جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

دلیل مبتلا شدن به پروستات چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

پروستات جزء غدد درون ریز بدن و به اندازه یک گردو کوچک و در قسمت خروجی گردن مثانه قرار گرفته است. در عالم خلقت انسان و سگ، دارای غده پروستات هستند. نقش عمده این غده در باروری مردان است که با ترشح مواد و مایع مخصوصی در امر بارور شدن اسپرم های مرد کمک می کند.

از نظر آناتومی و ساختاری، غده پروستات گردن مثانه را احاطه کرده و با تغییر در اندازه و اثر فشاری آن، باعث اختلالات تخلیه ادراری در مردان می گردد.

سرطان مثانه

دلیل مبتلا شدن به پروستات

در رابطه با دلیل مبتلا شدن به پروستات باید گفت که با گذر زمان، پروستات در معرض سه بیماری قرار می گیرد که عبارتند از:

  • التهاب پروستاتت یا پروستاتیت که به علت آلوده شدن غده پروستات با عوامل میکروبی و باکتریایی، باعث متورم شدن غده پروستات می شود. این بیماری اغلب در مردان میانسال و با سابقه فعالیت های جنسی کنترل نشده و ابتلا به سوزاک و کلامیدیا و … اتفاق می افتد و با علائم اختلال در تخلیه ادرار و تکرر ادراری، سوزش ادراری و درد ناحیه لگن و زیر ناف خود را نشان می دهد.
  • بزرگی خوش خیم پروستات شتری است که در خانه همه مردان بالای 50 سال دیر یا زود می خوابد. علت بزرگی آن سن است و هیچ راهی برای جلوگیری از بزرگ شدن غده پروستات هنوز کشف نشده است. بزرگی خوش خیم پروستات با اثر فشاری بر روی گلوگاه مثانه باعث باریک آمدن ادرار، تکرر ادرار، خونریزی ادراری، عفونت های عود کننده، تشکیل سنگ مثانه و در نهایت باعث احتباس ادراری می گردد.
  • سرطان پروستات: سومین بیماری پروستات، سرطانی شدن آن است که عوامل مختلفی در ایجاد آن دخالت دارند از جمله سن، ارث، نژاد و رژیم غذایی پرچرب، پرپروتئین. این سرطان شایع ترین سرطان در افراد بالای 60 سال می باشد و امروزه توصیه بهداشت جهانی، چکاب منظم همه مردان بالای 50 سال می باشد که با آزمایش خون و معاینه بالینی و انجام سونوگرافی و MRI به بررسی سلامت پروستات اقدام می شود.

چه عواملی باعث ابتلا به بیماری پروستات می شود؟

عوامل ایجاد کننده بیماری های پروستات به دو قسم تقسیم می شوند:

عوامل بیرونی که اغلب قابل پیشگیری می باشند از قبیل: رعایت موارد بهداشت جنسی، اجتناب از فعالیت های جنسی کنترل نشده، جلوگیری از ورود عامل بیماری زا به مجرا و انتقال آن به غده پروستات. از طرفی با رعایت رژیم غذایی و اجتناب از مصرف مواد غذایی پرچرب، سرخ کرده و پرپروتئین، می توان از ایجاد سرطان پروستات با منشاء غذایی جلوگیری کرد.

چه عواملی باعث ابتلا به بیماری پروستات می شود؟

به عنوان مثال سرطان پروستات در کشور ژاپن نادر است. در مطالعات کسانی که از ژاپن به آمریکا مهاجرت کرده و از غذاهای دریائی به غذاهای فست فود و پرچرب رو آورده اند، شانس ایجاد سرطان پروستات بسیار بالا رفته که نقش رژیم غذایی را مشخص می کند.

تشخیص بیماری پروستات توسط پزشک

تشخیص بیماری های پروستات بسته به سه نوع بیماری ذکر شده، بر اساس تاریخچه و شرح حال از بیمار و انجام آزمایشات خون و ادرار و انجام سونوگرافی و MRI و در صورت نیاز به نمونه بردرای از پروستات می باشد.

راه های تشخیص پروستاتیت یا التهاب پروستات

  • گرفتن شرح حال و سابقه عفونت های ترشح دار مجرا، که شایعترین آن سوزاک و کلامیدیا می باشد.
  • آزمایش ادرار و کشت از ترشحات پروستات
  • معاینه مقعدی توسط پزشک ارولوژی

تشخیص بزرگی خوش خیم پروستات

شامل شرح حال و معاینه مقعدی و انجام سونوگرافی و تعیین اندازه پروستات و همچنین مقدار ادرار باقی مانده در مثانه و بررسی آزمایش PSA خون می باشد.

راه های تشخیص سرطان پروستات

اندازه گیری PSA خون در مراکز آزمایشگاهی معتبر، اولین بررسی بالینی و آزمایشگاهی است که در چکاب منظم، اگر PSA خون روند صعودی داشته باشد یا از اندازه نرمال بالاتر باشد، باید قویاً به سرطان پروستات شک کرد. معاینه مقعدی، انجام MRI شکم، لگن و پروستات و در نهایت انجام نمونه بردرای پروستات، قطعی ترین روش تشخیص سرطان پروستات است.

درمان پروستات

براساس سه نوع بیماری ذکر شده درباره پروستات درمان کاملاً فرق می کند.

  • درمان پروستاتیت مزمن که در مردان جوان دیده می شود، شامل درمان خوراکی و یا تزریق آنتی بیوتیک و همچنین داروهای ضد التهاب توسط پزشک است.
  • درمان بزرگی خوش خیم پروستات بسته به شدت علائم آزار دهنده بیماری فرق می کند. در مراحل اولیه از داروهای شل کننده غده پروستات که شبها بیمار مصرف می کند به نام پرازوسین، ترازوسین، پروترال، تامسولوسین و یا امنیک استفاده می کنیم.

اگر درمان دارویی جواب ندهد و یا همزمان بیمار احتباس ادراری یا سنگ بزرگ مثانه و عفونت های ادراری عود کننده و خونریزی داشته باشد، بهترین و قطعی ترین روش های درمانی جراحی است. جراحی پروستات به دو روش باز و بسته و بدون بیهوشی و با بی حسی نخاعی انجام می شود.

قابل ذکر است که بهترین درمان برای پروستات های زیر 60 گرم، عمل آندوسکوپی یا TURP می باشد. اگر پروستات بالای 70 گرم باشد و سنگ بزرگ در داخل مثانه باشد عمل جراحی باز بهترین پیش آگهی را دارد.

3.9/5 - (27 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

پاسخ های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه های کلی بوده شما را از مراجعه به پزشک معالجتان بی نیاز نمی کنند.با توجه به تعداد زیاد سوالات پاسخ شما تا 4 روز کاری به صورت پیامک اطلاع رسانی خواهد شد  

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر امیرحسین جمعه ۱۷ فروردین ۳( 2 هفته پیش) تعداد بازدید: 7 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر، من چند وقت پیش مزاحم شدم برای پروستات مزمن دارو هارا هم یک دورشو خوردم خوب نشد که فرمودید چند دوره مصرف شود منتها من اصلا نمیتوانم ادرارم را خوب تخلیه کنم این مسئله به مثانه و کلیه ها صدمه میزنه چون همیشه مثانه ام پره خواستم خدمتتان عرض کنم تا خوب میشم شما صلاح میدانید تزریقات وریدی انجام بدم ؟چون او زود تر اثر میکنه الان چند وقته بیضه ها یم هم وزم کرده به خصوص بیضه سمت راست درد هم داره خواهشا مرا راهنمایی کنید چون واقعا این تخلیه ناقض ادرار خیلی اذیت میکنه و همش باید فشار بدم تازه بازم دوباره باید ادرار کنم هر روشی باشه انجام میدم فقط از این حالت راحت شم قرض تامسولوسین هم میخورم اثر نداره ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۷ فروردین ۳( 2 هفته پیش)
      جهت انجام نوار مثانه به مطب تشریف بیاورید
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۷ فروردین ۳( 2 هفته پیش)
      همکاران با شما تماس خواهند گرفت
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر حسن جمعه ۱۰ فروردین ۳( 3 هفته پیش) تعداد بازدید: 7 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض ادب خدمت شما استاد بزرگوار، پدر بنده ۸۲ سالش هست. به استحضار می‌رساند ایشان حدود یکسال و نیم پیش انسداد اداری پیدا کردند و مجبور شدیم به دکتر مراجعه کنیم و ایشان روزی دو بار تامسوسیلین و فینستراید تجویز کردند و مشکل انسدادی تا سه ماه پیش برطرف شده بود ولی بعد از آن دوباره انسداد اداری دادند.و به دلیل سوزش ادرار و انسداد مجدد ادرار سه ماه پیش به دکتر متخصص مراجعه کردیم و دکتر ایشون گفتند که آمپول دیفرلین ۳.۷۵ باید تزریق شود، الان حدود پنج روز هست که آمپول دیفرلین تزریق شده است ولی بعد از تزریق آمپول ادرار ایشون خونی و کدر شده بطوریکه بعضا ادرار از سوند دفع نمیشه و نشتی ادار دارند، ایشون قبل از آمپول چند مدت سوند ۱۶ استفاده می‌کردند ولی الان سوند ۱۸ را تعبیه کردیم ولی همچنان بنظر میرسد به دلیل ترشحات خونی (تصویر پیوست) مشکل در ادار دارند و تقریبا هر روز مجبوریم که شستشو انجام بدیم، لطفا بفرمایید که چیکار کنیم، شستشو باید هر روز ادامه داشته باشد؟ راهکار حضرتعالی چی هست؟ در ضمن ایشون اکنون قرصهایی که استفاده می‌کنند عبارتند از اومنیک، فینستراید، آسپرین، سیپرو و تولترودین. در ضمن ایشون بیماری زمینه ای پارکینسون هم دارند و پلاکت خونشون هم در حداقل مقدارش ۱۵۰ هست، برای ایشون آزمایش psa برای شش ماه پیش ۱۵ و fpsa ۳.۲ بودند و بزرگی پروستات ایشان ۹۸ سی سی برای یکسال و نیم پیش بود که الان ۸۶ سی سی می باشد.
    لطفا راهنمایی بفرمایید که دلیل خونی شدن و لکه های خونی مانند (تصویر پیوستی) چیست؟ و آیا این علائم عادی هستند؟ راهکارتون چی هست.؟ ممنون از بزرگواری شما.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۰ فروردین ۳( 3 هفته پیش)
      عارضه ی دیفرلین میباشد باید به پزشک معالج خودش که دیفرلین رو شروع کرده مراجعه کنید قابل جراحی نیست
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۰ فروردین ۳( 3 هفته پیش)
      شست و شوی فولی رو انجام بدین روزی ۳ بار
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر پرویز شنبه ۴ فروردین ۳( 3 هفته پیش) تعداد بازدید: 15 مشاهده پرسش
    سلام‌اقای‌دکتر‌لطف‌میکنید‌نوار‌مثانه‌وسونوگرافیمو
    یه‌نگاه‌بندازی‌و‌ایا‌با‌دارو‌‌درمان‌میشم‌ممنونم‌ازت
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۴ فروردین ۳( 3 هفته پیش)
      این داروهارو یک ماه مصرف کنید کپسول تامسولوسین هر شب یک عدد افلوکساسین ۳۰۰ هر ۱۲ ساعت کپسول ملوکسیکام ۷/۵ هر ۱۲ ساعت و روزی نیم ساعت داخل لگن آب گرم بنشینید در صورت عود و تکرار علائم بعد از بهبودی مجددا دوره ی درمان تکرار شود
  • تصویر کاربر amintabarraei جمعه ۱۱ اسفند ۲( 1 ماه پیش) تعداد بازدید: 57 مشاهده پرسش
    سلام استاد، وقت بخیر ، اوایل دو روز سوزش ادرار داشتم با تب و لرز که با مصرف آنتی بیوتیک و مسکن رفع شد و سونوگرافی هم انجام دادم که بزرگی پروستات با ابعاد 37،51،40 با حجم 40 سی سی با اکوی نرمال بوده و آزمایش psa هم دادم که توتال 50.52 و فری 4.97 بوده آیا زیادی psa بخاطر بزرگی و التهاب ممکنه باشه یا علامت سرطان؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۱ اسفند ۲( 1 ماه پیش)
      الان دارو مصرف میکنید؟
    2. تصویر کاربر amintabarraei پنجشنبه ۱۰ اسفند ۲( 1 ماه پیش)
      برای یکماه سیپروفلوکساسین و پروترال و 20 کپسول ولتادک تجویز شده تا بعد یکماه دوباره آزمایش را تکرار کنم.
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۱ اسفند ۲( 1 ماه پیش)
      مجددا psa رو تکرار کنید و جواب رو بفرستید
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر علی سه شنبه ۱۷ بهمن ۲( 2 ماه پیش) تعداد بازدید: 16 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر پروستات من با سونوگرافی 84cc هست پزشک دارو نداده گفته اول باید نوار مثانه بگیریم آیا نوار مثانه نیاز هست
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۷ بهمن ۲( 2 ماه پیش)
      بستگی به علائم ادراری شما دارد
  • تصویر کاربر محمد شنبه ۲۳ دی ۲( 3 ماه پیش) تعداد بازدید: 27 مشاهده پرسش
    سلام دکتر وقت بخیر من ۲۲ سالمه و هنگامی که تخلیه ادرار انجام میدم باعث سوزش شدید در قسمت شکم میشم و برای تخلیه ادرار باید زور بیشتری نسبت به قبل بزنم و اینکه مایه منی هم زرد رنگ ژله ای هستش. این مشکل من از التهاب پروستات هستش؟ و باید چه درمانی انجام بدم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۳ دی ۲( 3 ماه پیش)
      احتمال تنگی مجرا مطرح هست برای شما عکس از مجرا انجام شود RuG انجام شود
    2. تصویر کاربر محمد شنبه ۲۳ دی ۲( 3 ماه پیش)
      در خصوص زردی و ژله ای شدن مایع منی نظرتون چیه ؟ و اینکه این مشکل زردی طی زمان هم رفع نشده
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۳ دی ۲( 3 ماه پیش)
      به همراه عکس آزمایش اسپرم آنالیز هم انجام شود
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر رضا سه شنبه ۱۹ دی ۲( 3 ماه پیش) تعداد بازدید: 38 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر صفحه رو بستین نتونستم به سوالی که پرسیدید جواب بدم ، با کد رهگیری O2k0T317972
    نوشته بودم یه پسر ۲۰ ساله هستم ، از ۱۳ سالگی خودارضایی انجام میدادم ، تا سال پیش که ترشحات غیرمعمول پیدا کردم به خاطر خجالت به کسی چیزی نگفتم و جلوی ترشحات رو میگرفتم تا اینکه درد شدید و سوزش مقعدی خیلی زیادی پیدا کردم طوری که زندگیو ازم گرفته حالم خوب نیست دکتر ، انتی بیوتیک های مختلفی مصرف کردم ولی نتیجه ای نداشته ، پرسیدید کشت مجرا انجام دادم یا نه ؟ بله چند ماه پیش تازه ۲،۳ ماه بود دردم شروع شده بود ، قبلش یه دوره ۵۰ روزه سیپروفلوکساسین ۵۰۰ ، داکسی سایکلین ۱۰۰ ، پروستا باریج هر ۱۲ ساعت مصرف کردم و داروها که تموم شد ۱۴ روز بعد کشت مجرا از ترشح گرفتن که بعد خوردن این انتی بیوتیکا باز کمی عفونت نشون میداد . دکتر دیگه ای بعد دیدن آزمایش یه دوره ۱ ماهه باز انتی بیوتیک نوشتن ولی تاثیر گذار نبوده اقای دکتر ، ای وی پی هم چیزی نشون نداده ، الان عکس کشت مجرا و نسخه ی بعدش رو براتون میفرستم. سونو هم انجام دادم حتی . سیستوسکپی رو زمانی انجام دادم که فقط ترشح داشتم و هیچ دردی نداشتم ولی چون برادربزرگم باهام اومده بود از خجالت خیلی خیلی زیاد به جای ترشح گفتم که شب ادراری دارم . نمیدونم مشکلم چیه لطفا کمکم کن اقای دکتر ، گاهی اوقات هم از داخل احساس گرما و حرارت میکنم
    1. تصویر کاربر رضا دوشنبه ۱۸ دی ۲( 3 ماه پیش)
      اقای دکتر روی هم یه دوره ۴ ماهه انتی بیوتیک مصرف کردم و فایده ای نداشت .مصرف بیشتر از این انتی بیوتیک مضر یا بی فایده نیست ؟
      تنها دارویی که یه مقدار بهترم کرد پاباکا، لاکتوکر ، پروستا باریج بود یه مدت ۲،۳ ماهه مصرف کردم از اون شدت اولیش کم شده ولی هنوز اذیتم .پیشنهاد شما برای مصرف دارو چیه اقای دکتر ؟
    2. تصویر کاربر رضا دوشنبه ۱۸ دی ۲( 3 ماه پیش)
      بعد اینکه اقای دکتر سوزش ادرار ندارم اصلا ، یه مقدار اخرای ادرار فقط انگار میمونه و یکم سفته که با فشار دست خالی میشه ، تکرر ادرار هم ندارم ، ولی الت تناسلیم درد داره ، سوزش مقعد دارم ، اگه ترشح از الت خارج بشه درد آلت تناسلی خیلی زیاد میشه ، موقع سفت شدن هم از گاهی اوقات درد دارم ، بعد تخلیه ادرار هم آلت تناسلی از داخل گرمای خیلی زیادی میگیره و حتی اگه قبلش اروم بودم یکم دوباره شروع میکنه به اذیت کردن
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۹ دی ۲( 3 ماه پیش)
      اگر نتونستید به جوابتون برسید با ذکر نام و شرح مجدد مشکلتون به واتس اپ 09394620321 پیام بدید
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر جواد جمعه ۸ دی ۲( 3 ماه پیش) تعداد بازدید: 36 مشاهده پرسش
    با سلام 51 سال سن دارم آزمایش psd 3.4 بود، تکرر ادرار ندارم اما زمانی که نوشیدنی زیاد مثلا چای مصرف میکنم دفعات ادار زیاد میشود و از نظر قوای جنسی ضعیف شدم، میخواستم بپرسم مشکل از پروستات هست، اگر جواب مثبته برای رفع مشکل از چه دارویی باید استفاده کنم، با تشکر🙏
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۷ دی ۲( 3 ماه پیش)
      مرتبط نیستن باهم مشکل قلبی یا فشار خون دارید؟
    2. تصویر کاربر جواد پنجشنبه ۷ دی ۲( 3 ماه پیش)
      خیر
    3. تصویر کاربر جواد پنجشنبه ۷ دی ۲( 3 ماه پیش)
      خیر،میانگن فشار خون بین 12.7 و 13.9 هستش
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۸ دی ۲( 3 ماه پیش)
      قرص تادالافیل ۲۰ میلی گرم دو ساعت قبل رابطه مصرف کنید
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر احمد پنجشنبه ۲۵ آبان ۲( 5 ماه پیش) تعداد بازدید: 48 مشاهده پرسش
    سلام دکتر عزیز بزرگواری میفرمایید سوالات رو پاسخ میدین متشکرم
    پدرم برای عمل پروستات رفتن که دکتر شون میگن چون پروستات شون خیلی چسبندگی داشته مجبور شدن بتراشند و در حین تراش ظاهرا یه سوراخ ایجاد میشه و آب نفوذ میکنه به داخل شکم بعد مجبور به باز کردن شکم میکنن و بعد از ترمیم سوراخ دوباره بخیه و تمام حالا بعد از گذشت دو روز که در آی سئو بودن میگن اوره کراتین بالاس و کلیه ها از کار افتاده و دیالیز رو شروع کردن باید چه کنیم تو رو خدا راهنمایی کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۵ آبان ۲( 5 ماه پیش)
      عارضه ی بعد عمل میباشد وقت بدین تا بدنش ریکاوری کنه سیر درمان ادامه پیدا کنه با چند جلسه دیالیز خوب میشه
  • تصویر کاربر علی چهارشنبه ۳ آبان ۲( 5 ماه پیش) تعداد بازدید: 61 مشاهده پرسش
    سلام و عرض ارادت
    من مردی شصت ساله هستم ک حدود ده سال پروستاتم در حال بزرگ شدن هسش واز اول داروی تامسولیسن و گاهی فیناستراید مصرف کردم .psa حدود 2 و اندازه پرستات الان حدود 90سی سی می‌باشد.مشکلی ک چند سالی ک دارم این هست ک اگر ب دلایلی نتوانم ب موقع ادرار تخلیه کنم مثل شب ها ک خوابم سنگین میشود یا در جلسه ای ب صورت طولانی بنشینم دیگر نمی توانم ادرار کنم و ب عبارتی حبس ادراری دارم و با ریختن آب گرم و یا دو یا سه بار دستشویی رفتن ا درار ب صورت قطره یا باریک دفع میشود.کلا در طول روز این مشکل را ندارم چون زود ب زود تخلیه انجام میشود .این مشکل باعث شده ک مسافرت با اتوبوس نداشته باشم .این حالت در ماه دو سه بار ایجاد میشود. شبها معمولا دوبار برای تخلیه بیدار میشوم. لطف کنید راهنمایی کنید.تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۳ آبان ۲( 5 ماه پیش)
      با سلام نیاز به عمل جراحی دارد
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

کولپوسکوپی زگیل تناسلی چیست؟ کولپوسکوپی که نوعی معاینه دستگاه تناسلی زنان است، ابزاری مؤثر برای تشخیص زگیل…
واریکوسل یکی از بیماری های بیضه است که مردان را درگیر میکند، واریکوسل در واقع به معنای…
چرا باید یورودینامیک یا نوار مثانه انجام بدهیم؟ تست یورودینامیک میزان ذخیره و ترشح ادرار را در…

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

پنج شنبه (مطب نیکان)

09:00 - 14:00

جستجو

حالب

+54 مطلب

پرسش از دکتر