021-22642744
نشانی‌ما

دکتر حسین کرمی

تهران ، خیابان شریعتی ، روبروی ایستگاه مترو قلهک ،کوچه سجاد ،ساختمان پزشکان سجاد ، پلاک 68 زنگ 4

تماس‌باما

در باره فئوکروموسایتوما خطرناک ترین تومور غده ی فوق کلیه چه میدانید؟

توسط دکترحسین کرمی ۱۳/خرد/۱۳۹۴ 13,387 بازدید

در باره فئوکروموسایتوما خطرناک ترین تومور غده ی فوق کلیه چه میدانید؟

در بعضی مواقع زنان و مردان جوانی را می بینیم که دچار گر گرفتگی، تپش قلب، رنگ پریده گی و لرزش دست ها می شوند که وقتی بررسی می شوند علت آن تومور فئوکروموسایتوما می باشد. این تومور مثل مار افعی خطرناک می باشد که با تولید مواد سمی بالابرنده ی فشار خون باعث ممکن است باعث پاره گی عروق مغز و سکته های ناشی از آن در سنین جوانی و میانسالی گردد و لذا باید سریعتر تشخیص و درمان آن که برداشتن عده می باشد، انجام شود و در صورت تشخیص و درمان به موقع برای همیشه بیمار از شر این تومور خارج می گردد.

علت ایجاد تومور فتوکروموسایتوما چیست؟

علت آن مثل اغلب تومورها نامشخص می باشد.

محل ایجاد تومور کجاست؟

همچنانکه ذکر کردم منشاء تومور از غده فوق کلیه می باشد که از انتهای گانگلیونهای اعصاب سمپاتیک در قسمت مرکزی غده آدرنال منشاء گرفته و باعث ترشح هورمون کاتکولامین یا بالابرنده فشار خون در بدن می گردد.

این تومور در ۸۰ درصد موارد یک طرفه و در ۱۰ درصد مواقع دوطرفه و ۹۰ درصد آن در غده فوق کلیه می باشد ولی در ۱۰ درصد مواقع می تواند در محلی خارج از عده آدرنال باشد

images MM,LL

علائم بالینی تومور کدامند؟

علائم بالینی فئوکروموسایتوما عبارتند از: فشار خون های حمله ای همراه با سردرد، تهوع و استفراغ، رنگ پریده گی، لرزش دست ها، درد سینه، تعریق و نامنظم شدن ضربانات قلب می باشد.

بهترین وسیله تشخیص فئوکروموسایتوما چیست؟

در هر فرد جوان و میانسال با فشار خون بالای حمله ای و مقاوم به درمان باید از نظر فئوکروموسایتوما بررسی شوند که اولین مرحله تشخیصی آزمایش خون و ادرار ۲۴ ساعت و وبررسیهای دیگر VMAو اپی نفرین و نوراپی نفرین خون و ادرار می باشد. همزمان باید عکس برداری از غده فوق کلیه با سونوگرافی و سی تی اسکن و MRI بسته به نیاز تشخیصی حتماً باید انجام شود.
در ۱۰ درصد موارد منشاء تومور در خارج از فوق کلیه می باشد که باید از MIBG اسکن برای تشخیص آن استفاده شود.

بخوانید  در مورد کیست های کلیه چه می دانید؟

پیش آگهی بیماری چگونه است؟

۹۰ درصد تومورها خوش خیم و غیرسرطانی هستند و با درمان آنها بیمار از شر خطرات فشارخون حمله ای نجات پیدا می کند ولی در ۱۰ درصد مواقع تومور سرطانی است. طول عمر بیمار بستگی به شدت درگیری تومور دارد. هر چه در مراحل پائین تر تشخیص داده شود طول عمر بهتر خواهد بود.

درمان تومور فتوکروموسایتوما چگونه است؟

اولین مرحله درمان تومور فتوکروموسایتوما کنترل این تومور از نظر ترشح مواد سمی بالا برنده فشارخون می باشد و لذا پس از تشخیص قطعی بیمار به مدت یک هفته تا ۱۰ روز تحت درمان فنوکسی پنرامین تحت نظر پزشک متخصص قرار می گیرد که دوز دارو با توجه به فشارخون تنظیم می گردد. پس از کنترل کامل فشارخون و ترشحات سمی تومور بیمار آماده عمل قطعی که همان جراحی می باشد، قرار می گیرد.

توضیح درباره روش جراحی

در گذشته به علت موقعیت خیلی بد غده آدرنال از شکاف های یک وجب و نیمی در پهلوی بیمار برای درمان جراحی و خارج کردن تومور استفاده می کردیم ولی خوشبختانه امروزه در راستای شعار ” عمل های بزرگ از شکاف کوچک” بهترین تکنیک خارج کردن تومور فتوکروموسایتوما، لاپاراسکوپی می باشد. در این روش به جای شکاف ۱۵-۲۰ سانتی در شکم بیمار با عبور لوله های تروکار و مثل شکل و فیلم زیر همه مراحل خارج کردن تومور فتوکروموسایتوما به صورت بسته و آندوسکوپی انجام می شود و تومور را پس از قطع کردن داخل یک کیسه باریک اندازه و از شکاف ۱-۲ سانتی به جای شکاف ۲۰-۳۰ سانتی خارج می کنیم.
حسن عمل لاپاراسکوپی: شکاف خیلی کوچک، درد کمتر، بستری کمتر و زمان سریع برگشت بیمار به کار و فعالیت های روزمره می باشد.
محل شکاف عمل باز و لاپاراسکوپی را در شکل زیر می توانید مقایسه کنید

بخوانید  سنگ كليه سلطان دردها

indexMJJK

آیا فشار خون پس از عمل از بین می رود؟

بله، اگر تنها علت فشارخون بالای تومور فتوکروموسایتوما باشد ۱۰۰ درصد فشارخون بعد از عمل به حالب طبیعی بر می گردد.

مراقبت های بعد از عمل چگونه است؟

با توجه به حساس و پر استرس بودن عمل جراحی فتوکروموسایتوما بیمار اصولاً به بخش مراقبت های ویژه منتقل می شود و پس از کنترل کامل علائم حیاتی و نرمال شدن فشارخون از بیمارستان مرخص می گردد.

جهت اطلاعات بیشتر فیلم عمل جراحی لاپاراسکوپی را مشاهده فرمائید.


در صورت داشتن علائم ذکر شده جهت مشاوره با اینجانب با شماره تلفن های ۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴ و یا ۰۹۳۵۱۱۴۲۰۸۰ تماس بگیرید.
توصیه پایانی
در صورت داشتن هر گونه حملات سردرد، تهوع و استفراغ، رنگ پریده گی و فشارخون بالا باید هر چه سریعتر به پزشک مراجعه فرمائید.

دوستدار شما
دکتر حسین کرمی

امتیاز شما :


دکترحسین کرمی

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فلوشیپ فوق تخصصی درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی بیماریهای کلیه و مجاری ادراری
مشاهده مقالات

دکتر حسين کرمي
مطالب سايت را در شبکه هاي اجتماعي سريع تر دنبال کنيد
بيشتر بخوانيد

ارسال پرسش در اين باره


سیستم پرسش و پاسخ

پیگیری سوال قبل


پیگیری سوال قبل

ثبت سوال جدید


ثبت سوال جدید

© همیار سیستم

1
زگیل تناسلی
مهم

من مبتلا به زگیل تناسلی هستم. از درمان موضعی شیمیائی پودوفیلین استفاده میکنم. متاسفانه این پودر پوست ناحیه بیضه ها را کاملا از بین برده و سوزش و درد زیادی ایجاد کرده. چه باید کرد؟ ایا از کرمی برای ترمیم پوست میتوان استفاده کرد؟
تشکر
مشاهده پاسخ دکتر
2
کوتاهی آلت

سلام دکتر 25 سالمه. کوتاهی آلت دارم. آلتم در حالت راست شدن میشد حدود 5ونیم یا 6 سانت. حالا حدود 7 ماهه که زیر نظر یه متخصص کلیه و مجاری ادرار هستم. اولش رفتم نوشت برم یه آزمایش بدم رفتم جوابشو بردم گفت تستوسترونت پایینه بعد الان 7 ماهه که اوایل به مدت 2 هفته، 2 هفته حالا هم به مدت 20 روز، 20 روز میرم پیشش واسه معاینه. و به نظرم تو این 7 ماه تقریباً حدود یک سانت طول آلتم فرق کرده دکتر خودش هم میگه روند رشد آلتت خوبه تو این سنی که اومدی (((باید زودتر از اینها میومدی مثلاً 17 سالگی حالا روند درمان خیلی سخته))) میگه ولی نسبت به اولین روزی که اومدی اندازه آلتت خیلی فرق کرده_ مثلاً موقع بلند شدن میشه 6ونیم یا 7 سانت.
و اکثر داروهایی که بهم نوشته میشه: آمپول تستسترون اوایل هفته ای یه دونه بود بعد اواخر شده 2 هفته یا 10 روز یه دونه البته رفته رفته دووز آمپول تستسترونم هم میاد پایین اوایل از اون قویها بود حالا اومده پایین_ دارو هم: ویتامین E همیشه مینویسه ولی این 20 روز آخر ننوشته _ زینگ پلاس همون قرص کپسول قهوه‌ای رنگ: اونم یک در میان مینویسه مثلاً یه دوره مینویسه یه دوره نه _ بعد قرص کوچولوی سفید رنگ: نوشته روش مداسین _ هر از گاهی هم آمپول B کمپلکس B 12 هم مینویسه. و آخرین باری که رفتم واسه معاینه پرسیدم معاینه تا کی ادامه داره گفتش: یک دوره بعد یا از دوره ی بعد دیگه واست خوراکی مینویسم. ((پرسیدم خوراکی چیه گفت همان قرص و کپسول)) راجع به عمل هم اولین روزی که رفتم پیشش پرسیدم. گفت: عمل عوارض داره بذار هنوز این دوره ها تموم بشه بهت نتیجه رو میگم.
حالا آقای دکتر میخواستم نظر شما رو راجع به عمل جراحی برای خودم آیا با عمل جراحی هم میشه مشکل من حل بشه یا نه؟ و عوارضی که دکتر من از عمل جراحی میگه بدونم؟؟؟
و علی الخصوص نظرتون رو راجع به این روند درمانی که الان من دارم سپری میکنم برام خیلی مهمه بدونم؟؟؟؟
با تشکر
مشاهده پاسخ دکتر
3
تفسیر نتایج آزمایش اسپرم

با سلام
متاسفانه در آمار جواب آزمایش بنده میزان مورفولوژی 5% است ولی بقیه آیتم ها در حد نرمال می باشد، ممنون میشم بفرمایید مشکل ما جدی هست آیا؟
البته سال گذشته بچه دار هم شدم ولی چون بچه ما رشد داخل رحمی اش محدود شد و در 30 هفتگی دنیا آمد و بعدش فوت شد
ضمنا من هنگام آزمایش در حال مصرف قرص " نادیلکسیک اسید" بودم ( حدود 90 قرص) مصرف کردم
جواب آزمایش به پیوست تقدیم می شود

با تشکر
مشاهده پاسخ دکتر
4
بیضه

سلام آقای دکتر با عرض احترام و خسته نباشید: بنده در بیضه چپ خودم فتق دارم چطور میتوانم برای درمان و جراحی آن اقدام کنم؟ و اینکه هزینه این عمل جراحی معمولا در چه حدودی می باشد؟ و اینکه جراحی و طول درمانش چقدر طول میکشه ؟ بخاطر اینکه بنده کارمند هستم و مشکل مرخصی دارم مشاهده پاسخ دکتر
5
آزمايش اسپرم

سلام . من و همسرم قصد بچه دار شدن داريم . قبل از هر اقدامي رفتم آزمايش اسپرم دادم . خواستم طبق عكس پيوست ارسالي راهنمايي بفرماييد آزمايشم مشكل دارد يا نه ؟ مشاهده پاسخ دکتر
6
واریکوسل

سلام خسته نباشید جناب دکتر کرمی ببخشید آیا واریس پا به واریکوسل بیضه نیز ریطی داره؟یعنی واریس پا داشته باشی باعث میشه واریکوسل بیضه مبتلا بشی؟ مشاهده پاسخ دکتر
7
کلیه

باسلام پسری 6ساله دارم که از حدود یک سال پیش دچار تکرر ادرار شد و به دنبال ان شب ادراری. به پزشک مراجعه کردم وبا انجام ازمایش عفونت ادراری نداشت و اکسی بوتینین و اسپری دزمکس را تجویز کردند که بهتر شد و چند ماهه که دارو مصرف نمیکند وشب ادراری هم ندارد ولی از سه روز پیش دوباره دچار تکرر ادرار شد که بسیار اذیت بود با مراجعه به پزشک ایمی پرامین 10 تجویز شد و سونو گرافی. با انجام سونو تشخیص داده شد که کلیه راست کودک کوچکتر از چپ می باشد. لطفا راهنمایی بفرمایید که چه کنم و علت این مشکل چه چیزی میتواند باشد. با تشکر مشاهده پاسخ دکتر
8
مورفولوژی 3 درصد

با سلام.آزمایش همسرم مورفولوژی 3درصد نشون داد.تحرک و تعداداسپرماشون خوب بود.ایاامکان بارداری هست؟الان 2ماهه اقدام کردیم... مشاهده پاسخ دکتر
9
طول آلت تناسلى

طول آلت تناسلى من کوتاه است و همين باعث شده که از رابطه م با خانومم لذت ببرم. و ميترسم زندگى مشترکم رو تحت تاثير بگذاره. مشاهده پاسخ دکتر
10
مشکل جنسی شدید

سلام اقای دکتر
من مردی هستم که 36 سال سن دارم.اندازه التم درحالت نعوظ12 سانتیمتر هست.من اززمانی که یاد دارم هم مشکل نعوظ دارم وهم زود ارضایی دارم.معمولا تا الان مشکل نعوظ را با خوردن قرص وکمی برطرف میکنم.ولی باز رضایت بخش نیست.جون باقرص هم اون نعوظ طبیعی که مردان دارند را تجربه نکرده ام.فقط مقداری که دخول باکمک دست صورت بگیره.و برا زود ارضایی هم ازاسپری یا مواد استفاده کردم.یک بچه دوماه هم دارم.
میخواستم بپرسم چرا باید این مشکل درمن پیدا شود ازبین این همه مرد؟
ایا درمان قطعی برا درمان نعوظ وجود دارد؟
ایا بامراجعه به متخصص میتوانند علت واقعی این مریضی راکشف کنند وبتوانند راهی دائمی برا غلبه براین مرض تجویز کنند؟
درضمن قبلا در اصفهان پیش دکتررهام صادقی چند بارمراجعه کردم.که ایشان هم بعدازازمایشات بسیار فقط قرص تجویز کردن
مشاهده پاسخ دکتر
« قبلی 1 2 3 4 5 6 7 ... 1958 بعدی » همه