021-22642744
نشانی‌ما

دکتر حسین کرمی

تهران ، خیابان شریعتی ، روبروی ایستگاه مترو قلهک ،کوچه سجاد ،ساختمان پزشکان سجاد ، پلاک 68 زنگ 4

تماس‌باما

در رابطه با نمونه برداری از پروستات (TRUS)چه می دانید؟

توسط دکترحسین کرمی ۱۵/دی/۱۳۹۲ 35,707 بازدید
نمونه برداری از پروستات

چه مردانی باید نمونه برداری از پروستات بدهند؟

پروستات غده ای است که به صورت طبیعی در قسمت خروجی مثانه قرار گرفته و به اندازه یک گردو می باشد. نقش آن در رابطه با باروری مرد بوده و با ترشح ماده مخصوص باعث توانمند شدن اسپرم های مرد جهت لقاح با تخمک زن و در نتیجه باروری می گردد. یکی از بیماریهای مهم و شایع پروستات سرطان پروستات می باشد. از غده پروستات مردان ماده ای از سلولهای پروستات به نام PSA ترشح و وارد خون می شود که اصولاً اندازه آن کمتر از ۴ می باشد و هر چه اندازه آن به صفر نزدیک تر باشد بهتر است.
در سرطان پروستات اندازه PSA در خون رو به افزایش می گذارد و تدریجاً روند صعودی پیدا می کند و از مرز نرمال آن که ۴ نانوگرم در میلی لیتر می باشد، روز به روز و هفته به هفته و ماه به ماه بالا می رود. هر چه مقدار اندازه آن در خون بیشتر باشد احتمال سرطان پروستات بالا است. پس نتیجه اینکه هر گونه افزایش تدریجی در سطح PSA در خون را باید جدی بگیرید.
کسانی که پدر و عمو و برادرشان به سرطان پروستات مبتلا هستند و یا بودند ۴-۵ برابر نسبت به افراد طبیعی در معرض سرطان پروستات قرار دارند و اندازه PSA خون این افراد باید از ۴۰ سالگی اندازه گیری شود.
index

آیا عوامل دیگری غیر از سرطان پروستات می تواند PSA خون را بالا ببرد؟

بلی، دستکاری مجرای پروستات و معاینه انگشتی پروستات و تحریک های جنسی و احتباس ادراری و عفونت می تواند باعث افزایش PSA خون شوندکه اغلب در این موارد افزایش به صورت گذرا می باشد و با درمان، پائین می آید.
نکته مهم این است که PSA در سرم به صورت آزاد یا Free PSA و ترکیب با پروتئین وجود دارد که در سرطان مقدار PSA آزاد در خون کمتر از نوع ترکیبی ان در خون می باشد.

بخوانید  درمان سرطان پروستات در مردان

آیا اندازه گیری PSA خون تنها روش قطعی احتمال سرطان پروستات می باشد؟

در ۷۵درصد موارد در سرطان پروستات سطح PSA بالا می رود و در ۲۵ درصد موارد علیرغم سرطان پروستات PSA طبیعی است. در مردان مشکوک به سرطان پروستات باید معاینه مقعدی توسط انگشتان و توسط متخصص جراحی کلیه انجام شود. در سرطان پروستات در معاینه قوام پروستات به صورت سفت و مثل سنگ می باشد.

قطعی ترین روش تشخیص سرطان پروستات چیست؟

در هر بیمار با شک به سرطان پروستات قطعی ترین روش تشخیص، نمونه برداری از پروستات می باشد.

