درمان بیماری مثانه بیش فعال ( تکرر ادراری) چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

بیش فعالی مثانه چیست؟ آیا درمان قطعی مثانه بیش فعال امکانپذیر است؟ بیش فعالی مثانه عبارت است از میل شدید ناگهانی (ارجنسی) برای خالی کردن مثانه است که ممکن است با بی اختیاری ادرار همراه باشد. به طور معمول تکرر ادرار و ادرار شبانه نیز از علائم دیگر این بیماری هستند. مجموعه این علائم به علائم ادراری تحتانی تحریکی یا Storage LUTS معروف هستند. اثر عمده این بیماری کاهش کیفیت زندگی بیماران و مغایرت آن با زندگی اجتماعی معمولی می باشد.

برگشت ادراری
برگشت ادراری

میزان ابتلا به بیماری چقدر است؟

این بیماری در عالم از علل عمده صرف هزینه درمانی برای بیمار و سیستم بهداشتی درمانی است. مطالعه ارزیابی بیش فعالی مثانه در سطح ملی در مقیاس وسیع و در افراد اجتماع آمریکا به اندازه گیری شیوع و اثر بیش فعالی مثانه در ایالات متحده اجرا شده است.

در اروپا حدود 49 ملیون و در آمریکا نزدیک به 33 ملیون نفر به علائم بیش فعالی مثانه مبتلا هستند. این نسبت بالاتر از شیوع بیماری فشار خون، آسم و دیابت می باشد! شیوع بیش فعالی مثانه با بالارفتن سن افزایش می یابد و البته این بیماری یک فرآیند طبیعی در نتیجه بالارفتن سن نمی باشد. به نظر می رسد در ایران تعداد این بیماران زیاد است اما تاکنون مطالعه ای در این مورد انجام نشده است.

وضعیت درمانی مبتلایان چگونه است؟

به دلیل ناشناخته ماندن این بیماری و نسبت دادن علائم بیماری به سایر بیماریها، تنها عده معدودی از درمان مناسب بهره می برند.

در تعدادی از این بیماران میزان علائم در حد غیر قابل تحمل بوده و باعث صرف هزینه قابل توجه از جانب بیمار و دستگاه های بهداشتی برای درمان می شود. به علاوه به دلیل وحشت اکثر مردم از بیماریهای کلیه و نسبت دادن علائم ادراری ناشی از بیش فعالی مثانه به احتمال خرابی کلیه، کیفیت زندگی مبتلایان به مقدار بیشتر از معمول صدمه خواهد دید.

در ویدئوی زیر دکتر کرمی زمان مناسب برای تخلیه ی ادرار را بیان می کند.

تشخیص بیماری بیش فعالی مثانه چگونه است؟

شرح حال، معاینه و استفاده از پرسشنامه های تدین شده مناسب اولین قدم در تشخیص بیماری است.

رد عفونت های ادراری و سایر بیماریهای دارای علامت مشابه با آزمایش های مناسب یا بررسی های تصویربرداری مختلف ابتلا به ساکن لازم است. برای تشخیص خود بیماری از تست اورودینامیکی استفاده می شود.

درمان بیش فعالی مثانه چگونه است؟

درمان شامل یک یا چند مورد از موارد زیر است:

  • تغییر در شیوه رفتار شامل اجتناب از مصرف نوشابه و چای و سایر مایعات در مواقع خاص تجویز داروهای آرام کننده عضله و مخاط مثانه.
  • تجویز دارو به داخل مثانه
  • درمان با امواج الکتریکی متعادل کننده ندرتاً استفاده از اعمال جراحی

نتایج درمان چگونه است؟

شناسایی و درمان بیش فعالی مثانه در اوایل بیماری، در مراقبت بیماران نقشی بهتر و در کاهش هزینه ها نیز مؤثرتر خواهد بود. اما در عمل تأخیر زیاد در شناسایی و در تداوم پیگیری درمانی وجود دارد. شناساندن بیماری به افراد جامعه از پدیده “شرم از اعتراف به بیماری” و تسلیم شدن در مقابل این طرز فکر که بی اختیاری بخشی از بالا بردن اعتماد به نفس و کیفیت زندگی مبتلایان کمک خواهد کرد.

آیا بیماری پیش فعالی مثانه ارثی است؟

درمان خانگی مثانه بیش فعال

1- مصرف غذا ها و نوشیدنی هایی را که موجب تحریک مثانه می شوند، کاهش دهید. غذا ها و نوشیدنی های خاصی وجود دارند که مثانه را تحریک می کنند. شما می توانید درمان مثانه بیش فعال را با پرهیز از نوشیدنی های ادرارآور شروع کنید. این نوشیدنی ها حاوی الکل و کافئین هستند که بدن شما را تشویق به تولید ادرار بیشتر می کنند. شما همچنین می توانید چندین غذا را از برنامه غذایی خود حذف کنید، سپس آنها را یکی یکی اضافه کنید.

این کار به شما نشان می دهد که کدام غذاها علائم شما را تشدید می کنند، بنابراین می توانید از مصرف آنها خودداری کنید. شما می توانید برای بهبود هضم غذا، فیبرها را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. غلات و بلغور جو دو سر بسیار مفید هستند. میوه های تازه و خشک شده، سبزیجات و حبوبات نیز می توانند به شما کمک کنند. بسیاری از افراد، وقتی که روش خوردن و نوشیدن خود را تغییر می دهند، احساس بهتری پیدا می کنند.

برخی از غذاها و نوشیدنی ها که ممکن است مثانه شما را تحت تأثیر قرار دهند:

تاثیر غذاهای تند بر مثانه

درمان قطعی مثانه بیش فعال

تست عصب مثانه (اورودینامیک) یکی از روش‌های تشخیصی است که عملکرد عصب‌ها و عضلات مثانه را بررسی می‌کند. این تست به شناسایی علت دقیق مشکلات مثانه کمک می‌کند، به‌ویژه در مواردی که مثانه بیش‌فعال به درمان‌های مرسوم پاسخ نمی‌دهد. اگر نتایج این تست نشان‌دهنده مشکلات عصبی مثانه باشد، درمان‌های زیر می‌توانند مؤثر باشند:

1. تحریک الکتریکی عصب (Neuromodulation)

این روش، سیگنال‌های عصبی که به مثانه ارسال می‌شوند را تنظیم می‌کند:

الف) تحریک عصب خاجی (Sacral Nerve Stimulation)

  • یک دستگاه کوچک شبیه به ضربان‌ساز در ناحیه پایین کمر قرار داده می‌شود.

  • این دستگاه با ارسال پالس‌های الکتریکی به اعصاب خاجی، عملکرد مثانه را تنظیم می‌کند.

ب) تحریک عصب تیبیال خلفی (PTNS)

  • تحریک عصب تیبیال که در مچ پا قرار دارد، سیگنال‌های مثانه را از طریق اعصاب بهبود می‌بخشد.

  • این روش غیرتهاجمی است و در جلسات هفتگی انجام می‌شود.

برای بررسی بیشتر مقاله ی: نوار مثانه در تهران کجا انجام میشود را بخوانید!

2- تعداد دفعات ادرار کردن خود را یادداشت کنید. به مدت چند روز، تعداد دفعات دستشویی رفتن خود را ثبت کنید. این کار به شما کمک می کند که درک بهتری از بدن خود داشته باشید. این یادداشت ها ممکن است به شما نشان دهند که علائم شما بدتر شده است. برای مثال، آیا علائم شما پس از نوشیدن یا خوردن غذاهای خاصی تشدید می شوند؟ وقتی که مایعات کافی نمی نوشید، علائم شما بدتر می شوند؟

3- ادرار کردن مجدد. در این حالت شما دوبار مثانه خود را تخلیه می کنید. این راهکار می تواند برای کسانی که در تخلیه کامل مثانه خود مشکل دارند، مفید باشد. پس از این که به دستشویی می روید، می توانید چند ثانیه منتظر بمانید، سپس دوباره تلاش کنید.

4- به تأخیر انداختن ادرار. قبل از رفتن به دستشویی صبر کنید، حتی اگر نیاز فوری به ادرار کردن دارید. در ابتدا فقط چند دقیقه باید صبر کنید. به تدریج ممکن است قادر باشید دو تا سه ساعت دستشویی رفتن خود را به تأخیر بیندازید. این کار را فقط در صورت توصیه پزشک انجام دهید. برخی از افراد وقتی که بیش از حد برای دستشویی رفتن منتظر می مانند، احساس می کنند که شرایط آنها بدتر شده یا دچار نشت ادرار شده اند.

5- زمان بندی ادرار. این روش به این معناست که برنامه ی دستشویی روزانه داشته باشید. به جای دستشویی رفتن در صورت نیاز، شما باید در طول روز در زمان های مشخصی به دستشویی بروید. شما و پزشکتان یک برنامه ی منطقی تنظیم خواهید کرد و شما باید سعی کنید هر دو تا چهار ساعت یکبار به دستشویی بروید، چه احساس نیاز داشته باشید، چه نداشته باشید. هدف این است که از نیاز مبرم و فوری به ادرار جلوگیری کنید و کنترل آن را دوباره به دست آورید.

مثانه تحریک پذیر

6- تمریناتی برای تقویت عضله ی مثانه.

◾ تمرینات کگل: سفت کردن و محکم نگه داشتن عضلات لگن برای تقویت کف لگن

◾ انقباض های سریع: در این تمرین باید عضلات کف لگن خود را بارها و بارها فشرده و رها کنید. بنابراین، وقتی که نیاز فوری به دستشویی رفتن دارید، چند انقباض سریع می تواند نیاز مبرم به دستشویی رفتن را کنترل کند. پزشک یا فیزیوتراپیست به شما نحوه انجام این حرکات را آموزش می دهد.

تمرینات ذهن آگاهی و بازخورد زیستی نیز به شما در شناخت مثانه کمک می کنند. این روش از صدا ها و نمودارهای کامپیوتری برای بررسی حرکات عضلات استفاده می کند. این تمرینات به شما آموزش می دهند که عضلات لگن چگونه حرکت می کنند و چقدر قوی هستند.

قرص های مناسب برای درمان مثانه بیش فعال

داروهای آنتی کولینرژیک: این داروها می توانند مثانه بیش فعال را درمان کنند و برای بی اختیاری ادراری مفید باشند. اُکسی بوتینین (دیتروپان)، تولترودین (دترول)، داریفناسین (انابلکس)، فسوترودین (توویاز)، سولیفناسین (وزیکر) و کلرید تروسپیوم، نمونه هایی از داروهای آنتی کولینرژیک هستند.

تزریق بوتاکس برای درمان مثانه

یک اورولوژیست یا متخصص زنان می تواند این کار را انجام دهد. آنها ممکن است خدمات بوتاکس مثانه را ارائه دهند. بوتاکس با شل کردن عضله ی دیواره مثانه، بی اختیاری ادرار و نیاز فوری به ادرار را کاهش می دهد. بوتاکس همچنین، از فشار بیش از حد به مثانه جلوگیری می کند. پزشک برای تزریق سم بوتولونیوم به مثانه، از یک سیتوسکوپ برای مشاهده درون مثانه استفاده می کند و سپس مقدار کمی از ماده را به عضله ی مثانه تزریق می کند.

این رویکرد در مطب پزشک با بیحسی موضعی انجام می شود. تأثیر بوتاکس تا 6 ماه دوام دارد. وقتی که علائم مثانه بیش فعال برمی گردد، تکرار درمان ضروری خواهد بود. پس از آن، پزشک شرایط شما را بررسی می کند تا ببیند درمان بوتاکس برای شما تأثیر مثبتی داشته است یا خیر.

او شرایط شما را بررسی می کند تا متوجه شود که مشکل شما رفع شده است یا هنوز هم نمی توانید حجم ادرار زیادی را در خود نگه دارید. اگر ادرار شما به خوبی آزاد نمی شود، ممکن است لازم باشد به طور موقت از یک سوند استفاده کنید.

تزریق بوتاکس برای درمان مثانه

تحریک عصب

درمان دیگر برای افرادی که نیاز به کمک دارند، تحریک عصب می باشد که درمان نورومدولاسیون نیز نامیده می شود. این نوع درمان، پالس های الکتریکی را به عصب هایی می فرستد که مسیر مشترکی به مثانه دارند.

در مشکل مثانه بیش فعال، سیگنال های عصبی بین مثانه و مغز ارتباط درستی ندارند. این پالس های الکتریکی به مغز و عصب ها کمک می کنند تا ارتباط بهتری با مثانه داشته باشند، به طوری که مثانه بتواند عملکرد درستی داشته باشد و علائم بیش فعالی مثانه بهبود پیدا کند.

دو نوع روش تحریک عصب وجود دارد:

تحریک عصب تیبیال از طریق پوست (PTNS): PTNS روشی است که عصب های مثانه را ترمیم می کند و با قرار دادن یک الکترود کوچک در نزدیکی قوزک پا انجام می شود. در این روش، پالس هایی به عصب تیبیال ارسال می شود. عصب تیبیال در امتداد زانو به عصب های پایین کمر می رسد. پالس ها به کنترل سیگنال هایی کمک می کنند که عملکرد درستی ندارند. اغلب اوقات، بیماران بسته به تأثیر درمان، به 12 جلسه درمانی نیاز خواهند داشت.

نورومدلاسیون ساکرال (SNS): این روش نحوه عملکرد عصب ساکرال را تغییر می دهد. این عصب، سیگنال هایی را بین نخاع و مثانه جابه جا می کند. عملکرد این روش، کمک به نگهداری و آزادسازی ادرار می باشد. در بیماری مثانه بیش فعال، این سیگنال های عصبی، وظیفه خود را به درستی انجام نمی دهند. در این روش، از یک ضربان ساز مثانه برای کنترل این سیگنال ها استفاده می شود.

اولین قدم، کاشت یک سیم الکتریکی در زیر پوست پایین کمر می باشد. این سیم در ابتدا به ضربان ساز دستی متصل می شود تا پالس هایی را به عصب ساکرال بفرستد. شما و پزشکتان باید بررسی کنید که آیا این ضربان ساز می تواند به شما کمک کند یا خیر. در صورتی که این روش مؤثر باشد، دومین مرحله، کاشت یک ضربان ساز دائمی است که می تواند ریتم عصب را تنظیم کند.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فلوشیپ فوق تخصصی درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی  

عضو هیئت علمی و دانشیار دانشگاه شهید بهشتی تهران ، عضو انجمن ارولوژی اروپا ، امریکا و آسیا

3.8/5 - (15 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر مشهد چهارشنبه ۲۹ اسفند ۳( 2 ماه پیش) تعداد بازدید: 30 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض ادب، حجم کیست پروستات هشت ماه قبل 2.5سی سی بوده ولی حالا شده 5.7سی سی خواهشاً راهنمایی و توصیه های لازم را ارایه فرمایید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۹ اسفند ۳( 2 ماه پیش)
      ازمایش psa انجام شود
  • تصویر کاربر مجید چهارشنبه ۲۹ اسفند ۳( 2 ماه پیش) تعداد بازدید: 35 مشاهده پرسش
    سلام ، بنده بنا به تشخیص پزشک اورولوژیست مدت سه سال است که هر صبح بعد صبحانه پروترال۰/۴مصرف میکنم و حدود ۴ ماهه که بنا به تشخیص دکتر پوست کپسول ایترا کونازول بعد ناهار و بعد شام مصرف میکنم .
    و دوهفته بنا به تشخیص دکتر قلب شروع به مصرف آسنترا ۵۰ کردم
    وحدود ده سال شبها نیز رزاواستین ۲۰ و آسپرین ۸۰ مصرف میکنم
    الان در ماه رمضان برای روزه تایم مصرف داروها را تغییر داده سحر پروترال و ایتراکونازول را به فاصله نیم ساعت مصرف و بعد افطار نیز آسنترا و و ایتراکونازول و هنگام خواب رزاواستاتین ۲۰ و آسپرین ۸۰ را مصرف میکنم ، سئوال : آیا این داروها باهم تداخل دارویی دارند و آیا تغییر تایم خصوصا برای ایتراکونازول و پروترال که سحر در فاصله نزدیک بهم میخورم عوارض دارد؟
    آیا روزه برای بنده با این داروها مضر است ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۹ اسفند ۳( 2 ماه پیش)
      خیر تداخل دارویی شدیدی با هم ندارند غییر تایم هم به نظر مشکلی ایجاد نخواهد کرد منعی جهت روزه‌داری ندارید
  • تصویر کاربر امیرحسین چهارشنبه ۲۹ اسفند ۳( 2 ماه پیش) تعداد بازدید: 45 مشاهده پرسش
    درود بر شما جناب دکتر عزیز.
    بنده داشتم مقاله شمارا راجع به رنگ منی میخواندم که دیدم ظاهرا علائمی دارم و کمی منو ترساند..خواستم با شما در میان بگذارم.
    بنده ۳۴ سال سن دارم و منی من رنگی مایل به زرد دارد و این زردی گاهی کمرنگ تر هست و گاهی پررنگتر و اما همیشه زرد هست.و عموما احساس میکنم ادرارم کامل تخلیه نمیشود.تکرر ادرار ندارم اما احساس ادرار دارم.دوروزی هست که آزمایش ادرار دادم و جواب آزمایش همچی نرمال بوده اما مقداری خون به صورت میکروسکپی داخل ادرار مشاهده شده..خواهش میکنم راهنمایی بفرمایید که چه باید بکنم.چون متوجه شدم که به مدت طولانی هست که منی من رنگ زردی دارد و فکر میکردم طبیعی هست
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۷ اسفند ۳( 2 ماه پیش)
      آزمایش رو بفرستید ببینم
    2. تصویر کاربر امیرحسین دوشنبه ۲۷ اسفند ۳( 2 ماه پیش)
      بله حتما.جناب دکتر.قبلش باید بگم‌که من این جوابهای آزمایشی که برتون ارسال میکنم را دوبار آزمایش دادم به فاصله ۵ روز از هم..چون اشتباهی صورت گرفته بود و پلاکت خونم را به اشتباه زده بودن که در آزمایش دوم اصلاح شد.ودر آزمایش دومی که برای ادرار دادم فقط ردیابی خون دیده شد و دیگر موارد تست همگی منفی بودند.این عکسهایی که من برای شما ارسال میکنم جواب آزمایش اولم هست و آزمایش دوم را بردم شرکت تا بیمه دریافت کنم..اما کل موارد یکسان هست غیر از همونایی که بهشون اشاره کردم..
    3. تصویر کاربر امیرحسین دوشنبه ۲۷ اسفند ۳( 2 ماه پیش)
      عکسهای آزمایشو میفرستم اما نمیدونم برای شما ازسال شده یا خیر.چون هیچی نمیزنه که آیا ارسال شده یا خیر و چیزی نشون نمیده
    4. تصویر کاربر امیرحسین دوشنبه ۲۷ اسفند ۳( 2 ماه پیش)
      ظاهرا عکسها با اینکه فرمتش jpg هست اما باز هم ارسال نمیشه..از روش دیگه ای میشه برای ارسال عکس امتحان کرد
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۹ اسفند ۳( 2 ماه پیش)
      آر بی سی زیر سه تا نرماله و نیاز به اقدامی نداره
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر حسین دوشنبه ۲۷ اسفند ۳( 2 ماه پیش) تعداد بازدید: 44 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر روزتون بخیر و خوشی
    دکتر من پسرم 18 سال ام هستش
    ادرارم شروعش با سختی هستش
    اخر ادرارم هم که قطره قطره میشه خیلی درد داره ته الت تناسلیم وکامل کامل ادرارم تخلیه نمیشه و بعدش هم درحد 1 قطره خون ازم خارج میشه
    انزالم هم خیلی سخت و دردناکه و البته همون یکی دو قطره خونه تو انزالمم هست
    جریان این خون و درد هم 4،5 ماهی هست شروع شده تا قبلش سوزش بود فقط
    البته شروع ادرارم هم یه مقدار به سختی هستش و اخر ادرارم هم حس میکنم کامل تخلیه نمیشه و پایان ادرارم درده شروع میشه.
    از 13 سالگی هم خودراضایی میکنم و چند سال هم انزال خشک داشتم ولی درست شد و این مشکل برام پیش اومد.
    دکتر ممنون میشم کمکم کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۷ اسفند ۳( 2 ماه پیش)
      سونوگرافی از کلیه ها و مجاری ادراری با مثانه پر و خالی و همینطور آزمایش آنالیز و کشت ادرار انجام شود
    2. تصویر کاربر حسین دوشنبه ۲۷ اسفند ۳( 2 ماه پیش)
      یعنی دکتر مشکل میتونه از چی باشه؟
      سرطان یا غده نیستش که؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۷ اسفند ۳( 2 ماه پیش)
      خیر احتمالاً التهاب یا عفونت مثانه اس
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر افشین دوشنبه ۲۷ اسفند ۳( 2 ماه پیش) تعداد بازدید: 52 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام ، پیرو سوالات قبلی کد رهگیری Rbom T742150 پدرم ۹۱ ساله و بزرگ شدن پروستات داشتن و مدارک توسط شما روئیت شد، به فرموده شما اسکن هسته ای کردیم و جوابش رو براتون‌میفرستم. بهمون گفته بودن در صورت خوب بودن اسکن، هورمون درمانی رو شروع کنن. میخواستم نظر شما استاد گرانقدر رو بدونم. تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۷ اسفند ۳( 2 ماه پیش)
      بله درمان هورمونی رو میتونید شروع کنید
    2. تصویر کاربر افشین دوشنبه ۲۷ اسفند ۳( 2 ماه پیش)
      پس خدا رو شکر نیازی به پرتو درمانی و ..‌ نیست ؟ خدا رو شکر سرطانی نبوده
      تشکر از شما 🙏😘
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۷ اسفند ۳( 2 ماه پیش)
      نیاز به درمان جراحی و پرتو درمانی ندارد
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر محمد دوشنبه ۲۷ اسفند ۳( 2 ماه پیش) تعداد بازدید: 69 مشاهده پرسش
    جواب این نمونه برداری برای ما تفسیر کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۷ اسفند ۳( 2 ماه پیش)
      خدارو شکر خوش خیمه
  • تصویر کاربر محمود دوشنبه ۲۷ اسفند ۳( 2 ماه پیش) تعداد بازدید: 32 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر مشکل پروستات دارم در تبریز به من گفتن که نیاز به عمل هست وعمل لیزری جواب کو نیست و باید عمل باز انجام شود من هم راضی به عمل باز نیستم با توجه به جواب آزمایش و سونو نظر شما رو هم می خواستم بدونم که آیا با عمل لیزری کار درمان من امکان پذیر هست
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۷ اسفند ۳( 2 ماه پیش)
      ابتدا باید نوار مثانه انجام بدین ببینیم اصلاً لازم هست عمل برای شما یا نه حجم پروستات زیر ۵۰ سی سی عمل لیزری قابل انجام خواهد بود
  • تصویر کاربر احمد دوشنبه ۲۷ اسفند ۳( 2 ماه پیش) تعداد بازدید: 37 مشاهده پرسش
    با درود خدمت آقای دکتر
    بنده ۵۰ ساله ام با psa 6,85 و پروستات به حجم ۷۲ سی سی، دفعه اول مقدار psa 5.67 و دفعه دوم که ده روز بعد انجام شد مقدار ۶،۸۵ شد. دکتر برا بار سوم تاکید کرده که بعد تعطیلات نوروز انجام بشه، و در صورت تکرار نمونه برداری انجام بشه، می خواستم نظر جنابعالی را بدونم که بنده تو این شرایط چه باید بکنم؟
    چطور می تونم از جنابعالی نوبت حضوری بگیرم از زنجان هستم، در ضمن قرص های پروستاتان و تامسولوسیون تجویز شده و مصرف می کنم.ایا نیاز به عمل جراحی هست؟ ممنون میشم راهنمایی ام کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۷ اسفند ۳( 2 ماه پیش)
      دو هفته بعد آزمایش تکرار بشه آزمایش رو واسم بفرستید اگر بالا بود نیاز به نمونه برداری خواهد داشت
  • تصویر کاربر امیر دوشنبه ۲۷ اسفند ۳( 2 ماه پیش) تعداد بازدید: 56 مشاهده پرسش
    درودووقت بخیر جناب پروفسور
    بنده ۴۲ سال سن دارم ازمایشtotal psa بنده شده ۰/۲۶وfreepsaشده ۰/۰۲ونسبت این دو ۷/۷ایا مشکلی هست با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۷ اسفند ۳( 2 ماه پیش)
      خیر مشکلی نیست
  • تصویر کاربر غربالی دوشنبه ۲۷ اسفند ۳( 2 ماه پیش) تعداد بازدید: 41 مشاهده پرسش
    وقت بخیر
    اقای دکتر اندازه پروستاد من در عرض ۳ماه از ۸۲سی سی به ۱۳۳ سی سی رسیده وpsaاز ۵/۲۴ به ۷/۰۸وfree psa از۱/۵۶به۲/۱۶ رسیده ،لطفا راهنمایی بفرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۷ اسفند ۳( 2 ماه پیش)
      بعد تعطیلات عید مجدداً آزمایش تکرار شود
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر محمد شنبه ۱۴ مرداد ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 228 مشاهده پرسش
    سلام. هنگام انزال خروج منی همراه با درد وسوزش هستش. چند وقت پیش برای سوزش نوک الت بعد ادرار رفتم دکتر که از خجالت در باره سوزش انزال چیزی نگفتم ازمایش ادرار نوشتن که چیزی نبود و5تا کپسول دادن که هفته ای یکی بخورم. تو اینترنت سرچ کردم دیدم کپسولها برای قارچ هستش که با مصرف اونا هم سوزشم خوب شد وهم درد موقع انزال اما بعد چند ما دوباره شروع شده. در ضمن احساس میکنم با مصرف اب فراوان درد انزالم کم ویا قطع میشه. من بشدت خجالی هستم ونمیتونم برای این موضوع دکتر برم. درضمن همسر دارم وروابط غیر خانواده هم ندارم و رابطمونم با کاندوم هستش. ممنونم
    1. تصویر کاربر محمد پنجشنبه ۱۲ مرداد ۹۶( 7 سال پیش)
      کلاه بردارا پول میگیرین جواب سوالو نمیدین
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۴ مرداد ۹۶( 7 سال پیش)
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر نازی دوشنبه ۲۶ تیر ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 330 مشاهده پرسش
    خونریزی ادرار
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۶ تیر ۹۶( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر رحیم چهارشنبه ۲۱ تیر ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 301 مشاهده پرسش
    افتادگی بیضه هاودردخفیف دربیضه هانشانه واریکوسل هس؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۱ تیر ۹۶( 7 سال پیش)
      با سونو ومعاينه مشخص ميشود
  • تصویر کاربر سمیه سه شنبه ۲۰ تیر ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 228 مشاهده پرسش
    با سلام پسر 4 ماهه ای دارم( یک ماه پیش به صورت حلقه ختنه شده که حلقش تازه جدا شده) چند وقت بود بیقرار بود مخصوصا شبا بعد از انجام ازمایش ادرار متوجه شدیم عفونت ادرار داره . دیشب چون اورژانسی بردیم بیمارستان دکتر عمومی ویزیت کرد و شربت کوتریموکسازول تجویز کرد . الان میترسم در اینده تنگی مجرای ادرار نگیره و خدایی نکرده مشکلی براش پیش نیاد . لطفا شما با توجه. به ازمایش راهنمایی کنید . شما چه دارویی پیشنهاد میکنید؟؟
    1. تصویر کاربر سمیه یکشنبه ۱۸ تیر ۹۶( 7 سال پیش)
      اقای دکتر ل
      طفا جواب سوالمو بدید
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۰ تیر ۹۶( 7 سال پیش)
      ادامه دهيد وتحت نظر دكترتان باشيد
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر علی پنجشنبه ۲۲ تیر ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 299 مشاهده پرسش
    باسلام خدمت جناب دکترچندوقتی است به صورت کاملا غیرارادی وعدم کنترل قطرات متمایل به زردی ازمحل دفع مدفوع خارج میشودوقبلا یبوست داشته ام وبرطرف شده باداروولی این موردمن راراهنمایی فرماییدبرای درمان ؟ممنون ازلطف جنابعالی
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۲ تیر ۹۶( 7 سال پیش)
      ٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤ تماس
  • تصویر کاربر تیمور جمعه ۲ تیر ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 284 مشاهده پرسش
    آیا عمل واریکوسل در بهبود و حرکت اسپرم ها جهت تعیین جنسیت موثر است؟تاچه اندازه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲ تیر ۹۶( 7 سال پیش)
      باعث بهتر شدن اسپرم ميشود ٥٠ درصد ولي روي جنسيت نقشي ندارد
  • تصویر کاربر مهدی دوشنبه ۲۹ خرداد ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 290 مشاهده پرسش
    بنده پس از مدتی متوجه واریکوسل شدم و از دیماه 95 تحت درمان هم شیمیایی، گیاهی و زالو درمانی و با توجه به سن خواستار بچه می باشیم لطفا راهنمایی فرمایید با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۹ خرداد ۹۶( 7 سال پیش)
      سلام اگر واريكوسل داريد بايد عمل كنيد
  • تصویر کاربر ف.فرضی جمعه ۲۶ خرداد ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 333 مشاهده پرسش
    باسلام خانم ۴۳ ساله هستم مدتی است که پس ازنزدیکی دچاربی اختیاری ادرار شده ام حتی با بلند وحتی خم وراست شدن هم ادراردرحدچندقطره خارج میشودوخیلی ازاردهنده است لطفا راهنمایی کنید باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ خرداد ۹۶( 7 سال پیش)
      سلام بايد نوار مثانه بگيريد٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤
  • تصویر کاربر مريم پنجشنبه ۸ تیر ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 299 مشاهده پرسش
    علت سوزش ادرار مكرر سرطانه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۸ تیر ۹۶( 7 سال پیش)
      نه عفونت وكم مصرف كردن اب ٢ علت شايع
  • تصویر کاربر پروانه دوشنبه ۲۲ خرداد ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 323 مشاهده پرسش
    جناب دکتر سلام، ممنون از فرصتی که ابجاد کردید برای پرسش و پاسخ؛ بنده برای مشکل مادرم مزاحم شما شدم، مادر بنده 67 ساله هستند که چند سالی هست مشکل بی اختیاری ادرار دارند و طبق گفته خودش سیستوسکوپیم شده ولی درمان خاصی صورت نگرفته و همیشه عفونت ادرار دارند. متاسفانه سال گذشته شهریور ماه ایشون دچار انسداد روده شد و تحت عمل قرار گرفت و در حین عمل چسبندگی هايي به مثانه داشت که بعد از عمل در پاتولوژی تشخیص التهاب داد دکتر و گفت canser نیست ولی دلیل التهاب هم مشخص نیست، بعد از این ماجرا مادر دچار مشکلات زیادی شد، از جمله دچار dvt پای چپ و امبولی ریه و مشکلات قلبی شد و دیگر قادر به راه رفتن نیست و ديت هاشون کارایی لازمو نداره و دچار مشکلات عصبی مثل نوروپاتی هم شدن و 4 ماه در بیمارستان بستری بودن و دایما عفونت دارن و انتی بیوتیک میگرن، مادر الان نزدیک به 10 ماه هست که سوند داره و چون بی اختیاری ادرار دارن و برگشت ادرار هم دارن نشد سوند جدا بکنه، الان قویترین انتی بیوتیک ها رو میگیره مثل کولستین ولی عفونت سریع بر میگرده، طبق نظر دکتر عفونت بهتره سیستوسکوپی بشه،ولی با توجه به مشکلات زیاد مادر ما خیلی نگران هستیم و دقیقا نمیدونیم چیکار باید انجام بدیم، مزاحم شما شدیم تا ببینیم نظر شما چی هست و چی دیتور میفرمایید، شرمنده طولانی شد، ممنون از پاسخگویی شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۲ خرداد ۹۶( 7 سال پیش)
      سلام بايد نوارمثانه بگيريد تا مشخص شود كاري ميشود كرد يا نه
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۲ خرداد ۹۶( 7 سال پیش)
      9-شما می توانید از طریق صفحه اینستاگرام یا کانال تلگرام سلسله مباحث پزشکی اینجانب را دنبال کنید.
      🆔 https://www.instagram.com/drkarami/
      🆔 http://t.me/irdarman
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

سنگ‌های کلیه توده‌های جامدی هستند که در داخل کلیه تشکیل می‌شوند و ممکن است حاوی موادی مانند…
زندگی با یک بیضه، که به نام مونورکیسم (monorchism) نیز شناخته می‌شود، وضعیتی است که در آن…
اختلال نعوظ یا  به اصطلاح عامیانه بلند نشدن آلت تناسلی، یکی از مشکلات شایع در سلامت جنسی…

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب