)
      آخه آقای دکتر قطع کن دوره درمان ناقص میشه قرصی نمیمونه دیگه.اگر عوارض داره یک هفته بعد از اتمام مصرف اقدام کنیم؟یعنی یک ماه بعد
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۶ مهر ۲( 1 سال پیش)
      ببینید عارضه جهت بارداری نداره ولی میتونه باعث برگشت اسپرم به مثانه بشه و شانس باروری تو این دوره درمان رو کمتر کنه
    4. تصویر کاربر امید چهارشنبه ۲۶ مهر ۲( 1 سال پیش)
      عذر خواهی میکنم مجدد سوال میپرسم
      بعد از مصرف و اتمام تمامیه داروها چند روز بعد از بدن پاکسازی میشه این ۳ دارو؟
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۶ مهر ۲( 1 سال پیش)
      ۲ هفته
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر علی چهارشنبه ۲۶ مهر ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 194 مشاهده پرسش
    سلام
    ۵۰ ساله هستم. پروستات من چند سال هست که بزرگتر از نرمال است. پروستاتان و تامسور مصرف می کنم. در آخرین سونوگرافی با حجم 37 سی سی است. میزان Total PSA = 1.69 و Free PSA=0.23 هست.
    بفرمایید آیا نرمال هست.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۶ مهر ۲( 1 سال پیش)
      علائم ادراری دارید؟
    2. تصویر کاربر علی چهارشنبه ۲۶ مهر ۲( 1 سال پیش)
      اصلاح می کنم 49 ساله هستم.
      ادرار رنگ و بوی غیر طبیعی ندارد. انتهای ادرار قطره قطره می آید و سوزش کمی دارد.
    3. تصویر کاربر علی چهارشنبه ۲۶ مهر ۲( 1 سال پیش)
      اصلاح می کنم، 49 ساله هستم.
      ادرار رنگ و بوی غیر طبیعی ندارد. انتهای ادرار قطره قطره می آید و سوزش کمی دارد.
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۶ مهر ۲( 1 سال پیش)
      با توجه به اینکه با مصرف دارو علائم ادراری و باقیمانده دارید باید عمل جراحی انجام شود
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر حسین سه شنبه ۲۵ مهر ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 148 مشاهده پرسش
    چند سالیه که مشکل بزرگی پروستات وعدم دفع کامل ادرار دارم ، ودرحال حاضر درد ناحیه زیر شکم وکمر وناحیه پروستات دارم : 1- چند سالی است که کپسول امنیک مصرف میکنم 2--مقدار PSA,total برابر۳.۷۲ :لطفا راهنمایی بفرمایید.باتشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۵ مهر ۲( 1 سال پیش)
      سلام باید نوار مثانه انجام شود و در صورت انسدادی بودن عمل جراحی برای پروستات انجام شود در صورت تمایل اعلام کنید تا هماهنگی لازم باهاتون انجام بشه
  • تصویر کاربر رضا سه شنبه ۲۵ مهر ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 162 مشاهده پرسش
    سلام دکتروقت بخیر
    47ساله هستم حجم پروستات25ccغیریکنواخت
    آزمایشpsaانجام دادم0/33
    منظورازغیریکنواخت بودن چیست آیامشکلی ایجادمیشود؟نیازبه درمان هست یاخیر؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۵ مهر ۲( 1 سال پیش)
      نه این غیریکنواخت بودن خطرناک نیست سالانه تست PSA انجام دهید
  • تصویر کاربر محمد سه شنبه ۲۵ مهر ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 157 مشاهده پرسش
    باسلام وعرض ادب خدمت آقای دکترمن اقای۴۹ساله هستم مجرای ادرارم سوزش داره سونوگرافی دادم سنگ ندارم پروستاتم نرماله مثانه هم اندازه طبیعی داره فقط کبد چرب گرید۲ دارم یک ماه هم سیپروفلوساکسن مصرف کردم ولی سوزش برطرف نشده بعضی از روزها اصلا سوزش ندارم ولی اغلب روزها دارم ضمنا میل جنسیم هم خیلی کم شده ممنون محل زندگی شیراز هست دسترسی به شما برام مشکل هست ممنون میشم من رو راهنمایی بفرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۵ مهر ۲( 1 سال پیش)
      با سلام و احترام خدمت شما همراه گرامی بیماری شما نیاز به درمان طولانی مدت و با عود بالا همراه میباشد کپسول تامسولوسین هر شب یک عدد افلوکساسین ۳۰۰ هر ۱۲ ساعت کپسول ملوکسیکام ۷/۵ هر ۱۲ ساعت و روزی نیم ساعت داخل لگن آب گرم بنشینید در صورت عود و تکرار علائم بعد از بهبودی مجددا دوره ی درمان تکرار شود
  • تصویر کاربر رضا سه شنبه ۲۵ مهر ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 193 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر خسته نباشید
    من ۲۵ سالمه رفتم ارولوژ با علایم تکرر و سوزش ادرار برام سونو و آزمایش ادرار نوشت
    داخل سونو پروستات ۲۶ سی سی مختصر افزایش
    حجم ادرار ۱۶ سی سی
    آزمایش ادرار r.b.c عدد ۳۰_۳۵ نشون میده
    دکتر به من افلوکیاسین ۳۰۰ ملوکسیکام۷/۵ و قرص گیاهی پروستاتان را داده
    مشکلم ۵۰ درصد بهتر شده اما هنگام خروج مایع منی احساس میکنم چیزی جلوشو میگیره و احساس عدم تخلیه کامل ادرار دارم
    تشخیص شما چیه ؟
    ممنون از راهنمایی شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۵ مهر ۲( 1 سال پیش)
      با توجه به علائم تنگی مجرا و همینطور خون در ادرار باید سیستوسکوپی انجام شود
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر ل. سه شنبه ۲۷ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 641 مشاهده پرسش
    جناب آقای دکتر با سلام و وقت بخیر