توصیه های پیش از نمونه برداری پروستات
قبل از نمونه برداری رعایت موارد زیر ضروری است.
۱- داروهای رقیق کننده خون از قبیل آسپرین و پلاویکس باید حداقل یک هفته قبل با نظر دکتر مربوطه قطع شود.
۲- عفونت های ادراری باید درمان شود.
۳- حداقل سه روز قبل از نمونه برداری داروهای آنتی بیوتیک را مصرف کنید.
۴- از شب قبل فقط از مایعات استفاده شود.
۵- جهت تمیز شدن روده ها از شیاف بیزاکودیل روز نمونه برداری استفاده نمائید.
آیا نمونه برداری از پروستات نیاز به بستری در بیمارستان و بیهوشی دارد؟
خیر، عموماً بیوپسی یا نمونه برداری به صورت سرپائی و با استفاده از بی حسی موضعی انجام می شود و نیاز به بیهوشی و بستری ندارد.

روش نمونه برداری از پروستات
بیمار در روی تخت به حالت نیمه نشسته قرار می گیرد و ابتدا مثل کشیدن دندان با استفاده از آمپول بی حس کننده اطراف پروستات را کاملاً با تزریق، بی حس می کنیم و سپس پروب مخصوص سونوگرافی را آرام وارد مقعد بیمار کرده و محل و اندازه پروستات را با سونوگرافی مشخص می کنیم و سپس با استفاده سوزن مخصوص نمونه برداری تعداد ۱۲-۱۵ قطعه از تمام قسمتهای پروستات برداشته شده و داخل یک ظرف مخصوص ریخته و برای تشخیص نهایی به آزمایشگاه پاتولوژی فرستاده می شود.

بخوانید  برش پروستات از طريق مجرا TURP

توصیه ها و اطلاعات پس از نمونه برداری از پروستات
۱- خون در ادرار و خون در مدفوع و درد در ناحیه مقعد و سوزش ادراری به صورت طبیعی و کوتاه مدت ساعاتی پس از نمونه بردرای وجود دارد که تدریجاً با مصرف مسکن خوب خواهد شد.
۲- احتباس ادراری که خیلی کم دیده می شود و باید به صورت موقت با سوند تخلیه شود.
۳- عفونت ادراری: احساس تب و ضعف و لرز و بی حالی نشان دهنده عفونت شدید است و بلافاصله باید به بیمارستان مراجعه فرمائید.
۴- نمونه برداشته شده را به آزمایشگاه معتبر تحویل دهید و جواب آن را که عموماً ۴-۵ روز بعد مشخص می شود به دکتر خود نشان دهید.
images

اگر از این مطلب خوشتان آمده به آن امتیاز دهید

دکترحسین کرمی

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فلوشیپ فوق تخصصی درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی بیماریهای کلیه و مجاری ادراری
مشاهده مقالات


ارسال پرسش در این باره


سیستم پرسش و پاسخ

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.

پیگیری سوال قبل

ثبت سوال جدید

برای ثبت پرسش خود از دکتر می توانید از این قسمت استفاده کنید.

ثبت سوال جدید

امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید.
© همیار سیستم

1
زگیل تناسلی
مهم

من مبتلا به زگیل تناسلی هستم. از درمان موضعی شیمیائی پودوفیلین استفاده میکنم. متاسفانه این پودر پوست ناحیه بیضه ها را کاملا از بین برده و سوزش و درد زیادی ایجاد کرده. چه باید کرد؟ ایا از کرمی برای ترمیم پوست میتوان استفاده کرد؟
تشکر
مشاهده پاسخ دکتر
2
تکرر ادرار

با سلام جناب دکتر من نزدیک به 23 سال سن دارم.تکرر ادار دارم تا انجاییکه بعنوان مثال الان میرم دسشویی بعد چن دیقه دوباره باز احساس ادرار دارم..حتی بارها شده چند بار پشت سرهم دسشوی رفتم.
جوری شده ک تو مسافرتها دگ اب یا چای یا نوشیدنی نمیخورم.چون بعد نیم ساعت یا چهل دیقه دسشویی دارم.شدید...و وقتی مدفوع میکنم ادرارم بطور کامل رفع نمیشه بعد چن دیقه باید دوباره حتمن بیام دسشوی واسه تخلیه ادرار..با تشکر دکتر راهنماییم کنید
مشاهده پاسخ دکتر
3
بریده شدن آلت تناسلی

با سلام خدمت دکتر بزرگوار،جناب دکتر یک سوال، اگر آلت تناسلی مردی قط شود، مرد میمیرد؟ لطف کنید جواب را ب ایمیل من بفرستید بزرگوار مشاهده پاسخ دکتر
4
ناتوانی جنسی-اضافه وزن

سلام؛
ضمن عرض تسلیت ایام شهادت رسول اکرم(ص)، امام حسن مجتبی(ع) و امام رضا(ع)، بنده آقایی 27 ساله و متاهلم که از چندماه پیش و بصورت تقریبا عجیبی دچار اختلال وناتوانی جنسی شدم و جالب اینه که دچار اضافه وزن شدید و چاقی همزمان نیز شده ام که نمیدونم کدوم علت و کدوم یکی معلول دیگریه!...
به پزشک مراجعه کردم و آزمایشاتی برایم نوشتند که نتایج شان به شرح زیر است:
FBS: 105
T3: 153 (80-200)
T4: 7.5 (5.1-14.1)
TSH: 0.97 (0.2-4.2)
LH: 3.56 (1.7-8.6)
FSH: 1.3 (1.5-12.4)
Prolactin: 8.2 (2.8-8)
Testostrone: 3.97 (2.8-8)
Cortisol 8AM: 5.36 (6.2-19.4)
حال میخواستم ببینم نظر جنابعالی چیه؟ و چیکار کنم؟
ممنون.
مشاهده پاسخ دکتر
5
عفونت ادراری

سلام
من یک ماهه پیش ی رابطه جنسی داشتم بعدش احساس سوزش کردم ک بعد چند روز ب دکتر مراجعه کردم و ازمایش نوشت و در ازمایش عفونت داشتم ک قرص سفتریاکسون نوشت.10-15 روز خوردمسوزش کم شده ولی درد بیضه دارم
کار باید بکنم
ممنون میشم کمکم کنین--
ایا سوزاک گرفتم
روی اسپرم تاثیر میذاره؟؟
من سال 80 اوریون گرفتمو ارکیب شدم
بیضه سمت راستم کوچیکه
از نظر باروری مشکل دارم؟؟
میتونم ازدواج کنم یا نه>>>
زود انزال هم هستم
اکه لازمه مراجعه ب مطب میکنم
مشاهده پاسخ دکتر
6
عفونت ادراری

سلام
من یک ماهه پیش ی رابطه جنسی داشتم بعدش احساس سوزش کردم ک بعد چند روز ب دکتر مراجعه کردم و ازمایش نوشت و در ازمایش عفونت داشتم ک قرص سفتریاکسون نوشت.10-15 روز خوردمسوزش کم شده ولی درد بیضه دارم
کار باید بکنم
ممنون میشم کمکم کنین
مشاهده پاسخ دکتر
7
ادرار

سلام دكتر من ٢٢سالمه و پارسال درگير تكرر ادرار بودم كه با دارو رفع شد الان حدوده يك ماه هرزگاهي پهلوم درد ميگيره و الان چند روزه تكرر ادرا دارم و ادرار به مقدار معمول هربار تخليه ميشود ميخواستم راهنماييم كنيد ممنونم مشاهده پاسخ دکتر
8
راست شدن كير

سلام من ٢٠ سالمه موقعي كه كيرم باد ميشه خيلي سفت و رو بالا ميشه چيزي مثه شيب ٦٠درجه و راست نميشه بايد چيكار كنم؟؟ممنون مشاهده پاسخ دکتر
9
ارسال عکس

سلام خسته نباشید اقای دکتر در پاسخ سوال بنده فرمودید عکس بفرستم مشاهده پاسخ دکتر
10
درد بیضه

چرا گاهی بعد از ادار بیضه ها درد می کند این زمانیکه زمان نزدیکی بیش ازسه روز باشد بیشتر می شود مشاهده پاسخ دکتر
« قبلی 1 2 3 4 5 6 7 ... 1602 بعدی » همه