021-22642744
نشانی‌ما

دکتر حسین کرمی

تهران ، خیابان شریعتی ، روبروی ایستگاه مترو قلهک ،کوچه سجاد ،ساختمان پزشکان سجاد ، پلاک 68 زنگ 4

تماس‌باما

راه های تشخیص قطعی سرطان پروستات

توسط دکترحسین کرمی ۱۵/شهر/۱۳۹۴ 13,962 بازدید
نمونه برداری پروستات (35)

راه های تشخیص قطعی سرطان پروستات

روش های مختلفی برای تشخیص سرطان پروستات وجود دارد که بنده به تک تک آنها اشاره می کنم.
اگر شما بالای ۵۰ سال هستید یا اگر پدر، عمو و یا برادرتان مبتلا به سرطان پروستات بوده است حتماً بالای ۴۰ سال به دکتر ارولوژی جهت چکاب مراجعه نمایند. سه روش برای تشخیص پروستات را دکترتان مرحله به مرحله انجام خواهد داد.
اولین اقدام اندازه گیری اندازه PSA خون شما می باشد. PSA ماده ای است که از پروستات ترشح و وارد خون می گردد که اندازه آن در خون بسته به حجم پروستات، دستکاری های اخیر پروستات از قبیل معاینه انگشتی، سیستوسکوپی و ورم پروستات متغیر می باشد. اندازه PSA عمدتاً بر اساس سن بیمار و حجم پروستات بررسی می گردد. مثلاً در یک فرد ۵۰ ساله اندازه PSA باید زیر ۲ باشد ولی در یک فرد ۶۵-۷۰ ساله تا ۴ را طبیعی تلقی می کنیم. نقطه مهم افزایش تدریجی سطح PSA می باشد که به آن PSA Rising یا افزایش یابنده اطلاق می شود. نکته بسیار مهم هر PSA افزایش کننده تدریجی سرطا ن پروستات است مگر اینکه خلافش را با نمونه برداری ثابت کنیم. نتیجه اینکه اگر در آزمایشات مختلف سطح PSA خون شما روند صعودی دارد حتماً آن را جدی گرفته و به پزشک ارولوژیست یا مجاری ادرار مراجعه نمایید.
دومین راه تشخیص که پزشک شما انجام خواهد داد، معاینه انگشتی است که در این روش از طریق مقعد اندازه حجم و قوام پروستات شما معاینه می شود. lkjnدر حالت طبیعی قوام پروستات مثل قوام کف دست در حالت انقباض می باشد. زمانی که پروستات سرطانی می شود قوام آن سفت و مثل سنگ می گردد که در صورت چنین یافته ای شما باید قدم بعدی تشخیص که همان نمونه برداری از پروستات می باشد را باید انجام دهیدکه در فیلم زیر چگونگی انجام بیوپسی از پروستات را با توضیحات دکتر حسین کرمی میبینید.

بخوانید  برش پروستات از طريق مجرا TURP

سومین و قطعی ترین روش تشخیص سرطان پروستات نمونه برداری از طریق مقعد و به کمک سونوگرافی می باشد. هر فردی که۱- PSA آن حالت افزاینده تدریجی دارد ۲- اندازه PSA آن بالاتر از نرمال است ۳- علی رغم PSA نرمال ولی در معاینه انگشتی پروستات سفت شده است. باید تحت نمونه برداری سوزنی با سونوگرافی قرار گیرد که در این روش با تعیین وقت قبلی و آمادگی های زیر انجام می گردد:
۱- حتماً سه روز آنتی بیوتیک لازم جهت جلوگیری از عفونت را قبل از نمونه برداری باید شروع کنید.
۲- یک هفته قبل آسپرین، پلاویکس و داروهای رقیق کننده خون را باید قطع کنید
۳- شب قبل از نمونه برداری فقط از مایعات استفاده نمایید
۴- روز قبل از نمونه برداری جهت تخلیه خوب مقعد از شیاف های ملین استفاده نمایید
۵- نمونه برداری به صورت سرپایی و در عرض ۱۰-۱۵ دقیقه انجام و تعداد ۱۲ قطعه از پروستات نمونه برداری شده و به آزمایشگاه پاتولوژی فرستاده می شود و جواب قطعی از نظر سرطانی و غیرسرطانی بودن پروستات مشخص می شود.
اگر جواب پاتولوژی سرطانی باشد بسته به سطح و مرحله سرطان، پزشک پیشنهادات درمانی خود را با شما هماهنگ خواهد کرد.
در رابطه با درمان های سرطان پروستات با شما در قسمت بعدی صحبت خواهم کرد.

توصیه های پایانی
۱- جهت تشخیص و درمان به موقع سرطان پروستات توصیه می شود که همه مردان بالای ۵۰ سال باید تست PSA خون را اندازه گیری نمایند
۲- اگر در خانواده شما پدر، عمو و یا برادر مبتلا به سرطان پروستات دارید شانس شما نسبت به افراد طبیعی ۵ برابر می باشد و لذا بالای ۴۰ سال تحت نظر دکترتان باشید
۳- هر گونه PSA افزایش یابنده باید نمونه برداری شود. مثلاً ۱ ← ۲ ← ۳
۴- در صورت تشخیص به موقع سرطان پروستات و درمان به موقع آن عمر طبیعی خواهید داشت و لذا فرصت طلائی مراجعه و تشخیص به موقع سرطان را از دست ندهید.
۵- قطعی ترین روش تشخیص سرطان پرستات نمونه برداری از طریق مقعد می باشد که در فیلم زیر می بینید

بخوانید  PSA بالا و پیش رونده چشمک زن سرطان پروستات در بدن مردان

در صورت نیاز به مشاوره و ویزیت با شماره تلفن های ۰۹۳۵۱۱۴۲۰۸۰ و یا ۲۲۶۴۲۷۴۴ با اینجانب تماس بگیرید.

اگر از این مطلب خوشتان آمده به آن امتیاز دهید

دکترحسین کرمی

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فلوشیپ فوق تخصصی درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی بیماریهای کلیه و مجاری ادراری
مشاهده مقالات
برچسب ها :


ارسال پرسش در این باره


سیستم پرسش و پاسخ

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.

پیگیری سوال قبل

ثبت سوال جدید

برای ثبت پرسش خود از دکتر می توانید از این قسمت استفاده کنید.

ثبت سوال جدید

امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید.
© همیار سیستم

1
زگیل تناسلی
مهم

من مبتلا به زگیل تناسلی هستم. از درمان موضعی شیمیائی پودوفیلین استفاده میکنم. متاسفانه این پودر پوست ناحیه بیضه ها را کاملا از بین برده و سوزش و درد زیادی ایجاد کرده. چه باید کرد؟ ایا از کرمی برای ترمیم پوست میتوان استفاده کرد؟
تشکر
مشاهده پاسخ دکتر
2
تکرر ادرار

با سلام جناب دکتر من نزدیک به 23 سال سن دارم.تکرر ادار دارم تا انجاییکه بعنوان مثال الان میرم دسشویی بعد چن دیقه دوباره باز احساس ادرار دارم..حتی بارها شده چند بار پشت سرهم دسشوی رفتم.
جوری شده ک تو مسافرتها دگ اب یا چای یا نوشیدنی نمیخورم.چون بعد نیم ساعت یا چهل دیقه دسشویی دارم.شدید...و وقتی مدفوع میکنم ادرارم بطور کامل رفع نمیشه بعد چن دیقه باید دوباره حتمن بیام دسشوی واسه تخلیه ادرار..با تشکر دکتر راهنماییم کنید
مشاهده پاسخ دکتر
3
بریده شدن آلت تناسلی

با سلام خدمت دکتر بزرگوار،جناب دکتر یک سوال، اگر آلت تناسلی مردی قط شود، مرد میمیرد؟ لطف کنید جواب را ب ایمیل من بفرستید بزرگوار مشاهده پاسخ دکتر
4
ناتوانی جنسی-اضافه وزن

سلام؛
ضمن عرض تسلیت ایام شهادت رسول اکرم(ص)، امام حسن مجتبی(ع) و امام رضا(ع)، بنده آقایی 27 ساله و متاهلم که از چندماه پیش و بصورت تقریبا عجیبی دچار اختلال وناتوانی جنسی شدم و جالب اینه که دچار اضافه وزن شدید و چاقی همزمان نیز شده ام که نمیدونم کدوم علت و کدوم یکی معلول دیگریه!...
به پزشک مراجعه کردم و آزمایشاتی برایم نوشتند که نتایج شان به شرح زیر است:
FBS: 105
T3: 153 (80-200)
T4: 7.5 (5.1-14.1)
TSH: 0.97 (0.2-4.2)
LH: 3.56 (1.7-8.6)
FSH: 1.3 (1.5-12.4)
Prolactin: 8.2 (2.8-8)
Testostrone: 3.97 (2.8-8)
Cortisol 8AM: 5.36 (6.2-19.4)
حال میخواستم ببینم نظر جنابعالی چیه؟ و چیکار کنم؟
ممنون.
مشاهده پاسخ دکتر
5
عفونت ادراری

سلام
من یک ماهه پیش ی رابطه جنسی داشتم بعدش احساس سوزش کردم ک بعد چند روز ب دکتر مراجعه کردم و ازمایش نوشت و در ازمایش عفونت داشتم ک قرص سفتریاکسون نوشت.10-15 روز خوردمسوزش کم شده ولی درد بیضه دارم
کار باید بکنم
ممنون میشم کمکم کنین--
ایا سوزاک گرفتم
روی اسپرم تاثیر میذاره؟؟
من سال 80 اوریون گرفتمو ارکیب شدم
بیضه سمت راستم کوچیکه
از نظر باروری مشکل دارم؟؟
میتونم ازدواج کنم یا نه>>>
زود انزال هم هستم
اکه لازمه مراجعه ب مطب میکنم
مشاهده پاسخ دکتر
6
عفونت ادراری

سلام
من یک ماهه پیش ی رابطه جنسی داشتم بعدش احساس سوزش کردم ک بعد چند روز ب دکتر مراجعه کردم و ازمایش نوشت و در ازمایش عفونت داشتم ک قرص سفتریاکسون نوشت.10-15 روز خوردمسوزش کم شده ولی درد بیضه دارم
کار باید بکنم
ممنون میشم کمکم کنین
مشاهده پاسخ دکتر
7
ادرار

سلام دكتر من ٢٢سالمه و پارسال درگير تكرر ادرار بودم كه با دارو رفع شد الان حدوده يك ماه هرزگاهي پهلوم درد ميگيره و الان چند روزه تكرر ادرا دارم و ادرار به مقدار معمول هربار تخليه ميشود ميخواستم راهنماييم كنيد ممنونم مشاهده پاسخ دکتر
8
راست شدن كير

سلام من ٢٠ سالمه موقعي كه كيرم باد ميشه خيلي سفت و رو بالا ميشه چيزي مثه شيب ٦٠درجه و راست نميشه بايد چيكار كنم؟؟ممنون مشاهده پاسخ دکتر
9
ارسال عکس

سلام خسته نباشید اقای دکتر در پاسخ سوال بنده فرمودید عکس بفرستم مشاهده پاسخ دکتر
10
درد بیضه

چرا گاهی بعد از ادار بیضه ها درد می کند این زمانیکه زمان نزدیکی بیش ازسه روز باشد بیشتر می شود مشاهده پاسخ دکتر
« قبلی 1 2 3 4 5 6 7 ... 1602 بعدی » همه