    من خانمی 36 ساله هستم که حدود 7-8 سال پیش به علت ناراحتی مثانه (تومورمثانه) نزد جنابعالی تحت عمل جراحی قرار گرفتم و خداراوشکر عمل بسیار موفقی هم بود. از آن به بعد بنده به توصیه شما برای اطمینان از عدم برگشت بیماری مرتبا سونوگرافی و ازمایش انجام می دادم (اوایل 6ماه یکبارو اواخر ساللانه) اما اکنون حدود دوسه روزی است که دچار سوزش ادرار شده ام که با انجام کلیه مواردی که قبلا به بنده توصیه فرموده بودید برطرف نشده البته در ساعاتی کاهش می یابد ولی بطور کامل رفع نشده است. به نظر شما این وضعیت نگران کننده است؟ چه توصیه ای دارید؟
    با تشکر از صبر و حوصله جنابعالی
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۷ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      باید سونوگرافی با مثانه پر و سیستوسکوپی انجام دهید
  • تصویر کاربر hh جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 448 مشاهده پرسش
    سلام دکتر ببخشید همان طورکه قبلا گفتم احساس میکنم بعدازادرا مثانه ام کامل تخلیه نشده است وبایدکمی زوربزنم وتقریبا حدود1ماه است که این مشکل رادارم وگاهی اوقات به خاطرهمین مسئله یک ربع دردستشویی هستم واین موضوع من راآزارمیدهد.به نظرشما مشکل ازکجاست؟آیاجنبه ی روانی دارد یاواقعا یک مشکل است؟خیلی ممنون میشم راهنمایی کنید.
    باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      با نوار مشخص میشود
  • تصویر کاربر حسینی سه شنبه ۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 425 مشاهده پرسش
    با اهدای سلام
    بتده از بیماران شما هستم. در مراجعه ی اخیر شمابرای درمان علایم تکررادراری و مشکلات دفع ادراری دستور مصرف داروهای زیر رو فرمودین:
    یوریناسین:روزی1عدد
    پرازوسین:شبها قبل از خواب1عدد
    باکلوفن:هر12ساعت نصف قرص
    الان با گذشت چند روز از مصرف داروها دچار تکرر ادرار شدیدتری شدم. به گونه ای که حس میکنم اگر با تأخیر دستشویی برم با ریزش ادرار مواجه میشم.
    به این دلیل مزاحم وقت شما شدم اگر ممکن هست راهنمایی بفرمایید در دستور مصرف داروها.
    ممنونم
    مؤید باشید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      مصرف مایعات را کم کنید2-استرس کم شود 3-نگران نباشید داروها را ادامه دهید
  • تصویر کاربر امین چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 378 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر عزیز
    بنده امین ملکی هستم و 3 هفته قبل زحمت کشیدین واریکوسل منو لاپاروسکوپی کردین
    هر از گاهی بیضه چپ که گریدش 3 بود موق نشستن تیر میکشه خواستم با شما در میان بزارم و نظرتون رو جویا بشم
    خیــــــــــــــــــــلی ممنون که سوالات رو جواب میدید پیروز باشید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      طبیعی است نگران نباش
  • تصویر کاربر مهدی دوشنبه ۲۵ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 367 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر. من و نامزدم قرار بود با هم ازدواج کنیم اما به دلایل پاره ای از مشکلات ازدواجمان کنسل شد. در مدت نامزدی با هم سکس داستیم و پرده بکارتشان از بین رفته است. آیا شما پرده بکارت را ترمیم میکنید.
    ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۵ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      نه
  • تصویر کاربر احسان دوشنبه ۲۵ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 428 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر خسته نباشین
    من ۲۸ سالمه مجردم الان ۵ساله که فهمیدم از بیضه چپ واریکوسل دارم البته درجه ۱بود معاف نشدم هیچ مشکل دیگه ایم ندارم بیضه ام کوچک نشده میزان منی ام خیلی زیاده ولی جدیدا حس میکنم رگها بزرگتر شدن درجه بیشتر شده، من از عمل خیلی میترسم و ما در شهری هستیم که از نظر پزشکی وتجهیزات خیلی ضعیفه و حوادث پزشکی زیاد اتفاق می افته همین بیشتر منو میترسونه از طرفی هم خیلی نگران آینده ام خواهش میکنم کمکم کنین راهنمایم کنین.
    خیلی متشکرم از لطفتا و مطالبه بسیار خوب تون
    احسان محمودی از شهرکرد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۵ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      ازمایش اسپرم بده ونتیجه را بفرست
  • تصویر کاربر رضا یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 439 مشاهده پرسش
    با سلام
    پس از معاینه پزشک و سنو گرافی تشخیص واریکوسل بود لطما بفر ماییدبا توجه به داشتن درد نیاز به عمل است یا نه؟
    اکر نه برای رفع درد باید چه کرد؟
    ضمنا اینجانب دارای فرزند می باشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      نیاز به عمل ندارید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

بی اختیاری ادرار وضعیتی است که در آن، فرد نمی تواند جلوی نشت ناخواسته ادرار خود را…
سنگ‌های کلیه توده‌های جامدی هستند که در داخل کلیه تشکیل می‌شوند و ممکن است حاوی موادی مانند…
زندگی با یک بیضه، که به نام مونورکیسم (monorchism) نیز شناخته می‌شود، وضعیتی است که در آن…

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب