درمان بیماری مثانه بیش فعال ( تکرر ادراری) چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

بیش فعالی مثانه چیست؟ آیا درمان قطعی مثانه بیش فعال امکانپذیر است؟ بیش فعالی مثانه عبارت است از میل شدید ناگهانی (ارجنسی) برای خالی کردن مثانه است که ممکن است با بی اختیاری ادرار همراه باشد. به طور معمول تکرر ادرار و ادرار شبانه نیز از علائم دیگر این بیماری هستند. مجموعه این علائم به علائم ادراری تحتانی تحریکی یا Storage LUTS معروف هستند. اثر عمده این بیماری کاهش کیفیت زندگی بیماران و مغایرت آن با زندگی اجتماعی معمولی می باشد.

برگشت ادراری
برگشت ادراری

میزان ابتلا به بیماری چقدر است؟

این بیماری در عالم از علل عمده صرف هزینه درمانی برای بیمار و سیستم بهداشتی درمانی است. مطالعه ارزیابی بیش فعالی مثانه در سطح ملی در مقیاس وسیع و در افراد اجتماع آمریکا به اندازه گیری شیوع و اثر بیش فعالی مثانه در ایالات متحده اجرا شده است.

در اروپا حدود 49 ملیون و در آمریکا نزدیک به 33 ملیون نفر به علائم بیش فعالی مثانه مبتلا هستند. این نسبت بالاتر از شیوع بیماری فشار خون، آسم و دیابت می باشد! شیوع بیش فعالی مثانه با بالارفتن سن افزایش می یابد و البته این بیماری یک فرآیند طبیعی در نتیجه بالارفتن سن نمی باشد. به نظر می رسد در ایران تعداد این بیماران زیاد است اما تاکنون مطالعه ای در این مورد انجام نشده است.

وضعیت درمانی مبتلایان چگونه است؟

به دلیل ناشناخته ماندن این بیماری و نسبت دادن علائم بیماری به سایر بیماریها، تنها عده معدودی از درمان مناسب بهره می برند.

در تعدادی از این بیماران میزان علائم در حد غیر قابل تحمل بوده و باعث صرف هزینه قابل توجه از جانب بیمار و دستگاه های بهداشتی برای درمان می شود. به علاوه به دلیل وحشت اکثر مردم از بیماریهای کلیه و نسبت دادن علائم ادراری ناشی از بیش فعالی مثانه به احتمال خرابی کلیه، کیفیت زندگی مبتلایان به مقدار بیشتر از معمول صدمه خواهد دید.

در ویدئوی زیر دکتر کرمی زمان مناسب برای تخلیه ی ادرار را بیان می کند.

تشخیص بیماری بیش فعالی مثانه چگونه است؟

شرح حال، معاینه و استفاده از پرسشنامه های تدین شده مناسب اولین قدم در تشخیص بیماری است.

رد عفونت های ادراری و سایر بیماریهای دارای علامت مشابه با آزمایش های مناسب یا بررسی های تصویربرداری مختلف ابتلا به ساکن لازم است. برای تشخیص خود بیماری از تست اورودینامیکی استفاده می شود.

درمان بیش فعالی مثانه چگونه است؟

درمان شامل یک یا چند مورد از موارد زیر است:

  • تغییر در شیوه رفتار شامل اجتناب از مصرف نوشابه و چای و سایر مایعات در مواقع خاص تجویز داروهای آرام کننده عضله و مخاط مثانه.
  • تجویز دارو به داخل مثانه
  • درمان با امواج الکتریکی متعادل کننده ندرتاً استفاده از اعمال جراحی

نتایج درمان چگونه است؟

شناسایی و درمان بیش فعالی مثانه در اوایل بیماری، در مراقبت بیماران نقشی بهتر و در کاهش هزینه ها نیز مؤثرتر خواهد بود. اما در عمل تأخیر زیاد در شناسایی و در تداوم پیگیری درمانی وجود دارد. شناساندن بیماری به افراد جامعه از پدیده “شرم از اعتراف به بیماری” و تسلیم شدن در مقابل این طرز فکر که بی اختیاری بخشی از بالا بردن اعتماد به نفس و کیفیت زندگی مبتلایان کمک خواهد کرد.

آیا بیماری پیش فعالی مثانه ارثی است؟

درمان خانگی مثانه بیش فعال

1- مصرف غذا ها و نوشیدنی هایی را که موجب تحریک مثانه می شوند، کاهش دهید. غذا ها و نوشیدنی های خاصی وجود دارند که مثانه را تحریک می کنند. شما می توانید درمان مثانه بیش فعال را با پرهیز از نوشیدنی های ادرارآور شروع کنید. این نوشیدنی ها حاوی الکل و کافئین هستند که بدن شما را تشویق به تولید ادرار بیشتر می کنند. شما همچنین می توانید چندین غذا را از برنامه غذایی خود حذف کنید، سپس آنها را یکی یکی اضافه کنید.

این کار به شما نشان می دهد که کدام غذاها علائم شما را تشدید می کنند، بنابراین می توانید از مصرف آنها خودداری کنید. شما می توانید برای بهبود هضم غذا، فیبرها را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. غلات و بلغور جو دو سر بسیار مفید هستند. میوه های تازه و خشک شده، سبزیجات و حبوبات نیز می توانند به شما کمک کنند. بسیاری از افراد، وقتی که روش خوردن و نوشیدن خود را تغییر می دهند، احساس بهتری پیدا می کنند.

برخی از غذاها و نوشیدنی ها که ممکن است مثانه شما را تحت تأثیر قرار دهند:

تاثیر غذاهای تند بر مثانه

درمان قطعی مثانه بیش فعال

تست عصب مثانه (اورودینامیک) یکی از روش‌های تشخیصی است که عملکرد عصب‌ها و عضلات مثانه را بررسی می‌کند. این تست به شناسایی علت دقیق مشکلات مثانه کمک می‌کند، به‌ویژه در مواردی که مثانه بیش‌فعال به درمان‌های مرسوم پاسخ نمی‌دهد. اگر نتایج این تست نشان‌دهنده مشکلات عصبی مثانه باشد، درمان‌های زیر می‌توانند مؤثر باشند:

1. تحریک الکتریکی عصب (Neuromodulation)

این روش، سیگنال‌های عصبی که به مثانه ارسال می‌شوند را تنظیم می‌کند:

الف) تحریک عصب خاجی (Sacral Nerve Stimulation)

  • یک دستگاه کوچک شبیه به ضربان‌ساز در ناحیه پایین کمر قرار داده می‌شود.

  • این دستگاه با ارسال پالس‌های الکتریکی به اعصاب خاجی، عملکرد مثانه را تنظیم می‌کند.

ب) تحریک عصب تیبیال خلفی (PTNS)

  • تحریک عصب تیبیال که در مچ پا قرار دارد، سیگنال‌های مثانه را از طریق اعصاب بهبود می‌بخشد.

  • این روش غیرتهاجمی است و در جلسات هفتگی انجام می‌شود.

برای بررسی بیشتر مقاله ی: نوار مثانه در تهران کجا انجام میشود را بخوانید!

2- تعداد دفعات ادرار کردن خود را یادداشت کنید. به مدت چند روز، تعداد دفعات دستشویی رفتن خود را ثبت کنید. این کار به شما کمک می کند که درک بهتری از بدن خود داشته باشید. این یادداشت ها ممکن است به شما نشان دهند که علائم شما بدتر شده است. برای مثال، آیا علائم شما پس از نوشیدن یا خوردن غذاهای خاصی تشدید می شوند؟ وقتی که مایعات کافی نمی نوشید، علائم شما بدتر می شوند؟

3- ادرار کردن مجدد. در این حالت شما دوبار مثانه خود را تخلیه می کنید. این راهکار می تواند برای کسانی که در تخلیه کامل مثانه خود مشکل دارند، مفید باشد. پس از این که به دستشویی می روید، می توانید چند ثانیه منتظر بمانید، سپس دوباره تلاش کنید.

4- به تأخیر انداختن ادرار. قبل از رفتن به دستشویی صبر کنید، حتی اگر نیاز فوری به ادرار کردن دارید. در ابتدا فقط چند دقیقه باید صبر کنید. به تدریج ممکن است قادر باشید دو تا سه ساعت دستشویی رفتن خود را به تأخیر بیندازید. این کار را فقط در صورت توصیه پزشک انجام دهید. برخی از افراد وقتی که بیش از حد برای دستشویی رفتن منتظر می مانند، احساس می کنند که شرایط آنها بدتر شده یا دچار نشت ادرار شده اند.

5- زمان بندی ادرار. این روش به این معناست که برنامه ی دستشویی روزانه داشته باشید. به جای دستشویی رفتن در صورت نیاز، شما باید در طول روز در زمان های مشخصی به دستشویی بروید. شما و پزشکتان یک برنامه ی منطقی تنظیم خواهید کرد و شما باید سعی کنید هر دو تا چهار ساعت یکبار به دستشویی بروید، چه احساس نیاز داشته باشید، چه نداشته باشید. هدف این است که از نیاز مبرم و فوری به ادرار جلوگیری کنید و کنترل آن را دوباره به دست آورید.

مثانه تحریک پذیر

6- تمریناتی برای تقویت عضله ی مثانه.

◾ تمرینات کگل: سفت کردن و محکم نگه داشتن عضلات لگن برای تقویت کف لگن

◾ انقباض های سریع: در این تمرین باید عضلات کف لگن خود را بارها و بارها فشرده و رها کنید. بنابراین، وقتی که نیاز فوری به دستشویی رفتن دارید، چند انقباض سریع می تواند نیاز مبرم به دستشویی رفتن را کنترل کند. پزشک یا فیزیوتراپیست به شما نحوه انجام این حرکات را آموزش می دهد.

تمرینات ذهن آگاهی و بازخورد زیستی نیز به شما در شناخت مثانه کمک می کنند. این روش از صدا ها و نمودارهای کامپیوتری برای بررسی حرکات عضلات استفاده می کند. این تمرینات به شما آموزش می دهند که عضلات لگن چگونه حرکت می کنند و چقدر قوی هستند.

قرص های مناسب برای درمان مثانه بیش فعال

داروهای آنتی کولینرژیک: این داروها می توانند مثانه بیش فعال را درمان کنند و برای بی اختیاری ادراری مفید باشند. اُکسی بوتینین (دیتروپان)، تولترودین (دترول)، داریفناسین (انابلکس)، فسوترودین (توویاز)، سولیفناسین (وزیکر) و کلرید تروسپیوم، نمونه هایی از داروهای آنتی کولینرژیک هستند.

تزریق بوتاکس برای درمان مثانه

یک اورولوژیست یا متخصص زنان می تواند این کار را انجام دهد. آنها ممکن است خدمات بوتاکس مثانه را ارائه دهند. بوتاکس با شل کردن عضله ی دیواره مثانه، بی اختیاری ادرار و نیاز فوری به ادرار را کاهش می دهد. بوتاکس همچنین، از فشار بیش از حد به مثانه جلوگیری می کند. پزشک برای تزریق سم بوتولونیوم به مثانه، از یک سیتوسکوپ برای مشاهده درون مثانه استفاده می کند و سپس مقدار کمی از ماده را به عضله ی مثانه تزریق می کند.

این رویکرد در مطب پزشک با بیحسی موضعی انجام می شود. تأثیر بوتاکس تا 6 ماه دوام دارد. وقتی که علائم مثانه بیش فعال برمی گردد، تکرار درمان ضروری خواهد بود. پس از آن، پزشک شرایط شما را بررسی می کند تا ببیند درمان بوتاکس برای شما تأثیر مثبتی داشته است یا خیر.

او شرایط شما را بررسی می کند تا متوجه شود که مشکل شما رفع شده است یا هنوز هم نمی توانید حجم ادرار زیادی را در خود نگه دارید. اگر ادرار شما به خوبی آزاد نمی شود، ممکن است لازم باشد به طور موقت از یک سوند استفاده کنید.

تزریق بوتاکس برای درمان مثانه

تحریک عصب

درمان دیگر برای افرادی که نیاز به کمک دارند، تحریک عصب می باشد که درمان نورومدولاسیون نیز نامیده می شود. این نوع درمان، پالس های الکتریکی را به عصب هایی می فرستد که مسیر مشترکی به مثانه دارند.

در مشکل مثانه بیش فعال، سیگنال های عصبی بین مثانه و مغز ارتباط درستی ندارند. این پالس های الکتریکی به مغز و عصب ها کمک می کنند تا ارتباط بهتری با مثانه داشته باشند، به طوری که مثانه بتواند عملکرد درستی داشته باشد و علائم بیش فعالی مثانه بهبود پیدا کند.

دو نوع روش تحریک عصب وجود دارد:

تحریک عصب تیبیال از طریق پوست (PTNS): PTNS روشی است که عصب های مثانه را ترمیم می کند و با قرار دادن یک الکترود کوچک در نزدیکی قوزک پا انجام می شود. در این روش، پالس هایی به عصب تیبیال ارسال می شود. عصب تیبیال در امتداد زانو به عصب های پایین کمر می رسد. پالس ها به کنترل سیگنال هایی کمک می کنند که عملکرد درستی ندارند. اغلب اوقات، بیماران بسته به تأثیر درمان، به 12 جلسه درمانی نیاز خواهند داشت.

نورومدلاسیون ساکرال (SNS): این روش نحوه عملکرد عصب ساکرال را تغییر می دهد. این عصب، سیگنال هایی را بین نخاع و مثانه جابه جا می کند. عملکرد این روش، کمک به نگهداری و آزادسازی ادرار می باشد. در بیماری مثانه بیش فعال، این سیگنال های عصبی، وظیفه خود را به درستی انجام نمی دهند. در این روش، از یک ضربان ساز مثانه برای کنترل این سیگنال ها استفاده می شود.

اولین قدم، کاشت یک سیم الکتریکی در زیر پوست پایین کمر می باشد. این سیم در ابتدا به ضربان ساز دستی متصل می شود تا پالس هایی را به عصب ساکرال بفرستد. شما و پزشکتان باید بررسی کنید که آیا این ضربان ساز می تواند به شما کمک کند یا خیر. در صورتی که این روش مؤثر باشد، دومین مرحله، کاشت یک ضربان ساز دائمی است که می تواند ریتم عصب را تنظیم کند.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فلوشیپ فوق تخصصی درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی  

عضو هیئت علمی و دانشیار دانشگاه شهید بهشتی تهران ، عضو انجمن ارولوژی اروپا ، امریکا و آسیا

3.8/5 - (15 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر کارن پنجشنبه ۱ خرداد ۴( 2 روز پیش) تعداد بازدید: 2 مشاهده پرسش
    دورود جناب پروفسور کرمی
    من مردی هستم ۶۵ ساله.سه سال پیش عمل turp انجام دادم.مشکل انسداد اداری حل شد ولی
    الا ن با دو مشکل روبرو هستم:
    ۱_ مشکل کجی آلت در زمان نعوظ( رو به پایین)
    ۲_ خروج مایعی چسبناک بمحض تحریک جنسی حتی با دیدن یک صحنه سکسی.
    لطفا مرا راهنمایی بفرمایید.
    سپاس بیکران
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱ خرداد ۴( 2 روز پیش)
      باید سونوگرافی از آلت و همینطور آزمایش آنالیز و کشت ادراری انجام بدین
  • تصویر کاربر امین پنجشنبه ۱ خرداد ۴( 2 روز پیش) تعداد بازدید: 4 مشاهده پرسش
    قسمت بالای آلت تناسلی،بین زیر ناف و بالای آلت تناسلی من بعضی مواقع ورم میکند،‌بعضی مواقع(مانند امشب)به شدت درد می‌گیرد به طوری که درد به کمر میزند.میخواستم علت رو جویا بشم سپاس
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱ خرداد ۴( 2 روز پیش)
      احتمال فتق هست باید سونوگرافی از اون ناحیه انجام بشه
  • تصویر کاربر جواد پنجشنبه ۱ خرداد ۴( 2 روز پیش) تعداد بازدید: 5 مشاهده پرسش
    سلام.وقت به خیر.جناب دکتر 55سالمه بایوبسی پروستات انجام دادم بر اساس گفته پزشک در کرمانشاه به من گفته شد که باید پروستاتکتومی انجام بدم تصویر جواب پاتولوژی سونوگرافی+آزمایشات رو ارسال میکنم خدمتتون،اگه نظرتون رو بفرمایید ممنون میشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱ خرداد ۴( 2 روز پیش)
      ریپورت پاتولوژی رو بفرستید
    2. تصویر کاربر جواد پنجشنبه ۱ خرداد ۴( 3 روز پیش)
      ارسال کردم خدمتتون.
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱ خرداد ۴( 2 روز پیش)
      فقط سونوگرافی رو ارسال کردین به واتس اپ ۰۹۱۰۱۱۴۲۰۸۰ ارسال کنید
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر علی پنجشنبه ۱ خرداد ۴( 2 روز پیش) تعداد بازدید: 7 مشاهده پرسش
    عرض ادب وسلام
    آقای دکتر بنده چند سالی هست که دچار سرطان بدخیم پروستات هستم 3سال پیش psa بنده اومد روی14 و دکتر برام 42 جلسه پرتودرمانی نوشت بعدازاون psa بنده اومد روی 137 و تا قبل از عید تحت کنترل بود قبل از عید آزمایش دادم اومده بود روی 1006
    دکتر 10 جلسه برام پرتو درمانی نوشت و یک عدد آمپول اکسجوا هم تزریق کردم البته در این چندسال قرص زایبرون و آمپول دیفرلین هم استفاده میکنم اما یکهفته پیش آزمایش دادم متآسفانه psa اومده روی 1670
    از جنابعالی راهنمائی درخواست میکنم.
    چیکار کنم. میترسم البته چند سال پیش کلونوسکپی هم انجام دادم تشخیص بد خیم بود.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱ خرداد ۴( 2 روز پیش)
      باید pet اسکن انجام بدن
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱ خرداد ۴( 2 روز پیش)
      Psma pet
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر محمدرضا پنجشنبه ۱ خرداد ۴( 2 روز پیش) تعداد بازدید: 3 مشاهده پرسش
    دردزیرشکم ودوشاخه شدن ادرار نشانه‌چیه....ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱ خرداد ۴( 2 روز پیش)
      میتونه نشانه ی عدم تخلیه کامل ادرار باشه
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱ خرداد ۴( 2 روز پیش)
      سونوگرافی کلیه ها و مجاری ادراری با تعیین سایز پروستات و باقیمانده ادراری انجام دهید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر سرائی پنجشنبه ۱ خرداد ۴( 2 روز پیش) تعداد بازدید: 5 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر
    عبدالرضا سرائی هستم
    کد ملی ۰۹۴۰۴۴۶۸۱۲

    آقای دکتر پدر بعد از ۶ماه تزریق دیفرلین فرمودید آزمایش بدن

    ایشون ۷سال پیش عمل داشتند با شما

    فروردین ۱۴۰۳
    PSA TOTALL 0.27
    FREE PSA 0.07
    FREE/TOTAL PSA RATO : 25.9%

    فرمودید آمپول مصرف شود

    آزمایش آبان ۱۴۰۳

    PSA TOTALL : 0.07
    PSA FREE : 0.02
    FREE/TOTAL PSA RATO: 28.6%

    مجددا آمپول دیفرلین مصرف شد

    آزمایش آخر بعد از ۶ماه اردیبهشت ۱۴۰۴

    TOTAL PSA : 0.47
    PSA FREE : 0.07
    FRE/TOTAL PSA RATO: 14.9%

    دستور چه میفرمایید؟
    تصویر pet scan هم فرستادم البته پارسال فرمودید اوکی هست الحمدالله
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت ۴( 4 روز پیش)
      آخرین آزمایش psa رو هم بفرستید
    2. تصویر کاربر سرائی چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت ۴( 4 روز پیش)
      ممنون برای ۲هفته پیش هست .
      ارسال کردم لطفا در صورت لزوم به تزریق یا هرچه لازم هست نسخه ارسال کنید و برادری کنید بفرمایید چطور ویزیت را پرداخت کنم تا شرمنده شما نباشم

      عبدالرضا سرائی
      ۰۹۴۰۴۴۶۸۱۲ ملی
      ۰۹۱۲۱۵۹۲۲۷۳ تلفن

      برای آمپول در ۲نسخه ۳/۷۵ و ۱۱/۲۵ باشد که معلوم نیست کدام گیرم میاد

      خیلیییی آقایی دکتر
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱ خرداد ۴( 2 روز پیش)
      اطلاعاتتون رو در واتس اپ ۰۹۱۰۱۱۴۲۰۸۰ ارسال کنید
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر احمد چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت ۴( 4 روز پیش) تعداد بازدید: 5 مشاهده پرسش
    با درود خدمت آقای دکتر کرمی
    بنده ۲۳ ام اردیبهشت جهت نمونه برداری خدمتتون رسیدم و نتیجه آزمایش پاتولوژی را جهت اظهار نظر ارسال می کنم. البته حضورا جهت ویزیت خدمت میرسم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت ۴( 4 روز پیش)
      ارسال نکردین پاتولوژی رو
  • تصویر کاربر محمد چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت ۴( 4 روز پیش) تعداد بازدید: 7 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر پدرم من 77 سال سن داره
    آقای دکتر در تاریخ : 17 برج 4 سال 1403
    میزان Psa
    اومده 7.31
    میزان free psa
    اومده 1.7

    حالا امروز جواب آزمایش بابام یعنی 2821404
    ک در تهران آزمایش داد
    Psa اومده 20.1
    Psa free اومده
    11.3



    دکتر الان این چ معنایی میده باید چکار کنیم عکس آزمایش ها نیازه بفرستم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت ۴( 4 روز پیش)
      باید نمونه برداری از پروستات انجام بشه
  • تصویر کاربر محمد چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت ۴( 4 روز پیش) تعداد بازدید: 10 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر پدرم ازمایش داده ۷۷ سال سن داره
    Psa اومده ۲۰.۱
    Free psa اومده ۱۱.۳
    دکتر الان معنیش چیه لطفا جواب بدین بهم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت ۴( 4 روز پیش)
      باید نمونه برداری از پروستات انجام بشه
  • تصویر کاربر کیان چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت ۴( 4 روز پیش) تعداد بازدید: 8 مشاهده پرسش
    من سوزش و خارش در مجاری ادرار دارم البته چند سالی هست،آزمایش پی اس آی دادم freepsa=0/03وtotalpsa=0/33می باشد،لطفا نظر بدید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت ۴( 4 روز پیش)
      نیاز به اقدامی ندارد
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر مهدی شنبه ۲۰ اردیبهشت ۴( 2 هفته پیش) تعداد بازدید: 19 مشاهده پرسش
    سلام . اقای دکتر بنده ۲۳ ساله هستم . سالی یکی دوبار دچار‌تکرر ادرار شدید میشم و تاچندین روز ادامه داره .
    به طوری که مثلا هر نیم ساعت یا ۲۰ دقیقه یکبار نیاز به ادرار کردن پیدا میکنم و تخلیه اش حدود ۱۰ ثانیه طول میکشه و همنیجور چندین بار طی روز ادامه پیدا میکنه.
    طی سال های اخیر چندین بار ازمایش ادرار و ازمایش دیابت دادم و کاملا سالم بود . درد و سوزش و اینها هم ندارم. ادرار کاملا شفاف خارج میشه. همچنین مثلا وقتی پوزیشین بدنم طوری میشه که مثانه یخورد هبهش فشار میاد یا مثلا با دست به مثانه فشار میارم این حس ادرار شدید تر میشه
    و واقعا خسته شده ام از مراجعه مکرر برای دفع ادرار
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۹ اردیبهشت ۴( 2 هفته پیش)
      سالی یک بار این اتفاق میوفته؟
    2. تصویر کاربر مهدی جمعه ۱۹ اردیبهشت ۴( 2 هفته پیش)
      سالی یک بار تا دوبار ولی برای چندین روز طول میکشه
    3. تصویر کاربر مهدی جمعه ۱۹ اردیبهشت ۴( 2 هفته پیش)
      سالی یک تا دوبار ولی برای چندین روز طول میکشه
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۹ اردیبهشت ۴( 2 هفته پیش)
      داروی خاصی؟ سفر به منطقه ی خاصی؟ غذای خاصی ؟ استفاده نمیکنید؟ زمان مشخصی برای این اتفاقات سالانه وجود داره؟
    5. تصویر کاربر مهدی جمعه ۱۹ اردیبهشت ۴( 2 هفته پیش)
      خیر نه داروی خاصی و نه غذای خاصی ولی تاجایی که متوجه شدم یک بارش توی فصل بهاره مثل الان
    6. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۰ اردیبهشت ۴( 2 هفته پیش)
      باید به نفرولوژیست مراجعه کنید ادرار ۲۴ ساعته جمع اوری بشه و وزن ادرار اندازه گیری بشه
    7. نمایش سایر 5 پاسخ
  • تصویر کاربر اميرمهدي یکشنبه ۳۱ فروردین ۴( 1 ماه پیش) تعداد بازدید: 23 مشاهده پرسش
    سلام عليكم
    اقاي دكتر ٤٧سال سن همسرم هست يك هفتس تقريبا ادرار كه ميكنند باز احساس پري مثانه دارندولي ادراري نمياد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۳۱ فروردین ۴( 1 ماه پیش)
      سونوگرافی کلیه ها و مجاری ادراری با تعیین سایز پروستات و باقیمانده ادراری انجام دهید
  • تصویر کاربر رهام سه شنبه ۱۹ فروردین ۴( 1 ماه پیش) تعداد بازدید: 17 مشاهده پرسش
    سلام و عرض ادب...ببخشید آقای کتر همسر بنده تقریبا چند ماه پیش برای مشکل قلب به دکتر مراجعه کردن ...مشکلشون این بود که قلبشون هراز گاهی تیر می‌کشید...بعد از مصرف دارو مشکلشون حل شد چند وقت بعدش مشکل تکرر ادرار پیدا کردن که با هیچ کدوم از داروهایی که خوردن خوب نشده الان استرس و اضطراب هم بهش اضافه شده در حد افسردگی من تو اینترنت سرچ کردم عوارض ترک یک سری از داروهاست .... الان خواهش میکنم شما یه راهکار به ما بدین این داروهای آرام بخش رو مصرف کنه یانه ....واقعا حالش بده الان وقتی دارو میخوره حالش بده نمیخوره حالش بده احساس دسشویی میگیره حالش بد میشه شده مثل آدمای افسرده عکس داروهایی که این چندوقت مصرف کرده هم برای قلب هم تکرر ادرار براتون ارسال کردم ممنون میشم یه راهنمایی بفرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۶ فروردین ۴( 1 ماه پیش)
      باید نوار مثانه انجام بشه براشون تشریف بیارید مطب
    2. تصویر کاربر رهام شنبه ۱۶ فروردین ۴( 1 ماه پیش)
      الان دارن آرام بخش میخورن به خاطر اضطرابشون مشکلی نداره
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۹ فروردین ۴( 1 ماه پیش)
      خیر
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر ابوالفضل دوشنبه ۲۰ اسفند ۳( 2 ماه پیش) تعداد بازدید: 50 مشاهده پرسش
    سلام ابوالفضل حسین پور ک برج ۳ سقف خونه داخل خواب ریزش کرد پارگی مثانه و ترمیم شد ولی لوله مجرای چهار مسدود هست عکس پرونده اش برات فرستادم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۹ اسفند ۳( 2 ماه پیش)
      بفرستید
    2. تصویر کاربر ابوالفضل یکشنبه ۱۹ اسفند ۳( 2 ماه پیش)
      سلام ابوالفضل حسینپور ۱۳ساله ک عکس پرونده اش برایت فرستادم پارگی مثانه داشت مثانه ترمیم شده ولی لوله مجرایش چهارتا سانت انسداد دارد پارگی بخاطر ریزش سقف منزل داخل خواب بود هفت صبح الان ده ماه هست و سیستوستوم داردوادار ازطریق سیستوستوم دفع میشه عکس پرونده اش داخل واتساپ فرستادم
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۰ اسفند ۳( 2 ماه پیش)
      باید به همکاران ترمیم مجرا مراجعه کنید
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۰ اسفند ۳( 2 ماه پیش)
      بنده عمل پیوند مجرا انجام نمیدم
    5. تصویر کاربر ابوالفضل دوشنبه ۲۰ اسفند ۳( 2 ماه پیش)
      سلام دکتر ببخشید من اهوازم اشنایی با دکترا اونجا ندارم دکتری ک بهترین باشه معرفی میکنی ک آن عمل انجام بده معرفی میکنی
    6. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۰ اسفند ۳( 2 ماه پیش)
      دکتر سید جلیل حسینی
    7. نمایش سایر 5 پاسخ
  • تصویر کاربر محمد شنبه ۲۷ بهمن ۳( 3 ماه پیش) تعداد بازدید: 103 مشاهده پرسش
    سلام و وقت بخیر خدمت شما دوستان من بعد از عمل جراحی دیسک کمر بی اختیاری ادرار گرفتم میخواستم بدونم طبیعی است یا خیر.مدت خوب شدنش چقدر هست و درمانی دارد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۱ بهمن ۳( 3 ماه پیش)
      چند وقته عمل شدین؟
    2. تصویر کاربر محمد دوشنبه ۲۲ بهمن ۳( 3 ماه پیش)
      برج ۹ امسال
    3. تصویر کاربر محمد سه شنبه ۲۳ بهمن ۳( 3 ماه پیش)
      برج ۹ امسال عمل کردم
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۵ بهمن ۳( 3 ماه پیش)
      تا ۶ ماه زمان بدین
    5. تصویر کاربر محمد پنجشنبه ۲۵ بهمن ۳( 3 ماه پیش)
      یعنی بعد ۶ ماه درست میشه آخه همه دکتر میگن شاید تا آخر عمرت باهات باشه
    6. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۷ بهمن ۳( 3 ماه پیش)
      ابتدا زمان بدین اغلب به مرور برطرف میشه
    7. نمایش سایر 5 پاسخ
  • تصویر کاربر Mehrnaz دوشنبه ۱۵ بهمن ۳( 3 ماه پیش) تعداد بازدید: 47 مشاهده پرسش
    سلام و خسته نباشید
    من حدودا 2 ماه سوزش ادرار داشتم و الان 2 هفتس که یک روز در هفته خونریزی ادراری شدید به همراه لخته خون دارم و در باقی روز ها یک یا دو بار در روز خون ریزی در ادرار دارم
    الان عکس مدارکی که دارم رو براتون ارسال می کنم لطفا نظر خودتون رو در این رابطه اعلام فرمایید
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۵ بهمن ۳( 3 ماه پیش)
      چند سالتونه؟ سیگار میکشید؟
    2. تصویر کاربر Mehrnaz دوشنبه ۱۵ بهمن ۳( 3 ماه پیش)
      ۵۵ سال. خیر
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۵ بهمن ۳( 3 ماه پیش)
      مدارکتونو ارسال کنید
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر م سه شنبه ۱۸ دی ۳( 4 ماه پیش) تعداد بازدید: 58 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام
    من دوماه است در مثانه دارم پایین شکم درد میکند دارو زیاد استفاده کردم عمل سیستوسکوپی انجام دادم تشخیص دکتر مخاط ملتهب شدید وترابکولاسیون متوسط بوده سفیکسیم استفاده می کنم بازم درد دارم ادرار خوب نمیاد ببخشید درمان دارد آیا خوب می شوم باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۸ دی ۳( 4 ماه پیش)
      باید نوار مثانه انجام بشه
  • تصویر کاربر امیر شنبه ۲۴ آذر ۳( 5 ماه پیش) تعداد بازدید: 64 مشاهده پرسش
    سلام
    یک ماهه هنگام ادرار خیلی کم سوزش دارم اما بعد از ادرار سوزش در انتهای آلتم بیشتر میشه تا چند ساعت
    گاهی هم در طول روز زیر آلت و انتهای مجرای ادرار سوزش داره و قطع میشه
    ممنون میشم راهنمایی کنین
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۴ آذر ۳( 5 ماه پیش)
      با سلام و احترام آزمایش آنالیز و کشت ادرار انجام شود
  • تصویر کاربر علی پنجشنبه ۱۵ آذر ۳( 5 ماه پیش) تعداد بازدید: 84 مشاهده پرسش
    سلام من در شب ها تکرر ادرار دارم بعضی وقتها احساس ادرار دارم وقتی میرم توالت خیلی کم ادرار میکنم جریان ادرارم ضعیف هست بعضی وقتها همون مقدار کم هم که ادرار می کنم هنوز شستن دستهام تموم نشده احساس ادرار کوچک دارم وقتی هم اقدام میکنم چند قطره بیشتر نمیاد ضمنا قلب من پنج سال هست فنر گذاشتن داروهای قلبی آرترستان آپیکسابان آ اس آ ۸۱ رزواستاتین اپلرنون کنکور کور مصرف میکنم شیره تریاک هم استفاده میکنم دستشویی بزرگ هم بدکار میکنه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۴ آذر ۳( 5 ماه پیش)
      سونوگرافی کلیه ها و مجاری ادراری با تعیین سایز پروستات و باقیمانده ادراری انجام دهید
    2. تصویر کاربر علی چهارشنبه ۱۴ آذر ۳( 5 ماه پیش)
      سلام و عرض ادب تعدادی از سونو و ازمایشات رو خدمتتان فرستاده بودم نکته های که به ذهن میرسه که شما شاید لازم داشته باشید از روی سونوگرافی و ازمایش خدمتان عرض میکنم
      سونوگرافی ۴ اسفند ۹۹ حجم پروستات ۱۷ حجم ادرار قبل تخلیه ۳۰۰ حجم ادرار بعد تخلیه ۳۵
      سونو ۲۱ /۲ /۱۴۰۱ حجم پروستات ۲۶حجم ادرار قبل تخلیه ۸۶ حجم ادرار بعد تخلیه ۳۰
      سونوگرای ۱۴۰۳/۹/۴ حجم پروستات ۲۸ یک سنگ ۳.۵ میلی در کالیس تحتانی
      آزمایشات
      ۴ اسفند ۹۹ کراتینین ۱/۱۱ psa 0/39
      ۱ اردیبهشت ۱۴۰۱ کراتنین ۰/۹۱ Psa 0/40
      ۲۲ تیرماه ۱۴۰۲ کراتنین ۰/۷۷
      0/2 Free psa
      0/4 Total psa
      Free psa/ Total psa 0/50
      ازمایش ۴ مردادماه ۱۴۰۳ کراتنین ۱/۰۴
      Free psa 0/09 شکایت بیمار تکرر ادرار در شب حداقل ۴ مرتبه بعضی اوقات بعد از دستشویی کوچک در حال دست شستن احساس مجدد دسشویی کوچک دارد ولی وقتی اقدام میکنه چند قطره بیشتر دفع دستشویی نداره قلب بیمار فنر داره پنج ساله داروی قلبی کنکور کور آرترستان رزواستاتین اپلرنون آ اس ا آپیکسابان مصرف میکنه انقباض عضله قلب ۴۰ درصد هست مصرف شیره تریاک هم دارم اخیرا دستشویی بزرگ هم نامناسبه که قرار هست کلونوسکوپی روده انجام بشه ۵۷ سال سن مرد هستم
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۵ آذر ۳( 5 ماه پیش)
      با سلام باید نوار مثانه انجام بشه تا علت اصلی مشکل سیستم ذخیره و تخلیه ادرارتون مشخص بشه
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر فرزاد سه شنبه ۱۵ آبان ۳( 6 ماه پیش) تعداد بازدید: 103 مشاهده پرسش
    سلام من سال گذشته مهرماه ۴۰۲تشخیص وجود غده درمثانه راداشته عمل tur انجام شد وجود تومورهای بدخیم تایید شد شش هفته تزریق ب ث ژ انجام شد بعد آن سه ماه این تزریق انجام شد دوازده تا تزریق کلا انجام شد بعد یکسال در سونوگرافی عود دوباره مشخص شد وجود دوغده ۹ م م که با عمل دوباره تراشیده شد میخواستم بدانم که آیا درمان پاسخ می‌دهد یا نه در ضمن نه دردی دارم نه سوزشی نه تهوعی ونه بی اشتهایی طبق قدیم کارهای روزمره را انجام می‌دهم وسن من موقع مبتلا ۵۱ساله بود ضمن آیا ب ث ژ دوباره جواب میده یا درمان دیگری وقویتری است واگر ممکنه من برسم خدمت شما من ساکن مشهدم لطفا راهنماییم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۵ آبان ۳( 6 ماه پیش)
      جواب پاتولوژی آخر رو بفرستید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب